2009. december 19. 11:57 - Reckl_Amál

Kiskirály születik

Szögezzük le, nekem is forog a gyomrom az összes harcászati machinációtól, a NATO diktátumaitól, és természetesen minden katonai tevékenységet károsnak tartok. De sajnos a jogállam attól jogállam, hogy a jogerős bírói döntéseket betartják.

Páva Zsolt, aki képes volt arra a bravúrra, hogy Pécset megkaparintotta a harmatgyenge szocik kezéből, most a Tubest védi. Ráadásul a saját testével, ami szép nagyon, pláne ebben a hidegben, de a hatásosabb lépés mégis az volt, amikor kitettek egy sorompót hatalmukkal erősen visszaélve. A lokátorállomás építési munkálatai ezen a héten kezdődtek volna. A területet a kivitelező nem tudja azonban megközelíteni a tiltakozók miatt.

Lassan hozzászokom, Magyarországon szelektív jogrendszer működik, mindig az a jogszabály érvényes, ami a pillanatnyi érdekeknek kedvez. Mégis alapvetően felháborít, hogy egy polgármester fogja magát, a tiltakozás élére áll, és nem idegenkedik a jogtalanságoktól sem. Mivel még friss polgármester, súgok neki valamit: ez a poszt már nem olyan kellemesen felelőtlen, mint a majdnem örökös ellenzékiség. Most már az a munka lényege, hogy az ember egy várost irányít a magyar jogszabályok értelmében. Természetesen joga van a véleményét elmondania, sőt, jogi keretek között mindent bevethet, ill. lobbizhat, amíg csak bírja. De az elfogadhatatlan, hogy itt játssza a független forradalmárt, és nemcsak támogatja ezt a polgári engedetlenségi mozgalmat, hanem egyenesen a vezéralakjává válik.

Az meg, hogy Szili Katalin, akit Páva a sárga földig lejáratott alig fél éve, szintén ott páváskodik a vártán, egyenesen visszataszító. Számomra csupán annak a bizonyítéka, hogy a szocialista politikus nem véletlenül közkedvelt a fideszesek körében is...

Mert ez az akció csak mellékesen szól a természetvédelemről és a lakosság érdekeiről. Szerintem még csak nem is a telekárak fontosak. Itt egy igazi populista kiskirály újabb nyilvános szereplését látjuk. El kell ismernem, ügyesen csinálja. Mert ki ne állna mellé a józan ész alapján? Az első látványos, nemzetköti hullámokat is verő akcióját ki ne támogatta volna? A lopkodó, terpeszkedő franciák rövid úton történő kiebrudalása egyedülálló elégtétel volt a privatizáció miatt megrövidített magyar ember szemében. A dolgoknak azonban mégsem ez az elintézési módja.
Ahogy a lokátorellenes mozgalom célját is csak támogatni lehet. Ki akar egy ilyen gyanús objektumot a szomszédjába? Ki tudja, valójában mire fogják használni? Biztos, hogy semmilyen élettani hatása nincs? És az sem utolsó szempont, hogy egy támadás esetén kiváló célpont.

Csakhogy egy polgármesternek nem így kell megoldania a problémát. Az meg tényleg egy vicc, hogy szerencsétlen, népszerűséghajhászó Szili még asszisztál is ehhez.

Talán azonban ez az ellenzéki hév lelohad nemsokára, amikor Orbán honvédelmi minisztere ül majd a NATÓ-val szemben. Ha egy kicsit korábban kerül Páva Zsolt a pécsi polgámesteri székbe, talán még a Pécsi Köztársaság kikiáltását is megértük volna.

69 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr1001608685

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hun a civil kurázsi? 2009.12.20. 00:10:24

A Hun Fokos Szövetség aktivistái síppal, dobbal, nádihegedűvel próbálták megakadályozni az egri városházán a Szent József forrás idegen kezekbe történő adását. Azt tervezték, hogy az eladásra szavazó képviselők neveit táblákra írják, melyekke...

Trackback: Egy bukott olimpikon többet ér a Fidesz-frakciónál? 2009.12.19. 21:55:58

"Öt évről hét évre súlyosította olimpiai birkózónk büntetését a Bíróság a fellebviteli eljárásban, mert úgy ítélte meg, hogy bűncselekményének társadalmi veszélye nagyobb, mint ahogy azt az elsőfokú bíróság értékelte. Az indokolás szerint egy olim...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sebien 2009.12.19. 13:51:40

pécs a pécsieké. ezért "kissé" furcsának tartom, hogy az ő fejük felett döntenek valamiben, majd elvárják, hogy ehhez mosolyogva asszisztáljanak. hát nem. végre valahol, valakik összefognak és egységesen lépnek fel egy közös cél érdekében. még ha az jelen állás szerint jogellenes is. mindig mindenki azzal vádolja a magyarokat, hogy birkák, mert mindenki csak a saját érdekeit nézi, nem képes összefogni. hát tessék, most itt van pécs, ahol végre bizonyítják, hogy igenis tudnak egy célért küzdeni. pávának meg igaza van, ő elsősorban pécs polgármestere, ezért elsősorban a pécsiek érdekeit kell képviselnie...

és csak úgy mellesleg kérdezem, hogy ha nem így, akkor hogyan tudna hatékonyan fellépni a lokátor építése ellen? adjon be különböző indítványokat (vagy mi a bánatomat), tiltakozzon a széchenyi téren, vagy beszéljen jó sokat a tévében? ezek szép dolgok, csak teljesen haszontalanok, mert telibe röhögnék, és a gépek meg nyugodtan oda tudnának menni az építési területre és megkezdhetnék a munkát.

arról nem is beszélve, hogy ezzel (ha jól jön ki belőle, akkor) igen hosszútávra rendezkedhet be a polgármesteri székbe. mert sok embernek imponál, hogy akár a kormánnyal, natoval, akárkivel is szembe megy, csakhogy az ő érdekeiket képviselje.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.12.19. 17:40:19

@sebien:
Igazad is van meg nem is. :)

Az önkormányzati törvény úgy rossz, ahogy van. Így történhet az meg, hogy piszlicsáré ügyekkel át lehet húzni egész megyék számítását, míg ilyen horderejű kérdésekben tényleg csak annyi marad, hogy le kell nyelni a békát.

A baj csak az, hogy az ilyen viselkedés veszélyezteti a jogbiztonságot. Most szerencsére egy jó ügyben sértik meg a jogot. De mi a garancia, hogy holnap is olyan ügyben mennek szembe a törvénnyel, amely szintén jó? Ráadásul: szerintünk jó ügy. De biztos vannak olyanok, akik szerint meg kell a lokátor. Ezeket a kérdéseket a bíróságnak kell megoldania, az ítélet megszületett, jogerős, el kell fogadni. Egy polgármesternek mindenek előtt ezt kell képviselnie szerintem.

Az összefogás nekem álságos. Szili nyilvánvalóan azért dörgölőzik, mert szereti a népszerűséget. Pávának meg mindegy.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.19. 18:49:30

Nem értünk egyet. Túlmisztifikálod nagyon Páva szerepét, biztos azért, mert nem pécsi vagy, de ez nem is gond. Májusig fognak csak kitartani, mert akkor bírói döntés ide vagy oda, kormányváltás lesz, és nem oda fog épülni a lokátor, ahova most akarják. Szegény Szili meg egyet sem érthet a tiltakozással, csak azért mert más színekben van?

sebien 2009.12.19. 19:07:37

@Reckl_Amál: "...az ítélet megszületett, jogerős, el kell fogadni."

ezért tetszik leginkább, amit páváék csinálnak, mert hányszor érzi az ember egy-egy ítélet kapcsán, hogy az mindent figyelembe vett, csak épp az igazságot, vagy az emberek érdekeit nem. most végre jött valaki, aki ezzel szembe megy. még ha nem is teljesen tiszta szándékkal, nem tudom.

"Most szerencsére egy jó ügyben sértik meg a jogot. De mi a garancia, hogy holnap is olyan ügyben mennek szembe a törvénnyel, amely szintén jó?"

semmi. sőt: politikusról van szó! tehát még annyi sem. de a bíróságok döntései is vannak olyan rosszak (olykor), mint ha egy politikus kiskirálykodna önös érdekből egy-egy esetben. szóval nem gondolnám, hogy egy kiskirály lényegesen rosszabb lenne, mint egy dilettáns bíróság. a dilettánst itt persze nem szakmai szempontból értem, hanem emberiesség, igazságérzet és hasonló szempontból.

sebien 2009.12.19. 19:20:56

@Reckl_Amál: "De biztos vannak olyanok, akik szerint meg kell a lokátor."

pont, mint a nukleáris lerakóhelyek kapcsán. egyértelműen szükség van rá, de nem értem, miért kell ezeket mindig lakott területhez közel megvalósítani? miért nem lehet ezeket valami puszta közepén megvalósítani. senki nem tiltakozna ellene. így viszont mindig megy a huza-vona. mindig lesz valaki, aki megvétózza. nyilván egy lokátor esetén szükséges a magas hely, ezért nálunk, mint a nato déli határa, csak a mecsek jöhet szóba. de akkor is azt gondolom, hogy ez (a mecsek közelsége miatt) elsősorban pécsi kérdés, és csak utána katonai/védelmi. és ha a pécsiek kinyilvánítják, hogy nekik nem kell a lokátor, akkor a nato kapja be! (egy korábbi pécsi polgármester után szabadon:)

kispista2 2009.12.19. 20:54:19

Sértett törvényt Páva? SZVSZ nem, mert joga van súlykorlátozást elrendelni a városnak. Az államnak meg joga van lokátort építenie a helyieket leszarva. Építhet a kivitelező, ha betartja a szabályokat, beleértve a súlykorlátozást.

OkoskaTo:rp 2009.12.19. 20:59:24

@kispista2: Hallottál olyasmiről, hogy szolgalmi jog? Egy ingatlan megközelíthetősége nem zárható el.

A logikád mentén akár teljes Budapestet is lezárhatnák az őt körülvevő települések. Mindegyiknek csak ugyanígy 3,5-es korlátozást kellene kiraknia az ő külterületéhez tartozó útszakaszokra.

Borenbukk 2009.12.19. 21:07:36

"Ki akar egy ilyen gyanús objektumot a szomszédjába?"

Gyanus objektum?
"Ki tudja, valójában mire fogják használni?"

Paradicsom termesztesre korlatozottan alkalmas, igy velhetoleg legterellenorzesre.

"Biztos, hogy semmilyen élettani hatása nincs?"

De van emeli az idiotak es a muszaki analfabetak vernyomasat.

"És az sem utolsó szempont, hogy egy támadás esetén kiváló célpont."

Emlitettem mar a muszaki analfabetizmust?

Meggyes a hibás · http://meggyesahibas.blog.hu 2009.12.19. 21:09:08

Lassan kötelező lesz be nem tartani a jogerős dolgokat ebben az országban?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.19. 21:11:54

Emberek, tudjátok ti hogy mi folyik Pécsen, vagy csak jólesik félinformációkkal dobálózni?

OkoskaTo:rp 2009.12.19. 21:21:42

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Tudom, mi folyik Pécsett (és nem *Pécsen). Az biztos, hogy nem a víz. :o)

Borenbukk 2009.12.19. 21:21:43

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Persze hogy tudjuk. Nehany fontoskodo idiota keresztbe tesz egy projektnek, ami resze a NATO vallalasunknak, es ha nem lenne, egy epeszu orszagban akkor is alapveto lenne. A politikusok meg megtalaltak a temat mert olcson tehetnek szert nepszerusegre. Mar persze nekik olcso, mert az orszagnak egyre dragabb.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.19. 21:26:12

@OkoskaTo:rp: @Borenbukk: Nem, nem tudjátok mi folyik Pécsen. Ami nem gond, csak akkor nem értem, miért kell véleményt formálni.

Borenbukk 2009.12.19. 21:31:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ennyit kell tudnunk az ugyrol. A radar altal a telejosda ugyfeleknek okozott lelki serules pedig nem szempont, ha nem haragszol.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.19. 21:38:53

@Borenbukk: Szerencsére májusig kihúzzák, és akkor már más lesz a szempont. :)

Jim Raynor 2009.12.19. 21:42:31

@OkoskaTo:rp:

hát azért egy ingatlant a katonai teherautón kívül mással is meg lehet közelíteni.....

Borenbukk 2009.12.19. 21:46:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Megvallom oszinten, nem i elegtetelt jelentene, ha megepulne vegre az a radar a Tubesen, mert halvany remenyt jelentene, hogy meg nem teljesen van idiotakra meretezve ez a szerencsetlen orszag. Mondjuk azt is megneznem, amint a Fidesz visszaviszi szepen a zengore. Es persze az is amint megis csk a Tubesre kerul, es a jelenlegi Fideszes bertiltakozok elkussolnak, a szimpla hulyesegbol tiltakozok meg rajonnak, hogy csak hasznaltak oket, most meg mennek a levesbe, mert mar "mas a szempont".

zizike10 2009.12.19. 21:51:30

Csak emlékeztetőül: 10 éve írták alá a lokátor telepítéséről szóló szerződést. Ki volt akkor kormányon?

manager2008 2009.12.19. 21:58:20

Szerintem jogos a posztíró okfejtése és a logikája is jó.

Pécs nem egy állam az államban. A honvédelem közös ügy. A világ nem látott olyat visszamenőleg több ezer évre hogy egy tartomány belepofázzon a honvédelmi kérdésekbe. Illetve volt ilyen, csak olyankor megindultak a központi erők és némi ritkítás után a központi akart érvényesül általában. De lehet tartozni Szerbiához is, vagy le lehet venni a légvédelmet Pécs területei fölül.
A rendőrség is jöjjön ki onnan és csináljanak a balfácánok amit akarnak, illetve amikor zokogva jönnek vissza (útlevéllel, vízummal) védelmet kérni akkor lehet nekik kegyelmet adni maximum.
Amikor a délszláv háború ment éppen, akkor nem panaszkodtak a pécsiek, hoyg felettük járőrözik a honilégvédelem relülő ereje.
Kapják be röviden , a Páva meg egy képzetlen tahó. A jog az mindenkire érvényes, de ha nincs jog akkor őt is pofánvághatja bárki amint sátorozik a hegyen. Csodálkozna egy kicsit.
Természetesen az is jó ötlet, hoyg csinálunk 20 miniállamot, saját haderővel, és vagánykodunk. De még Svájc sem csinált ilyen hülyeséget, hanem ott is központi haderő van, és területvédelmi erők (na azoknak lehet kuruttyolni).

A probléma tehát sokkal egyszerűbb mint bárki hinné.
1. Ha Pécs létrehozza a NATO kompatibilis légvédelem arra a terepszakaszra hatékony részét, akkor tegye a lokátort ahová akarja és fizesse is ki.
2. Ha nem tetszik neki akkor el kell vinni valahová, de akkor is ők fizesség a költségeket (a NATO is hozzájárul egyébként a bekerülési költségekhez).
3. Tartozzanak a rokonaikhoz (szerbek, stb.) és védjék meg őket azok.
Na lehet szavazni.

A honvédség is egy balfácán, mert le kellene küldeni oda egy századot és Páva urat megőrizni egy sátorban az építkezés végéig, addig is irogathatna eleget, kapna sósvizet meg szárazkenyeret meg egy tankönyvet a demokráciáról, amit mindennap kikérdezne tőle egy őrmester.

2009.12.19. 22:07:43

szervusztok!

véleményem szerint a fidesz elsősorban virtikli komenista párt, már ha ténykedésének némely vonásait vesszük, méginkább büdös populista (tehát hazug - ezzel nincs egyedül), de mostan itten inkább asszeretném mekkérdezni, kedves tanítónénikérem, hogy mi van a retorikai alappillérével (már ti., hogy rendpárti), mikor közben ippeg most látjuk, hogy tősgyökeres anarchista, de legalábbis a rendpártit úgy kell érteni, hogy majd ők ellenzékből is megmondják, mi a rend (gondolom, a IGAZI MAGYAROK rendje), oszt annak a pártjáról van szó. én értettem rosszul, elnézéstkérek.

3.14159265 2009.12.19. 22:08:41

Esti Kornél!
Mitől vagy olyan biztos benne, hogy a lokátort nem a tubesre építik a választások után?
Át fogják nevezni a hegyet?

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.12.19. 22:09:26

@zizike10:

+1: Melyik kormány döntött a lokátor Zengőre telepítéséről?

2009.12.19. 22:12:04

jaés énsemvagyok pécsi, demég lehetek. :)

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.12.19. 22:14:23

@killersalmons:

A FIDESZ cseppet sem anarchista, egyszerűen csak a biztos győzelem tudatában - innen már csak néhány Kövér-, Mikola- és Semjén-beszéddel lehet elkúrni - még jobban alávág a kormánynak, ahol csak tud - csak hogy érezze a törődést a ballib oldal.

3.14159265 2009.12.19. 22:17:27

Lesből Támadó Szárítókötél!
Jópofa az ilyen tiltakozás. Vajon a szerb szabadcsapatok ellen is elég annyi, ha eléjük áll pár pécsi azzal a szöveggel, hogy ne az én hátsókertemben háborúzzatok?

fran7 2009.12.19. 22:17:59

Nem tetszenek mr1 rádiót hallgatni, ahol Amál kérdéseit feltették: Van-e joga megkérdőjelezni Páva Zsoltnak megkérdőjelezni a magyar bíróság döntését- Válasz: Nem, nem is teszik. Fellebbeztek a legfelsőbb bírósághoz. Addig is ezt a jogában álló lehetőséggel igyekszik kimutatni egyet nem értését. Ki képzelte, hogy -10-ben kezdenek építkezni. Valaki emlegeti a szolgaslmi jogot, hát én már láttam olyan táblátkirakva, ami teljesen értelmetlen és nem is létezett a KRESZ alapján. Ahhoz képest ez a súlykorlátozás semmiség. Én azt gondolom, hogy ez a tett -12-ben kinn sátorozni a Tubesen valamelyest ahhoz hasonló, amikor Deákék passzív ellenállással akadályozták az amúgy nem mindenben gonosz szándékú Bach adminisztrációt. Ahhoz képest, hogy politikai pártok milyen véleménnyel vannak a magyar bíróság ítéleteiről és mennire azzal ellentétesen viselkednek. Egy kis sátorozás semmiség.

2009.12.19. 22:23:02

@Lesből Támadó Szárítókötél: ez sima, no problem. csak arra próbáltam célozni, hogy egy ilyen borzasztóan rendpárti párt hogyan rúgja fel a törvényes rendet teljesen magától értetődően az első adandó alkalommal, mikor lehetősége van rá.
itt most az még külön szépsége a dolognak, hogy a csürhe (ércsed: többség!) észre se veszi, nem is érdekli, úgyis befutó a ló, de egyébként se venné észre soha.

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.12.19. 22:26:11

@3.14159265:

Akkor persze azonnal a kormánynál ugrálnának.

Tudod:
lokátorépítés: "Pécs a pécsieké"
honvédelem (főleg ha engem támadnak): közügy

A legelső hozzászólásból is visszaköszönő "Pécs a pécsieké" mentalitásra csak az lenne a válaszom, hogy jó bazdmeg, akkor viszont oldjátok is meg a légtérellenőrzést Pécstől délre de úgy, hogy ne csak a határon átlépő, hanem a határ felé közeledő gépeket is fel tudjátok deríteni.

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.12.19. 22:32:06

@killersalmons:

Mivel hogy ugyebár a nemzet nem lehet ellenzékben, ezért a nemzet nevében és a nemzetért BÁRMIT!!!

scv 2009.12.19. 22:37:04

Fel kell építeni a Tubesre, a Zengőre és majd figyelik egymás felett a légteret. Ha nem lennének ennyire hülyék legalább ez megépült volna a kultúrális főváros évére. :)

fran7 2009.12.19. 22:37:13

@Lesből Támadó Szárítókötél: részint a pécsiek a pécsiekké elv az Unió alapelve, amit ők tartanak be a legkevésbé, de szólam szintjén elsődleges alapelv. Másrészt azért léptünk be a NATO-ba, hogy minket senki ne merjen meg támadni. Mégis kinek a támadásától félsz? A Partizan ultráitól. Azt egy radar vag a magyar hadsereg nem állítja meg, csak a baranyai parasztok villái és kaszái. A most jogállamiságot emlegetők, akkora már rég diszidáltak vagy küldik a békeköveteket, hogy ha szabad internet kapcsolatot kapnak, akkor ők ki se jönnek többet a szobájukból és hozzáteszik a nevükhöz az ity végződést.

manager2008 2009.12.19. 22:42:41

SZóval a lokátor az technikai történet. Momentán én már láttam működésben lokátorokat és volt módombanmegtekinteni vadászgépek célra vezetését.

Sikságra kipakolt lokátorok távoli felderítésre nem igazán alkalmasak, esetelg ha emlékeznének rá a pécsiek, a FÖLD GÖMBÖLYŰ (Galilei is megszívta emiatt).

De ők jobban tudják, védjék meg magukat ha akarják esetelg a mohácsi busókkal köthetnének szövetséget is, támadó légicélok elriasztása érdekében, mert ott már van tapasztalat ilyenben.

Ez az ország már olyan hülye kezd lenni, hogy tényxleg vadászsóéyomnak van igaza, a kankalin a fontos nem a haj..

3.14159265 2009.12.19. 22:47:40

@fran7: Elég ha egy délről jövő bekattant pilóta pakson szeretne hallhatatlanná tenni a nevét.
És persze a partizan ultráinál sosem voltak veszélyesebb szerb szabadcsapatok. Sosem írtották ki több százezer szomszédjukat a szerbek. És soha nem is fogják.
Amúgy te melyik párhuzamos univerzumból tévedtél ide?

Borenbukk 2009.12.19. 22:49:03

@fran7: A legterellenorzes nem haborurol, meg ellensegrol szol, csak annak szimpla igenyerol, hogy tudjuk mi tortenik felettunk, hogy ha kell, be tudjunk avatkozni. Kb. ugy, mint ahogy a visszapillanto sem az uldozok figyelesere van minden autoban.

manager2008 2009.12.19. 22:53:42

A délszláv háhorút azért nem ártana felidézni.
A USA légierő szarrá bombázta a szerbeket, a távolfelderítésre alkalmas, repülön elhelyett radarok biztosítása mellett (AVACS).

Ha van radar, akkor távolról indítható és pontosan célravezethetóek a roborrepülőgépek, vadászbombázók, és elfogó vadászok is, és a tüzérségnek is van infója., stb.
Fent repkedni a nagygépekkel kicsit drágább történet mint egy komoly lokátort üzemben tartani.

De a törekvés most is jó, Páva felmegy a Tubesre és figyel mint a vizsla, ha lát valamit majd szól, vagy füstjelekkel küldi az infót + mobil a NATO központba.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.12.19. 22:54:36

Majd jön Viktor, és akkor hamar lesz helye a radarnak.

Borenbukk 2009.12.19. 23:01:15

@manager2008:"Ha van radar, akkor távolról indítható és pontosan célravezethetóek a roborrepülőgépek, vadászbombázók, és elfogó vadászok is, és a tüzérségnek is van infója."

Ne, kerlek ne! Ez(egyebkent az AWACS is) egy legterellenorzo radar, es semmilyen foldi celra nem fogsz ravezetni semmit veluk. (lasd: JSTAR)

sebien 2009.12.19. 23:01:51

@Lesből Támadó Szárítókötél:

1: nem baszom meg, még ha oly nagyon szeretnéd is :(
2: nem vagyok pécsi
3: egy lokátorral aztán nagyon ki lennénk segítve. a szenzációs magyar hadsereg hatékonyan tudna fellépni egy akármilyen támadás ellen, ebben biztos vagyok... a lokátor egy valamire lenne jó: a "fontos" emberek előbb tudnának a támadásról és lenne idejük elbújni. a többi úgy is le lenne szarva nagy ívben.

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.12.19. 23:02:06

@fran7:

A NATO akkor tud fellépni a tagjai védelmében, ha megvannak a védekezéshez szükséges eszközök, illetve rendelkezésre állnak a szükséges információk.
Tudod te egyáltalán mire való a légtérellenőrző lokátor? Nem, nem arra, amire te hiszed, hogy hüp-hüpp-Barba-trükk, és megáll a gonosz ellen tőle. Az ellen attól fog megállni, hogy a Zengőre-Tubesre telepíteni szánt radar hatótávolsága révén átlát a déli országok légterébe, figyelemmel kísérve a légiforgalmat, és amennyiben a határ felé közeledő gyanús légijárművet észlel, riasztják a készültségi vadászgéppárt és a NATO-t Foggio Renatico-ban. Prevenció, másképp fogalmazva.

"Mégis kinek a támadásától félsz? A Partizan ultráitól."

Ugyan kérdezd már meg a barcsiaktól, hogy 1991. október 27-én, 20:45 perckor vajon volt-e kitől félniük?

3.14159265 2009.12.19. 23:03:19

Amúgy ha már ennyire nem számítanak a törvények a pécsi polgármester számára, akkor a célravezető megoldás a következő:
1. A vízmű csatában kipróbált verőembereit felküldi a Zengőre, akik beszántják az összes bazsarózsát. Ha kell a hozzájuk láncolt sötétzöldekkel.
2. Szól a Kövér Lacinak, hogy némi pótmunka költségkeretében inkább mégis Zengőre vonuljanak az építők.
3. Az ügy kivizsgálásával megbízott Simicska bejelenti, hogy a Zengőt és a Tubest a hülyék összekeverték, de hülyének lenni állampolgári jog.

fran7 2009.12.19. 23:05:54

@3.14159265: Részint, ha Paksot robbantja robban Szerbiát is, de nem lehetetlenn, hogy egyszer lesz egy ilyen idióta, de akkor húzhatnánk is egy falat, ne is jöjjön be egy szerb se, pedig hogy örültek a szegediek, hogy végre hozzák az eurót. Amerre a szerbek támadtak az nem volt véletlen, mondj már Magyarországon olyan földterületet, amit a szerbek követelhetnének. Boszniában, Horvátországban, Koszovóban volt, nem pusztán vérszomj alapján ment az a háború. Másrészt van egy lassan valódi autonómiát kapó Vajdaság, ami nem biztos, hogy jó felvonulási terület Mo. felé. De nyugodtan rettegj a szerbektől, jogod van hozzá. @Borenbukk: Én nem a lokátor ellen vagyok, sőt csak én azt mondom, hogy ez egy jogos lehetőség a tiltakozásra egy számomra nem tetsző katonai terv ellen, amiről a NATO is csak annyit mondott építsétek meg, s döntsétek el hová helyezitek, hiszen ők nem tudhatják, hol terem bánáti bazsarózsa, hol vannak elviselhetetlen, viszketeg polgármesterek:keressetek egy olyan megoldáat, amit mindenki nyugodt szívvel tud elfogadni. Talán ez lenne a demokrácia, nem a kiskirályozás, keresztülverése bírósági ítéleteknek, amelyek csak dühítenek mindenkit. Vajon miér nem arról születnek blogok, hogy mikor törleszti alkotmányossági mulasztásait a parlament a kisebbségi képviseletről a Parlamentben. Mert így mindenkinekm egyszerűbb és olcsóbb és mindenki csöndbe van, közben meg polgárháborút lehet vizionálni. Ahelyett, hogy addig vernénk a dobot míg 376 képviselőből 35 roma, 10 német, 2 horvát, szerb, ruszin, román, szlovén, szlovák, ukrán stb lenne.

3.14159265 2009.12.19. 23:12:21

@fran7: A tubest el tudja fogadni a pécsiek többsége, ugyanis volt róla egy népszavazás. Innentől kezdve miféle demokráciát hiányolsz?

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.12.19. 23:12:28

@sebien:

1. a "bazd meg" az összes bazsarózsás ellenzőnek szól, cakk-pakk.
3. Ha esetleg elkerülte volna a figyelmed, a Zengőre/Tubesre tervezett radar a NATO légvédelmi rendszerének egy eleme lenne, nem pedig speckó magyar hülyeség. Éppen ezért ugyanazok az adatok ugyanabban az időben, amikor a magyar hadvezetés hozzáfér, rögtön látható a NATO számára is. Plusz mégegyszer hangsúlyoznám: a radarlánc bőven belát a déli országok légterébe, azaz egy, a határ felé közeledő gépet már jóval előtte észrevennének.

Borenbukk 2009.12.19. 23:12:59

@fran7: "keressetek egy olyan megoldáat, amit mindenki nyugodt szívvel tud elfogadni"
Az ugyet neheziti az univerzumunk nehany alapveto jatekszabalya, valamint az emberi sotetseg es aljassag is.

fran7 2009.12.19. 23:13:58

@Lesből Támadó Szárítókötél: Vicc lesz megkaptad a jogsid? Én nem a lokátorról beszéltem, hanem egy olyan polgármesteri húzásról, amit én ötletesnek tartok és ami valójában nem korlátozza a radarépítését, nem kérdőjelezi meg, csak kimutatja ha rajta múlna nem engedné ott felépíteni. A politika gesztusokról szól. A radarépítők jót röhögtek magukban, hogy hülye polgármester kint aludt a sátorban -12-ben. Úgyis akkor kezdik kezdhetik el építeni, amikor folyamatosan jó idő lesz, az meg még legalább két hónap a "mediterrán" Pécsett is.

sebien 2009.12.19. 23:21:22

@Lesből Támadó Szárítókötél: "a radarlánc bőven belát a déli országok légterébe, azaz egy, a határ felé közeledő gépet már jóval előtte észrevennének."

nem értem, hogy egészen addig mi közünk van egy szerb géphez, amíg az a saját légterében repül? mi alapján mondod meg, hogy a határ felé közeledve csak a saját területén ellenőriz valamit, vagy éppen minket akar megtámadni?

3.14159265 2009.12.19. 23:25:56

@sebien: A "téves riasztás" nevű tevékenységet fogja gyakorolni a légvédelem. Még mindig sokkal jobb, mint aminek az a neve, hogy "na most mit írjak a jelentésbe, mi volt ez?".

manager2008 2009.12.19. 23:29:36

Borenbukk 2009.12.19. 23:01:15
Nem nyerő az infód.

Olvass, ha nem találod meg segítek benne.
en.wikipedia.org/wiki/E-3_Sentry

Halomnyi funkciója van az eszköznek, többek közt a földi célokkal is elvan egész jól.

manager2008 2009.12.19. 23:41:40

sebien,

Te egy világszám vagy.
Mellesleg attól hogy egy gép mit csinál még nem történik semmi különös, csak risztás történik. Ha nem úgy viselkedik ahogy megszokott, akkor a légtérben tartózkodó vagy a készültségben lévő elhárító erők megkezdik az elfogás előkészítését, követik a cél, ha megsérti a határt elfogják.
A felderítés (műholdak stb. pedig a reptereket is figyeli, ha egyszere készülődik jelentős erő akkor fel sem kell hoyg szálljanak a riasztás megtörténik.
Ez nem Eger vára, hogy akkor veszed észre a törököket ha kopognak a kapun.)) Bár ha olvasod az Egri csillagokat, ott is megvolt a távolfelderítés.

arthurg 2009.12.20. 00:26:33

Ti tényleg ilyen szűk látókörüek vagytok mind, pro és kontra?

Tényleg azt hiszitek, hogy a gonosz mindenkori kormányunk a szomszéd gonosz szerbek ablakán akar bekukucskálni a radarral?

Marhák!

"Tessék mán" csak a hazai sajtót elovasni, hogy mire kellene ez a sz@r.

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-318401

www.hirextra.hu/2009/09/28/irani-raketak-a-levegoben/

www.origo.hu/nagyvilag/20091218-irani-katonak-szalltak-meg-egy-iraki-olajkutat.html

Anno a XVI. században testünkkel védtük Bécset meg ejrópát, most meg csak azt akarják, hogy nyissunk egy ablakot, hamár mi is ejrópa lettünk. Ha nem teccik át kell térni az igaz hitre, vagy összefogni, nem csak a szittyákkal, hanem Európával is!

Részvétem.

Rwindx 2009.12.20. 01:21:16

Én is meglepődnék ha az a radar a szerbek miatt kellene oda. A délszláv háború idején sem volt tubesi radar, mégis azonnal indultak a migek Taszárról még mielőtt megközelítették volna a határt délről szerb gépek és akkoriban sem őrtüzekkel jeleztek a Vajdaságból...
Akkoriban éppen Taszáron laktam.

Dr. No 2009.12.20. 02:30:47

@manager2008: Nem tudom, miért húzzátok fel magatokat a pártközpont droidjain. Én már épp kezdtem hiányolni ezt a népséget az utóbbi húsz évben. Nem kell őket komolyan venni meg leállni vitázni velük, egy algoritmust úgysem fogsz meggyőzni.

nyalógép 2009.12.20. 03:28:22

@arthurg: Ha Irán miatt kell védekezni akkor pláne nincs semmi keresnivalója itt a radarnak.
Vigyék Romániába a Kárpátok tetejére onnan sokkal jobban látható az a térség, mint erről a Kárpát-medencéből kiálló bütyökről.

arthurg 2009.12.20. 04:17:49

@nyalógép:

Basszzz!
Tényleg ilyen bonyolult, vagy csak én vagyok zseni????

Nem lehet felfogni, hogy nem csak rólunk, meg a szerbekről, meg iránról szól a történet, hanem egy !!EU RENDSZER!! része. Bizony ami takarva van a Kárpátokból, meg az Alpokból is, az innem megleshető.

Javaslom látogass el a Rádió Múzeumba ott a bejárattól jobbra a lépcsőház falán láthatsz egy jó nagy valós (fizikailag létező!) 3D domborzati térképet (Kárpát-medence az 1900-as évek elejéről) amit még az analóg őskorban a rádiós láthatóság (ma lefedettség) tervezéséhez HASZNÁLT a Magyar Királyi Posta.

Nem lehet, hogy ott a NATO-ban nemcsak gyengeelméjű bármilyenpártiak döntöttek, hanem katonák akik azt mondták, hogy ezt még látnunk kéne, hogy védeni tudjuk Európát, meg a Bánáti bazsarózsát?

Csak kérdem.

arthurg 2009.12.20. 05:17:58

@nyalógép:

Még annyit, hogy nem kell a Kárpátokba vinni, mert a délkelet-magyarországi radar már kicsit több mint 3 éve üzemel (az alföldön, és újságírók jelenlétében adták át). Most tehát van egy szép nagy radarleplünk, rajta egy jó nagy lyukkal Pécs és a délvidék fölött.
Meg a becsületünkön?.!

Ha nekünk így is jó...

Ésszelteli 2009.12.20. 07:11:40

reklamálka:
akkor te biztosan egyetlen újságot sem olvashattál és külföldi hírt sem foghatja a neted.
A világban számtalan esemény és polgári engedetlenség és akció zajlik.Pl a bálnadadászat betiltásának érvényesítésre nem csak mikrofonba verseket szavalnak meg paragrafusok helyeit olvassák föl, hanem tevőleges hajórongálási akciók folynak a kikötőkben és a nyílt tengereken.
Feltételezem azóta az igazságérzeted alapján már üldözőbe vetted azokat a tengeren cirkáló hajókat,hogy egyenként elkapjad és beolvassál nekik mert éppen étterembe készültél ahol közölték pillanatnyilag ninca bálahús.

Hahahahaha

Dr Kangörény 2009.12.20. 08:18:21

Ez tényleg gáz. Én is meszeghetek egy jogerős bírói döntést? Csak azért, mert nem értek egyet vele?

És ezt egy leendő-kormánypárt politikus csinálja? Komolyan van olyan, aki nem látja ennek a súlyát?

Fordítsuk meg a helyzetet és helyezzük a jövőbe:

A bíróság jogerősen megtiltja a radar építését. Páva Zsolt hadügyminiszter pedig a jogerős bírói döntést leszarva, megépítteti a radart.

A hatalom bármiyen szintű birtokosa nem szegheti meg a törvényt, még akkor sem, ha igaza van.

Borenbukk 2009.12.20. 08:29:42

OFF
@manager2008: Akkor kernem a segitseget, mert nem talalom benne a foldi celok megfigyeleset. Meg ha lenne, akkor csak nem barkacsoltak volna erre a celra egy JSTAR-t.

ON

Kis Hableány 2009.12.20. 08:41:37

Ez megint valami fizetett kommenista írás.

Nick Leeson 2009.12.20. 10:02:03

@sebien:
"3: egy lokátorral aztán nagyon ki lennénk segítve. a szenzációs magyar hadsereg hatékonyan tudna fellépni egy akármilyen támadás ellen, ebben biztos vagyok... a lokátor egy valamire lenne jó: a "fontos" emberek előbb tudnának a támadásról és lenne idejük elbújni. a többi úgy is le lenne szarva nagy ívben."

Pont azért kéne a radar, mert szar a hadsereg meg nincs pénz semmire, és egy mások által pénzelt radarnak csak helyet kéne adni! Szerinted mitől fog növekedni a haderő? Ha még a radart is elzavarjuk?

sebien 2009.12.20. 11:27:04

@3.14159265: jogos, csak pár ilyen téves riasztás és csődbe megy az egész hadsereg:) így sincs elég pénz még gyakorlórepülésre sem.

@Dr. No: párt droid b+ a nénikéd:( nem azért értek egyet pávával, mert fideszes, hanem mert, ha a pécsieknek nem kell a lokátor, akkor ő az ő érdekeiket védi, még akkor is, ha ez jelen állás szerint jogtalan.

sebien 2009.12.20. 11:38:36

@Dr. No: "Nem tudom, miért húzzátok fel magatokat a pártközpont droidjain. Én már épp kezdtem hiányolni ezt a népséget az utóbbi húsz évben."

az elmúlt nyolc évet (de a második négyet mindenképpen) pont az általad említett droidoknak köszönhetjük. ha ez nem tűnt volna fel, akkor valószínűleg te is közéjük tartozol, csak épp a másik táborba, mint amit te rólam feltételezel...

sandinista! 2009.12.21. 00:41:28

@Rwindx: Nem szerbek miatt kell a radar, hanem azért, hogy meglegyen az ország fölött a megfelelő összefüggő rádiólokációs mező. A megfelelő azt jelenti, hogy a felszín fölött 50-100 méterrel haladó célpontokat is kellő távolságból azonosítani lehessen. A délszláv háború idején még 23 db állandó és 8 ideiglenesen a határ mellé települt lokátoros század ellenőrizte az ország légteret. Akkoriban ezek adták ki (természetesen többszörös átfedésekkel) azt a lefedettséget amit Zengőről önmagában lehetne: Juta, Sormás, Egerág, Sárbogárd, Medina, Pusztaszemes, Homokszentgyörgy, Baja.
Ebből manapság kettő üzemel, Juta és Medina. A Tubes miatt Medinának maradnia kell, mert pont Paks felé van holttér a Kelet-Mecsek magaslatai miatt

sandinista! 2009.12.21. 01:02:00

@sebien:
A pécsiek alig több mint 30%-a vett részt a népszavazáson, tehát nem igazán jogos azt állítani, hogy a pécsieknek nem kell. A korrekt álláspont az, hogy pécsiek döntő többségét nem érdekli.

sebien 2009.12.21. 22:53:23

@sandinista!: a döntő többséget valóban nem érdekelte. viszont akiket igen, azok zöme elutasította.

2009.12.22. 22:48:45

@Lesből Támadó Szárítókötél: Persze, oké, csak kormányt alakíthassunk, onnantól majd keressük egymást, jó? de most van egy kis dologom, majd írok, oké? :)

pedróka 2009.12.26. 11:40:01

Csak megjegyzem: Békéscsaba mellett tök sík vidéken is épült egy NATO radar, senki nem foglalkozott vele, csakúgy, mint a Bükki Nemzeti Parkban vagy közvetlen tőszomszédságában építettel!

Mocskos Kaviár 2010.01.12. 00:56:57

Nos, nem olvastam végig az összes kommentet, de annyit szabad legyen megjegyeznem, hogy Páva Zsolt nem friss polgármester drága Amál. Ő már volt 4 évet a "vármegye házán", bár akkor egy kicsit langyosabban vezette a várost. Biztos a népszerűség növelésének is van szerepe a két utóbbi akcióban, de a jogszerűséget ne vitassuk, Páva jogász, így vélhetően nem teljesen hülye, egyszerűen a jogi kiskapukat használja ki, mint minden kollégája.
Azt suttogják egyébként a városban, hogy Toller keze van az ügyben, ő paktált le a honvédelemmel és a NATO-val, hogy megépülhet a lokátor, valószínűleg kárpótlásul kaptuk az EKF 2010 lehetőségét. Amúgy meg tényleg minek egy lokátor a város szélére? Nem a technikai részletekbe akarok belemenni, hogy hova célszerű telepíteni, hanem az a kérdés, hogy minek? Én pécsi vagyok, és nekem nem kell se oda, se máshova. Itt lakunk kevesebb mint százezer négyzetkilométeren, amin alig van már erdő, hagyjuk már békén természetet. Lehet jönni azzal is, hogy Tubesen már van amúgyis katonai átjátszó. Igen, ez így van, de akkor sem kell újabb, ahogy újabb TESCO sem.
süti beállítások módosítása