2018. december 09. 00:37 - Reckl_Amál

X-offenders

Hát, ezt alaposan benéztem! Pár hete még a tehetségkutatók reneszánszának örvendeztem az idei X Faktor első élő show-ja láttán, ma este már csak ámulok - bámulok, milyen groteszk önbecsapássá fajult ez a műsor, amelyet állítólag az ország harmada néz.

dementorok_x.jpg

Az elődöntőbe négyen jutottak: két együttes a ByeAlex féle influencer-istállóból és két lány Gáspár Laci hagyományőrző énekműhelyéből.

Egyik együttes sem túl nagy szám. Bár a Stolen Beat bemutatkozása ígéretes volt, sőt az erdélyi rapduó USNK se volt elsőre hallgathatatlan, mostanra elfogytak. Gáspár Laci és én is értetlenül álltunk az ilyen ultramenő, szétkattintott és -lájkolt léggömbök sikere előtt, mint a két ifjúsági duó. Gáspár Laci az énekhang mellett érvel elégedetlensége megfogalmazásakor. Ez nem csak taktika. Hiába győzködi a internetsztár ByeAlex és Puskás Peti, hogy a műsor a megfoghatatlan x-ről szól, vagyis a hangon túli csodáról. Ezzel Gáspár lányai közül persze csak az egyik rendelkezik, Arany Tímea csak egy ügyesen éneklő kamaszlány. Ennek ellenére nem fair figyelmen kívül hagyni, hogy a hullámzó teljesítményű Tamáska Gabriella viszont tizenöt évet repít bennünket tehetségkutatós színvonalban. Ő mint karakter és mint hang is fölvehette volna a versenyt olyan őstehetségekkel, mint például Oláh Ibolya.

Érthető Gáspár Laci egyre növekvő frusztrációja, amikor a két együttestől ugyanazt látja hétről hétre. És minden hétre jut egy újabb videóklip és újabb százezer lájk az Instán. ByeAlex is pontosan érzi, hogy a portéka nem teljes értékű, ezért nyomja kis védenceit a közösségi oldalakon, és takarózik fiatal korukkal. Ebben pedig az idei pancserválogatott szövetségi kapitányában, Puskás Petiben ragyogó partnerre talált. Nem csoda. Mindketten csak ebben a multimédiás világban érvényesülhetnek zenészként. Ők a hashtag-művészek, valódi tartalom és belső hang nélkül alkotnak. Tehetségük elsősorban a trendek kiszimatolásához van.

Persze lehet mondani, hogy Gáspár Laci és én megöregedtünk (egy évjárat vagyunk), és természetes dolog, hogy majdnem negyven évesen már kialakult az ízlésünk. Tudományos tény, hogy az idő előrehaladtával nehezebben fogadjuk be az újdonságokat.

De itt nem (csak) erről van szó. Hanem a szélhámosságról. Arról, hogy zenei és énektudás hiányát ki akarják spórolni. A folyamatosan hivatkozott X, vagyis az elragadó egyéniség sincs meg bennük igazán. Minden megnyilvánulásuk ki van találva, rajzasztalon hideg fejjel megtervezve. Nincs bor, csak cégér.

Ez persze minden résztvevőre igaz. De a lányok, illetve pár korábban elvérzett produkció - például a rockabilly-t játszó Ricky and The Drunken Sailors profi zenészei - komolyan értenek a muzsikáláshoz. Fonák módon épp Gáspár mentoráltja, Tamáska Gabriella lóg ki ebből. Az ő hangja nem képzett, de olyan színű, amilyet ritkán hallani. Ő az egyébként, aki leginkább megtestesíti azt szavakkal megfogalmazhatatlan X-et. Ő is döntős jövő héten.

Gáspár Laci ráadásul brutálisan és végzetesen őszinte volt két jogilag zenész zsűritársával, amikor azok zenei hallását firtatta. Ne feledjük: a legendás első Megasztárban Gáspár lett a legjobb férfi előadó, és összetettben is harmadik. Puskás Peti is harmadik volt. Harmadikként esett ki a második évadból. Fájt is neki az egyébként tényleg nem oda való beszólás.

A döntőbe végül a két együttes csont nélkül jutott be. Bájos, hogy két-három dal eléneklése után már a fesztiválfellépésekre spekulálnak meg a világ meghódítására. Tudjuk jól, semmi sem lesz belőlük. Ahhoz legalább Gáspár Lacinak kell lenni.

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr2414463036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2018.12.09. 09:18:35

Azon kívül, hogy szerintem a két együttes produkció értékelhetetlen és hallgathatatlan, szerintem kifejezetten rosszat tett a műsornak, hogy ilyen gyorsan szórták ki a népet. Értem, hogy olcsóbb, ha csak 4 élő sót kell csinálni, mintha 8-at, de így túl hamar lecsupaszodott a kép, nem volt idő arra, hogy a változatos kínálatból kialakuljon valami jó.

Mondhatnám, hogy ezek a "zenekarok" a mai Trump/Orbán-médiavilág termékei. A valódi teljesítmény helyett csak a "mintha".

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2018.12.09. 18:23:18

@KZsoci:
Azért ment ilyen gyorsan a kiesés, mert érezték, mennyire tehetségmentes az idei felhozatal. A két együttesnél szinte csak jobbak voltak, de a két internetsztár nem hagyta őket érvényesülni. Hát hogy képzeli egy profi rockabilly együttes, hogy 2018-ban itt hangszereken játszanak, amikor csak úgy simán ugrálhatnának is? Ez persze a közönség lenézése egyben.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2018.12.09. 23:35:42

Amál!
Nem maradtál volna bölcs ha hallgattál volna!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2018.12.10. 02:08:56

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte:
Mivel az első adásnál tévedtem, kénytelen voltam elismerni.

dare 2018.12.10. 02:52:30

Két adást láttam az idei x faktorból, és azok az utóbbi 2 adások volt.
Csak azért néztem meg őket, mert érdekesnek tartottam a mostani 6 döntős felhozatalt, hallottam vagy megnéztem korábbi előadásokat, és én is azt mondom, hogy egész jól összeszedték a mostani X-eket.
Erre fel a mostani adás teljesen kiábrándító volt, szabályosan kínosnak éreztem az egészet.
A kezdő páros mind a két produkciója harmatgyenge volt, ezt a szintet simán tudja hozni bármelyik fiatal, akikben van egy kis muzikalitás, nem szaggattam le falról a tapétát tőlük maradjunk annyiban.
Jön a legjobb hangnak kikiáltott énekesnő, aki Tóth Gabit választotta maga mellé duettpartnernek (zseniális ötlet volt), majd nyom egy olyan monológot, amelyben az ego már elviselhetetlen határokat feszeget, majd tol egy olyan éneket, ami tele van hibával.
Na nem baj, majd most jön Tamáska Gabi, aki a ByeAlex számmal teljesen megvett, mivel ahogy azt a számot elénekelte, azzal sokkal közelebb került hozzám az a szám, hitelesebb volt az ő előadásában, mint mondjuk az Alexéban.
Na ő nem háttérzaj volt a duettnél, hanem háttérciripelés, majd elénekelt egy Gaga számot olyan fülsértően, hogy arra nehéz lett volna azt mondani milyen remek is volt.
Elfelejtett énekelni, vagy ennyire rossz volt a dalválasztás?
A fene se tudja, de nem érdemelt volna ő se döntőt 2 ilyen produkció után.
Majd jött a két rapper srác, és valahogy helyreállt a rend, mert az ő két előadásuk már hozta az elődöntő szintjét, magasra tették maguknak is a lécet ezzel, elég lesz nekik megugrani a döntőben (bár kinézem belőlük).
Mi történt?
Arra se képesek hogy 5 héten át normális színvonalat tartsanak, ami odaszögezhetné az embereket a tv elé?
De én vagyok a hülye, mert nézem, mert várom a színvonalt, de valahogy az mindig csak egy várakozás marad számomra.
Pedig ez a mostani lehetett volna egész jó kis évad is, nem tudom hogy sikerült ezt az adást összehozniuk ilyen gyengére, hatalmas respect a szerkesztőknek, a mentoroknak, és persze az X-eknek is hozzá, hogy sikerült. ( az usankának viszont jár a dícséret, ők legalább valamit mentettek a kialakult helyzeten)

dare 2018.12.10. 03:00:13

@dare: A hibákért bocsi, juszt se javítom ki őket.

Chuck Νorris 2018.12.10. 03:56:08

Az utobbi években mindig ugyanaz van. tehetségesnek látszodó embereket, a csatorna nyomására a mentorok jo partnerként gagyivá, silány poptermékké formálnak.
Stolen akármik. jo hangu gyerek, afrikákat meg tinflitanglikat énekel, egy iskolai kimittud-ot sem nyernének meg. persze a kislányok szavaznak a cuki fiukra.
Usnk egy fokkal jobb, a trap kapitányos számuk nekem tetszett, de nem nagyon mutattak dolgokat, és picit unalmasak lettek a végére.
Idén rendkivül erös csajhad támadt a müsorra, de számomra mind2 lány csalodás,
Arany Timit eddig se birtam és az Ének Iskolája óta semmit se változott, modoros kényeskedö tucaténekes, hiteltelen elöadásmód, hiába jó énekes ha a közönség utálja.
Gabi nagy kedvencem volt, de a végére kijöttek a képzetlenségéböl adódó hiányosságai, de nem kicsit, nagyon! a Gagás szám vmi rettenet volt, a hangszinéböl adodó pozitiv stilusjegyeket egyáltalán nem tudta megmutatni, ez egy nagyon rossz számválasztás volt sztem.
és akkor emlékezzünk a mentorházas hatosra kiket ejtett ki a nagytudásu Gáspár, Csányi Rita aki még álmábol felkelve is elkapja a közönséget, vagy az a szép tisztahangu musicales csajszi. lehet hogy vannak jo meglátásai, de néha egy igazi kretén.

2018.12.10. 06:51:18

Ismét csak az a gondom a műsorral, hogy a párbajt elvették. A közönség szimpátia alapján szavaz. Ezt kicsit egyenesbe lehetne hozni a párbaj utáni zsűrizéssel. Akkor nem cukifiúk lennének a képernyőn, hanem színvonalas előadások.

jatagán9 2018.12.10. 07:30:07

"Tehetségük elsősorban a trendek kiszimatolásához van."

Nekik igazoltan igen, neked meg nem. Így aztán a végső prognózisod abszolút illegitim.

Artie 2018.12.10. 07:57:07

Amikor a második kétpercben szarul énekelsz, és közlik a mentorok, hogy elfáradt a hangod: megfizethetetlen.

RTB 2018.12.10. 08:28:07

A Stolen Beat mitől "csapat"? Van egy énekes gitáros srác és van egy szőkített hajú, láthatóan neurotikus, komplexusokkal küzdő háttérember, aki néha gyerekesen kalimpál egy szintetizátoron. Ő mit tesz hozzá a produkcióhoz?

2018.12.10. 08:29:53

Az előadókra úgy kell tekinteni, hogy falunapra, céges bulira, Fásy mulatóba el lehet-e adni őket. Ez a valódi kiválasztási szempont. Minden más csak púder.

Csongor Fagyal 2018.12.10. 08:50:29

Nagyjából semmivel sem értek egyet.

2018.12.10. 08:59:12

Emberek, ez még mindig egy zenei tematikájú valóságshow, és nem tehetségkutató. Nem kell itt semmilyen ikszet keresni, azt sem érdemes firtatni, hogy ki a jobb zenész, vagy ki énekel tisztábban. Ez egy szórakoztató műsor 90%-ban előre megírt forgatókönyvvel, az idei szkript pedig ilyen. Szerintem éppenséggel nem rossz, kicsit lejjebb csavarták a harsányságot, vannak jó produkciók, és szerintem a két együttes (már amennyire ezek a duók annak nevezhetők) messze jobb produkciók, mint az utolsó pár műsorfolyamból bárki. Mind a két duónak van jövője a hazai zeneiparban, főleg a USNK futhat be, ha jól menedzselik magukat vagy más őket.

totopad 2018.12.10. 09:39:42

Ez a sor nagyon megfogott: "Nem csoda. Mindketten csak ebben a multimédiás világban érvényesülhetnek zenészként. Ők a hashtag-művészek, valódi tartalom és belső hang nélkül alkotnak. Tehetségük elsősorban a trendek kiszimatolásához van."

Én rendszeresen járok Európán belül rockkoncertekre. Sokszor repülök, napokat utazok, bakelitet gyűjtök, a fizetésem nagy részét zenére költöm. Azon már túltettem magam, hogy ez a stílus, már sehol sem képviselteti magát az ilyen műsorokban, de a fent említett gondolat nem csak a zikszfaktorra irányul. Láttam, a November Rain szólója alatt a mellettem áló 16 éves gyerek, az instát pörgeti, hogy egy Rolling Stones koncert egy fancy felsőtízezerbeli mérőeseménnyé vált, ahol csak az a fontos, hogy minél több live-ot pakoljanak fel facebook-ra, instagrammra. Minden koncerten ez van. Ma már az emberek 80%-át semennyire sem érdekli a zene. Írhat az adott előadó ma már akármit, senkit sem fog érdekelni, csak a zenész "értéke". Nem csodálom, hogy egyre gyatrább a könnyűzene. Nem lehet egyszerű aktív elóadóként sem motivációt találni egy ilyen környezetben.

Csiha András 2018.12.10. 09:44:42

Számomra a legvisszatetszőbb, hogy ByAlex 0 tehetségű és dupla 0 zeneiségű, csak idézőjelben írható "zenekarait" az RTL Klub engedte a videoklipekkel óriási médiaelőnyhöz jutni bárki mással szemben - vagy nem is csak engedte, de ő találta ki?! Mindenesetre így teljesen fals lett a vetélkedés, nagyon nemtelen lett a verseny. Én legszívesebben beperelném az RTL Klubot a közönség durva befolyásolásáért, félrevezetéséért, az erőviszonyok eltorzításáért, amivel alapvetően tisztességtelenné tettek egy tehetségkutató versenyt. Ehhez szerintem tudatosan használták fel a zsűribe beépített két emberüket, akiknek vajmi kevés közük és tálentumuk van a ZENÉHEZ. Őszinte tiszteletem és egyben részvétem Gáspár Lacinak! És egy nagyon személyes megjegyzés a végén. Az egész műsorból egy momentum marad meg bennem: Tamáska Gabriella laza, a maga módján zseniális Amy Winehouse idézése még a selejtezőből - no az igazi X faktoros élmény volt!

2018.12.10. 09:58:25

@totopad: ha nem akarsz ilyesmiket látni, akkor mondjuk nem Guns meg Stones koncertre kell menned...

totopad 2018.12.10. 10:06:58

@Kolompár Magneto: próbálom figyelni az új bandákat, de egy két zenekart leszámítva, semennyire sem fognak meg, és egy egyszeri meghallgatás után, már kukázom is őket.
Amúgy Maiden-en full ugyanez volt, a keménymagot leszámítva. Én Krakkóban láttam őket idén faterommal és mellettünk pl 16-18 körüli csajok voltak, full nem értettük, mi a francot keresnek egy ilyen koncerten. Ugyanilyen "farokfitogtatás" volt. Ez már nem a zenéről, nem a zenészről, nem a közös élményről szól sajnos.

2018.12.10. 10:17:06

@totopad: ezektől a gigazenekaroktól sosem lehetett mást várni közönség tekintetében. Nem vagyok egy nagy koncertrejáró típus, de ilyenekre végképp nem mennék el, eleve jó eséllyel kétszáz méterre állsz a színpadtól, ez már magában totálisan értelmetlenné teszi a dolgot, másrészt annyira híg a közönség, hogy elveszik a közös rajongás érzése. Lelátós részen meg ülőhely van, hát az már m,i, rockkoncerten ülni??? Ha elmész valami klubos metálkoncertre, nem látsz majd instázó kifent-kikent kiscsajokat, meg ecsetfrizurás majomsrácokat. Ott még most is wall of death van, nem pedig fészbúkozás :))))

törppicur 2018.12.10. 10:21:09

Kedves Amál,
Azt azert vedd figyelembe, ez rtl-es musor
Tamaska Gabi tenyleg a legxebb, öt az Amy-s dala miatt is a legjobbnak tartom
A többi meglátásoddal kevesse ertek egyet
Alex es Laci a 2 mentor, ba lenne még 2, jobb lenne, de Gigi és Peti ehhez keves
Már tavaly is igy volt de alex azota sokat erösödött, amikor megkapta a zenekarokat tudta, mit kezdjen veluk es megcsinalta - Lacitolta a lányokat, ameddig lehetett, a Gabi mostani valasztasat nezte be - a masik 2 semmit nem tett hozza a kezdeti allapothoz
A halo hasznalatat meg nem kellene fikaznod, te is ott irod a kritikaidat, valszeg visszajelzesed sem lenne, ha a Nök lapjaba vagy a Népszavaba irnál.

hutp 2018.12.10. 12:12:37

Ezt a mocskot még nézi valaki? Nekem ezen a ponton lett véglegesen elegem belőle:

www.dailymotion.com/video/x5za9mq

Itt van egy gyerek, aki semmivel sem rosszabb bájalexnél (akinek amúgy már van azóta már valami más neve, mert a saját korábbi elmélkedős bölcsészarcát már leváltotta erre a tetkós keménycsávó imidzsre), ezek a szarháziak meg szanaszét szedik. Meg se hallgatták, rögtönítélő bíróságosat játszottak. A csávót sem értem, hogy miért vigyorog, én annyit mondtam volna a helyében, hogy "Elnézést, közbeszólhatok? ByeAlex, a kurva anyáddal beszélj így, esetleg a kutyáddal!", és vigyorogva lesétáltam volna a színpadról. Ennyit érdemelnek ezek a senkik.

Tényleg, nézzétek meg a zsűrit. Ez már rég nem a "tehetségekről" szól (ha valaki olyanokat akar látni, menjen a Zeneakadémiára), hanem arról, hogy a zsúri milyen jópofákat mond. Amíg selejtező van, addig következetesen seggfejek, utána viszont bármit csinálhat a versenyző, tövig benyalnak neki. Különben is, kik ezek egyáltalán? ByeAlex? Aki egyetlen tök semmilyen dallal futott be vagy tíz évvel ezelőtt? Ki a f---om ez a Radics Gigi? Hány éves ez, 25? És ez zsűrizik? Biztos ért az énekléshez, de ennek nem kéne elégnek lennie. Nekem nagyon abszurd, hogy 25 éves csajok zsűriztetnek meglett embereket. Gáspár Laci meg egyszerű, mint a faék. Valamikor azokban a székekben még olyanok ültek, akik mögött tényleg egy élet munkája volt. A régi megasztárokban olyan emberek voltak, mint Szikora Robi meg Presser Gábor meg Fenyő Miklós. Hol vannak ezek hozzájuk képest?!

A tehetségekről meg ne is beszéljünk. Már évek óta mondogatom, hogy Mo.-n a legnagyobb az egy tehetségre jutó tehetségkutatók aránya.

aranyláz 2018.12.10. 12:14:20

"Minden megnyilvánulásuk ki van találva, rajzasztalon hideg fejjel megtervezve. Nincs bor, csak cégér."

na ezért nem nézem már évek óta, én a valódi zenét szeretem, ez csak pénzcsinálás

hallgassatok egy jó kis bluest, Jonny Lang 16 évesen...kíváncsi vagyok, milyen tehetségkutatón fedezték fel :)

www.youtube.com/watch?v=iLJQ7mpI1Pw

aranyláz 2018.12.10. 12:23:55

@hutp: megnéztem az elejét, ez tényleg borzalmas...bocs, de Alexéknek tök igazuk volt ebben, hamis ének, béna szöveg, de legalább saját...és ennek semmi köze ahhoz, hogy ő milyen énekes/zenész vagy ember, ez szar volt, és kész

Sven Vip 2018.12.10. 13:08:42

Maximálisan egyetértek. Visszasírom a régi Megasztárokat, amikor még énekesek énekeltek jó dalokat. Most instacelebek vinnyognak/rappelnek rossz dalokat.

killerkaller 2018.12.10. 14:03:25

Paul Potts; Susan Boyle. Amikor a tehetségkutatók révén kezdtük őket megismerni, a megjelenésüket ( színpadképesség, "X" faktor) nézve gondolta volna-e bárki is, hogy mire jutnak? Karrierjüket a hangjuknak, énektudásuknak, tehetségüknek -amikre lehet építkezni- köszönhetik.
Az x-Faktorban ez valahogy fordítva van, inkább trash realityre hajaz, mint tehetségkutatóra. Az ítészek balhéi (műbalhéi?) meg.........

Bambano 2018.12.10. 14:40:53

azon röhögök egyre hangosabban, hogy a poszt burkoltan arról szól, hogy Gáspár Laci egy zsinórmérték, viszonyítási alap lehet. Ő is ilyen ócska tehetségkutatóból jött, ahol szintén nem találták meg a tehetséget.

Vagy Radics Gigi, mint mentor? más szakmákban úgy hívják, hogy pályakezdő gyakornok.

ráadásul a fő probléma az, hogy amíg szemét a műsor, nem fog valódi tehetség jelentkezni, csak reality sztárocskák.

gyakran eszembe jut a tavalyi agt győztes, Darci Lynne. CSUKOTT szájjal is jobban énekelt, mint itt bármelyik.

www.youtube.com/watch?v=Zg3RS-m0_3k

killerkaller 2018.12.10. 14:55:50

@Bambano: "CSUKOTT szájjal is jobban énekelt, mint itt bármelyik." és a válogatón kiebrudaltak nálunk nyernének, de helyezést elérnének, az tuti.

A célközönség a minőség meghatározója (nézettség).

szepipiktor 2018.12.10. 16:32:19

Én komoly bloggernek gondoltalak!
Tényleg úgy hitted, hogy ezeknek bármi közük van a valósághoz,a tehetséghez?
Ezek a ker.médiás ál-valóságshowk, tehetsékkutatók, villatahóságok kizárólag a marketing eszközei a minél nagyobb bevételért.
Ha a tehetségeket keresnék, akkor valódi zsűri lenne, valódi kiválasztás, előnyben lennének a képzettek, tanultak, most viszont a lakótelepi fürdőszoba pavarottik a nyerők, ha valamiben különcek, provokatívak, megosztók.
Ez a cél, hogy mindig botrány legyen, kamu feszülktségek és a környezetet is a megcélzott közönségnek alakítják.
Lényeg, hogy olvass, nézz, szavazz! és ehhez folyamatosan illesztik a eredményeket, a zsűri viselkedésért stb.
Te komolyan hitted,m hogy a gáspárlaci, a bájalex meg a csaj, meg a puskás bármiben is dönhet????
Ahol tóthgabik a sztárok, a mentorok?
.
Ez az egész valójában az emebri értékek, a kultúra elleni bűncselekmény csupán, de ma ez a menő, az igénytelen szemét.
Ahogy válik immunissá a tömeg, úgy lesz az újabb sorozat még lapáribb, aljasabb! És ez igaz az egész ker.médiára, sőt ma már a komplett médiára. A sportnapilap bulvár, az atv bulvár, az egész csak bulvár.
Ez a cél, ezt látjuk beteljesülni.

kopasz barmok mindenhol (törölt) 2018.12.10. 18:10:12

"Tudjuk jól, semmi sem lesz belőlük. Ahhoz legalább Gáspár Lacinak kell lenni."

Jól mondod, mert Gáspár semmi lett.

kopasz barmok mindenhol (törölt) 2018.12.10. 18:21:59

Amira Willighagen, Darci Lynne Farmer és még sokan mások is vannak, akik valódi tehetségek, de nem egy no name magyar szarban futottak be. Nem mintha a magyar utánzatokban be lehetne futni valahová, ugyanis nem emlékszem, hogy hazai énekes (nem csak utánozó majom), karriert csinált volna külföldön vagy jegyezték volna a nevét bármilyen külföldi slágerlistán. Hát a zsürikről meg jobb, ha nem mondok semmit, mert még az is sokkal több, mint amennyit érnek.

EagerEagle 2018.12.10. 18:33:00

Hadd legyek az ördög ügyvédje. Nem lehet az, hogy
- Az emberek kocazenehallgatók és igazából épp nem értenek az egész szakmához?
- Olyan eszközön nézik az emberek, hogy épp nem lehet hallani se ha hamis se ha szép, max azt lehet látni ha valaki nagyon csúnyán belesül/össze vissza ugrál a színpadon/ellenszenves stb?
- A jelenlegi X egyesíti a VV és a rádióhallgatás előnyeit? Le lehet ülni egyszer valami történetszerű dolgot megnézni és közben pedig zenéthallgatni, nosztalgiázni, véleményt mondani, szotyit enni?
- A mai zenei élet (mondjuk a magyar rádiók nemzetközi számai) annyira tucatszámok, hogy nincs köztük se jó se rossz csak tucat + emberek nagyrésze több évtizedes számokat hallgat vissza, mert azt ismeri szereti?
- Nem lehet, hogy ilyen hibrid műfajt csak úgy lehet csinálni ha vannak benne fiatal és vagány megmondóemberek + emberek kerek egész eladható történettel?

+1. Az első megasztároknál is ugyanezeket mondták, hogy jaj egynyári sztárok, haknizni fognak, nincs tehetség, futószalagon gyártják. Dehogy volt régebben minden jobb... És igen, kb 90%-ban mentek az akkori szereplők a levesbe és a maradék 10% is sokszor alibi karriert fut. (pl. haknizik, időnként celebkedik)

Az biztos, hogy az embereket már kevésbé lehet szájtátásra késztetni egy ilyen műsorral mint pár éve: ezért van az, hogy ne legyen paródia az egész a drámainak beállított élő műsort a lehető leggyorsabban lezavarják.

dr. mesterséges színezék 2018.12.10. 21:46:30

Nem tom, de ha én volnék zsűritag valami zenei A lovakat lelövik, ugye? (re)produkción (ettől nem kell aggódni), az első szűrő nem az volna, hogy "akkor mutasd, hogyan tudsz zenét csinálni!", hanem, hogy "gyere, ülj le, hallgassunk együtt zenét!"
Sok felesleges hercehurcát meg lehetne így spórolni.

czinimini 2018.12.11. 15:45:39

Évek óta nem néztünk ezt a műsort, most is csak véletlenül, de elképesztő, mennyit zuhant a színvonal. Hamis, gyenge hangok, egymást heccelő, alig ismert zsűritagok. Ergya. Nem kéne ezt erőltetni.
süti beállítások módosítása