2018. október 12. 00:39 - Reckl_Amál

Puzsér for President!

puzser_selfie.jpgGyakori vád politikusokkal szemben, hogy a hatalom megszerzése céljuk. Megbocsájtható, ha a taxisofőr mérgelődik ezen, ő autót vezet, nem országot. Ha viszont egy ellenérdekelt politikus veti kollégája szemére, az igencsak aggályos. A politika definíciója ugyanis éppen a befolyásolás képességének, vagyis a hatalomnak a megszerzése. Éppen az a politikus gyanús, aki nem tör a hatalomra.

Puzsér Róbert nem akar főpolgármester lenni.

Csak jelölt. Ma jelentkezett be hivatalosan. Rögtön a legfontosabb hírportálok címlapjára került ezzel, sőt, az ATV az Egyenes beszéd kontrába is meghívta, ahol a három kérdezővel kölcsönös tiszteletlenségen alapuló beszélgetést folytattak Puzsér Sétáló Budapest című programjáról.

Aki hozzám hasonlóan követi Puzsér Facebook-oldalát, annak nem újdonság ez a helyhatósági ön-exponálás a kritikus részéről. Érdekes, hány követője biztatta az indulásra. Ami sokkal inkább az apátia tünete, mint a tökéletes jelölt fölismerése a publicista személyében. Persze mi kifogása lehetne bárkinek is a zöldfelületek növelése vagy a szmog csökkentése ellen? Az elképzelés támogatható. Mégsem tűnt ez nekem többnek, mint szerencsétlen Alekosz egyre abszurdabb akciói.

Várost vezetni ugyanis ideális esetben sokkal inkább szakma, mint ihletett pillanatok sorozata. Puzsérnak nincs meg a fölkészültsége, a szakértelme erre a feladatra. El is mondta az ATV-n, hogy ő a hogyannal nem foglalkozik, őt a mi érdekli. Ez a hozzánemértés pontos meghatározása. A szakértői csapatáról titkolózik, ami blöffre utal; valószínűleg nincs mögötte semmilyen team, akik a Zöldellő Budapestet vízióját valóságos tervezetté formálnák.

A meglepően jó fogadtatás mellett persze megjelentek az összeesküvés-hívők is. (Újabb tünete a végstádiumban lévő demokratikus rendszernek.) Természetesen Tarlós titkos szövetségesét, politika strómanját látják Puzsérban, aki majd jól elvesz pár százalékot az ellenzéktől. Az lmp-s Ungár Péter alig leplezett vonzódása Puzsérhoz mindenesetre nem csöndesíti el ezeket a spekulációkat.

Ennek ellenére azt gondolom, Puzsér nem paktált le senkivel a háttérben. Ha ebben az ellenzéki nagyvárosban egy hangosan kiabáló showman miatt nem sikerül Tarlóst leváltani, az nem Puzsér hibája lesz. Jobban meggondolva az ellenzéknek több hasznára lesz, mint Tarlósnak. Rá lehet majd kenni az újabb fiaskót.

Puzsér a Simicska-médiabirodalom egyik helytartója volt: a Hír TV-n saját show-val, amelyet sokan néztek. A fixa ideái ellenére sok jó adást sikerült összehozni. Sőt, állandó vendég volt a legnézettebb programban, a Szabadfogásban. Hetente jelentek meg írásai vezető publicistaként Magyar Nemzetben. Ezek Simicska Lajos kapitulációja után egy csapásra megszűntek, ugrott a nagyszínpad.

Ez a jelöltség jó lehetőség arra, hogy Puzsér életben tartsa a brandjét addig is, amíg újra főszerepet kap valahol. Mivel ma a politika ingerszegény, egy botrányhős-szagú ember szerepeltetése nagy öröm minden közéleti szerkesztő számára, szóval jelentőségéhez képest sokszor fogjuk még látni. A nézők is unják a semmihaszna, unalmas politikusokat, vagy a vaktában lövöldöző szakértőket, akkor inkább hallgatnak egy szórakoztató dilettánst.

Jobb esetben lesz egyszer valahol egy temperamentumos, cinikus, és talán tanulságos top 10 a jelöltség tapasztalatairól. Hallgatnám.

Rosszabb esetben Boris Johnson 2.0.

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr8014296653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.13. 06:55:30

"Várost vezetni ugyanis ideális esetben sokkal inkább szakma, mint ihletett pillanatok sorozata. Puzsérnak nincs meg a fölkészültsége, a szakértelme erre a feladatra. El is mondta az ATV-n, hogy ő a hogyannal nem foglalkozik, őt a mi érdekli. Ez a hozzánemértés pontos meghatározása. A szakértői csapatáról titkolózik, ami blöffre utal; valószínűleg nincs mögötte semmilyen team, akik a Zöldellő Budapestet vízióját valóságos tervezetté formálnák"

A közigazgatás: tanulható. Diplomát szrezhetsz belőle. Annak van miilió és egy aspektusa, de egy település vezetéséhez nem kell feltétlenül szakirányú végzettség. Nálunk volt olyan polgármester aki Államigazgatási Főiskola igazgatásszervezői szakán diplomázott, és 12 évig sikeresen vitte a falut, és volt villanyszerelői is, aki 8 évig tette ugyanezt, szintén sikeresen. Ez az ország tömve van a hétköznapi civil életből érkezett települési vezetőkkel, a jogászoktól a pékekig, akik beletanultak ebbe, mert egy település vezetését meg lehet tanulni, menet közben is. Van ez utóbbiban rizikó? Van. Jó, ha akad némi szakirányú előképzettség? Jó, de nem kizáró ok, ha nincs. Jimmy carter egy mogyorótermesztő farmer volt, Ronald Reagan egy színész. Egy stáb dolgozott a kezük alá. mindig így volt, mindig így lesz, falutól, városig és országig. Kellenek hozzá barátok, szövetségesek, támogatók, és az egyes részfeladatok szakembereiből összeálló tanács/asszisztensi gárda, aki az adott témában útbaigazítja a városvezetőt.

Teljesen mindegy tehát, hogy Puzsérnak van-e célirányos felkészültsége az adott feladatra. A polgármester az akarat, a kovász, a cement, az erő, a lendület, a frontharcos. A stáb majd összerakja neki a tudást, ő pedig tanul, és képviseli a várost a belepumpált tudással felvértezve. Ha nincs mellette és mögötte senki jelenleg, vagy nem lesz majd mellette és mögötte senki, akkor az baj. De akkor úgysem tart sokáig számára a móka.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.13. 08:10:36

Puzsér esélye minimális, de már a jelöltsége is romboló hatású a ballibekre, s éppen Bp-en, mely az utolsó ballib bázis.

Szóval pozitívum, hogy Puzsér elindul.

röf 2018.10.13. 09:00:38

Nem az az érdekes, hogy Puzsér indulna a székért.
Anno Falus Nedves Ferenc is érdekességszámba ment ezirányú törekvésével....
Inkább az a furcsa, hogy több párt is azonnal jelezte, támogatná Puzsért.
Na itt kezdődik a mai ellenzék vesszőfutásának újabb, talán utolsó fejezete.

nick papagiorgo 2018.10.13. 09:01:15

@zord íjász:
két gondolat:

ez nem a 70 fős Cigánpetend , hanem az ország fővárosa. Való igaz, hogy meg lehet tanulni dolgokat menet közben, de talán nem a fővárossal kellene kezdeni. Ha ilyen ambíciói vannak, miért nem indul elsőnek sima önkormányzati képviselőként, vagy max. kerületi polgármesterjelöltként? Mert ő a "nagy" Puzsér, aki mindjárt a csúcson akarja kezdeni? Én is szeretem esténként a csillagokat nézni, de nem vállalnám be egy űrprogram vezetését.

Másik, sokan próblták már úgy, hogy csak"sármosak" voltak, érteni nem értettek semmihez, és a stáb oldott meg mindent. Ezzel az a gond, hogy az illető csak egy kirakatember, egy báb, mert magától kb a tökét nem képes megvakarni, mindig meg kell neki mondani, hogy mire mit nyilatkozzon. Továbbá az illető a stáb foglya is, ha nem tetszik nekik, simán kirúgják (ld. pl.Medgyessyt).Nem hinném,hogyez Puzsérnaktetszene, vagy az ő formája lenne. Nincs is stábja szerintem amúgy, ez az egész csak egy önreklámozási lehetőség részéről.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.13. 09:09:32

@nick papagiorgo: "...de talán nem a fővárossal kellene kezdeni. Ha ilyen ambíciói vannak, miért nem indul elsőnek sima önkormányzati képviselőként, vagy max. kerületi polgármesterjelöltként? Mert ő a "nagy" Puzsér, aki mindjárt a csúcson akarja kezdeni?..."

Ha ágyba akarod vinni Scarlett Johanssont, először meg kell dugnod a vasorrú bábát, hogy legyen tapasztalatod? Az emebrnek legyenek igényei: kezdje a csúcs ostromlásával. Ebben a játékban nincs ranglétra: ezzel az erővel azt is mondhatnád, hogy aki Nagykovácsiban polgármester akar lenni, először legyen Iborfián képviselő.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_legkisebb_települései_lakónépesség_szerint

nick papagiorgo 2018.10.13. 09:17:25

Szerény véleményem amúgy az, hogy Puzsér mélyrehatóan tanulmányozta Pazaurek Dezső munkásságát

hu.wikipedia.org/wiki/Pazaurek_Dezs%C5%91

csak nem olyan vicces..

Az viszont valóbanaz ellenzék állapotát mutatja, hogy ugyanúgy beugranak Puzsér médiahekkjének (figyeljük meg, kivárta, amíg Tarlós bejelentkezik,majd pár órán belül bejelentkezett ő is.... nem véletlen az időzítés), mint Pazaurekének beugrott ateljes kereskedelmi média. Még mindig itt tartunk - bár én egy "felelős" párttól picit többet vártam volna, mint egy mindenhírre ugró bulvármédiumtól. No mindegy :)

nick papagiorgo 2018.10.13. 09:25:45

@zord íjász:

nézd, felőlem azt csinál, amit akar. Indulhat köztársasági elnöknek vagy az EU elnökének stb. stb.is, oda ugyanúgy nem fogják megválasztani, mint BP főpolgármesterének.

Annyi, hogy az emberek (általában - már akinem Puzsér, ugye) először megtanul írni-olvasni, utána elvégzi az egyetemet, és pl. utánal esz építészmérnök. Nem pedig úgy csinálja, hogy "fel tudom építeni a várost, hiszen gyermekként is milyen szép házakat építettem legóból, meg milyen ügyes voltam a Sim Cityben" (mert Puzsérnak max ilyen irányú tapasztalatai vannak). Mert - saját magán kívül - viszonylag kevesen fogják azt mondani, hogy igen, tényleg ez az ember kell ide.

De mondom,énfelőlem csinálja. Egyfelől szerintem nem isgondolja komolyan, kifejtettem, hogy ez önreklámozás/médiahekk (ezt ő se nagyon tagadja amúgy) . Másfelől meg ha valamilyen csoda folytán megválasztják, az is szép bizonyítvány lesz az emberek szellemi állapotáról.

nick papagiorgo 2018.10.13. 09:28:01

@zord íjász:
egyébként meg - saját példáddal élve - próbáld meg Te ágyba vinni Scarlett Johanssont. Majd értesíts, mit válaszolt :)

(mondom, lehet akár vele is kezdeni, de hogy koppanni fogsz szinte biztos).

bzsoa 2018.10.13. 09:38:42

Miért Demszky mekkora tapasztalattal rendelkezett amikor először megválasztották polgármesternek? Nem a főpolgármester városvezetési szakértelmén múlik azt hogy egy város jól vagy rosszul működk, ha jól válassza meg a helyetteseit meg a többi vezetőt akik jól irányítják a polgármesteri hivatalt akkor lesz ideje meg lehetősége arra hogy gyorsan felszívja magát nyilván nem az első félévben kell stratégiai döntéseket hoznia én Puzsért képesnek tartom arra hogy jól elirányítsa a várost. Persze ő egy "megmondóember" és mint tudjuk sokkal könnyebb megmondani a tutit mint csinálni ezért nagyon kíváncsi lennék arra hogy az egyenlőre valóban nem túl bonyolult programját hogyan valósítaná meg. Budapest belvárosa már így is egy folyamatos közlekedési káosz és nem hiszek abban hogy a mai világban teljesen autómentessé tehető a teljes belváros egy jelentős része. Illetve sok alagúttal meg megfelelő kerülőutakkal vagy egyéb technikai megoldásokkal (egymás feletti utak stb.)biztos lehetne haladni ebbe az irányba, de annyi pénze sohasem lesz a fővárosnak hogy ezt megvalósítsa.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.13. 09:45:31

@nick papagiorgo: Írtam példákat. Carter. Reagan. A legmagasabb csúccsal kezdték. De amikor helyi szinten egy átlagpolgár a polgármesteri tisztséget célozza meg, átugorva a képviselőséget, az is a legmagasabb szint. Százával lehetne sorolni a példákat a sikerre.
Mondom: itt nincs ranglétra. Ez egy tény. Mindannyian lefektették Scarlett johanssont, elsőre, és nem koppantak.
Van ilyenre is példa, olyanra is. Aki nem kockáztat, nem nyer. A Puzsér egy szabad ember
, a választók meg majd döntenek...ha elindul, ez utóbbit mindig ide kell írni/gondolni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.13. 09:57:16

@nick papagiorgo:" egyébként meg - saját példáddal élve - próbáld meg Te ágyba vinni Scarlett Johanssont. Majd értesíts, mit válaszolt :)

(mondom, lehet akár vele is kezdeni, de hogy koppanni fogsz szinte biztos)."

1. Én nem akarom ágyba vinni Scarlett Johanssont. Az én párom 34 éve Scarlett Johansson.
2. Nem értetted meg a példámat?
3. Ne igyál előre a medve bőrére. Elképesztően charme-os vagyok, és szép is, mint a yeti viharban, szerintem fél óra latt befűzném a csajt, mert az ilyen nők nem a szépfiúkra, hanem a lehengerlő erőre buknak.
4. Úriember nem osztja meg másokkal a kalandjainak részleteit, így nem értesülnél arról sem, ha szétperzselném vele az egyik Sheraton legfelső lakosztályában a franciaágyat.

nick papagiorgo 2018.10.13. 10:01:25

@zord íjász:

én értem amit írsz, de (részben) elbeszélünk egymás mellett. Én azt mondom,hogy Puzsér MAGA SEM akar polgármester lenni, csak jelölt, ezt ő maga is megerősítette. Ebben a tekintetben egyetértek a blog bejegyzésével, miszerint ez inkább önreklámozás/médiahekk/ brandépítés, mint komoly szádék.

Az egy másik dolog, hogy - ha komolyan gondolná - mennyire lenne képes rá. Szerintem semennyire, szerinted meg csak akkor lesznek nagy sikerek, ha mindjárt a csúcsot kezdjük el ostromolni. A Reagan, Carter jelenséggel egyetértek, de őket a stábjuk tolta, ahogy fent leírtam, Puzsér szerintem nem az a személyiség, aki alá tudná/akarná vetni magát egy "stáb" irányításának, önmagában meg elég kevés erre a posztra. Úgyhogy ebben a kérdésben nem értünk egyet, soha nem is fogunk, de ez igazából nem baj, nem kell,hogy mindenki mindenben egyetértsen, így szép a világ.

Szerintem kb ennyi volt a ebben témában, mindketten elmondtuk a magunkét,nincst öbb benne. További szép napot :)

nick papagiorgo 2018.10.13. 10:08:59

@bzsoa:

"ha jól válassza meg a helyetteseit meg a többi vezetőt akik jól irányítják a polgármesteri hivatalt akkor lesz ideje meg lehetősége arra hogy gyorsan felszívja magát nyilván nem az első félévben kell stratégiai döntéseket hoznia "

És kik lennének a helyettesei? Puzsér egy pártoktólfüggetlen jelölt (jelenleg). Semmit se tudunk a (tervezett) helyetteseiről. Ezek pártkatonák lennének, vagy szintén függetlenek? Ha függetlenek,akkor miért vonzó pl. ő és a helyettesei pl. az ellenzéki pártoknak, hiszen nekik - a támogatásért cserébe - nem jut semmi, max a bosszú, hogy Tarlóst leváltották. Hogyanjönnek ki a "független vezetők" pl. a pártok által támogatott kerületi polgármesterekkel, az állammal, stb?

Nyilván nem az első fél évben kell stratégiai döntéseket hoznia - pedig igen, pont a legelején kéne, ha véghez is akarja vinni őket. Illetve, ha van valami (pl. egy katasztrófa) akkor mit mond, bocs, erre még ne mvagyokfelkészülve? :)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.13. 10:11:16

@nick papagiorgo:" Másfelől meg ha valamilyen csoda folytán megválasztják, az is szép bizonyítvány lesz az emberek szellemi állapotáról."

Az emberek szellemi állapotát bízzuk az emberekre, akik majd a demokrácia szabályai szerint lejátszák ezt a játékot. A Puzsér egy hiteles, becsületes, jószándékú, tisztességes arc, talán nem ártana néha egy-egy ebből a fajtából is a politikába, és nagyon könnyen elképzelhető, hogy a fővárosiak röhögve beintenek az elitista, arrogáns fősodornak, polgármesteri székbe emelve az Ifjú Kiosztót, csak azért, hogy lássák, ahogy a Viktornak pulykavörösre dagad a feje. Aztán majd a NER keresztbe fekszik a Robinak, és megbukik, de legalább néhány napig/hónapig vidám volt az élet. Az ember nem feltétlenül taszítja el magától az értelmetlen tetteket, és még egy ilyen performansznak is komoly üzenet értéke van a politikai közélet felé, az összes politikai párt okulására. Talán nem véletlenül szavaztak a Kétfarkúakra sem: tudták, hogy semmi esélyük, de azok legalább rendes embernek látszanak. Megérte.

szubbulvar 2018.10.13. 10:15:37

Tarlós mérnök, Demszky jogász-szociológus, Horváth andragógus-szociológus, Karácsony történész-politológus-szociológus. Csupa államférfiúi kvalifikáció, tényleg.
Választott tisztségviselő még a polgármester, a kompetens vezetés kiválasztása pedig az ő feladata.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.13. 10:20:34

@nick papagiorgo: " Én azt mondom,hogy Puzsér MAGA SEM akar polgármester lenni, ..."
Igen. Talán így van. Ezért mondom én is, hogy minden gondolatfutamom végére oda kell gondolni, hogy "ha rajta lesz a listán."

Nyugodtan lehet elméleti síkon is elemezni egy helyzetet, a blog is ezt teszi. Mi is.

"szerinted meg csak akkor lesznek nagy sikerek, ha mindjárt a csúcsot kezdjük el ostromolni."

Ilyesmit egy árva szóval sem mondtam. Azt mondtam, hogy van erre is, arra is példa. A Robinak vannak igényei: ő nem akar szarral gurigázni, ő nagyban játszik. Hajrá. Ennyit mondtam. Harmadszor ismétlem: ebben a játékban nem kell tartani semmiféle ranglétrát. Lehet a mélyvízzel kezdeni az úszást. Sikerülhet bárkinek. Neki is.

Szép napot neked is.

Bogyó 2 2018.10.13. 10:27:11

@zord íjász: Csatlakozom. Pont ezért nincs semmiféle szakmai végzettséghez kötve a politikusi lét. Ugyanis itt a szakmaisághoz képest sokkal nagyobb része van a legitimitásnak az erkölcsi mércének, a bizalomnak. A demokratikus felhatalmazásnak. Lehet valaki marha jó szakember és pont a szakértelme miatt tudja szétlopni amit igazgat, míg egy egyszerűbb, de becsületes ember józan paraszti ésszel is meg tudja határozni, hogy mik a prioritások. A szakmai részletek miatt van a hivatali apparátus, nagyobb helyeken a szakértői gárda. Se Demszky se Tarlós nem rendelkezett közigazgatási tapasztalattal mielőtt főpolgármester, Tarlós esetében kerületi polgármester lett. Nyilván előny a tapasztalat, a szakmiság, a hozzáértés, de a polgármestereknél nem ez a legfontosabb mérce. Ha Puzsérnak vannak normális elképzelései a város vezetéséről és meg tudja szervezni a hivatalát, tud maga mellé venni egy stábot, nagyszerű városvezető válhat belőle is. Az a kérdés, és szerintem ez a bibi, hogy neki csak egy koncepciója van, az érdekli, de a város többi ügyének is haladni kell, itt nincs olyan, hogy csak egy területtel foglalkozunk. Lehet valamire hangsúlyt fektetni, de kizárólagossá tenni nem.

Másik dolog. Puzsér mint a Simicska birodalom helytartója, eléggé félremagyarázása a jelenségnek. Puzsér akkor lett volna helytartó, ha döntési jogai lettek volna a Simicska médiabirodalmon belül mások sorsával kapcsolatosan. Ilyen nem volt. Puzsér egy kiemelkedő és népszerű médiaszemélyiség volt, ezért sok lehetőséget kapott, de nem volt vezető tisztsége. Ez olyan mintha azt mondanánk, hogy Marsi Anikó az Andy Vajna-féle médiabirodalom egyik helytartója. Még Bayer Zsolt se feltétlen helytartója a Fidesz-médiának, pedig neki sokkla inkább van befolyása, döntési joga, összefonódása, propagandavezéri szerepe a fidesz vezetéséhez kapcsolódóan. Puzsérról nem lehet tudni, találkozott-e személyesen egyáltalán Simicskával bármikor is, ő csak megkapta a lehetőséget a közéleti dolgaihoz. Egy helytartó pedig vezet, irányít, dönt. Puzsér csak előadott. Nem mindegy, nagyon nem.

nick papagiorgo 2018.10.13. 10:27:25

@zord íjász:
ez így van, de vedd hozzá, hogy a Kétfarkúakra (akiket amúgy kedvelek) való szavazás egy "protest" szavazás volt, tehát senki se számított rá, hogy nyernek, még arra se, hogy egyáltalán bejutnak. Azokszavaztak rájuk, akiknek nem tetszett a Fidesz se, de a baloldalmeg a Jobbik stb. stb. se.

Van a társadalomnak egy rétege, aki protestszavazó, de ez látod mennyi: annyi,amennyi a Kétfarkúak támogatása. Kb Puzsér is ennyit kapna.

Szerény véleményem szerint a társadalom jelentős része nem fog abba belemenni, hogy - ahogy Te írod - Puzsér pár hónapig beszólogasson a Viktornak, csakazért mert "pár hónapig vidám az élet", mert közben Budapest ugye tönkremegy, másrészt akkor megint új választást kell tartani, amit TUTI hogy a Fidesz nyer. Jó, ha vicces az élet, de azért nem kéne egy bolondot megválasztani főpolgármesternek - az amerikaiak megcsinálták Trumppal, (az angolok meg Boris Johnsonnal) és látod mirre mentek vele.

Ésaz is tény, hogy jelenleg az ellenzéknek NORMÁLIS, komolyan vehető jelöltje nincs. CskaTarlós van meg Puzsér. Várjuk ki,hogy kik jönnek még, végül is egy év van addig.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.13. 10:34:26

@Bogyó 2: Minden szavad tűpontos, ugyanezt mondom, maximálisan egyetértek. Azt a megállapítást pedig a szétcincáltál a Puzsér-hír tv vonalon, konkrétan nem is értettem a blogbejegyzésben, akkora blődség volt. Becsülöm, hogy volt energiád reagálni rá, én az ilyenekre nem tudom összeszedni az erőmet, mert úgy érzem, mintha lefelé futnék egy lejtőn, bekötött szemmel. Természetesen abban is igazad van.

Bogyó 2 2018.10.13. 10:37:13

@nick papagiorgo: Szerintem nem az a baj, hogy kivülállóként bejelentkezett erre a posztra, hanem az, hogy nincs megfelelő elképzelése a város vezetéséről, egy probléma érdekli és nem mutatott fel semmiféle szervezőerőt, képességet sem, ami meggyőzné arról a választókat, hogy maga mögé tud állítani megfelelő gárdát a hivatalon túl is. Egy ilyen pozíciónál ugyanis ez is szükséges. Már a bejelentkezéskor kellene, hogy legyen mögötte erőforrás, igen ilyen egy párt támogatása is. Az a tanácstalanság, szervezetlenség jegyeit mutatja, hogy majd utólag talán beállnak azok a pártok, amelyek maguk is szervezetlenséggel, megfeleő erő, szakember, karizma és potens politikusok hiányával küzdenek. Egy ilyen konzervatívabb, az erőt tisztelő , kockázttani nehezen merő országban ez nem szokott működni, mert itt mélyebbre lehet zuhanni, nincs olyan általános védőháló, mint a szerncsésebb nyugati helyeken, ahol belefér néha egy-egy dilettáns vezető.

Bogyó 2 2018.10.13. 10:44:00

@maxval balcán bircaman: De mi lenne veled, ha nem lenne már ballib bázis? Nem volna miről kommentelned. Lehet ezzel problémád, de a rögeszme nem egy jó dolog. Tényleg nem látsz más problémát ebben az országban? Normális ember mindig a hatalom működését szemléli elsősorban kritikus szemmel. Főleg egy magát már agyonnyert hatalommal szemben. Te meg azon igyekszel, hogy a már kivéreztetett, félholtra vert ellenfelen hol van még szabad hely ahova beledöfködhetnéd a tőrödet. Finoman szólva se egy méltóságteljes dolog.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.13. 10:44:33

@nick papagiorgo:
1."de vedd hozzá, hogy a Kétfarkúakra (akiket amúgy kedvelek) való szavazás egy "protest" szavazás volt,"

Hozzávettem, odaírtam, hogy semmi esélyük sem volt. Arról szólt a komment, hogy "...de legalább rendes embernek látszanak"

2. "...annyi,amennyi a Kétfarkúak támogatása. Kb Puzsér is ennyit kapna. "

"Tán igen. Tán nem. Tán nem tudom." (Asterix és Obelix, képregény)

3."... de azért nem kéne egy bolondot megválasztani főpolgármesternek "
A Puzsér az nagyon sok minden, de bolond a legkevésbé. A Trump-al való összehasonlítása casus belli is lehetne, de most nem vagyok olyan hangulatban. :-)-Szépen süt a nap, csivitelnek a madarak, egy sün túrja az avart.

szepipiktor 2018.10.13. 11:09:47

A poszt pontosan rávilágít a problémákra!
Ma marketing-politizálás van, és a választók, szavazók is valami idealizált videójátéknak, ostoba sorozat-sztorinak tartják az egészet.
Ma alap, hogy kész, zseni vezetők léteznek a posztokra, akik nem korruptak, szeretik az állatokat, a gyerekeket, nem zaklatnak nőket, kerékpárral közlekednek stb. és az embereknek csak ki kell választaniuk a megfelelőt, mint egy áruházban...
Egy büdös nagy fszt! Ezt a bulvár, a online fórumok és az ebből élő média önti a fejünkre.
Sem Demszkynek, sem tarrlósnak nem volt semmiféle városvezetési tapasztalata!
Nem is kell, hogy legyen.
A civil életből, a versenyszférából kell tájékozódni, de arra a mai internetes generáció - és ők a hangadók! - nem alkalmasak.
A vezetőnek vezetnie, irányítania kell és ehhez megfelelő beszotottakkal kell körülvennie magát. Vajon minden cégvezető ért a cégénél mindenhez? Nem azért van könyvelője, ügyvédje, mérnökje stb.????
Puzsérral semmi gond nem lenne, csak annyi, hogy eleve feladja, azaz értelmetlen az indulása - mint a kutyapártiak -, és igen, ideálisan megosztja a ma már csak romjaiban létező ellenzéket. Mert még Puzsérral szemben sincs senkijük!
A posztoló is ezért írta ezt a jellemzően lejáratóírását - lényegtelen, hogy melyik oldalhoz tartozik -, hiszen ma már a sarki kisbolt nyugdíjas mamikája is hitelesebb az összes politikai oldal jelöltjénél, beleértve tartlóst is.
Ma - köszönhetően a pártoknak és a kollaborán médiájuknak, a bérbloggereknek - nincs olyan normális ember, aki politikusnak menne, mert itt a Bill Gatest is 10 perc alatt megsemmisítenének, csak hogy maradjon a nihil, rohadjon az ország, lehessen - mindekét oldalon - lopni, kényelmesen élni. És ez jó a médiájuknak és a bloggereknek is.
Gondoljunk bele, az utolsó évtizedben EGYETLEN hiteles ember volt, Tétényi Éva, aki értett is hozzá, Esztergomban működött is a komplett fidesz orkánnal szemben - igaz az emberek is odadobták végül, az ajáéndék "rántotthús" ott is eredményes lett - mégsem kellett a pártoknak! Remélem nem fogja senki újra "felfedezni"...
A főváros ugyanúgy elesett, mint az ország, most a maradék gócok felszámolása zajlik és ebben nem a fidesz a menő, hanem maga az ellenzék!
Szerintem alap hazaárulás kategóriája, amikor pár száz, mazimum 1-2 ezer megélhetési politikus és kollaboránsai közel 2 millió embert áldoz fel a kényelmes saját életéért!
Szóval önmagában Puzsér nem lenne gond, de ha ő lenne, valójában nem lenne vezetője a városnak, ő az, akinek pontosan a politikai retorika hiányzik a készletéből, a stílusa nem jó erre a szakmához! Ő kritikus, de nem alkotó, tervező. (a többi meg még ennyi sem, beleértve tarlóst is...)
És sajnos a fővárosnak a legkisebb problémája a belvárosi autókitiltás, szerintem a lakhatás, a munka, az egészségügy, a szociális dolgok, a tömegközlekedés lényegesen fontosabbak, arra meg nincs terve, mondanivalója.
Ugyanúgy marketing-szereplő, mint a momentum, az lmp, a szatelit-mozgalmak és a "fizessenek a gazdagok" marhaságot köpködő balosok. A fidesz "becsületesebb"! Ők nem titkolják, csak lopni akarnak, a várost felszámolni és az itt termelt anyagiakat kilapátolni a nekik kedvező területekre.

szepipiktor 2018.10.13. 11:15:26

@Bogyó 2: Hát nem szoktam a birkával egyetérteni, de a monológja sem zavarnak.
Ugyanakkor polgári oldalról egyetértek vele, a ballib a legnagyobb sírásója a társadalmaknak az egész világon.
A ballib ugyanis a lenini bolsevizmus aktulizált változata, részei például a feminstanácik, a gendervonal, a kamu érdek és fajvédők. Egy ócska balos filozófia csupán, itt Magyarországon súlyosan nemzetellenes gondolatvilág.
Birka és köztem csak annyi a vita, hogy ő beleveszi a klasszikus liberálisokat is, de ők ma nem léteznek, ma csak gazdasági és neo liberálisok vannak. Az első a globalizált pénzvilág, a második a internet-alapú globalizált aktivizmus... Utóbbi, a ballib ráadásul nem demokratikus, hanem nyiltan diktatórikus vonal.

nick papagiorgo 2018.10.13. 11:37:30

@zord íjász: oké,én kérek elnézést, a "bolondot" eleve idézőjelbe akartam tenni, csak elfelejtettem. Valóban nem bolond - sok mindent lehet rá mondani, de nem bolond.

(Viszont nagy az esélye, hogy az emberek valóban a Trump/Boris Johnson vonalból indulnak ki,már az ugye, aki ismeri ezt a két embert....).

Neki amúgy az lesz a legfőbb baja,hogy az emberek azt mondják, hogy "ennyi erővel miért ne induljak én,vagyTe, vagy ha ˇhíres"embert keresünk, pl. Szőke Zoltán (Berényi Miklós a Barátok közből), vagy a Kowalski meg a Vega frontembere, Sas József humorista, vagy bárki,mert azok is kb annyiraismertek és kb. annyit tudnak a városvezetésről - és erre Puzsér nemsok mindent tud mondani. De hát majd megbirkózik ezzel, ha arra kerül a sor :)

MACISAJT1 2018.10.13. 11:45:16

Jó választás..:P

Mehet pityinger, az "alternatív köztársasági elnök", a lavóros falus, gy. német erzsébet "zsóka", rokker zsóti "humorista", a "szemmel láthatóan zsidó" (c. by kendepéter/atv) majtényi lászló és a többi közröhejes mellé akikkel az agyonvert ballibák az utóbbi időkben megtisztelték választóikat.

Muhaha.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.13. 12:29:02

@Bogyó 2:

Mindig van mi ellen harcolni.

Én is elsősorban a hatalmat kritizálom, ezért írok a liberális világrend ellen.

A globálkulákság félhalott lenne? Sajnos nem.

2018.10.13. 13:37:25

Puzsér inkább diliházba való, nem a városházára.
Az arrogáns, f@szfej, seggnyaló Pityi bácsi helyett valóban kitűnő alternatíva egy lelkikárosult, ordibáló, semmihez sem értő wannabe valaki. Számomra mindig roppant hitelesek voltak azok az emberek, akik fröcsögve pofáztak, de semmit nem tettek le az asztalra.
Le lehet húzni a rolót, ha csak ezt az embert tudják szembeállítani tahó, Budapestet teljesen lerohasztó Pista ellen.

kószák egyike 2018.10.13. 13:59:47

Nem lepődnék meg ha Robi az utolsó pillanatban felmutatná a középső ujját az Ezt beszoptátok vazze felkiáltással. Majd bevallaná, hogy egy mediahack a részéről az egész, valamint az indulással és azt, hogy ezt volt aki elhitte és komolyan vette, értsd magukat komolynak hívő pártok, azt akarta demonstrálni amit eddig is tudunk: a parlamenti ellenzék semmire való bohócok csürhéje.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.13. 14:39:07

@zord íjász: hat nem tudom de budapest nem egy csajatarocsogealso
de optimuzmus elvtarsak.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.13. 14:41:40

@szepipiktor: hat tarlos jo par ciklust lenyomott obudan mire vette a batorsagot h fopolgi legyen...
demszkájt hagyjuk is.
de batorsag...meg sikerulhet puzsinak

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.13. 14:42:07

@MACISAJT1: Ha egy mogyórótermesztő farmerből vagy egy színészből lehet Georgia illetve Kalifornia kormányzója, (az állam vezetője) majd később az USA elnöke, akkor egy médiaszereplőből is lehet Budapest főpolgármestere. Ha van hozzá akarata, stábja, akkor egy múzeum igazgatói székéből is beülhet a miniszterelnöki bársonyszékbe valaki. Amikor a pártok a rendszerváltás idején megnevezték a miniszterelnök-jelöltjeiket a választáson, értelemszerűen -a baloldalt leszámítva- mindenki a civil szférából/szinte iskolából jött a politikai életbe. Deutsch tamás csak úgy foglalhatta el az Orbán kormányban a sportminiszteri széket, hogy végre lediplomázott, de Németh Lászlóné egy OKJ-s képzéssel a zsebében lett miniszter...most nem a minőségről, hanem az életútról előképzettségről beszélek. Macisajtból is lehet képviselő/polgármester/miniszterelnök, ha van benne brummogás.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.13. 14:53:04

@FILTOL: Iborfia és Budapest között a lényeget illetően nincsen különbség. Bárki bele vághat a nagy kalandba. Budapesten talán egy kicsit több melót kell belefeccölni a sikerbe, mint Iborfián, de az alap ugyanaz: mindenkinek állampolgári joga megmérettetnie magát a választásokon. Még Puzsér Róbertnek is. A hülyéknek is. Az elvtársaknak is. A nem elvtársaknak is.

Kár, hogy nincsenek elvtársaim, viszont van egy rigóm, amelyik azt hiszi, hogy én kiások neki valamit a földből, és itt cselleng.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.13. 15:10:07

Aki azzal érvel bárki mellett, hogy Demszkynek sem volt tapasztalata, az rúgja tökön magát.

Ez kb. olyan szint, mintha az egyszerre több dolgot csinálás mellett azzal érvel valaki, hogy a román csávó is tudott vezetni meg facebookozni egyszerre.
Szóval Demszky pont képtelen volt várost vezetni, amihez nyúlt az csak szar lett.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.10.13. 15:42:20

Puzsér és a zöldség kombinációja remélhetőleg megakadályozza a Római parti mobilgát megépítését, ami egyébként szimpla dilettáns gazemberség lenne. :)
Hajrá Puzsér! :)

Jakab.gipsz 2018.10.13. 18:26:13

Ezek a hibbant libbantak azt gondolják bár mit megtehetnek.

A Nyóc osztályos Schulzból kancellár, Caligula szerint lóból szenátor, Puzsérból Budapest főpolgármestere, (Demszki helyett talán jobb lenne), Győzikét is indítani kellene.

Dan da Man 2018.10.13. 19:13:47

zord íjász: Kommentekkel ennyire még nem értettem egyet, azt hiszem.

Egy dolog nem hangzott el eddig talán.

Trump, Vitya, és a többiek azért nyertek, mert hergelték a tömeget, és populista faszságokra apelláltak. Mindezt egy olyan időben, ahol sok ember érezte azt, hogy őt elnyomják, rá senki sem figyel. És az "őszinte", pacekba belemondós stílusukkal hitelesebbnek tűntek, mint a diplomata-származék politikusok.

Ha Puzsér hajlandó valóban felvenni a kesztyűt, és "budapesti populistának lenni", akkor az életérzések adottak arra, hogy a fővárosiak szavazzanak rá. Mert még ez is jobbnak tűnik, mint a teljes Fidesz-uralom. És tudod mit? Szerintem még azok is szavaznának rá, akiknek a seggükhöz van nőve a kocsi - csak hogy végre valamiféle alternatíva legyen. Ami persze nem lesz, és a kissertés se fogja megérteni, hogy ez pofon volt (a narcisztikus személyiségzavar már csak ilyen), de legalább egymás között érezhetnénk azt, hogy van értelme másképp gondolkozni, és maradt még valami a demokráciából, ha máshol nem, hát a fejekben.

Arról nem is beszélve, hogy ha látható támogatottsága lesz, Puzsérban remélhetőleg van annyi, hogy azt mondja, hogy beleássa magát a témába, és elkezdi művelni magát (esetleg egyéb koncepcionális részleteket is kidolgozva). Aztán kérdés, hogy a rendszerbe beágyazott emberek ezeket miként fogják meg megkontrázni/akadályozni.

De azért jó volt olvasni a soraidat, mert én is hasonlóképp látom a dolgot...

igazi hős 2018.10.13. 20:02:37

Miért kéne Puzsérnek értenie a városvezetéshez, Demszky mekkora szakember volt? A szakember nem a város élére kell, hanem mögé. Atkári vagy Székely elég unalmas emberek, "csak" megcsinálták, amit kellett, miközben a budapesi lányos anyák álmainak főszereplője széles mosollyal szerepelt valahol. Mondjuk Puzsér még Tarlósnál is szarabb választás, mert a kompromisszum készség és a csapatépítés eddig Róbert meg nem csillantott, jól titkolt erényei közé tartoznak, még inkább mint a jelenlegi főpolgármesternek. Bár annak is lenne előnye, ha a "fogd be a szád vagy leverem a szemüveged" jellegű szövegek ezentúl FB élőben jönnének a városházáról.

zsoci 2018.10.13. 21:23:27

Ez semmire sem jó önreklámozáson kívül, csak arra, hogy jelentősen rontse egy ellenzéki jelölt esélyeit.
süti beállítások módosítása