2018. október 13. 14:56 - Reckl_Amál

Szerénytelen javaslat

Mivel ismét csak szerencsétlenkedésre futja az ellenzéktől a főpolgármester-jelölt kiválasztásánál, és ez nagyon idegesít, úgy döntöttem, segítek, és előállok egy jelölttel.

Legyen Márki-Zay Péter az ellenzék jelöltje Budapesten!

marki-zay_peter.jpg

Jelenleg ugyan Hódmezővásárhely polgármestere, de a helyi fideszesek szabotálják a munkáját, így ő maga kérte, oszlassák fel a testületet, és írjanak ki új választást. Tehát ő maga is belátta, ilyen ellenszélben nem tudja a várost irányítani. Így a politikai karrierje hamarosan csúfos véget ér. Szövetkezhet persze például Mellár Tamással, dehát körülötte is igen nagy lett a csend az utóbbi időben. A konszenzusos politika két mohikánját várják a rezervátumban.

Pedig Márki-Zay váratlan győzelme életet lehelt a tehetetlen ellenzékbe, és bár sem tehetségesebbek, sem tisztességesebbek nem lettek, legalább kicsit próbáltak úgy tenni, mintha választások közelednének. Eredményesek persze nem voltak végül, de Márki-Zay Péter akkor is reményt adott a kormánnyal elégedetleneknek: okos szövetségi politikával van még esély.

Márki-Zayt a vesztes országgyűlési választások utáni tömeges csoportterápián, ismertebb nevén tüntetésen, is szent emberként kezelték. Első alkalommal még csak beszédet küldött, másodjára viszont személyesen mondta el gondolatait. Renoméjából azóta sem veszített, karaktere olyan erős, hogy sokan még most sem, amikor vesztésre áll a hétköznapok csatáiban, pártoltak el tőle.

Mondhatjuk, Márki-Zay Péter imidzse tökéletes ellenzéki jelöltként nem kopott meg. Kár lenne, ha mindez csak ígéret maradna. Jelenlegi városa fideszes fellegvár régóta, Márki-Zay csak egyetlen fecske volt, és sosem csinál ott nyarat, ez lassan bebizonyosodik.

Budapest viszont az ellenzék felségterülete még mindig. Persze nem megérdemelten: évtizede leggyengébb politikusaikat küldik a közgyűlésbe, és az itteni koordináció elbaltázása segítette a Fideszt újabb kétharmadra. Most sem látunk mást, mint kicsinyes, gyáva nyerészkedési vágyat, önjelölteket, és persze az ötletellenség torz megtestesülését, az előválasztást. Vagyis ennek belengetését, mert igazából senki sem akar ilyesmit; ennek emlegetése csupán a kompromisszumképtelenség kódolt megüzenése az ún. szövetségesek felé.

Márki-Zay jelölése ellen viszont elvileg nem lehet senkinek sem kifogása. Nem kell X pártnak lenyelnie, hogy Y párt embere kaphat ki a magabiztos Tarlós Istvántól. Az eddigi nevek láttán egyelőre nem indul el a nyálelválasztása a budapesti választónak. Erre utal a nyilvánvalóan az indulását csak performance-nak vagy provokációnak szánó Puzsér Róbert népszerűsége is.

Akinek Márki-Zay sem felel meg, az ezt a választást sem veszi komolyan Vagy alkalmatlan.

Márki-Zay-val ugyanis már mindenfélét megtettek, hogy kicsinálják. De nem hatott ellene semmi. Tarlós szokatlanul elegáns, nyugodt erőtől áradó nyilatkozatai mutatják, nyeregben érzi magát. De egy ilyen golyóálló és főleg népszerű jelölt minimum meglepné. Amitől talán kiesne a kényelmes, joviális szerepéből, és talán ismét szemüvegeken ugrálós énje bukkanna elő. A Fideszt pedig a bosszúvágy - Lázár János azóta is heti két órát térdepel kukoricán Hódmezővásárhely miatt, kétszer - hajszolná hibába. A karaktergyilkossági kísérlet kétélű fegyver - ez épp Márki-Zay Péter történetéből tudható. De mivel a jelenlegi kormányzati magatartás alapeleme az agresszió, nem biztos, hogy tanultak az esetből.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr214299145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2018.10.13. 15:29:05

Maximálisan támogatom!!! Nagyon jó ötlet!!!

Rá vagy a Hadházyra még szavaznék is. Horváth Csabára pl. nem fogok, az tény, akkor inkább a Tarlós.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2018.10.13. 21:20:35

Én azt látom Budapesten, hogy az összességében teljes züllést és élhetetlenséget hozó Demszky-korszak után Tarlós arra jó volt, hogy konszolidáljon, rendet tegyen; de arra már nem, hogy egy valóban korszerű, gyalogosbarát, innovatív várossá formálja Budapestet. Ehhez egyszerűen túl konzervatív.

Szóval egyetértek azzal, hogy kellene Tarlós helyett más, csak inkább abban kellene gondolkodni, hogy hogyan lehetne előre menni, semmiképpen sem vissza a sötét Demszky-időkbe. Szerintem alapvetően azért bukja el a választásokat a baloldal, mert a lakosság nagy része azt érzi, hogy amit fölkínál, az a '90 és 2010 közötti világ visszacsinálása lenne, amitől a legtöbb ember (teljesen érthető módon) sikítófrászt kap.

Az én jelöltem mondjuk Fürjes Balázs lenne.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2018.11.27. 08:45:44

@Csöncsön: Szerintem teljesen mindegy, ki névleg a főpolgármester. Budapest, mint önkormányzat, valójában nem létezik. Van egy kormány, ami kb. azt csinál Budapesten (is) amit akar, meg csomó kerület némi önállósággal, ami nem sok, de arra elég, hogy a főváros, mint olyan végképp súlytalan legyen. Ha úgy vesszük, Fürjes Balázs tulajdonképp már most Budapest főpolgármestere...
süti beállítások módosítása