2013. augusztus 27. 14:15 - Reckl_Amál

De miért nem Hajós András?

Kasza - talkshow, Super TV2, hétfőnként este 10-től

Kasza Tibor bevált a Nagy Duettben, ami az elmúlt tavasz egyik legszórakoztatóbb műsora volt - persze azok számára, akik be merik vallani, néha elkapcsolnak a Discovery-ről.
A Duett is bevált Kasza Tibornak, mert nélküle bizony az volt róla a benyomásom - és valószínűsítem, ezzel nem vagyok egyedül - hogy egy a sok üresfejű, arrogáns sztárocska közül, akik ellébecolnak a magyar popzene langymeleg posványában.
Kasza Tibi viszont ebben a műsorban szimpatikus figura volt. De a tegnapi borzalom után olybá tűnik, csak a másik két zsűritag, a magát túl komolyan vevő, sótlan Dobrády Ákos (akinek az első évadból azért leesett az a szőke, nyafka lány) és az agyhalott Balázs Klári mellett látszott frissnek és szellemesnek.

A Kasza forgatókönyvét ismerjük: a műsorvezető bevezetésként stand upol, aztán vendégek jönnek, végül valami speciális műsorszám.
A bevezető alatt Kasza rettenetesen izgult, és látszott, próbálja túlélni. Kb. annyira volt vicces, mint amikor Hawk hadnagy átveszi az irányítást Cronauertől az amerikai katonai rádióban a Jó reggelt, Vietnam! című filmben. Vagyis egyáltalán nem. Illetve a kedves amerikai filmesek Hawkból itt végleg karikatúrát csináltak, és számomra az, amikor a Csak semmi rock and roll! - elv alapján fölzeng a polka a pálmafás vietnami tájon, a film egyik legnagyobb röhögését jelenti.

Kasza Tibor viszont nem karikatúra, csak egy ideges amatőr, aki mintha a reflektorfényben döbbent volna rá, hogy azért attól még senki sem lesz humorista, hogy a butábbnál butább kiscsajoknak bejönnek a poénjai. Már, ha bejönnek...
Sajnos mintha tényleg a stúdióban érte volna a szörnyű felismerés, ő ehhez itt kevés lesz. Noha az, amihez itt elégnek kellene lenni, szintén harmatgyenge. A béna beszédet néhány egészen dadaista klip szakította meg, melyekben a műsorvezető volt a főszereplő. Gondolom, viccesnek szánták ezt is, dehát ezekkel is úgy bukott meg, mint a Csajozás 1. című fiktív tankönyv anyagából.

Három vendég kísérte aztán végig a "hírek" elemzését: Havas Henrik, Lakatos Márk és végül és utolsósorban Cseke Katinka. Havas leginkább kushadt, remélte, talán nem mindenki veszi észre jelenlétét. Lakatos Márk exhibicionizmusának foka vélhetően akkora, hogy mindegy is neki, hol szerepelhet. Szerencsére a személyiségének bájos fele is látszik mindig. Most is ő mesélte az egyik legjobb sztorit.
Cseke Katinka szegény továbbra is elviselhetetlen számomra, úgy rossz, ahogy van.
Kár, hogy még szinte el sem sült a startpisztoly, és máris unalmas a tartalom azáltal, hogy a csatorna agyonhasznált sztárjai hívták meg.

Az est nagy szenzációja az a Szepesi Nikolett, aki az élsportolók léhaságairól írt könyvet. A sajtó vacakabbik része persze szerette volna, ha tényleg eget-földetrengető botrány kerekedik az egykori, közepesen sikeres úszóbajnok kalandjaiból, de amennyire én látom, a fűvel-fával hentergő olimpikonokon nem nagyon háborodott föl senki sem azokon kívül, akik pénzt kapnak a felháborodásért.
Nem tudni, kinek a védelme alatt áll Szepesi Nikolett - hiszen nem a TV2 házi sztárja - de nagyon kesztyűs kézzel bántak vele ahhoz képest, hogy minden további nélkül neki is mehettek volna. Ez a kamaszos bájú huncutkodás se érdekes, se humoros, se kárörömöt kiváltóan gonoszkodó nem volt. A stúdió közönsége talán még érezte Balázs Klárika negédes parfümjének utolsó fuvallatait tovalebegni...

Erre műsorra nincs szükség. És nemcsak a nézőknek nincs, hanem a csatornának sem. A Kaszának nem lesznek nézői, mert ez a vicceskedő nyüglődés nem köt le senkit sem. Kasza Tibor nem Hajdú Péter, akit sokan gyűlöletből is néznek. És nem is Anettka, akinél a színvonaltalanság soha sem látott mértékben tobzódott. A Budapest TV óta a trash-nek is vannak hagyományai Magyarországon.
A Kasza miatt nem fogják az emberek tömegesen beköttetni a kábeltévét, és csak annyiban lesz beszédtéma, hogy nézhetetlen volt. De még az sem annyira, hogy legközelebb szörnyülködés céljából odakapcsoljanak újabb érdeklődők.

Sokkal jobb ötlet lett volna, ha ugyanezt az infrastruktúrát például Hajós Andrásnak biztosítják. Ő már többször bukott/ sértődött meg pár adás után annyira a tévében, hogy végleg megszűnt a műsora. De legalább addig jól szórakoztunk volna páran. akik bírjuk Hajós nem kimondottan mainstream humorát, természetesebb, profibb fellépését.
A Kaszára is gyors bukás vár, de ettől a műsortól, amely már az indulásakor dögfáradt és ötlettelen, semmi ilyesmi nem várható.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr415480261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2013.08.27. 14:31:59

Nekem is pontosan a cím jutott eszembe. Ennyi erővel legalább az állítólag elkészült, de végül soha adásba nem került Hajós András pilotot is leadhatnák.

A műsorról annyit, hogy szó szerint elaludtam rajta, ami nálam nagy szó. :)

Talán a legalja - legalábbis az első felének, hiszen a második részét tényleg nem láttam - az volt, amikor képekkel is illusztrálta, hogy Csányi Sándor milyen filmekből maradhatott ki finnyás szerepválasztása miatt ("Nem vállalta, hogy nekimegy a jéghegynek - ó! hát ennyi volt a Titanic").

Kíváncsian (és kicsit reménykedve) várom a Sebestyén Balázs - Vadon Jani sót. Igaz, az ő nagy bűnük, hogy Kasza Tibi a Chrystal csúnyább fejű "énekeséből" "humorista" lett.

farcsika67 2013.08.27. 15:21:46

ha megszűnne a tv2 azt sem vennénk észre. se a hírműsoruk, se a bulvár, se semmi nem köt le velük kapcsolatban. hátha Bárdos új hírműsora a másik csatornán kínál valami meglepetést.

gabcigirl 2013.08.28. 07:56:47

@farcsika67:

Igazad van. A magyarországi képernyősök 98%-a alkalmatlan a nyilvános szereplésre. A műsorok meg még ennél is hitványabbak sajna.

Egy előnye van ennek: több idő jut a nyelvtanulás karban tartására, az olvasásra, a párodra

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.28. 09:05:20

"Erre műsorra nincs szükség. " Ahogy kaszára se, csak ezt még nem merte neki megmondani senki.

Hajós András 2013.08.28. 10:29:30

Nagyon kérem, hogy ne emlegessünk engem, sok munkám van abban, hogy bizonyos dolgokból kimaradok:)
h.a.

garrett27 2013.08.28. 13:30:00

Egyetértek a leírtakkal. A birkózó csajnál még csak nem értettem miért is szerepel a tv-ben (a hülye Kasza meg erőltette, hogy mutassa meg karfiolfüle van-e, miközben szegénykémnek akkora lapátfülei vannak, hogy még a ráfésült haj sem segít - végül persze hogy nem mutatta meg), Csányi Sándor fotótrükkjeinél pedig bedobtam a törölközőt. Kasza erőlködött mint az állat, de az egészben több volt az izzadtság, mint a valós érték. Szepesi Nikolett már nem is érdekelt, pedig a könyvét olvastam, amivel kapcsolatban továbbra is az a véleményem, hogy ő csak dugott, valaki más meg megírta helyette.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.08.28. 13:54:59

@Hajós András:
De mi, ugye, azért reménykedhetünk abban, hogy egyszer talán még sok munkája lesz olyasmiben is, amit meg is nézhetünk tévében? :)
süti beállítások módosítása