2018. október 05. 16:19 - Reckl_Amál

Blogajánló: Karakter

Régebben is mutattam be blogokat. Legtöbbször volt hozzájuk némi közöm: vagy vendégeskedtem szerzőként ott vagy a szerzőjüket a blogszférán kívülről, "civilben" is ismertem.

A mostani ajánló főszereplőjére, a Karakterre mindkettő igaz. Főleg szerkeszteni és szervezni fogok odaát, de időnként azért megjelennek majd írásaim is ott. Momentán úgy tervezzük, részemről elsősorban filmkritikák.

character_building.jpg

Szerzőtársaim régi jó ismerőseim. Egyikük nem ismeretlen a blogszférában. Csöncsön nem sokkal utánam, talán kicsit tőlem kedvet kapva, kezdett bele Pontilyen című blogjába, ma mondatokat elemez friss oldalán. Csöncsönt huszonhárom éve ismerem, és az egyik legjobb barátom. Vele még az sem újdonság, hogy együtt dolgozunk. Pár éve vágtunk bele a Messianizmus című sportblogba. Bármennyire is büszkék vagyunk rá, sajnos nem tudok rámutatni linkkel, mert sajnos a Nemzeti Sport megszüntette a blogrendszerével együtt a mi blogunkat is.

A másikukat szintén a gimnáziumból ismerem, de nem osztálytársak voltunk. Hanem bizony ő tanította nekünk a magyart. Így most tizennyolc év után újra lektorálni fogja az írásaimat. Ami egyébként végtelenül megnyugtat, és önmagában garantálja a színvonal emelkedését. A blog az ő ötlete volt, régóta beszélgettünk már azokról a kérdésekről, amelyeket fő témáinkká tettünk meg. Logikus volt tehát, hogy ezeket az érdekes beszélgetéseket nagyobb közönség elé tárjuk.

 A blogot a magyartanítás, a nyelvművelés és más kulturális kérdések megvitatására alapítottuk. Nem öncélúan, szeretnénk beszélgetésre, esetleg vitára hajlamos olvasótábort összetrombitálni. Csöncsönnel együtt húsz év blogolási tapasztalatot hozunk, egykori tanárunk pedig professzionális megközelítést. A blog működtetésének szabályai határozottak mind a megjelenés, mind a tartalom tekintetében. Újdonság, hogy hárman munkálkodunk a blogon, és a konszenzus alapérték. Ám a demokrácia igen munkaigényes dolog - egyszer mintha Magyarország is megpróbálkozott vele, de aztán elvetettük ezt a röpke bolondságot. A blogolás nekem viszont a szabadság egyik megnyilvánulási formája. A működőképes demokrácia titka talán éppen a szabadság és a szabályok közti egyensúlyozás. Nehéz, de megéri. Nekem legalábbis nagy kedvem van hozzá.

Kezdetnek főszerkesztőnk, Mohácsi Árpád meg is fogalmazta a blog mögötti gondolatokat, olvassátok élvezettel. Olvasni szexi.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr5414283289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása