2011. január 27. 23:51 - Reckl_Amál

NektekValó

Minden tiszteletem azoké, akik ebben a hidegben kimentek tüntetni a médiatörvény ellen. Ez nem változtat persze azon a véleményemen, hogy az ilyen transzparenses, skandálós demonstrációk ideje lejárt. A mai politikusok már hozzászoktak ehhez, meg sem hallják a tömeget. Én legalábbis nem tudok felidézni olyan esetet, amikor valami a tüntetések hatására változott volna.

A médiatörvényt azért kíséri ilyen hangos felháborodás, hiszen a média a saját bőrét félti. Talán nem is teljesen ok nélkül. Elég sivár a kép, ha az ember arra gondol, hogy Szalai Annamária kissé sótlan, de elszánt ízlésére van bízva, mi mehet, és mi nem a tévében. És mindez még 8 és fél évig.

Az RTL Klub a dörzsölt profik otthona. Hiába van kifejezetten rájuk kihegyezve az egész mizéria, ők nem mennek ki gitározni a tábortűz köré, hatásosabb módon tiltakoznak.

Már annak megvan a pikantériája, hogy az RTL-nél pont a magyar eu-s elnökség idejére időzítették a Való Világot, amely erkölcsrendész körökben a második legerkölcstelenebb dolog, ami ezen a bolygón történt (az első a Heti Hetes).

Természetesen igazi magyar, kereszténydemokrata intellektust meg nem hazudtoló módon a műsort naponta többszázan feljelentik. Sőt, a Mókus örs kései leszármazottai (ahol tud, segít, ugye) már egyszerűsített befeketítő űrlapot is szerkesztettek. Nagyüzem van.

Pedig a villában még egy vacak kis szex se volt; csak egy kis lassan feledésbe merülő leszbikus incselkedés.
Jellemző, hogy a karótnyelt szemfülesek szeme erre rúgózik. A szerintem kevésbé természetes idegrohamokra nem nagyon ugranak...
Ilyenkor igazolódik be az amerikaiak megállapítása, mely szerint obszcén az, amitől a bírónak erekciója van.

De aki csak a napi összefoglalókat nézi, a felszínt karcolgatja legfeljebb. Az igazi mentális Szodoma és Gomorra (Sőt, Gonorrea! - ahogy Paul McCartney nagyapja mondja a Nehéz nap éjszakájában.) a délutáni sávban sugárzott NekedValó.

A műsor apropója persze a Való Világ, de nem kell nagy ész hozzá, hogy lássa az ember, itt bizony a Mónika Show feltámasztása folyik. Meglehetősen oktondi emberek vitatkoznak súlytalan témákról nagyon amatőr, ellenszenves és egyéniséghiányos moderátorok vezénylete alatt.

Bár verekedés még nem volt, mégis az az ember érzése a műsor láttán, hogy az RTL Klub a NekedValóval mutatja be jókorát a Médiahatóságnak. Ebben a talkshowban ugyanis olyan mélységeket vonultatnak föl minden egyes nap, amelytől egy hétpróbás cenzor szemei is elkerekednek.
Kaotikus, szürreális és groteszk az egész. Rossz értelemben persze. Mint egy vonatbaleset: muszáj odanézni, pedig szörnyűség.

De ma aprócska VV-néző közösségünk egyöntetűen úgy érezte, átléptek egy határt. Persze volt már meghatározhatatlan nemű, ordítozós "bajszos, leszbi cigány". Sőt, a dekadenciában verhetetlen RTL még attól sem riadt vissza, hogy egy-egy ezresért becsábítson két a Campona körül sertepertélő hajléktalant, akiket egész picit kikupált. Az ő feladatuk volt egyik vagy másik villalakó mellett korteskedni. Persze mint törzsnézők tették ezt.

Mára a Való Világ 4 felfutott annyira, hogy a szerkesztők önkéntes hülyékből is bőven válogathatnak. Ez történt ma is.
Sajnos az RTL akkora becsben tartja a videóit, hogy kattintani kell értük, beágyazni nem tudom. A műsor második részének elejét tessék figyelni.
A bábjátékos pszichopata és a magát viccesnek képzelő mű-paraszt egymásra találását ajánljuk, ill. utána a kucsmás idióta produkcióját. Szegény Benedek bácsi! Így bemocskolni a gagyi műfaját!

Az RTL Klub ma ezekkel a szösszenetekkel fejezti ki véleményét a sajtószabadság helyzetéről Magyarországon: Most aztán megmutatjuk, milyen rosszak tudunk lenni, ha akarunk!

És tényleg meg is mutatták.

38 komment
· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr62619561

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: NektekValó 2011.01.28. 16:20:42

Minden tiszteletem azoké, akik ebben a hidegben kimentek tüntetni a médiatörvény ellen. Ez nem változtat persze azon a véleményemen, hogy az ilyen transzparenses, skandálós demonstrációk ideje lejárt. A mai politikusok már hozzászoktak ehhez, meg sem hall…

Trackback: Fölkel Róbert nem tudja mi ellen tüntet 2011.01.28. 15:44:32

 Fölkel Róbert a független civil szerepelt január 17-én a napkelte műsorában és szembesült azzal, hogy voltaképp nem is igazán tudja, hogy miért tüntet.Vicces, ahogy pontról-pontra megdőlnek a szokásos érvekMiután szembesült vele, hogy a legnagyob...

Trackback: Dzsessz, molinó és táncos Feri (fotók) 2011.01.28. 00:21:28

Azért nem megy minden döccenőmentesen. Az egy dolog, hogy most valamivel kevesebben voltunk. Túl közel volt az előző, viszont sokkal nagyobb volt a hideg (a folytatás - már ha szükség lesz rá - szerencsére később lesz, egy a rendezvényhez abszolút pas...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.01.28. 09:36:05

@Dyson:
Én annyira nem is finnyáskodom. Bár a régebbi valóvilágokat nem néztem, de valahogy úgy érzem, hogy a mostani a legjobb.

De ez a Nekedvaló egy botrány. Ha Mónika és Joshi összefognak sem tudnak ilyen alja műsort csinálni.

Pont erről beszéltem: olyanok ítélkeznek a média fölött, akik szerint az újságíró meg a tévés eleve a sátán gyermeke. Nekem, a magyar állampolgárnak, ciki, hogy most Európában azért vagyunk kipécézve, mert ilyen irigy, sértett és "kisvonalú" emberek bosszúhadjáratra használják a nyilvánosságot. És még hatalmat is kapnak hozzá.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.01.28. 10:21:36

@Dyson:
Hát pl. az említett hölgy. Vagy annak idején Répássy is, akiből majdnem lex lett hasonló szellemben, mint amire ma készülnek.

A tévében Halász Zsuzsa ilyen. Jelfogó címmel vezet egy közéletinek álcázott műsort. A választások előtt még a KDNP szóvivője volt. Érdekes...

De hogy kiegyensúlyozott legyek: Kuncze médiasztárrá avanzsálását is ilyennek tartom. Csak neki már nincs hatalma.

padmasambhava 2011.01.28. 10:23:29

Igazad van, a transzparenses tüntetéstöl nem fog megválozni semmi, de legalább A PÁRT látja, hogy van 1-2 ember, aki nem támogatja öket gondolkozás nélkül (jó, tudom, aki nem támogat az mocskos zsidó, vagy nem kevésbbé ronda kommunistákok). Egyébként a Bayer már olyan híres, hogy az osztrák Ö1 rádióban idéztek töle hétfön... Az se semmi !

Anselmo 2011.01.28. 10:28:28

Eszembe jutott, hogy József Attilát is egy "közerkölcsöt sértő" verse miatt rúgta ki az egyetem fura ura. Vajon ha a költő most élne, a médiatörvény őt is kicenzúrázná?

Csak baj lehet abból, ha központilag próbálják megmondani, mi az erkölcsös. Rohadtul semmi közük hozzá. Végülis nem vagyunk Iránban.

Ja, és néztem pár részt a ValóVilágból. És élveztem. Tehát nem vagyok se erkölcsös, se jó keresztény. Hűha......

Anselmo 2011.01.28. 10:32:57

@padmasambhava: szerintem is, az ilyen tüntetések számítanak, mert jelzik, mi az emberek véleménye. Pld anno a Gyurcsány ellenes tüntetések is megváltoztatták a közhangulatot.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.01.28. 10:45:30

@padmasambhava:
5000 ember ment ki. A kormány álláspontja: piszurka.freeblog.hu/files/leszarom.jpg

Arról nem beszélve - és közelítsük most meg a dolgot teljesen objektíven - most tényleg ők vannak hatalmon. Azt pedig nem is titkolták soha, nagy tisztogatásra készülnek a médiában. És van, ahol rá is férne. Csak épp nem Szalai-félékkel.

A médiatörvény célja rosszhiszeműen nézve az, hogy még leszarni se kelljen az ellenvéleményt. Sőt, ha valaki mégis ilyet merészel, azt még meg is lehessen büntetni.

@Dyson:
Szalai kisasszony mindig ott volt tutiban. Bár emberileg mindig taszító volt számomra, az ORTT-be kerülésekor több értelmes dolgot is mondott. Többek között azt, hogy az ORTT-nek úgy nem volt értelme...

De amikor egy ilyen magas rangú hivatalnok olyanokat üzenget, hogy a Mónika show lehetne színvonalasabb, az nem klientúraépítés, hanem egy a szerepét nem értő (vagy túl jól értő?) kisszerű ember megnyilvánulása. Mi sem szerettük azt a műsort, de egy hatóság vezetője maradjon tárgyilagos!

@Anselmo:
Az még csak hagyján, hogy el akarja lehetetleníteni az ellenoldal sajtóját. Próbálkozhat, az internet korában ez úgysem megy.

Ennél nagyobb bajnak tartom, hogy ízlésrendőrség is akar lenni. Az nem a hatóság dolga. Egy normális országban.

A VV erkölcstelenségét lehetne firtatni. De én nem a szexualitás vagy a csúnya beszéd körül szimatolnék...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.01.28. 10:51:04

@Anselmo:
A Gyurcsány-ellenes tüntetésen kicsit többen voltak. A közhangulat más lett, sajnos emiatt lett teljhatalma a Fidesznek (ami nem önmagában baj, hanem az ilyen akarnok húzások miatt, mint a manyup-einstand). De azért nem lettek előrehozott választások.

Anselmo 2011.01.28. 11:09:09

@Reckl_Amál: általában támogatom a Fideszt, de a médiatörvény nálam is kiverte a biztosítékot.

fran7 2011.01.28. 14:52:52

@Anselmo: Azért remélem belátod, hogy nem feltétlenül a József Attila idegállapotú emberekre kell bízni a magyar nyelv oktatását. Horgernek igaza volt, az ok nem biztos reális volt, de sajnos az idő őt igazolta.

hungarisztan 2011.01.28. 15:01:49

Aki azt bírja hinni, hogy a médiatörvénynek bármi köze volt a retekklibok megregulázásához, az nemigen lát tovább a saját orránál. Persze, a tömegeknek ezt mondják, mert ezzel lehet beetetni őket.
De minden feljelentősdi ellenére vígan futnak a posztban is emlegetett szemetek, melyekről mindig azt gondoljuk, ez már aztán végképp alulmúlhatatlan, aztán a bulvármédia szakemberei megoldják a kihívást.

A kiváló bulvárorgánumok pedig azért sérthetetlenek (pár kamu felelősségrevonástól eltekintve, amit úgy nagyságrendileg meg sem éreznek, mert még a balhé is feléjük tereli a nézettséget), mert ezt nézi a nép, erre van igény, ők meg köszönik szépen, jól érzik magukat a reklámbevételekből.
Megadnak bármit, amivel ezt növelni lehet.

Abban a pillanatban viszont, amint valaki beleszarna ebbe a gyönyörűséges pénzforrásba (például Sz. Annamária pártdelegált), pár tulajdonosnak és anyagilag érintett nagykutyának eléggé a bütykére lépnének. A politikát általában leszarják, de ha jelentősebb pénz kerülne ki a zsebükből (pl. ismételt, nagyösszegű büntik formájában), akkor 10 másodpercbe telne, hogy a hírműsorokat ne leszakadt végtagokkal, műcelebekkel, kutyakozmetikázási körképpel és egyéb, hihetetlenül fontos témákkal töltsék meg, hanem mondjuk X és Y kormányzati párttagok és cégeik, strómanjaik, lopásaik szolíd történeteivel.
Abban a pillanatban ezt nézné a fél ország csodálkozva, hogy jé, ilyen is van. És az nagyon kényelmetlen lenne a fijúknak a bányából.

Nem piszkálják tehát az alvó oroszlánt, legalábbis azt nem, amelyik nézőközönsége elég nagy hozzá, hogy nagyot tudjon ártani nekik.

m. g. 2011.01.28. 15:06:16

@hungarisztan: Annál is inkább, hogy megkapták a termékelhelyezés lehetőségét, a digitális átállás elhalasztását, a reklámkorlátozások feloldását, a testvércsatornák szabad indításának lehetőségét - ezek az egész médiapiacon szinte csak nekik jelentenek hasznot...

gitáros 2011.01.28. 15:08:34

"A médiatörvényt azért kíséri ilyen hangos felháborodás, hiszen a média a saját bőrét félti."

Ha ennyit értesz a dologból, inkább nem kéne megszólalnod.

hungarisztan 2011.01.28. 15:17:06

@m. g.: igaz, ezt is akartam írni, csak kifelejtettem – vajon kiknek nyalt be a hatalom a még több reklámmal...

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2011.01.28. 15:31:05

@Dyson: inkább talán olyan, mintha egy repülésirányító utálna, esetleg félne repülni...
:)

Anti Anyag (törölt) 2011.01.28. 16:21:24

"Elég sivár a kép, ha az ember arra gondol, hogy Szalai Annamária kissé sótlan, de elszánt ízlésére van bízva, mi mehet, és mi nem a tévében. És mindez még 8 és fél évig."

Látom, te is jól ismered a médiatörvényt, mert valójában a bíróságokra van bízva és nagyon nem Szalaira.

Milyen infója lehet akkor azoknak a mezei ballibeknek akik ki is mentek tüntetni?

Žďárský 2011.01.28. 17:25:07

@Anti Anyag: Bíróság? Szalai Annamária hivatala dönt arról, hogy kit, miért és mennyire büntet meg. Ez az RTL esetében lehet 200 millió is - az érintett pedig köteles azonnal befizetni. És csak utána perelhet, ha akar ami ugye nem két nap...

Anti Anyag (törölt) 2011.01.28. 18:11:26

@Свобода: Akkor dolgozom helyetted (is)

8. Cím
A Testület feladatai
a) ellátja a mûsorszolgáltatási jogosultság és a kormányzati rendelkezésben lévõ mûsorszolgáltatás céljára biztosított mûholdas csatornák pályáztatásának és a pályázat elbírálásának feladatát;
b) ellátja a törvényben elõírt felügyeleti és ellenõrzési feladatokat;
c) Panaszbizottságot mûködtet az eseti bejelentések kivizsgálására;

Most itt ugrunk, mert nem sorolom a többit. Lényege, hogy a megfelelő bizottságnak küldi tovább a problémát. Maradjunk a Panaszbízottságnál, mert ez neked (is)a lényeg:

11. Cím
A Panaszbizottság

47. § (1) A kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének (4. §) megsértése miatti panaszokat a Testület Panaszbizottsága (a továbbiakban: Panaszbizottság) bírálja el. A Panaszbizottság tagjait - öt évre szólóan - a Testület bízza meg.

(2) A Panaszbizottság tagjai függetlenek, csak a törvénynek vannak alárendelve, tevékenységük végzése során nem utasíthatók.

(3) Nem lehet a Panaszbizottság tagja a Testület, továbbá a Magyar Rádió Közalapítvány, a Magyar Televízió Közalapítvány és a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának tagja, illetve az sem, aki a Testületnek sem lehetne tagja.

48. § (1) Az egyes ügyekben háromtagú tanács jár el. Az eljáró tanács egyik tagja jogi végzettségû személy.

(3) A tájékoztatás kiegyensúlyozottságának súlyosabb vagy ismételt sérelme esetén a Panaszbizottság kezdeményezheti, hogy a Testület bírságot szabjon ki.

51. § (1) A Panaszbizottság állásfoglalása ellen jogorvoslati kérelemmel a Testülethez lehet fordulni az állásfoglalás közlésétõl számított negyvennyolc órán belül. A mûsorszolgáltató jogorvoslati kérelme halasztó hatályú.

(2) A Testület a jogorvoslati kérelemrõl nyolc napon belül határoz. A Testület elmarasztaló határozatát, illetve ha a Testület a mûsorszolgáltató kérelmét elutasítja, a Panaszbizottság állásfoglalását azonnal teljesíteni kell.

(3) A Testület határozatának felülvizsgálatát a bíróságtól lehet kérni. A bíróság a polgári perrendtartásról szóló - többször módosított - 1952. évi III. törvény (a továbbiakban: Pp.) XX. fejezetének szabályai szerint jár el. A bíróság a Testület határozatát megváltoztathatja.

Érted, Szalai semmit nem csinálhat, max. küldheti a panaszt a panaszbízottságnak és a 3-as pont szerint ők javasolhatják a bírságot. Viszont Szalaiék felmenthetik a delikvenst, de azt már nem tehetik meg, hogy ők bírságolnak.

Anti Anyag (törölt) 2011.01.28. 18:13:23

Beteszem a linket, bár kétlem, hogy a tegnapi tüntetők közül bárki is rákattint:

www.hullamvadasz.hu/ftpterulet/jog/torveny/mediatv.html

Anti Anyag (törölt) 2011.01.28. 18:56:37

@Dyson: Elolvastam a lényeget, az új egyébként jóval pontosabb, konkrétabb. És valóban Szalai szabhat ki bírságot, ami persze leegyszerűsített, mert valójában ő nem szabhat ki bírságot, sőt nem is minősíthet műsorokat.
Ahogy megtehetné, úgy megtehette volna az előző is, csak ott nehezebb lett volna ezt bizonyítani.

Egyébként az elég jól kiderül, hogy politikai szólásszabadság ellen a médiatörvény nem hogy nem irányul, sőt inkább az ellenzéket támogatja.

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2011.01.28. 20:37:29

Már Németország, és Franciaország is visszavonta a kifogásait a médiatörvénnyel kapcsolatban, de a bértollnokok még mindig telekürtölik a világot a hazugságaikkal :((

*jinx* 2011.01.28. 20:52:19

@Dyson: De a média nem csak tévéből áll, ott van még az internet, rádió, írott sajtó...

*jinx* 2011.01.28. 20:53:49

@Dyson: "A törvényről még nem tudok nyilatkozni, most olvasom."

Ez korrekt, még én sem. Amál, Te olvastad?

padmasambhava 2011.01.28. 21:34:47

@LEG X: Ez az info milyen forrásból jön ???

Grigorij Pantyelejevics 2011.01.28. 22:17:20

Nem fogyasztok televíziót, ergo sejtésem nincs a fennen leírt műsorok és erkölcsiségek tekintetében.

Ugyanakkor biztos, hogy én azért megyek az 'utcára', mert úgy gondolom, hogy 'hatok' bármely politikusunkra?

És ha azért megyek, mert így tartja kedvem? Tőlük független? Főleg tőlük! ... hogy lássák, ott vagyok. Nem. Nem Ez lássa. Vagy Az. Lássa Ez is, Az is! ... ha azért vagyok az 'utcán', hogy jelezzem a határokat ...

igenember 2011.01.28. 22:26:15

Én csak 1 dolgot szeretnék: azt az Istenes gyereket tüntessék el a picsába. Faterja se egy nagy szám, de a fia kifejezetten szar.

Ott van a Vivás Ada, sokkal jobb választás lenne mint ez mostani hülyegyerek.

chatcsatak 2011.01.29. 09:43:32

@Anselmo: Hogy József Attila Tiszta szívvel verséhez mit szólnának? "Tiszta szívvel betörök, ha kell embert is ölök"! Simán kirúgnák ma is.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.29. 09:47:28

Az hogy Nemzeti Gonosz Törpe Takarodj...az Kevés!!!!!! DÖGÖLJ MEG!!!!!

Katlac · http://katonalaszlo.hu/ 2011.01.29. 10:18:29

Bocs, mégsem az. megnéztem a videót.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2011.01.29. 10:38:08

Minek ez a sok hiszti? Legalább lehet röhögni - mióta nincs Budapest Tv, és Anettka, egy űr tátong sokunk lelkében :P :D

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.01.29. 10:45:47

mennyi jogász..nahát.
csak azt mondják már meg.
mikor volt itt valódi sajtószabadság?

az a satószabadság, hogy a hirdető és a tulajdonos manipulál?

mit féltenek tulajdonképpen?
ami nem is volt soha?
vagy a fentiek korlátlan hatalmát?

VV4 2011.02.16. 08:27:34

Én csak azért nézem hogy más hibájából tanulhassak. Persze nem a képeken szereplő emberekre gondolok. Operatőr szemmel is kritikus amit itt csinálnak.

És ha nem haragszol meg, témába vágó link: valovilag4bakik.blog.hu/

VV4 2011.02.17. 08:04:18

Hát akkor lájkold! :)
süti beállítások módosítása