2010. január 29. 07:41 - Reckl_Amál

Nyelvalap

Már emiatt a remek új szó miatt is dicséret illeti a kormányt: nyelvalap. Egyelőre 50 millió forinttal indul útjára a szlovákiai nyelvtörvény kárvallottjait segítő pénzalap. A tervek szerint ha egy szlovákiai magyarral szemben érvényesítik ezt az értelmetlen, abszurd és a XXI. századba nem való jogszabályt, akkor az a nyelvalaphoz fordulhat jogi és pénzbeni segítségért. Magyarán kifizetik helyette a bírságot.

Kifejezetten üdvözlöm ezt a kezdeményezést! Végre egy jó ötlet. Végre egy olyan válasz az elmebeteg szlovák hatalmaskodóknak, aminek értelme is van, nemcsak viszonthőbörgés. Erre nincs mit mondania Ficóéknak sem, hiszen a hülye törvényét így betartják, mégis a magyarok bizonyították, hogy összetartanak. A Nyelvalap léte és hirdetése pedig elég jó tiltakozás is, és a szó abszurditása egyúttal sugallja ennek az eszement elgondolásnak is az abszurditását.

Hogy azért bizonyítsuk, tényleg magyarok vagyunk, kell egy kis kellemetlenkedés is. Csáky Pál, az MKP elnöke, azért mégis kicsit jobban kötődik a mostani ellenzékhez, ezért egy Bajnai féle ötletet kicsit kell kritizálni is. Az a baja, hogy nem egyeztettek vele, hanem kész tények elé lett állítva. Vagyis Viktor barátja kedvéért nem csáklyázhatta meg ezt a jó elgondolást. Persze igazi hazafi nem feltételez ilyet, de azért bennem néha Csákyt látva felmerül, nem lehet könnyű a szlovák félnek sem. Nem ennek a mostani tankszellemű, háborodott bandának, mert ők nyilván meg sem próbálnak egyezkedni senkivel.
De nekem elég ellenszenves, ha valaki a jót sem bírja elegánsan, epéskedés nélkül elfogadni, ha olyantól jön, akit nem szeret annyira.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr501710898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wagner úr 2010.02.05. 21:52:48

először amikor ezt a hírt olvastam,örültem mert végre valami konkrétat is tesz az anyaország a külöföldön élő magyarokért.
de aztán eszembe jutott hogy hogy is van,ez?megbüntetik a magyarokat mindenféle enyhén szólva az európai és bármilyen alkotmány számára elfogadhatatlan törvény alapján, és akkor mi meg fizetünk nekik(a szlovákoknak)pénzt(kb kifizetjük a védelmi pénzt).ennyi erővel küldözgethetnénk nekik csak úgy is pénzt.az a bajom tehát, hogy ők most a magyar államon keresnek hasonloan ahhoz mint amikor a parkolóőr megbüntet jogtalanul, pedig ott volt a cédula az ablakban.és te befizeted ,mert nem gondolod végig,hogy ez alapból rossz.lofsz a seggükbe.
nem töketlenül fizetgetni kéne nekik ,hanem valami olyat tenni ,amitöl nem szívják meg kinti magyarok de változtat a helyzeten .
süti beállítások módosítása