2009. november 15. 12:28 - Reckl_Amál

A patkányok kérik ki maguknak

Ugye milyen kedves bűbájos állat látható ezen a képen? Tényleg igazságtalan lenne a Kóka-Magyar-Horn triót hozzá hasonlítani. Pedig ez a három díszpéldánya a gerincteleneknek szintén csak alapvető ösztönöket követ; senkit sem lehet amiatt vádolni, hogy a túléléséért küzd. Sajnos azonban ez a három politikus egyik süllyedő hajóról egy másikra szállt át.

Ez Kóka Jánostól nem akkora meglepetés, hiszen ő felbukkanásakor is egyértelműen az MSZP beépített embere volt az SZDSZ-ben. Az, hogy frakcióvezetőként folyamatosan szembemegy annak a pártnak a vezetésével, amelyik révén bejutott a parlamentbe, önmagában is gusztustalan, bár jelentősége az SZDSZ szempontjából túlzottan nincsen. Egy Kóka-típusú politikustól nem meglepő, hogy semmiféle emberi értéket nem képvisel tevékenysége, hiszen csak azért lépett a politika porondjára, mert ez tűnt a legelőnyösebbnek üzleti szempontból. Horn Gábor pofátlanságát nem kell különösebben bemutatni, ő egymagában lehetne az SZDSZ kabalafigurája, hiszen az arrogancia megtestesüléséről van szó. Azonban Horn régi motoros az SZDSZ-ben, kezdetektől fogva jelen van, átülése azért is meglepő, mert a jelenlegi kormányzat legkézzelfoghatóbb bukásakor (Szociális Népszavazás) már elmondta a véleményét az MSZP-ről, ezért hát rendkívül ízléses, ha most próbál dörgölőzni az SZDSZ-es szemmel még mindig nagy párthoz.

Na de Magyar Bálint?! Ő aztán egy igazi ős-liberális. Nem üzletember, nem is egy magamutogató tahó, hanem meggyőződésből működő szabadelvű. Az más kérdés, hogy tevékenysége súlyos károkat okozott, de én - ellentétben sokakkal - nem hiszem, hogy az lett volna a szándéka, hogy a magyar oktatási rendszert tönkretegye (vö. az ősi összeesküvés szerint a lebutított embereket könnyebb kormányozni). Ő pont az ideológia "áldozata", inkább dilettantizmussal vádolható, mint ártó szándékkal. Ha jobban belegondol az ember, talán mégsem akkora meglepetés Magyar Bálint átigazolása az MSZP-be; hiszen ahhoz, hogy ő sajátos elképzeléseit megvalósíthassa, a szocialista hátszél elengedhetetlen volt. Bár Magyar Bálint már rég nem része Magyarország oktatási kormányzatának, időnként még sokkolja a közvéleményt meredek ötleteivel, amelyekre érdekes módon az MSZP legfelső körei általában pozitívan reagálnak. Ő régebb óta MSZP-s, mint bárki más az SZDSZ-ből. És az igazat megvallva, liberális oldalról a baloldalra átmenni sokkal kisebb változást jelent Magyar Bálintnak, mint amelyen az elmúlt hónapokban átesett. Ugyanis "nemet váltott". Az SZDSZ "nőszövetségének" alapító vezetőjeként tevékenykedik, melynek legfőbb célkitűzése a női kvóta az országgyűlésben, melynek bevezetésével egy csapásra elmúlna Magyarország minden problémája.

Mindezeket figyelembevéve, ha az MSZP tényleg fölveszi őket listája előkelő helyeire, akkor már a tíz százalék megszerzése is kérdésessé válhat. Ha viszont nem kerülnek túl előre ezek a mindenre kapható, remek emberek (ami valószínű, hiszen épp egymás torkát harapja át mindenki az MSZP-ben az első negyven-ötven helyért), akkor meg ugyanúgy a süllyesztőben landolnak, ahogy eddigi pártjukkal, vagyis a dolognak különösebben nincs jelentősége.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr781526483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.11.15. 16:47:40

Megint nagyon paprikás kedvedben vagy..

2009.11.20. 16:07:01

tényleg aranyos: cica ....Örkény után... ha mond ez valamit
süti beállítások módosítása