2009. október 08. 17:26 - Reckl_Amál

A nagy átjáró

A két nagy szép kis moslékkínálattal hívogatja a nézőit hétvégén. A TV2-n szombaton debütál a Sztárral szemben, amelynek már a címe is Nyomasek Bobó díjas, hát még a tartalma! A halálra unt celeb most zsákban fut a néző ellen. Tilla meg kommentálja. Naja.

Az RTL Klub feléleszti eleve is halva született műsorát, a Csillag születik-et. Az egy dolog, hogy ilyen unalmas, fröccsöntött marhasághoz még a Budapest TV lelkes stábjának is össze kellett szednie magát, szar műsorok mindig is voltak. De az, amit azzal a szerencsétlen kölyökkel, Utasi Árpáddal (Nem, nem fogom leárpizni. Minden látszat ellenére nem egyszer használatos plüssmackó ő, hanem egy élő ember.) műveltek, Fábryval az élen, az erkölcsileg vállalhatatlan. A műsor persze megbukott, de azért jól jön az a kis pénz, amit a puszták népe sms formájában küld.

A zsűrit lecserélték, így nem Falusi Mariann, Fábry Sándor és a japán diplomata-feleség kinézetű Náray Tamást látjuk majd, hanem az elkurvulás útján öles léptekkel haladó Hernádi Juditot, Oroszlán Szonját, a színidirektor Szirtes Tamást és Fáy Miklós kritikust.

Nagyon szórakoztató elolvasni ítészi hitvallásukat, egyúttal nagyon jellemző is. Ahogy Hernádi már előre védi az egész műsort, nem Kernt vagy Gálvölgyit szeretnék újra megtalálni, hanem "mai kor hőseit". De emiatt kár volt mindenféle önjelölt mutatványost összetrombitálni, hiszen maga Gálvölgyi is végigjárta a devolúciót. Latinovicstól Latinovitstól a Gyúrunk, vazze?! primitívségéig, hogy egy kicsit sznobkodjak, egyúttal felkészítsem az olvasót a folytatásra.

Szonyácska szerint jó buli lesz. Gondolom, mint zsűritag is ilyen mélyenszántó, építő véleményeket fog mondani, vagyis csivitelni.

Öröm látni, hogy Szirtes Tamás még mindig hisz az óriási, magyar, egyetemes tehetségben. Majd leszokik róla a hetvennyolcadik Michael Jackson-imitátornál.

(Nézzétek meg a saját szemetekkel: http://www.rtlklub.hu/cikk/281244 )

Na, de amiért ezzel a giccses baromsággal egyátalán foglalkozom, az a retteget, véres tollú Fáy Miklós nyilatkozata. Egy igazi gyöngyszem, már most tudható, Fáy kényelmesen fogja magát érezni Bakács Tibor Settenkedő megüresedett zsűriszékében.

De lássuk a Mester szavait:

"Utálom azokat, akik csak a billentyű mögött merik elmondani a véleményüket, én minden fórumon vállalom. Jó lecke lesz megtanulni kamera előtt beszélni. Azért is vállaltam a feladatot, mert hiszem, hogy vissza lehet hozni a jót a zsűri munkájába, ahol valóban a produkciókkal foglalkozunk majd és nem arra figyelünk, hogy nekünk mi áll jól. Mindig is izgatott az átjárás a tömeg és a magas kultúra között, kritikusként is mindig közérthetőre akartam fordítani azt, amit például egy operaszínpadon látok."

Érzitek, milyen emberi - szellemi - erkölcsi magaslatról tekint le ránk, vacak kis bloggerekre, fórumozókra a Mester? Utál minket, mert ő bezzeg vállalja. Arccal, névvel, ahogy azt a gerinces embernek kell. Kár, hogy a Csillag születik típusú műsor átlagnézőjének - hogy is fogalmaztok, Ti posztmodern filosz-félistenek? - fingja sincs arról, hogy ki az a Fáy Miklós, sőt, elárulom, utána sem lesz. Mert vagy egy kellemetlenkedő, de alapvetően értelmetlenségekkel operáló epés alakot látnak majd. (Ahelyett, hogy el lenne ájulva, vagy éppen Hol a fületek? táblákat gyártana. Nem értsük, na!.) Vagy ő lesz a gonosz verőember, igazi hiperbölcsészi feladat, nemde? Ahogy az is ügyes, ha valaki már előre kivédi más gonosz, de gyáva verőemberek véleményeit. (Pont, mint a másik phárosz, Dévényi Tibi bácsi. Ő is tisztességtelennek látta az arctalan netezők sunyi seregét.) Mert azt ő is tudja, hogy ez a műsor egy vicc. Ellenben, ha ezt olyanok írják, akik nem a tévében szerepelnek (arccal, névvel), akkor ez csak rosszindulatú hangulatkeltés. Persze az is lehet, hogy nem mindenki annyira önimádó, hogy akármiben részt vegyen, csak pofázhasson a tévében.

A régi zsűri hülye volt (mondjuk, ez igaz). Minden rossz volt, amit csináltak, de majd mi most! Szakszerűség mindenek előtt, a produkció a lényeg, nem a zsűri önfényezése. Őszintén meglep, hogy Fáy Miklós, aki tévékritikákat is szokott írni, én főleg ezeket olvasom, nem ismeri minden tehetségkutató alapszabályát: minden a zsűriről szól! Hogy éppen ki áll a színpadon, az mellékes, hogy ott mit csinál, még annyira sem fontos. A néző arra kíváncsi, amit a nagyokosok utána mondanak. A fellépő csak szükséges rossz, hiszen csak úgy a levegőbe bele nehéz lenne véleményeket mondani. (Bár Fáynak biztos menne az is. Neki és Chuck Norrisnak.)

De a csúcs most következik, mert a jóságos Mester lehajol a pórnéphez. Ez annyira jó, hogy még egyszer idézem, ízlelgessük csak:

"Mindig is izgatott az átjárás a tömeg és a magas kultúra között..."

Mint valami kulturális csillagkapu, amelyen Fáy Miklós, a Kritikus, ki-be jár, és mint a jó tanítókhoz illik okít. Nem középiskolás fokon. Én is sznob vagyok a javából, de ha meghallom, hogy valaki komoly arccal kiejti a "magas kultúra" kifejezést, menten röhögőgörcsöt kapok.

Szegény Fáy Miklós! Mekkora ökröt csinált magából. Ahogy már többször írtam, nincs viccesebb, mint egy önmagába szerelmes férfiember, mint ez a korosodó Prométeusz. De még miatta sem fogom nézni a műsort, és senkinek sem ajánlom.

37 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr511436872

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csillag születik-szvit 2009.10.10. 14:59:19

Ma este két év után visszatér tévénkbe a Csillag születik (RTL Klub) című harsány, "édeskés, geciszagú" izé, a legborzalmasabb tehetségkutató, amit valaha láttam. Annyiféleképpen lehetne megforgatni és földhöz vágni, hogy az ember már el...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. No 2009.10.08. 17:50:37

Chuck Norrist nem báncsuk, értve vagyok?!

És a "kultúra" szó hallatán a revolverhez szokás kapni!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.10.08. 18:35:52

Útálom azokat, akik az elütésekre ugranak, de Latinovits megérdemli, hogy helyesen írjuk a családnevét, pláne egy olyan mondatban, amelyben a "sznob" szó is szerepel.

M_R 2009.10.08. 18:52:15

"A két nagy szép kis moslékkínálattal hívogatja a nézőit hétvégén"

A királyi meg gyakorlatilag minden nap - kivéve a régi (15-20 évvel ezelőti) műsorok ismétlése.

A TV-t már szinte csak DVD-k és pár nézhető angol nyelvű csatorna miatt tartom.

Nem véletlen hogy a gyengeelméjűség IQ szintjét le kellett szállítani Mo-on majdnem 30 ponttal - ugyanis ellenkező esetben a társadalom közel fele annak számítana...

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.10.08. 19:10:30

Ahhoz képest, hogy mennyire nem érdekel a dolog, elég szép posztot írtál róla.

A kereskedelmi csatornák műsora nézhetetlen, ez tény és köztudott! De ezért vannak a kábeltévé szolgáltatók, akik ebből óriási hasznot húznak!

El Argentino 2009.10.08. 19:43:15

Tudtommal lesz meccs is. Majd nézzük azt. Utána meg ha még lesz életkedvem, előguberálok valami pihentető filmet. Sztárral szemben, Csillag születik nem tudtam, hogy ma ezek a műsorok adják a kultúra legjavát, Fáy Miklóskával az élen. "Mindig is izgatott az átjárás a tömeg és a magas kultúra között..." ez az idézet pedig mindent tartalmaz, amiért az illető megilletné a kínhalált. De ha Fáy fogja a népet képezni, nincs menekvés...

Gatto Negro 2009.10.08. 19:43:58

Innen üzenem Fáy Miklósnak, hogy én ingyen fikázok. Ha annyi pénzt kapok érte mint ő, akkor én is névvel, címmel, telefonszámmal fogom tenni...

Gatto Negro 2009.10.08. 19:45:31

"Kulturális csillagkapu" LOL
...Hetes ékzár kódolva...
Meneküljünk!!!:)))

Андрей Кириленко 2009.10.08. 19:57:14

Vona Gábor nem mondott hülyeséget, mikor a kertévészékházak lerombolását ecsetelte. Én azonban nem állnék meg itt. Szerintem akasztgatni (is) kell...

Elhatárolódom; persze névvel-címmel-telefonnal.

Dr Kangörény 2009.10.08. 20:41:43

Bukott műsor lett volna a csillag születik? Mert a kereskedelmi tévék biztosan hülyék gyülekezete és bukott műsorokat finanszíroznak, csak azért, hogy a kultúrára szomjas magyar nézők agysejtjeit elpusztítsák?

Vagy Amál a neki nem tetsző (egyébként nekem sem tetsző) műsorról alkotott véleményét kiterjeszti mindenkire?

Viszont én dolgoztam az rtl-nél az első műsor idején és olvastam a nézettségi statisztikákat. Azok alapján kellett egy második széria. Az utasi nevű szerencsétlen flótás pedig saját magának ill. kedves családjának köszönheti, hogy az egekból visszapottyantak a szarba.

Bacchpapucsban Balatonfüredre 2009.10.08. 20:48:06

vazze Latinovics???? Cs-vel????

és még te mersz kritikát írni?

szánalmas

"Margit, noooooormális vagy?"

Minarikede 2009.10.08. 20:51:07

Az itt a kérdés van-e fölfelé, mert lefelé már nincs.

S akkor még arról nem is beszéltél drága Amál, (mert hiszen az nem a hétvége, hanem a jövő heti kinálat) hogy megfőzetik a sittes celebeket.
Nézheti a magyar, hogyan csinálja a szuflét és vágja julienre a répát a Pápai Joci és a Cini.
Én biztosan írom majd a recepteket. Nyami!

Minarikede 2009.10.08. 20:52:52

@Bacchpapucsban Balatonfüredre:
Na, má megest egy agyhalott a klaviatúra előtt. Át van húva érted át van húzva. Tényleg te tudsz olyat?

sickofitall 2009.10.08. 21:11:45

Fogalmam sincs, ki ez a kritikus úr, csak félve kérdezek egyet. "Mindig is izgatott az átjárás a tömeg és a magas kultúra között..." Nem lehet, hogy a "tömeg" után lemaradt egy kötőjel?

segabor 2009.10.08. 21:21:20

Augusztus óta nem fizetek elő semmilyen tévé csatornára. Normális-e vagyok?

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.08. 21:36:01

A tavalyi "Csillag születik" a legborzalmasabb tehetségkutató volt, amit valaha láttam. Nem voltak benne se vicces szentjánosbogarak, se csillagok. A Csillag születikben nincs garancia se a kacagtató balfaszokra, se a figyelemre igazán méltó párját ritkító tehetségekre, hogy majd váratlanul kikuruttyol egy Arany János. Hajós András "Benne leszek a tévében" műsorát viszont nagyon szerettem.

Idet 2009.10.08. 21:44:56

@segabor: Amennyiben azt, hogy "normális-e vagyok", a cizellált irónia kedvéért írtad, feltétlenül.

Mire használod a képládát? Valamit csak csinálni kell vele?!

czejp (törölt) 2009.10.08. 21:45:19

Hála istennek nem kötelező nézni. Anno csak egy adó volt. Tessék használni a TV távkapcsolóját, ha meg már harmadszorra is körbenézte a kinálatot és nincs semmi, akkor elő lehet venni a kedvenc DVD-k közül valamit vagy esetleg egy séta a családdal a közeli parkban...

Idet 2009.10.08. 21:52:48

@czejp: És hétfőn nem volt adás. Talán egy könyvet is elő lehetne venni... csak halkan mondom...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.08. 21:58:01

@sickofitall: Fáy Miklóstól ezt mindenképp érdemes elolvasni, még 2003-ból: "Nyugtával a Nap-keltét". Naponként darabokra szedi a műsort. Bár, ha Verebes a műsorvezető, akkor az magától is szétesik.

www.minosegiujsagiras.hu/main.php?name=aarticles&id=9

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2009.10.08. 22:49:53

Ritkán van ilyen, de egyetértek a cikk teljes tartalmával.

Azhát 2009.10.09. 07:21:38

Most akkor Gálvölgyit szidni kell, mert kénytelen volt olyan poénokat előadni, amiket mindenki megért (vagyis nem Latinovitsot utánoz, hanem a tahómagyart), ugyanakkor szidni kell ezt a Fáyt is, merthogy mit keres ő ott, úgyse ismeri őtetet senki az ecceri tévénézők közül...

Akkor most mi van? Te valójában csalódtál pl. a Gálvölgyiben, hogy már nem Latinovitsot utánoz, és most csalódtál Fáyban, hogy már nem csak hozzád, a műveltemberhez akar szólni, hanem mindenkihez?
Vagy most mi van?

Egyébként természetesen ez a két műsor szar lesz, szerény véleményem szerint persze most is a tv2-é lesz a hígabb és büdösebb...

Dinsdale Piranha 2009.10.09. 08:13:05

Nem értem. Állandóan fikázza itt mindenki a ker TV-k műsorát, hozzáteszem jogosan. Talán kötelező TV-t nézni??? Szép idő van kint, használjátok ki, töltsétek az időt párotokkal, gyerekeitekkel, barátaitokkal, sportoljatok, foglalkozzatok valamilyen hobbival. Nem a TV körül forog a világ. Nem mondom, hogy követendő példa vagyok, de nekem nincs TV előfizetésem. A TV-t kizárólag film nézésre használom, persze csak DVD-re, nem a ker TV-k által megnyírbált és reklámokkal teleszórt mocskokra.
Na további jó fikázást és anyázást! :-)

El Argentino 2009.10.09. 08:33:55

@Dinsdale Piranha: És muszáj beírni, hogy neked nincs TV előfizetésed? Mégis elolvastad ezt a bejegyzést...

Unter Bahn (törölt) 2009.10.09. 08:46:04

Mindamellett hogy rosszul lettem, amikor meghallottam, hogy újra csillagok fognak vajúdani, kicsit nézzünk szét magunk körül és tegyük fel a kérdést: vajon csinálnák-e ezt a sok ömlesztett szart, ha nem lenne, aki megegye???

Bizony, mondom néktek finnyás barátaim: körülöttetek (szomszédodban, rokonságban, a lépcsőházban) vannak azok a vakegerek, akik számolatlan küldik az emelt díjas SMS-eket és akik miatt lesz majd 10-dik meg 11-dik Csillag Születik is, mindaddig, amíg lesz olyan marha, aki a 240 Ft+ÁFA összeget nem két sörre költi, amit a torrentezett filmjei nézése közben elcsócsál.

A kertévékben azé' van szar, mer' anyuka, meg a nagyi (I) bizony függővé vált, addiktológián lenne a helye, mert orvost kell hívni hozzá, ha nem látja a szívonalas Maunika-sót, Józsi Barátot meg egész nap a nyálasabbnál nyálasabb sorozatokat, amiket persze rendszeresen kever és csak határozott felszólításra hajlandó abbahagyni a megtekintett részek tartalmának ismertetését:-(((

'Aszongyák, virágzik az illegális flm- és zeneletöltés...

Azon elgondolkodtak már, hogy ha nem lehetne filmet letölteni, akkor mégis mi a bánatnak tartana az ember tévét??? Mikorra fognak adásba kerülni Clint Eastwood utolsó rendezései? Mikor lesz nézhető időpontban Kepes András, Vámos Miklós, Csányi Vilmos (hogy ahirtelen eszembe jutó legérdekesebb embereket említsem)???

Balance Of Power 2009.10.09. 09:23:14

@Csunderlik Peti: Hat en kurvara nem birom Hajost, de a Benne leszek-et mindig neztem, az zsenialis volt :)))) Ott pl. igazi enjet hozta a zsuri - a taplo Komar meg az ostoba Lilu remek parost alkotott (ki is volt a harmadik?)

JP 2009.10.09. 09:24:03

Én szoktam tv műsorokat IS nézni. TV2-t és RTL-t is, persze gondosan megválogatva. Ez a hétvégi felhozatal nem kerül be a megnézendők közé. De rendszeres színházbajáróként azért az vigasztal, hogy még nem voltam olyan előadáson, ahol ne teltház lett volna. Úgy tűnik, az agymosás ellenére igen sokan kíváncsiak valóban kultúrális programokra is. Hogy ez most tömeg- vagy magaskultúra, nem tudom, de nekem tetszik...

Volkov 2009.10.09. 09:34:27

Azok a műsorok már magukban hordozzák a gázos előérzetet, amelyikben a "sztár", "celeb" és egyéb hasonló szótöredékek előfordulnak.
Pont ezért van, hogy nálunk a legnézettebb csatorna a Cartoon Network, és társai, ha a spektrumon és a NatGeo-n hülyeség megy, esetleg zenecsatornák.
a tematikus csatornák nagy előnye, hogy ha az ember unja a témát, akkor átkapcsol oda, amelyik témához éppen kedve van. "Cipőt a cipőboltból"

Balance Of Power 2009.10.09. 09:42:02

@JP: Valoban sokan jarnak szinhazba Pesten es videken is halistennek, mas kerdes hogy baszott draga es aki megengedheti maganak, az is otszor meggondolja, mit nezzen meg.

Blogajánló 2009.10.09. 10:44:39

nagyon jópofa, hogy miközben azt írja, nem róluk szól majd a műsor, csak magáról ír (ő hogy utálja, ő hogy fog kamera előtt beszélni, ő miért ír kritikákat) - a többiek legalább szót ejtettek a felfedezendő tehetségekről. gratula, Amál, remekül összefoglaltad megint.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2009.10.09. 21:33:12

Mindig van olyan aki beírja hogy nincs tv-je :D

Valamint reggel kapcsolgattam, mindkét adó moslék reggeli sz@rjában a szombati sz@rjukat reklámozták.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.10.10. 15:54:59

Nem féltem ezektől a műsoroktól a Kultúrát (így, nagy k-val), de az ilyen képmutatást nagyon utálom.

Teljesen meglepett, amikor láttam, hogy Fáy is beszáll pont ebbe a műsorba, amely tényleg a legeslegalsó szint. De hogy már előre le is olt mindenkit, aki esetleg majd kritizálni meri, az meg simán pofátlanság. Ezért dűhít, mert ő pontosan tudja, hogy nem ússzák meg szárazon, amit itt, a neten kapnak majd, az nem lesz kicsinység. És azt is, hogy meg is fogják érdemelni. Nem hülye, és régebben nagyon jó tévékritikákat írt. Ezért nem értem, hogy mit keres ott. Persze lehet, hogy értelmesebb úgy föltenni a kérdést, hogy mennyit...

Андрей Кириленко 2009.10.11. 02:26:53

@Dyson: Én csak megállapítottam, hogy az ötlete nem rossz, majd kiegészítettem. Hogy mi lesz belőle, nem tudhatom.
süti beállítások módosítása