2009. augusztus 23. 13:06 - Reckl_Amál

Élsport - egyre cikibb

Remélem, nézitek ma a Forma 1-et, mert én is indulok. Luca Badoer álnéven, mert jogosítvány Reckl Amál névre nincs kiállítva. Tanultam vezetni jó tíz éve, de közben rájöttem, nem nekem való dolog ez.

Bízom benne, a Ferrari is erre a végkövetkeztetésre jut, mert amit az olasz tesztpilóta a remek olasz géppel művel, az botrányos. Az időmérő edzésen, ahol nem kell előzni, és a versenyzőt sem akarják hátulról letolni a pályáról, sem tudta vezetni a kocsit, nem tudott például kanyarodni. Továbbá a nettó egy órás időmérés alatt (amiből csak pár percet halad az autó a boxban) négyszer (!) sikerült átlépnie a sebességkorlátozást. Ilyet még soha senki sem csinált korábban, ez is egyfajta rekord.

Nem csoda, ha a majdnem-beugró Michael Schumacher eszi a kefét. Ahogy az sem, hogy Badoer az elmúlt tíz évben nem ülhetett éles helyzetben a kormány mögé. Egyébként meg monnyon le!

*  *  *

Zajlik a berlini atlétikai vb. Tök érdektelen. Legfeljebb a gyógyszergyártással foglalkozó embereket szögezi oda a képernyők elé. Az atlétika a szememben öncélú. Annak van értelme, ha egy labda után futnak, de csak úgy, az csak erőnléti kérdés. Nyilván nem véletlen, hogy a tornatanárok, gyerekkorom nagy-nagy ellenségei, imádják az atlétikát. Azt lehet osztályozni, hogy az ember milyen testfelépítéssel és izomzattal született, brilliáns. (Vagyis igazságos dolog ezt összemérni. Ahogy a testnevelést osztályozni egyébként.)
A gyermeklelkűen naiv szomszéd zseniket lát, és talán igaza van. Az idő igazolja majd, hogy kinek van igaza.

Egyelőre egy dél-afrikai futónőt vizsgálnak, hogy kettő vagy három pénisze van...

*  *  *

Kokónak nem kellett volna odaülni arra a pódiumra Viktor mögé. Szegény ezzel a döntésével vesztette el végleg a hitelességét. Ez azért szomorú, mert ő volt azon kevesek egyike, aki rendkívül szimpatikus módon később azt mondta, ha a nép Medgyessyéket választotta, akkor neki Medgyessy a miniszterelnöke mint magyar állampolgárnak.

Ezzel viszont ki is provokálta azt, hogy a szoc-lib sajtó, többek között olyan box-szakértők, mint a Magyar Narancs vagy maga Mester Ákos, ízléses módon tényfeltáró riportokat kezdtek írni a profi boxról. Vagyis arról, hogy Kovács rendre harmatgyenge, teljesen noname ellenfeleket vert meg.

Aztán belefutott Chacónba. (Aki később legbecsesebb szervén érezhette a magyar nép haragját, amely egyúttal a szintén noname Csonttörő János legemlékezetesebb mozdulata volt. A TV2 még a kamuboxhoz is hülye, még egy papírmasé bajnokot sem képes összeeszkábálni.)

És a legjobb, hogy igaza volt a balhorgokkal operáló sajtónak. A profi box primitív showműsor. Persze-persze az ütések igazibbak, mint a pankrációban, de az meg legalább vicces.

Na tegnap megint sikerült a foggal - körömmel sztárolt Balzsay Károlynak kikapnia. Egy bizonyos Stieglitz laposra verte, és a kórházban éjszakázott. Miközben gyors javulást kívánok, remélem, az RTL is lassan kapisgálja, hogy érdemesebb valami Dolph Lundgrenes, zs-kategóriás filmet betenni szombat estére. Abban is verekszenek, csak szépen. Az is megjátszott, de legalább senki sem kerül kórházba.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr741332559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.08.23. 14:00:03

De legalább Frank Williams boldog lehet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.23. 18:25:02

A "gyermeklelkűen naiv szomszéd" nem zseniKET lát, hanem egyetlen zsenit, az egyetlen embert, aki még engem is képes képernyő elé ültetni, ha rövidtávfutás megy.

Biztos, hogy száz év múlva is ismert lesz, ahogyan most is ismert például Paavo Nurmi vagy Hajós Alfréd.

De az idő eldönti, ahogy mondod. :-)

KZsoci 2009.08.24. 07:10:50

Na ja, Nurmi emlékét az tartotta meg kb., hogy a személyzetet egyidejűség folytán ő ihlette meg, és így a 424-es gőzmozdonynak a Bivaly mellett ez a másik beceneve. ;)

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.08.24. 20:40:42

Én pl. arra vagyok kíváncsi, hogy Boltot mikor fogják "bemérni"...

jacint.blog.hu/2009/08/09/a_ceparuha_es_az_o_betiltasa
süti beállítások módosítása