2009. június 01. 20:38 - Reckl_Amál

Sóher vágta

Bele se kezdek abba, hogy kevés olyan értelmetlen baromság van Magyarországon, mint ez a fölösleges magyarosch hangulatú Nemzeti Vágta. Kíváncsi lennék, ez miért és kinek üzlet, és hogy mire jó az egész. Mindenesetre azalatt a két perc alatt, amennyit láttam belőle, azért azt nyugtáztam magamban, hogy alig-alig ment ki néző erre a giccsre.

Egy valami azért föltűnt. A celebfutam (Tavaly arról maradt emlékezetes, hogy Hajas és Sasvári mennyire sportszerűtlenül viselkedett, de most Fábrynál kibékültek. Be szép!) győztese százezer forintot ajánlhatott föl valamilyen általa választott alapítványnak. Százezer forint? Őszintén mire elég ennyi pénz? Szinte semmire.

Ha lenne valami minimális értelme ennek a lovas körbe-körbe futkosásnak, az talán a jótékonykodás lehetne. De százezer forint a mai világban mint adomány egy agyonreklámozott, és valószínűleg méregdrága parádétól arcpirítóan szegényes.

Ennyit az Aranyág c. pénzgyűjtéssel összekötött esztrádműsor tíz perce alatt összekalapoznak, nem szponzoroktól, hanem a tévénézőktől. Szóval érthetetlen, hogy a civil értékek hiánya miatt folyton siránkozók miért nem ragadják meg az alkalmat, és ajánlanak föl egy olyan összeget, amellyel már megy is valamire a szerencsés alapítvány.

Amúgy ez a kis összeg egyúttal degradálja a győztes teljesítményét is.

Még egy jótanács az RTL Klubnak. Ne szerencsétlen Szujó Zoltánt és a még szerencsétlenebb Barabás Évát küldje ki. Szujó elfér a semmit mondó forma 1-es riportokban, de itt olyan volt, mint valami kisdobos. Nem értek a lóversenyhez, de valami azt súgja, hogy az istállókat itt is istállóknak hívják, és nem boxutcának. Ez erőltetett hülyeségnek hangzik.
Barabás Éva meg hiába vidéki kislány a nagyvárosban, attól még nem ért jobban a lovakhoz. Tudtommal ez is egy szakma, és attól, hogy valaki falun született, azért még nem lószakértő.

Geszti úrnak meg már voltak jobb ötletei.

 

128 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr91157597

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meggyes a hibás 2009.06.01. 22:43:45

A harmadik helyre futott be Esztergom AmfetaminnalIgen szép eredményt, a harmadik helyet sikerült Esztergomnak megszereznie a Nemzeti Vágtán, ahol - mint már megírtuk - az Amfetamin nevű lovat sikerül indítani. A ló tulajdonosa (szeretett polgármeste…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzombatZ 2009.06.01. 23:59:58

@Dinsdale Piranha: Nem, nem egyszerűbb nem nézni, mert attól, hogy nem nézem, még elszarnak egy csomó pénzt erre a faszságra. Ez annyira nemzeti nekünk, mint a Fekete Pákó, vagy Ariel Saron. Az egész szar egy jó Buli a hurkára hízott Gesztinek. Még egy álrendezvény amire a haveri körtől zsetont kap. Ki kell használni, lehet, hogy nem sokáig lesz már rá lehetőség. Az elvtársak picsán lesznek rúgva jövőre, de jó eséllyel a fő-főliberális Demszky "a kormány aggyon pénzt a BKV-ra" Gábor is, és akkor elvágták a pénzcsapot.

Zsoo 2009.06.02. 00:01:33

@rattenfanger: Nem erre gondoltam, de jár érte egy hátbaveregetés!
Valamilyen baleset??
Segítek! A megfejtés megtalálható a Magyar Fórum netes oldalán az arhívumban!

rattenfanger 2009.06.02. 00:04:20

Na kezdődik :)
Most gondolom a bácsi szipó arra játszik, hogy őt majd jól lekaftánosozzák és akkor megint mindenki mondhatja a magáét. Igazi közelkeleti provokátor.
Popcorn bekészítve, kezdődhet a műsor :)

brlv24 2009.06.02. 00:04:30

ezt a hozaallast fiuk:)
Ugy latom ebben az orszagban egyesek csak fikazni tudnak!
Tenni is kell valamit az orszagert, nem csak szajkaratezni, ami itt megy!:D

Zsoo 2009.06.02. 00:06:02

@bécsi pszicho: Nincs nyilam egy darab sem! Szarházizz csak, gyűlölködj! De egyet ne felejts el: a magyar itt őshonos faj!

rattenfanger 2009.06.02. 00:08:42

@Zsoo: Ejj, pedig közel jártam az igazsághoz :)
Baleset, nemzeti vágta, tavaly - csak nem Guszti Péter sosemvolt kreativitása hunyt el? Ez volt a baleset?

Zsoo 2009.06.02. 00:09:21

@SzombatZ: Te .......... lény vagy!

..ja, várom a megfejtést!

Zsoo 2009.06.02. 00:16:42

@Zsoo: Idő lejárt!
A helyes megfejtés: GONDOLKODÓ

Ebből a "fajtából" ugyebár egyre kevesebb akad!

laposhal · https://plakatfiu.com/hu 2009.06.02. 00:50:12

@peterslounge:
Sajna te találtad meg az igazi választ. Ami van az nem jó, amit csinálnak az nemngyó.
Ser meg a virsli meg lufi, és a nagy lagymatag. Ja és a fikázás. Ebben nagyok vagyünk
A déli harangszón kívül van valami , gyerekek amiről, még tudják, hogy magyar. Bocs Puskás, Papp László, meg szódavíz.
Üdvök

gitáros 2009.06.02. 01:23:24

@Zsoo: Magadat nem gondolod az általad említett kategóriába tartozónak, remélem.
Egy fröcsögő fasz vagy, de legalább biztos jó neked. Barom.

átlátó 2009.06.02. 01:25:13

A Geszti nem az a vörös, szeplős aki úgy néz ki mint egy csúnya zsidó asszony?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.02. 01:25:15

őszintén szólva nem látom, hogy mi baj ezzel a nemzeti vágtával. Egy jó buli, kis píár a településeknek és a lovassportnak egyaránt - mindkettőre ráfér a népszerűsítés. Mi ment olyan rosszul, hogy így utálni kelljen? Csak kérdem. Bocs, a szervező személye teljesen érdektelen, ami a lényeget illeti.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.06.02. 01:42:07

A nemzeti vágtát azért rendelte meg a kormány Gesztitől hogy a közvéleményben a közvélemény által hagyományosan nemzetietlennek tekintett kormány arculatát efféle nemzeti ízesítésű elemekkel próbálja szalonképesebbé tenni.
Maga az ötlet önmagában akár még jó is lehetne, ha lenne valami spontán gyökere, és nem tudnánk mi a célja. De mivel ez egy mesterséges PR tevékenység, a hiteltelenség lólába - stilszerűen - mindig ki fog lógni, ezért ugyanolyan színes-szagos de belül üres médiaesemény lesz mint a többi szintetikus alapanyagokból készülő de komoly reklámhadjárattal piacra kerülő FMCG termék melyekkel a reklámguru Geszti egyébként is dolgozik.

A százezret nem minősítem, ez a fajta sóherség olyasfajta képmutató gőgösség és arrogancia jele hogy nem bántanék meg vele egy civil szervezetet sem. Szégyelljék magukat inkább: ez olyan szintű megalázása a közönségüknek és a civil szervezeteknek, hogy mindent elárul a szervezők erkölcsi gátlásairól.

forumuser 2009.06.02. 01:43:15

Gratulálok azoknak, akik csak annyit bírnak böfögni ellene, hogy "fujjzsidóóó".
Lehet, hogy a fő cél Geszti zsebének megtömése, de jól írja Rékuc: fel lehet(ne) használni a lovassport népszerűsítésére. Verjük itt magunkat a lovas- meg nyilas(mármint íjász)múltunkra, tschikosch-gulasch-tschardasch, miegymás, de csak ennyit tudunk - révedezni a múltba, bele. Miért nem folytatjuk a hagyományt?
Ha most is lovasnemzet lennénk, része lenne az életünknek az, amit visszasírunk, talán többen tudnák, hogy egyáltalán kik vagyunk.
Naiv vagyok?

átlátó 2009.06.02. 01:50:33

@Rékuc: Én csak azt akarom mondani, ha esetleg enyhén célzatosan nekem említetted a szervező lényegtelen voltát, hogy tényleg lényegtelen. Én csak úgy kérdeztem. Hogy be tudjam azonosítani a lényeget illetően. Mert Eichmannt is a szervezése okán azonosították be, nagyon helyesen. A két esemény között nincs logikai összefüggés, csak hirtelen ez jutott eszembe.

lápi lidérc 2009.06.02. 02:57:04

Egyetértek.

Meg azzal is, aki úgy gondolja, hogy a kurva anyját annak, aki lezárja az M3 egyik bevezető útvonalát (a Kodály köröndtől) péntektől keddig olyankor, amikor a másik ilyen bevezető, a Thököly út már évek óta le van zárva az M4 nevű töketlenkedés és annak háromsori átalakítása miatt, viszont annyi eszük nincs, hogy ez alatt a pár év alatt legalább a Thököly út amúgy is lezárt és nagyon szar macskaköves szakaszát rendesen felújítsák. Nem, azt majd egy újabb pár éves külön lezárás keretében.
És lezárják a Dózsa György utat is pár napra emiatt a szarság miatt. Ha már ekkora lóversenyrajongók, miért nem mentik meg a Lovit, és viszik oda? Ez egyik lóversenypályánk helyén mnár Aréna Pláza van. Mi a picsáért nem rendezték ott?

Rékuc, baszd meg, az a baj, hogy kb. 3 ezer ember (meg pár az eseményen sokmilliót zsebelő mufti mint Geszti) kedvéért másfél millió ember közlekedését lehetetlenítik el 5 napig. Ez a baj.

ArcHy 2009.06.02. 04:06:13

...tudtommal ez egy szinte non-profit rendezveny, amely elsosorban hagyomanyteremto akar(t) lenni, masodsorban a magyar lovas hagyomanyokat apolni, amire a sok frocsogo `ertelmisegi` itt csak azt gondolja, hogy ez biztosan Demszky kurvaanyja, meg a Geszti zsebe. Foglalkozz a sajat zsebeddel, vagy tanulj meg Te is orszagos rendezvenyt szervezni.

Egyebkentmeg azert van a VAROSLIGET, hogy ne a szaros autoddal gyere a koskarolysetanyon, hanem a gyerekek gyereknapon. Szoval nem csak Vagta, meg kurvaanyjat mindenkinek.

Ennyire elgedetlen egy szarrago bagazst...Nektek tenyleg semmit nem erdemes, Nektek tenyleg semmi nem eleg jo?

hufnagel@citromail.hu 2009.06.02. 04:38:01

Sokan válaszként a magyaros hagyományra hivatkoznak.
Miféle hagyományra?
Hogy már a lovit is eladták a zsidóknak, valami arenaplazát építettek a helyére, s lassan lókolbászt sem lehet kapni a lóhentesnél?
Menjenek mind a pcsába!

...truckdriver. 2009.06.02. 06:00:55

Zsidó ide, magyar oda, ez az egész marhaság, lovagolni nem tudó bukósisakcsákós merev tartásu lovasok, rosszul körmözött lovakon, ....(hagy ne írjam tovább)
Ja, és a zsúrfiuk nálunk a legjobb lovasok?
Böröcztata Bábolnárol aki már látott négy lovat.

...truckdriver. 2009.06.02. 06:02:13

Zsidó ide, magyar oda, ez az egész marhaság, lovagolni nem tudó bukósisakcsákós merev tartásu lovasok, rosszul körmözött lovakon, ....(hagy ne írjam tovább)
Ja, és a zsúrfiuk nálunk a legjobb lovasok?
Böröcztata Bábolnárol aki már látott négy lovat.

mokas_gizi 2009.06.02. 06:13:14

Szerinte mindenki tudja hogy ez az egész nem a hagyományőrzésről szólt...
Ahhoz ennek az egész cirkusznak ahhoz van a legkevesebb köze Geszti meg vissza mehetne az övéi közé és inkább ott rendezhetné meg ezeket a csodás dolgokat...!!!

csillagkutya seven 2009.06.02. 06:53:29

2 milla a nevezési díj...geszti ebből sem jön ki rosszul! hiába, vér nem válik vízzé...
amúgy egy rakás szar az egész és kurva veszélyes, hogy kanyarognak ott szerencsétlen lovak!

yupi 2009.06.02. 07:01:19

Egyetértek! Geszti már megint lopott valamit külföldről, mi meg bekajáljuk.Másrészről pedig nem rossz a rendezvény, csak olyan "magyaros".

A legnagyobb gáz, hogy ennek a Szujónak van létjogosúltsága a magyar médiában. Ilyen fejjel ruhával mondanivalóval...

De nem Ő tehet róla, vicc hogy nincs jobb!!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.02. 07:02:12

@ArcHy: a hangnemmel nem, de a mondandóval itt egyetértek. Bocs, hogy pár napig nem az autókról szól a belváros... szerintem jó, hogy vannak ilyen rendezvények. Biztosan lehet rajta mit csiszolni (én alapból ellene vagyok annak, hogy a lovak aszfalton fussanak, még ha van is homok - nem tudom pontosan, ez hogy volt megoldva, de valami stabilabb, ruganyosabb megoldást is el tudnék képzelni -, a jótékonyságra fordított összeg sem túl nagy - no de miért kell azonnal fanyalogni (Amál) meg fröcsögni (néhány kommentelő) ahelyett, hogy konstruktív, ésszerű és ne zsigerből utálkozó kritikát fogalmazzatok meg?
Mert bocs, de a post semmi konkrétumot nem hozott fel a Vágta léte ellen, csak annyit, hogy 'magyarosch baromkodás' - nos ha valami, akkor ez antimagyar felfogás, amelytől Geszti vélt vagy valós, de az eseményt tekintve mindenképpen lényegtelen zsidósága messzi messzi elmarad.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.02. 07:04:40

de azért annyira jellemző, ami itt folyik a post alatt.
- kurvanyját mindekinek, aki miatt nem kocsikázhatok kedvemre
- kurvanyját mindenkinek, aki megcsinálta ezt az egészet
- kurvanyját a bemondónak
- meg a szervezőnek
- meg a nevezési díjnak
- meg a jótékonykodásnak
- meg a zsidóknak
- pföjj.

ha nem lenne szomorú, akkor egész szórakoztató lenne...

nemuccaszoc 2009.06.02. 07:41:45

Azt hiszem a nézettségi mindent elárul.

tiborc2008 2009.06.02. 07:59:50

Zsákbafutás meg lepényevés nemvót?

EMU 2009.06.02. 08:05:06

@Zsoo: "a magyar itt őshonos faj!" Majdnem azzal kezdtem, hogy az a baj, de fenéket baj, hogy ilyen sötét vagy, hiszen a te semmivel össze nem vethető mélymagyar bunkóságod különböztet meg bennünket más népektől, szóval szerencsétlen, tudatlan, faparaszt vagy, a magyar itt nem őshonos, sőt, hogy még kellemetlenebbül érezd magad, a zsidók előbb voltak itt jó párszáz évvel, mint ahogy azt neked a náci kocsmában tanítják. Irigy, kisstílű, piti senki lehetsz, aki a maga szellemi és egzisztenciális nyomorára, ügyetlen, béna, teszetosza, lusta magyaros tempójára másokban próbálja megtalálni az okokat, tipikus senki vagy, csak a pofád nagy, meg falkában vagy valaki. És végtelenül műveletlen, sötét, buta szarházi. Bár ez igaz az összes többi kárpát-medencei kisnyilasra is. Szerencsétlenek, tőletek bűzlik ez ország, és az ostobaságotoktól rothad menthetetlenül.

Kálmánbátyám 2009.06.02. 08:06:30

Jaj, jaj, már megint a szokásos...
A vágta olyan, amilyen,akinek nem tetszik, az keresse meg a távirányítót, vagy emelje fel a s...ét a fotelból, és kapcsoljon máshová. NEM kötelező tévét nézni :-)
Az meg mióta baj, kedves zsidózó felebarátaim, hogy valaki magyar hagyományokat ápol, népszerűsíti a lovassportot ? Csak nem az a baj, hogy nem valami fideszes főokosnak jutott az eszébe ?
Kíváncsi lennék akkor hogy tetszene nektek, ha mondjuk OV lenne a fővédnöke a rendezvénynek...szerintem ájultan dícsérnétek :-D
Persze akkor is megtömnék valaki zsebét, de az rendben van, mert az biztosan pedigrés magyar ember lenne.
Nyugi, lesz jövőre is , biztosan, de akkor majd nem balról jobbra, hanem jobbról balra kerülik meg a teret, és mindjárt rendben is lesz minden.

"azta" 2009.06.02. 08:09:32

@Rékuc:
hát mert fikázni az igazi "magyarosch"!
meg jajgatni, hogy megszűnik a lovasélet Magyarországon, meg jajgatni, hogy nincs idegenforgalmi bevételünk, meg jajgatni, hogy nem veszed semmibe az igaz Magyar történelmet (bár mintha lettek volna kosztümös hagyományőrzők /hála Istennek/ a téren, meg Katona történész, etc.), meg jajgatnak az identitásuk miatt, holott gondolom Zsoo meg a haverjai kb annyira magyarok, mint az általa idegenszívűnek tituláltak, csak fél szembenézni a családfájával... de! ahogy mondtad: ez mellékes!
valahogy fel kell büfögni a rettenet sok frusztrációt, különben agyvérzés lesz belőle. gondolom az ilyen alkalmak erre éppen megfelelőek...

Kálmánbátyám 2009.06.02. 08:14:10

Ja, még valami...
Szerintem ha valaki KETTŐ, azaz KETTŐ percet lát egy akármilyen műsorból, az ne alkosson sommás véleményt róla...
Vagy legalább ne vallja be...

ügyfélszolgálatos 2009.06.02. 08:20:06

@88wx335dsf: Ja és majd te és a retardált barátaid megmondják mi a magyar, mi? Jó lenne ha felfognátok, hogy ezt nem ti döntitek el.

Picsasereghajtó 2009.06.02. 08:20:49

@rattenfanger: Az M3 bevezetőn mindig óriásu dugó van, nem is vagyok sikeres ember hogy arra járok. Viszont a vágta ettől még szar :)

orv 2009.06.02. 08:20:54

A null-kilóméterkőtől majd' ugyanakkora távolságra van a galopp-pálya ,amit azért hoztak létre ,hogy ott lovak galoppozzanak.Ott is lehet huszárkodni ,sőt, a homoksétáltatás árát el lehetne jótékonykodni meg fejlesztgetni. Talán Bp.-nek se hiányzik ezer homokszállító 2X ,egyszer oda -osztán vissza,ami logikusnak nem tűnik,viszont kaszálni lehet vele valakiknek,akik az okozott kárt nem biztos ,hogy megfizetik.
A sztárverseny meg tömény röhej.Észre kéne venni:vagy lóverseny,vagy valami Lóblikk és akkor nem öt nyamvadt ismertet kell meghívni,hanem hatvanat és akkor ez egy ilyen show lesz.Mellette meg a városok is nyugodtan ,akár felváltva... Nomeg a rajtoltatás is a verseny része,mert így hülyének néve éreztem magam,látva,gogy az egyik lovász eldobja a kötelet egy másik pedig az első kör feléig kapaszkodik a lóba,elintézve ezzel a verseny kimenetelét.
Stb...

Steyr-Puch 2009.06.02. 08:23:56

Arra jó,hogy ez a piszok gesztiP ,meg kedvenc F még jobban gazdagodjon!
Azt miért nem mondják be,hogy legalább 200 lovas hgagyományőrző szervezet petícióban határolódik el a fennt említett rendezvénytől?
Nálunk a faluban tudjátok minek hívják az ilyent?PARASZTVAKÍTÁS!!!

a távoli rokon 2009.06.02. 08:28:49

szomorú és szánalmas ez a negatív, gyűlölettől fröcsögő hozzáállás. honnan jön ennyi megkeseredett, frusztrált ember? bár ami igaz az igaz: hogyan is állhatnátok máshogy a világhoz, mikor a társadalom csúcsán álló politikai vezetőitek ugyan ezt teszik mindkét oldalon.
totális kudarc

mani07 2009.06.02. 08:38:07

volt szerencsem Sieneban latni azt az eredeti rendezvenyt, amit lekoppintottak Nemzeti Vagta néven. Ott ezt az 1200as évektol rendezik meg, (akkor Firenze ellenpontjakent mukodott a város.)Jo otlet, tokeletes turistacsalogato, de meg inkabb a helyiek osszetarto ereje, es utolso verig kitartasa(Turistak a helyszinre nem juthatnak be..)Csakhogy:ott nincsenek celebek, ez valóban a saját múltba es egyben eloremutato tevékenyseguk lenyomata, szóval nincs izzadtságszaga.Ja és szemét 10 perc múlva egy szem sincs.

Kálmánbátyám 2009.06.02. 08:38:48

@a távoli rokon: Igazad van, EZ az igazi égés, nem a vágta.
De megértem én a gyűlölködőket, fikázókat ; a kutyába nem lehet belerúgni, mert sírni fog a gyerek, a főnököt nem merik szembeköpni, a az eléjük vágó másik autóssal nem mernek anyázni, mert sokkal erősebb, maradnak a zsidók.
Mert nálunk ez is egy nemzeti hagyomány.
És a hagyományokat ápolni kell...

mani07 2009.06.02. 08:41:02

Es még annyit, hogy ez orvendetes , marrmint a lovassport bemutatása, de sajnos a világ elhúzott mellettunk. Díjugratás, díjlovaglás, de már ottusa sem a mienk. A távlovaglásban vannak világraszóló sikereink, és díjhajtásban, az legalább látványos lett volna, és a lovasszovetség elnoke maga is felléphetett volna....

Calhoun Mooney 2009.06.02. 08:44:29

Inkább a lovak szarják tele a város tereit, ne az agyhalott nagymagyarok

VikuNya 2009.06.02. 08:44:53

Mi kimentünk körbenézni, mert a közelben lakunk. A kirakodó vásár szánalmas, a települések kiállítása szintén. A lovasfutamokra rengeteget kell várni, és ha elindulnak, akkor sem lehet szinte semmit látni belőlük. Én konkrétan csak a zsokék fejét láttam egy pillanatra, mikor előttünk elsuhantak. És tényleg nem volt az a veszett nagy tömeg, bár ez talán az időnek is betudható.

Még azt nem értem, hogy miért kell az egészet a Hősök terén rendezni. Oké, értem, hogy szép a díszlet, de azért ugye tudjuk, hogy nem lóversenyhez építették. A pálya kialakítása sosem sikerül megfelelőre, látni sem lehet, és mindez egy rakat pénzért. Miért nem mennek a Kincsem parkba? Ott jobb lenne lónak, lovasnak, nézőnek egyaránt.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.02. 08:48:45

A zsidózást abba lehet hagyni. Semmi köze a témához. Ugyanez igaz a nyilasozásra is.

A Vágtával az a baj, hogy giccs. Én Magyarországon született, Magyarországon élő ember vagyok, de ezzel a műmagyar sosemvolt romantikával nem tudok és nem is akarok azonosulni. Nekem nem ez a magyarság. Ez a pußtapartyk világa, nur für Dollar. Hogy az idetévedő tudatlan német vagy amerikai turistát ezzel akarjuk hülyíteni, hagyomány, bár helytelen. De hogy most már magunkban is ezt tudatosítjuk. Én nem akarok egy műanyag rezervátumban élni, ahova egy kis egzotikumért beugorhatnak a vendégek.

Jól illik ide a parasztvakítás kifejezés, nagyjából erről van szó. Nem szeretem az átveréseket és az ízléstelenséget. Az meg tényleg horror, ahogy szegény lovak majd lábukat törték azon a teljesen alkalmatlan talajon.

És azoknak, akik személyeskedtek. Mit teszek én az országért? A legtöbbet. Tisztességesen élek és dolgozom. Lehet nagyokat csavarintani a huszárok kackiás bajszán, a leghazafiasabb tett az adózás. Én ezt teszem. Csinadratta nélkül.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2009.06.02. 08:48:58

Szerintem baromság kivinni a hősők terére a lóversenyt. A Kincsem park erre tökéletesen megfelelő. Nem életveszélyes se a lovak se a lovasok és a nézők számára se.

A Kincsem parkot persze ezzel párhuzamban meg el akarják adni már hosszú ideje, hogy oda is építsenek áruházat meg lakóparkolt.

forumuser 2009.06.02. 08:51:08

"Hogy már a lovit is eladták a zsidóknak, valami arenaplazát építettek a helyére, s lassan lókolbászt sem lehet kapni a lóhentesnél?"

Minden sikertelenségért, elkúrásért a zsidók a felelősek. Még véletlenül sem az ostoba, lusta ember. Á, dehogy.

Na, ezért tartunk ott, ahol.

Rékuc, egyetértek.

star77 2009.06.02. 09:03:55

Bassza meg,ennyi idióta embert,ez hihetetlen.van egy téma,lassan már tökmindegy mi az,aztán vki elkezd zsidózni,cigányozni,és úgy tünik bárhol bármit olvasok mindig ez a vége.de miért??amíg volt lovi,miért nem szerveztek ilyen eseményt?többen panaszkodnak a közlekedés miatt.a kerékpáros felvonulás,v a futóverseny,az jobb??akkor könnyebb közlekedni?lehet a Gesztit így meg úgy fikázni,de szívesen látnám,ha egyszer a milliárdos üzletemberek is szeveznének vmi hasonlót.nemcsak a pénzük eltüntetésének a megszervezését intéznék állandóan.

Exchange_student (törölt) 2009.06.02. 09:07:28

@Dinsdale Piranha: kezd a hócipőm tele lenne azokkal, akik azért picsognak mert vmi sz*rt lead egy csatorna és vki ezt fikázni meri, mondván, ha nem tetszik, akkor nem kell nézni...
ez a hozzállás oda FOG VEZETNI, HOGY MINDENKI SZ*RT FOG GYÁRTNI, mert max nem nézik...
de kérdem én, ha minden műsor sz*r lesz, akkor a végén már semmit sem tudunk majd nézni, (mert, ha szar nem kell nézni9 az jó lesz?
nem inkább úgy kéne ennek az egésznek működnie, hogy ha vki nem tud normális műsort gyártani, akkor az meg se próbálja?

viktor134 2009.06.02. 09:10:05

Pannónia jó volt. :)

Egyébként meg adakozás?
Emlékszi valaki Való világ 1 - Aranyág egyszerre adásba keverésére?

Aranyág - 20 milla
Való világ 1 - 2 millió szavazat 270 Ft körül. (540 millió)

Csak kapcsolgattam a kettő között és röhögtem, hogy ilyen nincs. :D

szajberpiraty 2009.06.02. 09:12:26

Én teljesen "hazafias" hétvégét tartottam, se TV se rádió, családdal voltam, a fiammal játszottam sokat.

Ez sokkal jobb, mint félnótásokat nézni a TV-ben.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.02. 09:13:42

@mani07: '(Turistak a helyszinre nem juthatnak be..)'

ezt azért személyesen is meg tudnám cáfolni.
Ennyi erővel akkor tűzijáték se legyen, mert az a kínaiak már hamarabb feltalálták...?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.02. 09:15:49

@FrankoNéro:

Még helyesebb lenne az a logika, hogy valaki szart gyárt, azt nem nézik/ veszik az emberek, és eztán nem csinálja az illető tovább.

A Vágta tavaly is bukta volt, de akkor azért nem írtam róla, mert reméltem, hogy az ilyen gagyi egyszeri tévedés, de nem. Én ráadásul nem is néztem, mert halálosan nem érdekelt. De attól még sajnos van! Remélem, egyszer majd lesz a Fővárosnak olyan vezetése, amelyik a többség érdekeit nézi, és nem mindig csak valami magamutogató csoportét. Én nem vezetek (se autóm, sőt még jogosítványom sincs), de hülyét tudok kapni az idióta közterületi futóversenyek miatt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.02. 09:23:31

@Reckl_Amál: én pedig szívből remélem, hogy te soha nem leszel városvezető ezzel a hozzáállással. A szavaidból úgy tűnik, hogy te egy robotszerűen működő várost vizionálsz, ahol futószalag módjára gurulnak az autók, az emberek fegyelmezetten mennek a dolgukra, se jobbra, se balra nem nézve, és Isten ments, hogy néha legyen egy futóverseny, felvonulás, esemény, rendezvény, nehogy megzavarják a Szent Fegyelmet. Hát én nem szeretnék ilyen városban élni. Túlságosan emlékeztet a harmincas évek Németországjára.

D94A 2009.06.02. 09:27:57

Csak sajnálni tudom azokat a flusztrált kissebségi komlexusoktól szenvedő fröcsögőket! Oldalra való tekintet nélkül! Igazi magyar mentalitás! Nekünk semmi sem jó! Ha van vágta akkor az a baj, ha nincs akkor pedig az! Apropó! Ha valaki olyan ügyes és pénzes, akkor rendezze meg és ne fröcsögjön! Akinek tetszik az nézze, akinek pedig nem, az pedig ne nézze! Pénzt pedig inkább fordítsák egy újabb Josibarátmónikasóóra? Vagy talán öntsük a M4-be? Próbáljunk egy pici pozitív gondolkodást belevinni a magyarlétbe! Akinek pedig semmi sem tetszik, az keresse a hibát a saját készülékében!:-)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.02. 09:30:17

Kíváncsi lennék, ez miért és kinek üzlet, és hogy mire jó az egész. "

Kérdezd meg Eszti Petikét.

Amúgy ez az egész egy kbszott zsidó vircsaft. geszti petike rátelepül egy a magyar hagyományra, nevesítve a vitézi hagyományra, kifordítja, befordítja, lebutítja, popkornosítja, összecsór rá X millió állami suskát, aztán odateszi, mesze magyar örülj...ezt adom neked, majd én megmondom, hogyan is volt ez mint is volt ez anno.- ez a TE hagyományod, amiből ÉN kva sok pénzt kiveszek.

egy nagy baromság a vágta, úgy ahogy van.
bamba népnek nincs hazája, de már lassan hagyományai sincsenek amit a gesztifélék meg ne csócsáltak volna

Calhoun Mooney 2009.06.02. 09:33:23

Nehéz komolyan venni egy olyan véleményt, miszerint az egész úgy rossz, ahogy van.Szerintem igenis szükség van ilyen és hasonló rendezvényekre, ahogy ez a világon számtalan településen létezik, a legkisebbtől a legnagyobbig.Ez a rendezvény még nem hagyomány, de talán az lesz 10-20 év múlva. Biztosan sokat fog változni a dolog, alakul még és talán olyan kritikát kellene megfogalmazni, ami építő jellegű...bár az biztosan kevesebb olvasót fog vonzani.Persze a "mindenszarahogyvan" a legkényelmesebb álláspont.

Doubledeceker 2009.06.02. 09:33:40

@Reckl_Amál:

Hé, micsoda hozzáállás ez?

Megmondom őszintén nekem sem nagyon tretszik ez a dolog, de nem mondok rá rpsszat, mert sok minden van még, ami nem tetszik, attól azok még elehtnek jó dolgok és másoknak tetszhetnek.

Egyelőre fura egy rendezvény ez, de lehet idővel meghonosodik illetve beérik, ha nem akkor meg el fog kopni.

Különben a legnagyobb baj vele talán a helyszín. Nagyon nem szeretem én ezt a magyarkodást, de elvileg lovas nemzet vagyunk, tehát nem lenne ezzel baj.

Legyünk kicsit megértőbbek.

@viktor134:

Nos aranyág vs Valóvilág, ez leginkább az ország szellemi színvonalát minősíti, tudom itt a legtöbben (akárcsak én) soha nem szavaznának ilyen elbaszott hülyeségre, de sajnos nem mi vagyunk többen, és sajnjos nem is a mi szavazatinkért folyik a harc.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.02. 09:40:46

@Rékuc:

Hát én meg azt mondom, hogy cipőt a cipőboltból. Futó(- és ló)versenyt a versenypályán, az utakon meg közlekedést. Ha ez náciság, akkor az.

Nálunk úgy néz ki a futóverseny, hogy tizenhárom kocogó kedvéért lezárnak egy komplett hidat. Ez szerintem aránytalanság.

"azta" 2009.06.02. 09:45:56

@FILTOL: "a vitézi hagyományra, kifordítja, befordítja, lebutítja, popkornosítja, összecsór rá X millió állami suskát, aztán odateszi, mesze magyar örülj...ezt adom neked, majd én megmondom, hogyan is volt ez mint is volt ez anno.- ez a TE hagyományod, amiből ÉN kva sok pénzt kiveszek."

ha ezeket konkretizálnád:
-mi a vitézi hagyomány?
-mi lett kifordítva illetve befordítva?
-mik a "te" ill. a "mi" hagyományaink?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.02. 09:47:03

@Reckl_Amál: már megbocsáss, de mutasd légyszi meg azt a tizenhárom kocogót, akik miatt lezárnak egy komplett hidat. Kiről is van szó? Mert ez megint egy csúsztatott, eltúlzott fanyalgás.
Amennyiben többen voltak tizenháromnál és nem kocogtak, úgy abszolút hiteltelen ez is tőled.
Ideje volna konkrét kritikákat is megfogalmazni és nem csak üres frázisokat puffogtatni a nagyvilágba. Savanyogni NEM MENŐ.

ailin 2009.06.02. 09:47:24

Több baj van ezzel a vágtával.

1. Nem eredeti, Siennában több száz éve rendeznek már egy ilyet.

2. Nem korhű, 2008-ban nem lehet huszáros hagyományt teremteni.

3. Ha mégis megpróbálja valaki, akkor annak a lóversenypályán lenne a helye, ahol a néző valóban látna is valamit és a lovak sem botladoznának.

4. Az illetékesek felcsaphattak volna egy néprajzkönyvet és kereshettek volna valódi gyökerekkel rendelkező hagyományt, amit újjá lehet éleszteni.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.02. 09:53:32

@"azta": szerintem téged egyáltalán nem érdekel ez a kérdés...
de mindegy

a vitézi hagyomány a következő:
ne félj önmagadtól, légy lovagias, önzetlen, nagylelkű és együttérző

"Harcosnak lenni nem azt jelenti, hogy háborút folytatunk valaki más ellen. Az erőszak a bajok forrása, nem pedig a megoldása. A „harcos” szó itt vitézt, bátrat jelent – a harcos félelemtől mentes. A bölcsesség harcosi hagyományát képviselték többek között a japán szamurájok, az indiánok, Artúr király lovagjai. Nekünk, magyaroknak különösen erőteljes vitézi hagyományunk van, amely az ősi időkbe nyúlik vissza: a mindenki tiszteletét és csodálatát kivívott szittya, hun és magyar vitézek leszármazottai vagyunk. E hagyomány kiemelkedő örökösei voltak nagy lovagkirályaink: Atilla, Szent László, a Hunyadiak; végváraink védői, a kurucok és a messze földön híres magyar huszárok."

ez a hagyomány, ez a valódi vitézi hagyomány, és nem az, hogy kiglancolva vágtatnak celebek "vadul"...és mi nyálcsorgatva ülünk a retek klub előtt...

"-mi lett kifordítva illetve befordítva?"

nyilván ha nem érzed a helyzet paradox voltát, nehéz lesz elmagyarázni, hogy mi a különbség pl. 1848-ban külföldről komoly harcok során hazatért magyar huszárszázadok és Hajas Lacka között.

de talán ha elgondolkozol rajta, leesik.

+"-mik a "te" ill. a "mi" hagyományaink?"

ld. fent.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.02. 10:00:39

@EMU: Kapaszkodj meg! Ez a vágta is magyar, azért ennyire szar."

Geszti Peti magyar?

ez valami vicc akar lenni?

ügyfélszolgálatos 2009.06.02. 10:05:29

@FILTOL: Ja te is azok közé tartozol akik el akarják dönteni ki a magyar és ki nem?
Retardált.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.02. 10:12:08

Én sosem voltam menő, pláne nem vagyok az a típus, kedves Rékuc, aki emiatt megváltoztatja a véleményét.

Egy hónapja talán a nagynénémhez mentem Budára. A Petőfi hídon csak lépésben haladtak a buszok is. Néztük, mi van, de csak az unatkozó rendőröket láttuk. És igazad van, nem 13 versenyző volt, talán 4 - 5-öt láttunk. De ők is futhattak volna egy kevésbé frekventált helyen is, akárhányan is voltak valójában. Csak éppen nálunk még ez is műsor. Aki fut, az nem csupán fut, hanem kinyilatkoztat, önmeghatároz és önmegvalósít. Csak ne az én időmet rabolja vele! Ígérem, hogy sosem megyek atlétikapályára buszozni, akkor ő se zavarjon engem!

EMU 2009.06.02. 10:15:10

@FILTOL: Ennyit tudsz, te szerencsétlen. Te bezzeg magyar vagy, mi? Olyan helyesírással, mint egy majom, és olyan történelmi ismeretekkel, mint egy tyúk. És olyan szellemi sarokba szorítottsággal, hogy ahhoz képest a sötét ragyog. És ti akartok itt nemzetmegtartó erőt játszani...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.02. 10:16:05

@Reckl_Amál: most akkor le volt zárva a 'komplett híd' vagy nem? Ha a buszok átcsorogtak rajta, akkor nagyon nem úgy tűnik...

"azta" 2009.06.02. 10:17:47

@FILTOL:
"ne félj önmagadtól, légy lovagias, önzetlen, nagylelkű és együttérző"
"Geszti Peti magyar?
ez valami vicc akar lenni? "
jóóó reggelt!!!

amennyire én látom, ez a Nemzeti Vágta egy hagyományokból építkező MAI rendezvény, amely valószínűleg sokat küzd gyermekbetegségeivel.
senki sem akar párhuzamot vonni 48-as huszárjaink és Hajas fodrász között, csak az olyan kákán is csomót kötők, mint pl. Te.
Úgy látom, a mai világban ilyesmi módon lehet a legjobban felkelteni, fenntartani az érdeklődést történelmünk, egyes történelmi időszakaink iránt. pl a lovasnemzet imázst biztosan így a legjobb (szerintem). (de ott van a többi hagyományörző rendezvény is - messze nem kizárólagosságról beszélek!!)
valószínűleg nektek a legnagyobb problémátok nem a rendezvénnyel van, hanem Geszti Péterrel. ehhez viszont hogy jön a lovagiasság meg a vitézi eszme??!

ügyfélszolgálatos 2009.06.02. 10:24:19

@FILTOL: Gyenge próbálkozás volt csökkent értelmű barátom. Semmi baj öcsi, úgysem lesz olyan világ amit te és a hasonlóan elmaradott értelmű barátaid szeretnének.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.02. 10:27:19

@EMU: világosíts fel mester....szellemed fáklyája mutasson utat :DDDD

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.02. 10:29:42

@ügyfélszolgálatos: úgysem lesz olyan világ amit te és a hasonlóan elmaradott értelmű barátaid szeretnének. "

Majd ha kötelező lesz tapsikolni egy ilyen baromság miatt, szólj.
addig marad a véleményem az ami.

vagyis ez biznisz, lehúzás...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.02. 10:31:28

@"azta": senki sem akar párhuzamot vonni 48-as huszárjaink és Hajas fodrász között, csak az olyan kákán is csomót kötők, mint pl. Te."

Nyilván rosszul láttam, és nem huszár ruhában vágtáztak..
akkor ki is von itt párhuzamot?

hiszen nem szándékról beszélünk, hanem ez tény.

ügyfélszolgálatos 2009.06.02. 10:39:50

@FILTOL: Látszik, hogy csak nagyon homályosan pislákol benned az értelem. Ilyet senki sem írt, csak annyit, hogy jó lenne a zsidózást/nemmagyarozást/idegenszívűzést mellőzni. Jó értem én ez nagyon komplex (=bonyolult, csak hogy értsd) gondolat ez neked.

Calhoun Mooney 2009.06.02. 10:40:49

Remélem jövőre néhány csontvázat is felkötnek a lovakra, persze igazi 48-as huszarokét, hiszen csak ők viselhetik a huszárok ruháját

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.02. 10:43:56

@ügyfélszolgálatos: ki idegenszívűzik itt rajtad kívül?

és mióta zsidózás megállapítani egy zsidóról, hogy zsidó? sértés lenne?

ügyfélszolgálatos 2009.06.02. 10:57:08

@FILTOL: Azóta, hogy rögtön ez jutott róla eszedbe. Nem az, hogy idióták csinálták sok pénzből, hanem zsidók. Azért, de mint írtam ez neked magas lehet. Ne erőltesd mert még megfájdul a buksid.

"azta" 2009.06.02. 11:00:43

@FILTOL:
Hajas nem huszárruhában lovagolt...
http://www.rtlhirek.hu/video/57948
17:50-től
"hiszen nem szándékról beszélünk, hanem ez tény. "
unalmasak vagytok, de nagyon!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.02. 11:03:09

@"azta": jujj...most lebuktam, nem is néztem..jujj

És Sthol Buci?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.02. 11:05:25

@ügyfélszolgálatos:
Azóta, hogy rögtön ez jutott róla eszedbe. "

hát ha az, akkor mi jusson eszembe? hogy nagy @rc?


Nem az, hogy idióták csinálták sok pénzből, hanem zsidók."

Nem idióták, nekik vastagon megéri, csak az állami forintokhoz némi közünk van, mint adófizető...de nyilván ez nem gáz.

"azta" 2009.06.02. 11:20:09

@FILTOL:
az erőltetett, ostoba párhuzamaid baszod, az bukott le!
nem vagy te sem vitéz, sem magyar, hanem egy kis görcs, aki feszt rossz lapokat húz a pakliból. ez van haver!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.02. 11:25:17

@"azta": nyilván nem igyekszem hajas művész úr budoárját figyelemmel kísérni . hiszen itt vagy nekem te, aki ezt megteszi.

EMU 2009.06.02. 11:34:07

@FILTOL: Igen, ezt is rosszul láttad, a Hajasék nem huszár ruhában vágtattak. Kb. ennyire releváns bármi, amit mondasz, ennyire vagy képes, a buta, megveszekedett elvakultságod az alapja mindennek, messze nem a tények. Bár a tények és a valóság, meg úgy általában a kulturáltság és tisztán látás amúgy sem erősségetek, mégis ehhez igazítotok mindent. Na csá

átlátó 2009.06.02. 12:42:17

01:25-kor feltettem egy kérdést. Ha valaki megválaszolná. Köszönöm.
(Ja és Rékucot kisegítettem a világ egy dolgában 01:50-kor.)

átlátó 2009.06.02. 12:48:14

Azt csak úgy csendesen kérdezem meg, hogy a lovakat nem lehet odavinni ahol homok van? Rendeltetésszerűen. És akkor a homok árát odacsapni ahhoz a 100.000-hez. Ügyeskedik ez a Geszti gyerek, ügyeskedik ezzel a giccsel.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.02. 14:02:54

És akkor nem beszéltél még a környéken lakókról,akik átkozták ennek a baromságnak a kitalálóját az odahordott több tonna por+homok miatt,amit befújt a szél a lakások ablakán..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.02. 15:23:11

Lassan úgy néz ki, hogy aki Budapesten lakik, annak kötelessége mindenféle ökörséget tolerálni. Akár randalírozás, akár vágta, akár futóverseny. Lehet, hogy a Levegő Munkacsoport terroristáinak műdugója föl sem tűnt volna. Kicsit elegem van már ebből.

ügyfélszolgálatos 2009.06.02. 15:57:43

@Reckl_Amál: Na jó ezzel egyet tudok érteni. Amikor albérletben a Nagymező utca és az Andrássy sarkán laktam az első emeleten, az összes tüntetés/gyújtogató/részeg az ablakom alatt ment el. De a költözéshez a végső lökést az adta meg, hogy amikor éjszakás voltam és reggel hétre értem haza a melóból nem tudtam aludni, mert azon a picsa kis téren utcabált rendeztek és az összes tehetségtelen ribanc és faszfej ott kornyikált az ablak alatt 1 hétig délután. Délelőtt amikor nem volt program lagzilacsi színvonalú zene bömbölt a kivetítőből. Inkább lakom peremkerületben és leszarom a zöldeket akkor is autóval fogok járni, sőt már csak azért is extra széndioxid kibocsátókat (már ha vannak ilyenek) fogok rá szereltetni.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.06.02. 16:25:45

nem nagyon értettem mi ez, először azt gondoltam, hogy valami futam neve a galopon (ugyanis rendes ember az ügetőre jár, a galop a lelkes alkalmi szurkolóké)

Véletlenül oda kapcsoltam valamelyik csatornán, és csodálkozva vettem észre, hogy ez nem a Kincsem park, hanem a Hősök tere.

Láttam én már Miskolc belvárosában kutyaszán versenyt (a Fennsikról hozták platos Ifákkal a havat hozzá, amit már akkor sem értettem, mert annyi pénzen ki lehetett volna vinni a közönséget ingyen a Bükkbe, és nem a havat behozni a belvárosba), szóval nem lepődök én már meg semmin.

A lovin is van amatőr hajtók futama, hát itt is van, bár fogadni soha nem fogadok a kedvenceimre. (nekem spec, a kis Nyilasi hozott eddig pénzt ilyen celeb versenyen, bár nem tudom, hogy ő mitől híres)

Végül is a legmeglepőbb az volt hogy ez a poszt - ami gyakorlatilag semmiről nem szólt - ilyen éles vitát váltott ki, holott nyilvaánvalóan legfeljebb a versenyen indulókat, azok rokonait, nénikéket és nagymamákat érdekelheti, és a tévé is csak azért közvetiti, mert nem mehet a két reklám blokk között a hangyák háboruja.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.06.02. 18:49:36

Szerintem ez a Nemzeti Vágta elvileg lehetne egy nagyon jó kis dolog is, mondjuk valami olyasmi, mint Siena városában a Palio.

Sajna ettől elég távol áll. Bár nem nagyon figyeltem erre az egészre, legalább két ponton ponton mindenképp jogosnak érzem a kritikát.

Egyrészt, az én szememben a "celebfutam" kapásból az értéktelenséget közvetíti, amit az említett Hajas-Sasvári-féle bulvár-affér csak megerősít.

A másik a 100000 forintos felajánlás, amely különösen egy másik erről szóló poszt (annyit.blog.hu/2009/06/01/vip_vagta) fényében nevetséges összeg.

átlátó 2009.06.02. 22:44:14

@FILTOL: :) Köszönöm Filtol, bár kissé megrémültem. Tényleg úgy néz ki a helyzet, hogy úgy néz ki, mint egy vörös, szeplős, csúnya zsidó... asszony.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.03. 07:48:34

azért halljátok ez mekkora szánalomhalmaz már. Nem tudtok mit kitalálni görcsös, izzadságszagú próbálkozásotokban, ezért marad valakinek a külseje? Komolyan, elmúltatok már nyolcévesek?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.03. 08:21:46

Na, Rékuc! Ne sértsd meg a normális nyolcéveseket!

@Prinzessin Erbsen:
Kutyaszánverseny Miskolcon? Tudunk élni! :D

Amúgy tényleg nem semmi, hogy mekkora cirkuszt rendeztek itt már megint. Egyszer befizetek egy még nagyobb összeget, hogy tegyenek ki egy nem létező posztot, kíváncsi lennék a reakciókra.

átlátó 2009.06.04. 01:29:44

@Rékuc: Van az a helyzet, hogy nem akarok nyíltan zsidózni. Néhány zsidóra tekintettel. Így oké? Ha nem, az se érdekel.
süti beállítások módosítása