2009. május 11. 00:09 - Reckl_Amál

Life on Mars?

Rendkívül érdekes írásra hívták föl a figyelmemet, melyet most az olvasókkal is megosztok.

Marx György: A marslakók legendája

http://www.kfki.hu/tudtor/tudos1/marsl.html

Ha elolvastátok, megbeszélhetjük.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr321113544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Win Elen 2009.05.11. 12:54:16

En nem vonnek ilyen eros parhuzamot a tortenelmi konfliktusokkal, hogy az kedvezne a kreativ elmek, es gondolatok megszuletesenek, bar mindenkeppen van jelentosege. A dolog egyszeruen az impulzusok, azok sokszinusege, es intenzitasa vegett jelenik meg. Ennek resze persze a tarsadalmi, gazdasagi,politikai iranybol erkezo is. (ahogyan erre a cikk is kiter. De nyugalmi idoben is ugyanigy megfigyelheto. Ami egyebkent nem letezik, csak a regebbi, vagy elobbi tortenesek tukreben - pl. a most nagy publicitast kapott etnikai kulonbsegek, egy esetleges nuklearis katasztrofa mellett jelentektelennek tunnek ossztarsadalmi szinten, de egyeni szinten ugyanolyan jelentosek. A nevezett tudosok talalmanyai, felfedezesei, kutatasai, nem maradnak el semmiben sem, egy a foldmuvelest foradalmasito emberetol, csak ezek nem pop-tudomanyok. Tehat maga az alkotas, es gondolat minden embernel egyforma erosegu (onmagahoz kepest) es jelentosegu. De annak a vilagra gyakorolt hatasa alapjan megkulonboztetesre kerul. Ez ertheto is, leven az egyen erteket a kozosseg altal nyeri el.

Na majd ezen gondolkodok meg, mert eleg nyers, amit megprobaltam kifejteni, de a cikk pont erre alkalmas kivaloan, beinditja a fogaskerekeket. Csak munka mellett ez nehezen jut optimalis hatasfokkal ervenyre.

Teszem hozza, meg nem is sikerult teljesen befejeznem. :)

Win Elen 2009.05.11. 12:58:50

"Nem is munkások átnevelése idõigényes, hanem a politikusoké."

tokeletes vegszo
süti beállítások módosítása