2009. február 12. 15:45 - Reckl_Amál

Célpontban RA

Idén kicsit elhanyagoltam azt a szokásomat, hogy magáról a blogról írjak. Pontosabban 2009 első perceiben átalakítottuk a blog külsejét, fellengzősen dizájnját, és a linkblog is végre helyett kapott a baloldalon, benne a szerintünk legjobb blogokkal. De azóta nem foglalkoztunk magával a bloggal - hacsak a születésnapját nem vesszük.

Kicsit más lett a blog hangvétele az elmúlt hónapokban. Személyesebb lett, annak ellenére, hogy már nem egyedül írom. Talán azért, mert Dyson mindig csak politikáról ír a maga markánsan kíméletlen, kérlelhetetlen stílusában. Így nekem nem kellett például megemlékeznem Mohácsi Viktória legutóbbi, teljesen sikertelen szerepléséről sem. Holott én hívtam föl a figyelmét rá.

Van pár dolog, ami nem tetszik. Az egyik, hogy bár az új kinézet szemet gyönyörködtető, nem működik úgy, mint régebben. Azt hittem, egy darabig, hogy azért van ez, mert belenyúltunk a "gyári" sablonba, de ahogy látom, minden blog nehézkesebb, amelyik engedett az újdonság csábításának.

A másik - és csak remélni tudom, hogy a törzsolvasók többnyire kimaradnak belőle - az azoknak a hozzászólóknak a felbukkanása, akiket én csak a blog.hu hordalékának nevezek. Egyrészt, mert mindig csak a nagy áramlattal jönnek. Amikor az Index kiteszi egy-egy írásunkat a kezdőlapjára, akkor találnak csak ide. Szerencsére se kedvem, se energiám sincs ezekkel a kellemetlen alakokkal kardoskodni.
Másrészt azért illeti őket ez a név - mert majdnem minden olvasó úgy talál ide, hogy meglát minket a címlapon, és a többségüknek őszintén örülök - szóval a modorukkal érdemlik ki ezt az elnevezést.
Ahogy látom, más blogokon is gondot okoz ez az attitűd. Már korábban - amikor Pontilyen/ Csöncsön barátomra ugrott rá a horda, leírtam, mit gondolok ez ügyben. Akit érdekel, kattintson bátran: http://recklamal.blog.hu/2008/10/13/mit_varunk. Na ez a csürhe itt is borzolja az emberi hangnemhez szokott olvasók és persze a mi idegeinket is. Sajnálatos módon azóta sem sikerült rájönnöm, mire jó ez. Illetve végülis sejtem. Ül az unatkozó egyetemista/ rendszergazda/ biztosítási ügynök/ kismama a gép előtt, és nincs mit csinálnia. Nekem is vannak üresjárataim, önmagában dühítő, hogy semmi dolga nincs az embernek, de haza nem mehet. Fölmegy az Indexre, és a szokásos dolgokat látja. Ezért jó a blogketrec, hátha valami lesz ott, ami az irritált és unatkozó júzert elszórakoztatja. Kattint, és világ összeomlik, a tetves, elmebeteg, zsidó-nácibérenc blogger le merte írni a véleményét. Sőt! Ez a vélemény nem egyezik a tisztelt, ám tiszteletlen olvasóéval, szóval az aznap (vagy egy életen át) összegyűlt frusztrációt le kell vezetni. Ennek most gyors egymásutánjában kétszer is áldozata voltam.

Aki olvassa a blogot, látja, sok bloggertársammal ellentétben szoktam válaszolni azoknak is, akik ellenvéleményt fogalmaznak meg. Ha nem sértő, semmi okom ignorálni őket. De terroristákkal nem tárgyalunk. Illetve sajnos elvesztettem a türelmemet, mert amíg csak engem támadnak, az az én bajom. Nekem sem esik jól - minek hazudjam, hogy nem érdekel. De a bunkók átléptek egy határt, amikor a szüleimet kezdték el ordenáré módon pocskodiázni.
De még az überszülők, akiknek életük fő műve, hogy képesek voltak szaporodni, hepciáskodását még valahol értem is. Nem lehet könnyű ma fölnevelni egy gyereket. A gyermektelenek élete is nehéz, nem süppedhetünk úgy bele a kényelmes életbe, mint szüleink generációja. Elég nyomasztó lehet néha, ha az embernek nemcsak önmagáért kell felelnie. Naná, hogy vannak indulatok. (Más kérdés, hogy a stílus az ember, ahogy egyik kedvenc mondásom helyesen megállapítja.)

Viszont a tegnapelőtti, tegnapi dzsembori előtt értetlenül állok. Tényleg ilyen fontos dolog a tésztafőzés, hogy emiatt habzik a szája itt egyeseknek? Baromi nevetséges, és egyúttal csóválom is a fejemet...

Végezetül egy kis humor. Az ötlet nem a sajátom, Rékuc, a Fika blog főnökasszonya, írt párszor arról, milyen kulcsszavak segítségével találnak a Fikára egyes emberek. Tényleg nagyon tanulságos. Egy kis ízelítő, mert bizony szerencsére még a "véletlenül" beesők is jó sokan vannak.

A legtöbben azért nem csak becsöppennek ide, mert kifejezetten Reckl Amált keresik. Vannak páran, akik nem írják helyesen a nevemet, de azért ők is ide találnak.

Aztán külön csoportot alkotnak a szexfüggők. Tudjuk, hogy az internet elsődleges szolgáltatása a nyálcsorgatás elősegítése, azért elég jó, hogy a Gugli ide irányítja azokat, akiknek a szokásosnál élénkebb e téren a fantáziája. Például a "doktor szexxel betegével" témakört ketten is keresték, sőt egy újabb próbálkozásra is futotta, mert a fentiekhez hozzátették még a "film" szót. Aztán a gerontifilok is jártak már itt: "öreg néni öreg bácsi szex", ill. "vén kecske szex" keresőkifejezések többször is előfordultak. A meleg pornó barátainak javaslom látogassanak innen inkább Ruszkibaka barátom blogjára, ahol minimum két naponta találhatnak valami ínyencséget. (www.ruszkibaka.blog.hu , ill. www.ruszkibaka2.blog.hu.) A meleg költő naplóján aztán bízvást találhatnak "meleg pornószínészeket {akik} tényleg melegek".
Az állatbarátok is ide keveredtek, bár fizetni azt nem nagyon szeretnek. "ingyen animál pornó nézése"
Végül két igazán perverz igény. Valószínűleg maga Larry Flint, a Hustler sokat látott kiadója, is elgondolkodna egy percre: "faludi fanni szex képek" és "jampec szex 2009". Ránk nézve kicsit kellemetlen, hogy előbbi van az oldalunkon. Faludi György özvegyének nagy vallomása (ti. hogy biszex) meglepően sokáig vonzott újabb és újabb olvasókat.

A szex témakörtől nem túlzottan eltávolodva népszerű téma "Friderikusz melegsége" és a "szex világrekordok". Utóbbiról pont elítélőleg nyilatkoztam, de az olvasókat így is sokáig lázba hozta A szex halála c. írásom.

Végére hagytam a számomra nem túlzottan érthető dolgokat, amelyeket az abszurd kategóriába soroltam. Ilyen a "farkasházy blanchet" párosítás. Vajon milyen összefüggést várt a kedves látogató az elfogult, sótlan pojáca és a csodálatos, ausztrál színésznő összehozásával? És még azt írja a Velvet, hogy az év legizgalmasabb szerelmi négyszöge a nehézsúlyú pornós Foxy, annak férje, Benkő Dániel és Koroknay Géza között zajlik...

Aztán jön kettő, amelyeket, gondolom, a Macskaösszezavaró Kft. unatkozó munkatársa szörfözgetés közben pötyögött be, másképp érthetetlen. "32-es húsdaráló", ill. személyes kedvencem: "puma hangok".

És végül egy találós kérdés. "Reckl/ Rekl Amál/ Amal" után mi a második leggyakoribb keresőkifejezés? Na, kitalálja valaki? A kíváncsiak jelöljék ki ezt a kis téglalapot, ott a válasz, de ne rontsák el más játékát! Rékuc

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr54939202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.02.12. 19:15:45

Szeretlek olvasni nagyon.mindíg felvidítol egy perc erejéig.hát mégha az én keresőkifejezéseimet látnád..igencsak belepirulnál.lassan feküdnék már lefelé,ha be tudnék jutni előtte a mailszolgáltatóhoz,ami elérhetetlen..így moderálni sem tudok..rékuc

azallamenvagyok 2009.02.12. 20:08:11

a trollokban nem is a hangnemük a legbosszantóbb, hanem, ha nem fogják fel, amit olvastak, és valami szöveg mögé fantáziált hipotézisről állnak neki agresszíven okoskodni

aminek persze lényegében semmi köze az íráshoz, csak ők hiszik azt:)

örök küzdelmem...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.13. 08:16:59

@azallamenvagyok:
Igen, ezért szoktam nekik mondani, hogy be lehet fejezni, mert kvittek vagyunk. Szerintük én írni, szerintem ők olvasni nem tudnak.

okina76 2009.02.13. 08:18:06

én inkább csak olvasok, a kedvenc poszt kérdés után, igyekszem pótolni a korábbi posztokat is, kedvencem ugyan még nincs, de haladok ...
csatlakozom ruszkibakához, szeretlek olvasni, ha egyetértünk, azért, ha eltér a véleményünk, azért ...
a trollok meg trollok ennyi, nem is érdemelnek többet. Szép napot

ZmanUK 2009.02.13. 11:07:35

Well, a trollokkal egyszeruen nem kell foglalkozni. Teljesen felesleges meg akar valaszolni is nekik, el kell fogadni hogy a szabad internetes kommenteles vilagaban, megjelennek a valoban talan csak unatkozo, kekec lanyok/legenyek, akinek nincs jobb szorakozasa mint hogy masokat bosszantsanak.

A tragar kifejezesekkel, es az embert allandoan kikezdo alpari mondatokkal gondolom csak egy belso felhalmozott feszultseget szeretnenek kiengedni. Mivel talan a valo eletben nem, vagy csak nagyon nehezen tehetik meg. Nem vagyok pszichologus, egyszeruen ezt szurtem le belole.

Amig vannak kommentjeid, ertelmes emberektol addig ne torodj azzal, ki "k*rv@@any@zik", maximum ha van idod es energiad, moderalj. (Mondjuk en azt sem tennem)

OFF

Arulja el egyszer nekem valaki, REKUC miert olyan nagy szam?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.13. 11:58:01

@Zlot:
Általában nem is szoktam velük foglalkozni, de nagyon rosszul esik. Ismerem az ilyen embereket a való életben is. Szar, nulla emberek ezek, akik a saját valós lényegtelenségüket azzal próbálják palástolni, hogy agresszívak. Én sem vagyok pszichológus, de szerintem nagyon jól látod a dolgot. Elnyomott, gyáva hülyék ezek. Mivel építeni nem tudnak, mert ahhoz hiányoznak a képességeik, hát rombolnak.

Rékuccal és azallamenvagyokkal közösen írjuk a Fika blogot. Egyik kedvencem volt már akkor is, mikor még csak olvastam. Sajnos nem olyan gyakorisággal frissül az oldal, mint kéne szerintem. (Ez a kritika magamnak is szól.) Szerintem Rékuc egyébként az egyik legismertebb blogger az "amatőrök" közül a blog.hu-n. Egyébként azt kell megkérdezni, aki nálunk keresi.

ZmanUK 2009.02.13. 12:07:07

Sajnos a trollok minden bloggert erintenek, meg az angol oldalakon is. Mindenhol az egesz vilagon megtalalhato az "elsozes", es egymas minden ok nelkuli szivatasa :-)

Meg kell tanulni csak azoknak valaszolni akiket normalisnak velsz, a trollok meg csak nyugodtan mondjanak azt amit akarnak.

Engem neha letor az a tudat, hogy a "normalisabb" emberekbol van kevesebb, de ezen valtoztatni nem sokat lehet :(

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.13. 12:31:14

@Zlot: "Engem neha letor az a tudat, hogy a "normalisabb" emberekbol van kevesebb, de ezen valtoztatni nem sokat lehet :( "

Ez csak a látszat! A trollok - mint mind szélsőséges kisebbség, l. neonácik - nincsenek sokan, csak a viselkedésük annyira megüti a jóérzésű emberek ingerküszöbét, hogy nagyobbnak látszik a probléma. Szóval én pontosan tudom, hogy az olvasók nagyrészt normálisan viselkednek. A főzős posztot közel 4000 ember olvasta és max. 10 olyan komment volt (egyesek visszatérő vendégek), amelyiknél mérges lettem. De moderálni nem fogok. Aki így viselkedik, önmagát minősíti elsősorban, nem engem vagy a blogot.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.13. 14:55:16

@Reckl_Amál:

Szerintem kimondottan hátránya egy blognak, ha TÚL gyakran frissül.

De ez persze magánvélemény. (Én szándékosan is igyekszem legalább egy-két szünnapot tartani két írás között.) Bizonyos blogokat (Vastagbőr, Reakció, Kettős Mérce stb.) például pont azért nem olvasok, mert túl gyakran frissülnek.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.14. 00:40:19

OFF
Zlot: Rékuc azért nagy szám, mert azzá teszik. A sok száz kommentelő a postok alatt az idők során :) Rékuc pont úgy blogol, mint sokezer egyéb ember a magyar blogoszférában. Még a témák sem túl egyediek. Valamiért mégis jönnek hozzám az emberek. Kérdezd őket egyenként :)
ON

ezen a tésztafőzési vicsorgáson annyira jót nevettem valamelyik nap :) ez is azt mutatja, hogy a derék kommentelők bármilyen, ismétlem bármilyen témán ki bírnak kelni magukból. Eszembe jut az a post, ahol az állatkertben voltam Istvánnal és lefotóztam ahogy az emberek széthagyják a szemetet közvetlenül a papírkosár mellett. Axton megjegyezte mailben, hogy na végre egy nyugis, nem megosztó post, ahol nem fognak egymásnak ugrani az emberek. Nem egy frászt, több száz kommentben volt nácizás, meg zsidózás (érted, szemetelésről írtam), csak úgy kapkodtam a fejem :D persze mondanom sem kell, hogy Index címlapos post volt.
De a hordalék nagyon jó szóválasztás volt, mert amikor a hörgő bagázs eltakarodik, a leülepedett iszapban mindig van pár gyöngyszem: az új törzsolvasók. S ezért megéri elviselni a többit.

Ziebi 2009.02.14. 02:04:15

Az a tésztás dolog...hát komolyan, bele sem merek gondolni mi játszódott le azoknak a fejében akik képesek voltak olyan hangnemben írogatni emiatt. a tészta miatt. őrület. ha túl vagy az első sokkon szerintem még vicces is :)
süti beállítások módosítása