2008. július 11. 13:41 - Reckl_Amál

Ezt hogy gondolják?

A Veres fiúk egyike azt mondta a bíróságnak, hogy a "Kurva anyátokat!", mert nem mondhatta úgy el a történetet a saját szemszögéből, ahogy szerette volna.

http://index.hu/politika/bulvar/kanya9471/

Gondolom, hamarosan beindul a nagy verbális pofonofon a jobboldali elemzőműsorokban (három is lesz ma este). Csermely Péter is elismételheti 425-ször, hogy Veres János a magyar politika egyik legsötétebb figurája. És tényleg elég sajátosan kezeli a nyilvánosságot ez a többszörösen megbukott pénzügyminiszter, aki csodák csodájára mégis marad székében, pedig abban van a legnagyobb fluktuáció az elmúlt 18 évben.

Én mégsem tartom politikai ügynek ezt a történetet. Egy viselkedni nem tudó bunkóról van szó. Egy suttyó parasztról, aki nemcsak nem adta meg a bíróságot megillető tiszteletet (Ez a jogállam egyik alappillére. Ennek szemléleti háttere, hogy a bíróság kezébe adjuk a döntés jogát, ezért eleve elfogadjuk fennhatóságát. Főleg, ha mi indítjuk a pert, mint ebben az esetben is.) Másrészt ez a tirpák még buta is. Ezzel most nyilván megnyerte a bíróság jóindulatát. Valószínűleg nem egy kétes ügyletekkel megvádolt, a lebukás okozta idegességében kapkodó fickót látnak majd benne, hanem egy kulturált, európai polgárt, aki jogáért kiállt.

Vicces dolog, hogy egy olyan ember nyújt be becsületsértés miatt keresetet, aki egy nővel szemben (ha már a tisztségét nem tiszteli) így viselkedik. Persze Tocsik Márta óta tudjuk, hogy van olyan, hogy jogsértés és van olyan, hogy jó ízlés elleni vétség.

Mégiscsak sikerül Veres Jánost is belekeverni a történetbe. Kiváló nevelésben részesítette fiait!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr5563754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.12. 16:04:48

Direkt figyeltem Csermelyt: ezúttal nem mondta el ismert mondatát Veres János fényvisszaverő képességéről.

Egy viselkedni nem tudó bunkó. Mármint az apa is. De nem ez a baj vele. Hanem, hogy bűnöző is. De még csak nem is ez a baj vele. Hanem, hogy immár évek óta ő Magyarország pénzügyminisztere. Máskülönben kit érdekelne?
süti beállítások módosítása