2008. június 16. 12:14 - Reckl_Amál

A média vadhajtásai

Már megint összegyűlt bennem annyi rossz érzés tv-nézés közben, hogy ki kell eresztenem e helyütt a gőzt. Nézzék el, ha néha indulatos vagyok!

W. Róbert, a ma született bárány

A móri bankrablás a magyar bűnözéstörténet egyik legsötétebb pontja. Nemcsak azért, mert példátlan brutalitással végeztek ki ok nélkül 8 ártatlan embert, hanem azok miatt a szintén példátlan bűnüldözői hibák miatt, amelyeket a felderítés során elkövetettek.

Mostanra már megvannak az igazi tettesek. A kétségkívül "nagyobbik" bűnös gyáván öngyilkos lett. Látszik, hogy a társadalom selejtjéről van szó.

A tettestárs viszont most áll a bíróság előtt, és remélhetőleg alaposan megbüntetik. Amit most az ügyvéd sugallatára a média (főleg Friderikusz és a tv2), az szintén példátlan. W. Róbertet, aki igenis részt vett a dologban, próbálják mentegetni. Az ügyvédtől ez érthető, ez a dolga. De a médiától furcsállom ezt a relativizálást.

Arra hivatkoznak ugyanis, hogy W. csak belekeveredett ebbe az egészbe, és a fő-elkövető pszichikai hatása alatt volt. Még jó, hogy nem azt akarják beadni, hogy W. Róbert le akarta fogni társát...
Fogalmam sincs, miért kell ennek a bűnözőnek állandóan hosszú megszólalási lehetőséget biztosítani. Ki a fene ez, hogy folyton joga van beszélni, hogy érdekesebb, mint az áldozatok?

Újabb súlyos aránytévesztés, kedves ker. tv-k!

 

A drogbáró és az ő gyermekei

Újabb bűnözők, újabb másrakenés, naná, hogy újra a tv2!

A dél-afrikai drogfutárokról szóló anyag arról szólt, hogy szegény tudatlan kis magyar állampolgárok hogy sínylődnek, de megbánták, és akkor minden megvan bocsájtva.

Ezek az emberek kábítószert terjesztenek, vagyis potenciális gyilkosok! Nehogy már sajnálni kelljen őket!

 

A megélhetési szülés új jövedelmei

Hihetetlen, hogy ezt írom (pár hónapja még én sem gondoltam volna), de a Hír tv Keresztmetszet című műsorát meg kell dícsérnem.

A már itt is megénekelt 11 éves leányanya azért mégsem olyan síkhülye, mint amilyennek látszik. Nyilatkozni ugyanis nem hajlandó ingyen. A Napló 50 000-ret perkált azért, hogy kis riherongyot megmutathassa.

És ezért érdemel a Hír tv riportere dícséretet. Mert megmondta, náluk nem így mennek a dolgok. Akkor vidd a gyerekedet, ahova akarod! És tényleg nem látszódtak a riportban. De maga a műsorszám így sokkal jobb volt, mint a többi síró-picsogó, ahol már megint a társadalom volt a bűnös, a körülmények, nyilván az iskola és a tanárok.

Ha valaki megemlíti, hogy talán a 11 évesen pénz- és szexmániás kiscsaj és 16 éves lovagja is felelős kicsit a dologért, az meg már gyakorlatilag rasszizmus.
Én ettől leszek ideges. Nem értem, miért nem lehet kimondani, hogy minden ember felel a tetteiért? Miért kell mindig ez az ál-szociológiai maszatolás a körülményekről?
El kellene gondolkodnia a cigányügyi-szakértő jogvédőknek, hogy nem éppen az ilyen felmentegetés gerjeszti-e leginkább a rasszizmust.

Egy elítélendő ember mellé odaállni, csak azért, mert valamilyen kisebbség tagja, az egész kisebbségre üt vissza, egyébként pedig hátrányos helyzetbe hozza a nem-kisebbségi bűnözőket. (Nem mintha sajnálnám őket!)

 

Gulyáskapitalizmus

Tegnap két olyan dolgot is láttam, amelyekre normális tv-kulturával rendelkező országokban nem kerülhetne sor.

A Napló egy közel tíz perces ingyenreklámmal kedveskedett Bódi Gusztiéknak. Az ATV a régi szép komcsi időkről nosztálgiázhatott pár kiöregedett sztár.

Bódi Gusztiékat, be kell valljam, nem utálom. Nagyon távol áll tőlem, amit csinálnak, de láttam pár sajtós megnyilvánulásukat, ahol kimondottan szimpatikusnak tűntek. De legalább is nem idiótáknak, mint oly sokan az ún. sztárvilágban.
Tegnap kedvcsináló képeket mutattak aktuális "koncertjükből". A szokásos dáridó-feeling, és hasonlók. Ez volna a tv2 zászlóshajójának fő témája, a vezető közéleti műsor csúcspontja. Javaslatom, szüntessék meg a Naplót, vérciki!

Az ATV-n megalkották az abszurdot. A végtelenül szimpatikus műsorvezetőpáros Hajdú Péter és Dömsödi Gábor úttörő egyenruhába bújtatta öregedő sztárjait (Dolly, Nádas György, Pataky Attila stb.), leültek a susnyásba, és dobozgitárkíséret mellett elénekelték a Minta a mókus fenn a fán c. örökzöldet.

Tudom én, hogy az ATV a balos nyugdíjasok csatornája, de ez akkor is túlment a szokásos Kádár-nosztalgia határán. És mindez az '56-osok perének 50. évfordulójára időzítve.

Nem vagyok az '56-os forradalom kritikátlan tisztelője (innen most úgy gondolom, kicsit kisebb hévvel, és nagyobb intelligenciával többre lehetett volna menni), de ez nem fontos. Inkább az, hogy tegnap este a Névshowr (sic!) élőben demonstrálta, miért van még mindig Kádár apánknak akkora nimbusza sokak szemében. Végül is ez nem is kis teljesítmény.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr85523512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ava 2008.08.13. 11:50:30

Csak azt nem értem, miért kell le riherongyozni a kislányt. Persze, hogy felelős ő is, de azért ne felejtsük el, hogy 11 évesen az ember még nem korlátlanul felelős a tetteiért. Igen is hiba van a nevelésben, a társadalomban, az egész szociális hálóban, hogy ilyen előfordulhat. Hogy egy gyerek úgy nőhet fel (bár még fel sem nőtt), hogy egyáltalán megfordul a fejében 11 évesen, hogy anya legyen. Az ilyen családból ki kéne emelni a gyereket, és olyan helyre vinni, ahol normális emberré fejlődhet. Mint ahogy a 11 éves kislánytól is el kéne venni a gyereket, mert biztos, hogy nem tud róla megfelelően gondoskodni, és ha a szülei nevelik a gyereket, akkor sem jutottunk előrébb, hiszen az ő nevelésüknek már meg lett az eredménye. De akkor sem hiszem, hogy egy 11 éves gyereket ilyen szavakkal kéne illetni. Igen, ő már ebbe a közegbe szocializálódott, sajnos nem hiszem, hogy túl sokmindent lehet vele már kezdeni, de ez nem az ő hibája. Nem kéne hagyni, hogy olyan emberek neveljenek gyereket, akik nem képesek rá. Mert ez lesz az eredmény. Ha a "megélhetési szülés" mellett döntőktől következetesen elvennék a gyereket, mert nem alkalmasak a gyereknevelésre, és nem járna utána se családi pótlék, se semmi, akkor felhagynának ezzel a dologgal, mert ki akar azért kilenc hónapig mindenféle kényelmetlenséget végigcsinálni, és aztán szülni (ami nem egy kellemes dolog), hogy utána elvegyék a gyerekét?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.08.13. 12:55:22

Erős szó, elismerem. De! Annyira öreg nem vagyok, hogy ne emlékeznék arra, milyen volt 11 évesen. Ha valaki nem akarta, nem esett teherbe, mert nem feküdt le senkivel.

Azért vagyok dühös, mert az újszülöttre senki sem gondol. Joga lenne a rendes élethez, és már eleve elveszíti az esélyt születésekor.

Nem akarom felmenteni a környezetet meg a társadalmat, de lassan itt lenne az ideje, hogy rászokjunk őssztársadalmilag az egyéni felelősségre.
süti beállítások módosítása