2008. február 08. 11:02 - Reckl_Amál

Robin Hood és a nyálelszívó

Egy vidéki fogorvosról azt a hírt hallhattuk, hogy megtagadja a vizitdíj beszedését. Mivel erre törvény kötelezi, a TB felügyelet 327 000 Ft bírsággal sújtotta.
Erre persze sokan azt mondhatják, milyen bátor és erős ember a doktor úr.
Lehet. De nem jogállamba való. Ott ugyanis a törvények mindenkire vonatkoznak. A rossz vagy felesleges törvények is.
Én például nem ehhez az orvoshoz járok, akár diszkriminálva is érezhetném magam. Miért van az, hogy nekem ki kell fizetnem az alkalmankénti 300/ 600/ 1000 Ft-ot, a kunhegysieknek meg nem?
Kíváncsi vagyok, Dr. Nagy Levente mit szólna, ha holnap reggel, amikor friss kenyérért elmegy a boltba, azt látná a számlán, hogy a boltos 80% Áfával terhelte az árut. Ő sem csinált mást, csak önkényesen megváltoztatta a törvényt. Ez akkor is szabálytalan, ha látszólag igazságos. Ezt is el kellene mondania a Hír TV-nek, ahol a sztorit fölkarolták. Így lenne tényleg igazságos.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr45331024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása