2018. október 22. 03:30 - Reckl_Amál

Szabotázs?

A TV2-nél annyit hibáztak a hétvégén, hogy az már gyanús.

Csatornán ősszel igencsak belehúztak, a hét minden napjára jut valamilyen szuperprodukció. Ezek persze többnyire érdektelenek (Sztárok és párok) vagy értelmetlenek (Ninja Warrior Hungary). De ahol ennyi műsort csinálnak, csak létre kell jönnie nézhető tartalomnak is.

Ezek persze nem a TV2 találmányai, de ez nem is baj. A főzős vetélkedőt zabálják a nézők, nem nagyon lehet vele mellélőni. Gondoltam eddig. De a Masterchef gyerekkiadását sikerült igazán elrontani. Nemcsak maga a műsor borzalom: a folyamatos káosz, a többnyire elviselhetetlen, ellenszenves gyerekek, a lényegtelenné vágott zsűri - ráadásul mindez végeláthatatlan két óra húsz percen keresztül...
De finoman szólva kissé mintha túladagolták volna a reklámokat. Értem én, hogy szombat este van, és ilyenkor lehet a legjobb áron értékesíteni a reklámidőt. De hamar devalválódhat a fő-főműsoridő, ha a nézők eltűnnek. Márpedig a produktum a legrosszabbul sikerült főzős verseny, amelyet valaha láttam. Egyetlen jó vonását sem tudom most felidézni. Az ember eleve elkapcsolna ilyen hisztis, kezelhetetlen, ordítozó-bőgő gyerekek láttán, de hogy még negyedóránkét kilométeres reklámblokkokat is végigszenvedjen ezért a vacakért, az nem elvárható.

Főleg úgy, hogy a konkurencián a teljes műsorfolyam alatt végig az X Faktor lesz, ami nem sokkal vonzóbb elvileg, gyakorlatilag viszont a nézők immáron nyolcadik éve ültetik az őszi szombatesték trónjára a tehetségkutatót. Ha kivételesen valaki mégsem a nagyképű, első generációs felfedezettek önpromóját - úgy, mint zsűrizés -  nézné, akkor viszont egy reklámokkal szétszabdalt, ideggörcsöt garantáló, kusza, buta szerencsétlenkedést láthat alternatívaként. Nem is értem, hogy mit láthatott a kritikus...

A Sztárban sztár évek óta a TV2 legnézettebb műsora, nem is nagyon mernek vele versenyezni mások. Persze az is tagadhatatlanul látszik, ez a mostani sem az első bőr, amit erről az utánzós ötletről lehúznak. Az első évadok fergetegesek voltak: Pál Dénesnek semmi sem okozott megoldhatatlan feladatot, a műfaj örök bajnoka ennek ellenére iGáspár Laci. A színvonal azóta sokat hanyatlott, de mintha idénre sikerült volna kicsit visszamászni. Egyrészt örömmel láttam, hogy a régi stábból többen is visszatértek (énektanár, koreográfus), bár a kiváló Dr. Sütő Enikő szerepét nem teljesen értem. Persze ma is házi sztárjait ünnepelteti a TV2, de azért most nem Majka háttértáncosai a "sztárok", akik más sztárbőrbe bújnak.

kallay_sheeran.jpg

Kállay-Saunders András Ed Sheeranként

Szóval ez a műsor visszajavult, és újra nézhető, ami óriási szó! Lenne, ha a mai adást nem hatalmas technikai hibával kezdték volna. Az első, csoportos éneklés elindult ugyan, de hang nélkül. Majd pár néma taktus után mindenféle átmenet nélkül a múlt heti produkciókat kezdték ismételni. A műsor Facebook oldalát elözönlötték az értetlenkedő, majd kárörvendő hozzászólások, ám a tv nem tájékoztatott semmiről sem. Egy kis infócsíkban kiírhatták volna, hogy hamarosan kezdődik/ folytatódik az élő adás. De akár a Facebookon is reagálhattak volna a kérdésekre.

Állítólag az első héten a műsor történetének legrosszabb nézettségű adását produkálta. Viszont ez a temetett műsor nem is sikerült rosszul. Erre a második adást húsz perces malőrrel kezdik, hogy az a kevés ember, aki nézné, és elbizonytalanodjék...

Az igazán változatos, új, őszi műsorstruktúrára láthatóan nem sajnálták a pénzt. Viszont az is igaz, hogy a nagy állami tőkeinjekciók (Injekciók? Infúzió!) ellenére sem képesek nyereséget termelni a TV2-nél, amiért a hírek szerint megingott a bizalom a jelenlegi menedzsmentben. Hamarosan tulajdonos- és programigazgató-váltás várható. Elképzelhető, hogy Andy Vajna, Dirk Gerkens és más jelenlegi vezetők úgy gondolták, hadd szenvedjen a Mészáros Lőrinc-féle új vezetőség a romokon. Ők már úgyis az egyik legambiciózusabb ősszel írják be magukat a magyar médiatörténetbe. A részletek meg nem számítanak.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr1114314769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haustart 2018.10.22. 20:05:32

Tv2 és a színvonal??..... Ugyan már!!!

Fülig José 2018.10.22. 20:21:15

Fos műsor-stuktúra, patkány készítő-és kiszolgáló gárda...ki a f.szt érdekel a haszon?! Elmonják 15 percenként a migráncsos világvégét, a PÁRT meg “hálás” érte...hol a hiba?!

nick papagiorgo 2018.10.22. 22:07:43

De most ez erről szól?
"Állítólag", "a hírek szerint", és egyéb feltételezések?

2018.10.22. 22:10:15

A télapó kiesett a pikszisből, így a Mészáros - bocsi! - Pénztáros Lölő lett az új tulaj.
De mint látható, ez sem ért hozzá.
Lehet kérem továbbmenni.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2018.10.23. 00:08:21

@haustart:
Ezen a "hírnéven" sokat dolgozott a TV2. A Masterchef VIP egész nézhető. Érthetetlen, hogyan sikerülhetett ez most ennyire félre.

Bosszantó, ha sikerül egy kicsit elemelkedni a szokásos szintről, de technikai baromságokkal elrontják.

@Fülig José:
A haszonban azért vagyok érdekelt, mert ezt a bolhacirkuszt én finanszírozom. Minél kisebb a veszteség, annál kevesebbet kell TV2-re költeni.

hantabanta 2018.10.23. 08:06:22

Az örök bajnok a Bereczki. Gáspár sehol nem volt hozzá képest.

collateral damages 2018.10.23. 08:07:16

Az biztos, hogy nagy cumi lesz azoknak az RTL-től sebtében eltávozott sztárocskáknak, akiket a Vajna, és Dirk Gerkens duó csábított át a TV2-höz, mert Mészárosék érkezésével ott is átveszik a vezetést a fekete öves pártkatonák. Nyilván azért kellett menniük a régieknek, mert nem volt elég vonalas a müsorfolyam, majd csak figyeljük a megszüntetett műsorok, és a kirúgottak listáját, igaz bármelyik is lesz az a sok szar közül, ezek egyikéért sem kár.

szepipiktor 2018.10.23. 09:04:38

Kell a napi propaganda a tv2-nek?
Mert akik idejárnak, azok ezt tudják, képben vannak. Leírni sokadszorra ugyanazt, az kinek jó? Új hívek nem lesznek, a régiek nem mennek át a másik oldalra, a tv2 meg alapból hazug, pártpropaganda-alapú.
Miben hibázik az, aki alapból hazug? Nem jól hazudott? nem volt pontos a hazugságban. Jobban kellett volna?
Egy revüműsor hibái meg ma alapból vannak, minden csatornán, ez nem politika, hanem az Y generációs suttyók intelligenciahiányának, a marketing-műsorkészítésnek az eredménye.
Sajnos lassan több reklámja lesz a kormánynak a blog.hu-n, mint a saját médiájában.
Az, hogy naponta mantrázzuk a közhelyeket, nem politikai stratégia ám...

andraszuzu 2018.10.23. 09:13:55

Sajnos a kabelen foghato "csatornak" 90%-a nem er egy kalap szilvamagot sem. Szabadon es nem csomagban valaszthato csatornak eseten a sok gittegylet mar a kuszobot kenne vajjal es a mezogazdasagban talalna max idenymunkat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.23. 09:31:16

A bulvártévéknél a bakizás része a rendes műsornak. Eleve ki van számolva, be van tervezve.

n3spr3ss0 2018.10.23. 09:44:57

@maxval balcán bircaman: Ez nem bakizás, ez tömény fos. Aki nézi, megérdemli.

multifarkukutya 2018.10.23. 10:49:45

Sohasem nézek TV2 saját gyártású műsort. Filmet is csak HDD-s felvételről, nehogy véletlenül megmérgezzem az agyamat az úgymond "társadalmi célú" ocsmány fasiszta kormánypropagandával, hanem áttekerhessem, mintha nem is létezne. De mélységesen megvetek mindenkit, aki hajlandó részt venni vezetőként vagy alkotóként ebben, segíti ennek a gyűlöletkeltő uszításnak a nézettségét bármilyen "szórakoztató" körítéssel. Úgyhogy köszönöm ezt a bejegyzést, máshogy nem értesülhettek volna ezeknek a szánalmas férgeknek a heveny dilettantizmusáról!

multifarkukutya 2018.10.23. 10:51:29

@maxval balcán bircaman: A TV2 pont annyira bulvártévé, amennyire a Mein Kampf lektűr.

humorpalanta 2018.10.23. 11:34:40

Dunán véletlenül elkaptam egy híradót. A "hírolvasó" nem bírt végigmondani egy mondatot anélkül, hogy elbaszta volna.

lilcsi manó 2018.10.23. 12:10:46

A sztarban sztarbol csak Gesztesit lattam szornyu volt (vhol nem is ertem mert jo szinesz es jo enekes) aztan jott Pinter Tibor, hat kosz de nem

Ahoj- 2018.10.23. 13:32:35

Ha nem nézné a sok hülye előbb utóbb hirdető se lenne, aztán szépen mehetnének a levesbe. Dehát a magyaroknak ez a színvonal kell.

bElannaTorres 2018.10.23. 14:01:06

@Ahoj-: nem kell, nekem régóta meggyőződésem hogy főleg az idősebbek nézik. Fiatalok használják a netet. Aki csak a fb-ig lát el, az lehet nézi néhanapján. Túl sok a reklám, túl kevés a szabadidő egy nap hogy ennyit erre áldozzunk. Ráadásul sokkal jobb filmeket sorozatokat lehet máshol nézni.

Bobby Newmark 2018.10.23. 17:45:26

@Ahoj-: Nem kell ebből magyarozást csinálni, meg akkor te ezek szerint nem vagy az?

Az idióták mindenhol a világon* tévét néznek, nekik szól az egész.
*Már ahol van áram meg adás.

kiskutyauto 2018.10.23. 20:39:59

Mivel orbáncsicska náci hazaáruló propaganda szarsufni lett az egész, amit csak idióták néznek,akárhogy erőlködik (akárcsak a HírTV újra), nem csoda hogy nincs nézettség, és esik vissza vele a nívó is, ami nem is igazán volt ugyebár eleve... az orbánnáci birodalom hamarosan összeomlik, már csak egy kicsit kell kibírnunk....

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2018.10.23. 22:35:56

@maxval balcán bircaman:
Csakhogy ezek nem bakik voltak! A túltolt reklámmennyiség szándékos, alpári nyerészkedés. Tényleg hallja az ember a suhogóst a háttérben, annyira kilencvenes évekbeli "vállalkozós" kisstílűség.
süti beállítások módosítása