2013. március 23. 02:44 - Reckl_Amál

Díj kölcsönbe

Bejegyzés alcíme...

A visszakérés mindig nagyon kellemetlen aktus.

Jogosnak és természetesnek kellene lennie. Nem annak kellene szégyenkeznie, aki visszakéri a saját tulajdonát, hanem annak, aki nem érzi, valamivel tartozik.

Van olyan persze, aki megérdemli e kínt meggondolatlansága okán. Ilyen Balog Zoltán Emberi Erőforrás miniszter kínos levele miatt. A címzett az a Szaniszló Ferenc, akit múlt pénteken tüntettek ki Táncsics-díjjal. A hírre korábbi díjazottak sorra adták vissza az elismerést, mert az egykori külföldi tudósítóból debilnácivá züllő tévéssel nem szeretnének semmilyen vonatkozásban együtt említve lenni.

Nem akarom az izraeli és az amerikai nagykövetek jelentőségét lekicsinyleni, de a korábbi Táncsics-díjasok határozott elutasítását nagyobb jelentőségűnek tartom, mint a diplomaták tiltakozását.
Ha nem pusztán elvi okokból kérnék ki maguknak a díjazottak - ami teljesen érthető - akkor is jogos az ellenállásuk.

A Táncsics-díj ugyanis ezzel a kis manőverrel nullára amortizálódott. Nemcsak azért, mert egy érdemtelen ember kapta meg; már más díjak is kerültek méltatlan kezekbe, aztán, amikor újra a megfelelő embert jutalmazták vele, a díj megtisztult, és csak azok maradtak piszkosak, akik adták és kapták.
A Táncsics-díj nimbuszának lerombolása pontosan azzal válik teljessé, amit a miniszter csinál.

Amikor a botrány kirobbant, máris azzal védekezett, nem ismerte Szaniszló legutóbbi ténykedését. Pedig már jópár éve tájékoztatja az arra kíváncsiakat a legaktuálisabb világösszeesküvésekről.az Echo TV "külpolitikai" műsorában. Nem nevezném magam rendszeres nézőnek, de eddig mindig sikerült kifognom valami hajmeresztőt, ha éppen odakapcsoltam.
Lehet, hogy Szaniszló valaha kiváló tudósító volt, de mostanában egy frusztrált, sértett, nem túl kameraképes kisember panaszkodik a képernyőn megjátszott gúnnyal a hangjában erről a rusnya nagyvilágról, melynek csupán egyetlen célja és passziója van: a Magyarok kizsigerelése és tönkretétele.

Nem vonom kétségbe, ez is érhet díjat; tudjuk szegény országunkról, hogy mindig lesz a lakosságának egy hányada, amelyik saját lúzerségéért másokra haragszik. Az ilyen Szaniszló-félék pedig igazolják ezt a balsorssal megvert szemléletmódot. Nekik nyilván tetszik, ha olyanokat hall, hogy a vörösiszap-katasztrófa megrendezett merénylet IMF-NATO kollaborációban. Akármennyire is bivalyerős a Magyar, ezeknek a földrengés-gépe ellen nincs mit tenni...

Az szinte már szerencse, hogy Szaniszló időnként azért ki is mondja, kik azok az ezek. Az antiszemitizmus kézzel fogható érv az ilyen vállalhatatlan fickókkal szemben. Sajnos a hülyeség ellen nehezebb föllépni. Pedig az legalább olyan fontos működtetője ennek a rendszernek, mint a xenofóbia.

A felháborodás akkorára dagadt, hogy Balog Zoltán némi üres szabadkozás után szerda este írt egy egészen béna levelet. Ebben megkéri Szaniszló Ferencet, legyen olyan kedves, és adja vissza a "tévedésből" neki utalt díjat.

Engem meglepetésként ért, hogy Szaniszló ellenkezés nélkül vissza is szolgáltatta a rossz helyre kézbesített díjat. De legalább végre tényleg összefogott ellene Amerika és Izrael, és a haza üdvéért áldozatot hozhatott. Ha ezeket elérhette, vajon miért kellene neki még egy formális elismerés is? Azzal, hogy önként lemondott róla, még hírértéket is szerzett a szokásos mondókáinak is.
Azt a szégyent meg már úgysem tudja lemosni magáról, hogy még a hozzá közelállók (akik korábban, ugye, annyira elégedettek voltak vele, hogy még díjazták is) kicsit undorodva magyarázzák a helyzetet, és kétségbeesve visszakoznak. Bezzeg, ha tudták volna, hogy ez a Szaniszló ilyen...
Egyedül a Jobbik tartott ki mellette, ami Szaniszlónak önmagában nyilván nem fáj nagyon. De mivel a modern náci nem szívesen vállalja föl politikai identitását, ebből is csak az derül ki, kizárólag a szélsőségesek támogatják tűzön-vízen át. Ami mindenki más számára még világosabbá teszi, ki és főleg mi is ez a Szaniszló.

Azóta már a Táncsics-díj a miniszter számára is megbüdösödött, és azzal a vékonyka bottal, amivel visszapiszkálta Szaniszlótól, lökte azonnal tovább Médiahatósághoz. Merthogy milyen az már, hogy egy politikus döntsön politikai újságírók elimeréséről?!
Majd a független szakértők Szalai Annamária vezetésével elbírálják szépen, szakszerűen. Nehogy megint előforduljon olyan kirívó eset, hogy valami szalonképtelen alak is a makulátlan díjazottak közé keveredjék. Idén, ugye, mindenki más teljesen vállalható...

Címkék: Címkék
15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr355149721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2013.03.23. 08:59:27

Az ügy az első pillanatától kezdve egyre borzasztóbb, minden egyes fordulat ront jó nagyot ront rajta.

Szerintem az, hogy a miniszter visszakérte a díjat - bár a fideszéknél valóban nem szokás az ilyen önkritika -, nagyon rossz döntés függetlenül attól, hogy eleve nem lett volna szabad adni ennek az embernek. Egy miniszter hozzon döntéseket és vállalja azokat, ne legyen ilyen, hogy a felháborodásra megfordítja a köpenyét.

Az meg a cinimuzs netovábbja, hogy a Goebbels-klub fogja adni ezután a díjakat. Na, eljött az ideje a Célpontnak, Nagy Katalinnak és a többieknek.

Kelly és a szexi dög 2013.03.23. 14:45:06

Innentől már érdemes meghallgatni miről is beszél ez a Szaniszló, ha teljesen légből kapott dolgokat dumálna, akkor nem lett volna ekkora sírás-rívás!

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2013.03.23. 14:51:12

Csak Táncsicsot sajnálom.
Valószínű nem forog, hanem inkább pörög a sírjában.

regress 2013.03.23. 14:53:37

@Kelly és a szexi dög: dehogy légből kapott.amerikai drónok tisztogatnak európában,bombázzák a gátakat,és különben is magyar volt jézus,és kuss.hallgasd csak szorgalmasan,egy szinten vagytok

sárkányfő 2013.03.23. 14:57:35

"Engem meglepetésként ért, hogy Szaniszló ellenkezés nélkül vissza is szolgáltatta"

Picit gondold át: Szaniszló az Echo Tv alkalmazottja, az Echo Tv pedig egy Széles nevű, Orbán-imádatát kicsit sem titkoló vagy szégyellő fidesz-oligarcháé.
Ki is zsarolhatták volna ezt Szélesből, mert mint vállalkozó kiszolgáltatott az államnak, de erre valszeg szükség sem volt. Szélesnél szervilisebb ember a fidesz gazdasági "háttérhatalmi rendszerében" nincs. Szaniszlónak nem volt választása, vagy visszaadja vagy kirúgják.

Amúgy meg nem csak a díjat szennyezték be.
Szegény Táncsics emlékét is meggyalázták azzal, hogy egy elmebajosnak adták a róla elnevezett díjat.

Démonmac1 2013.03.23. 14:58:01

"ha teljesen légből kapott dolgokat dumálna, akkor nem lett volna ekkora sírás-rívás! "
:DD
Nyilván az IMF bombázta Nato gépekkel a vörösiszaptározót:)
Aki ezt elhiszi, abból kinézem, hogy akár egy turultojást is megpróbál testmeleggel kikölteni.*

*Volt is valami ilyesmi ügy:)

2013.03.23. 15:14:36

Szerintem ebből az egészből ez a szaniszló nevű jött ki győztesen. Én eddig azt sem tudtam hogy a világon van. A nagy bukta a miniszteré, mert ezzel ő egy erkölcsi hulla.

Egyébként meg tudomásul kell venni, hogy a dijakat mindig az aktuális kurzus adja. ilyen alapon a kossuth díjak felét vissza lehetett volna adni (de gondolom azzal jár némi aprópénz is, és ilyen esetben nem annyira finnyásak)

Kiváncsi vagyok hogy a zsidók mikor fogják Walensa dobel díját is visszakövetelni. Jó kis mecs lenne az is.

regress 2013.03.23. 15:29:34

@Frengi: hülyegyerek,miért zsidózol?

komplikato 2013.03.23. 16:03:58

Telesírtak egy csomó blogot azzal, hogy szegény Szaniszló miatt bicsaklik a szólásszabadság. Most jó munkásember azon kívűl, hogy főműsoridőben nácul mit is tett a díjért? Mert erről egy szó sem esett, MIÉRT kapta meg?

És nem az a baj vele, hogy nyíltan rasszista a fazon, még azzal együtt sem, hogy egy kamu hírcsatornánál teszi ezt, de Szaniszló komplett paranoid skizófrén. Kiválló "munkájával" tele már az internet, mert sokan elmentették őket, senki nem hiszi el, hogy tévé műsorban ekkora hülyeségeket le lehet hozni.

csak egy néző 2013.03.23. 16:13:13

@regress:
Azért zsidózik, mert azt hallotta a pártközpontból a bula, hogy most ez a divat. Nézd el neki,lehet, hogy közben az idióta Stanyecli műsorát nézi.

Fejesrob 2013.03.23. 16:19:36

Van jó pár név (a másik oldalról) aki már ezt régebben lenullázta.

2013.03.23. 16:31:20

@regress: gondolom ezt anyukának akartad, csak mellé ment
@Fejesrob: no ebben lehet valami.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2013.03.23. 22:58:34

Azért érdekes ez a mai magyar blogtársadalom. Nem mondom, hogy melyik tábornak van igaza avagy sem, csak felhívom a figyelmet arra, hogy aki egy blogon ellent mer mondani a többinek, a hangos csürhe szavainak, azt rögtön szétkapják, mint Foxi a lábtörlőt. Ez röhejes.
És azért ne feledjük, hogy nem Kínából, de nem is Kenyából vagy Peruból érkezett a díj átadásának másnapján a "parancsolat", hanem Zsidóhonból - és szerintem az, hogy @Frengi: ezt szépen lekezelte a kérdésével ("Kiváncsi vagyok hogy a zsidók mikor fogják Walensa dobel díját is visszakövetelni"), egy figyelmes gesztus, illetve kellemes kis fricska volt, semmi több. Nem hiszem, hogy a srác "zsidózni" akart volna - tegyük hozzá, hogy nehezen definiálható maga a "zsidózni" szó is. Mit jelent? Nem mondhatod a zsidóra, hogy zsidó? A zsidó által írt, Zsidóhonból (oké, legyen: Izraelből) érkezett levélre, hogy egy zsidó követelése hangzott el? Dehogynem. Ez természetes.

A cikkhez.
Van fentebb egy érdekes hozzászólás, miszerint érdemes lenne odafigyelni erre a Feri Bácsira, miket is beszél, mert a díjat csak úgy semmire nem adják oda. És ebben van valami. Lehet itt fröcsögni, srácok, köpködni a backstab véreteket és nyálatokat, de való igaz, hogy ezt a díjat olyannak adják, aki megdolgozott érte. Oké, jelen esetben a hülyepöcsű, pajesz nélküli, kis orrú emberkének. Előfordul az ilyen. Mit lehet tenni?

Mindenesetre kedvelem, mikor így összegyűlik a szemét, mert legalább tudom, hogy Magyarhonban még fúj a szél. Ennyit akartam mondani.
Most én leszek a rasszista-fasiszta kisköcsög. Hajrá.

agymosott.blog.hu

Liping 2013.03.28. 20:00:32

Sajnálom Szaniszlót. Annak idején a panorámában tényleg jól nyomta. Kár, hogy mostanra megbuggyant.
süti beállítások módosítása