2012. szeptember 02. 16:43 - Reckl_Amál

Pávatánciskola

Örülök neki, hogy naponta lesz tornaóra az iskolában. Sőt, bevezetik az erkölcstant is. Meg az iskolaköpenyt. Ezzel a triumvirátussal meg lesz alapozva a modern, magyar szakember jövője!

Azért továbbra is fennáll a kérdés: vajon honnan terem ennyi torna- és erkölcstanár, akik majd szakszerűen foglalkoznak a jövő letéteményeseivel ép testben ép lélek alapon. Mellesleg pont ez a légből kapottság  biztosítja, nem lesz ennek az egésznek sok foganatja.

Szóval azt javaslom, egyszerűsítsék le az elképzelést, és tegyék be az órarendbe a klasszikus tánc- és illemtanórákat. Ezzel megoldanák a rendszeres (és élvezetes, bár ez nem szempont persze) testmozgást és a decens viselkedésről is hallhatnának a gyerekek. Egye fene, legyenek közben köpenyben! Az jól megszünteti a társadalmi különbségeket. Az meg már nem az iskola dolga, hogy szünetben a köpenyzsebekből iPhone vagy féltégla kerül elő...

Ha az elképzelésem túl vad a konzervatív ízlésnek, mindenesetre megnyugtató az a példa, amellyel pártunk és kormányunk az ország, sőt a világ elé kiáll. A szilárd alapokra pedig elsőrangú szakértelemmel és diplomáciai érzékkel húzza föl a magyar erkölcs templomát. Mellesleg pedig az egyenes hátú felelősség zászlaját tűzi ki a toronyba, amikor e pompás építmény lelepleződik.

Hiába no! Nem is lett volna méltóbb kormány és alkalmasabb idő az erkölcstan bevezetésére. Mondom, örülök is.

Legfőképp annak, hogy semmi közöm az iskolához.

index cimlap.JPG

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr924747606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2012.09.02. 16:59:57

Kíváncsi vagyok, hogy a média vette-e elő ennyire, pont így időzítve ezt az erkölcstanórát, vagy tényleg ennyire nyomorultak ülnek a kormányban, hogy nem bírták máskor bejelenteni, mint a külügyi gazemberkedés napján.

Nekem ez az azeri-örmény meccs elég ellenszenves, annyira nincs közünk hozzá, hogy lehetetlen eldönteni, hogy kinek van igaza, van-e valakinek igaza (nekem leginkább ez tűnik valószínűnek), és ugyan lehet, hogy erkölcsileg nagyon csúnya dolog volt a kormánytól ez a lépés, de hasonlóan csúnya volt belerángatni minket ebbe a játszmába, amihez semmi közünk sincs. Persze az biztos, hogy a konkrét ügy nehezen védhető, akármilyen okból döntött így a kormány.

A táncórát amúgy én is inkább támogatom, mint a tesit (pláne a kidobóst! ;) ). Egyébként az erkölcstan eleinte ilyen osztályfőnöki+ (természetesen itt nem pl. adott témákról való beszélgetésekre vagy ilyesmikre gondolok, hanem ebédpénz, tisztaságfelelős stb. intéző óra) lesz, később meg az osztályfőnök által tanított szaktárgyból a lemaradást/elmaradt órát stb. pótló óra.

babakék 2012.09.02. 18:13:56

Tényleg a csótány az egyik legéletképesebb, bár az egyik legundorítóbb lény az állatvilágban. mindet túlél, több millió éve itt van a Földön, 201- óta Magyarországon igencsak elszaporodott, most már neki kéne látni az irtásnak, mert rém gusztustalan.

laci0011 2012.09.02. 18:46:47

A fiúkon ,ha sikerűl visszamenniük az időben,Mikszáth fog jól szórakozni.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.09.02. 19:09:26

@KZsoci:
Most sikerült a nagy tudású kormányzatnak bejelentenie, mert most volt az országos tanévnyitó.

A mindennapos tesi még így utólag is horrorisztikus gondolat. Brrrrrrr! A másikkal egyetértek, nem lesz belőle semmi. Illetve kb. annyi lesz, mint az ún. állampolgári ismeretekből.

m6beütő 2012.09.02. 20:17:46

Hatalmas élmény ám amikor tornaórán kicsit megizzasztják a gyereket, büdösen, izzadtan végigülni még öt-hat tanórát.
Melyik iskolának van arra felkészültsége, hogy huszonöt gyerek egyszerre tudjon fürödni?Mondjuk januárban amikor kicsit hűvösek már a hajnalok?
Nem lenne életszerűbb négy napot tanulni, s az ötödiknap végig sportról szólhatna.

m6beütő 2012.09.02. 20:19:59

@babakék:
Nem kellett volna hozzáfűzni.Tudjuk mire gondoltál.

m6beütő 2012.09.02. 20:34:04

Az iskolaköpeny valahogy talán védi az utcai ruhát.
Az erkölcs hogyan tanítható?
orbán meg a többi biztosan nagyon erkölcsösnek tartja magát-főleg a semjénfélék-pedig akkoriban mikor iskolába jártak nem tanítottak erkölcsöt.
Az valahogy otthon ivódik az emberbe.

pirimogyoró 2012.09.03. 07:49:34

Iskolaköpeny? Remek jutalmazási lehetőség!
Ki nem kapott még minisztériumot, államtitkárságot, stadiont?
Most gyorsan csinálhat egy vállakozást, amelyben véletlenül pont iskolaköpenyek gyártásával foglalkoznak.
És majd jól megnyeri a sok milliárdos munkát :)) Így jutalmazunk, mi, Fideszesek! A többiek meg dögöljenek éhen..., ez a dolguk!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.09.03. 10:28:54

Ezek közül nekem a köpennyel van a legkevesebb gondom. Tényleg megvédi a ruhát, és sok munkahelyen kell később egyenruhát viselni vagy szigorú öltözködési szabályokat követni. Szóval ebből a szempontból is van értelme. A társadalmi különbségek látszátának eltörlése viszont álságos hülyeség.

Az erkölcstant azzal védte Balogh miniszter, hogy eddig is "kötelező" volt, csak most majd szervezett formában oktatják. Nem vagyok elájulva a mai szülőgeneráció nevelési képességeitől, de abból sem kérnék, amit a magyar kereszténydemokraták értenek "erkölcs" alatt.

A heti 5 tornaóra populista intézkedés. Ha olyan formában zajlik, ahogyan manapság a tornaórák, csak többször, akkor még csak még jobban megutáltatják a mozgást a gyerekekkel.

@m6beütő:
A heti sportnap ötlete érdekes. Bár talán kicsit fárasztó lenne ezeknek a gyerekeknek, akik manapság már az iskoláig sem a saját lábukon mennek el. Megintcsak a fokozatosság, a rendesen kidolgozott koncepció hiányzik.

IP gyűjtögető 2012.09.03. 13:41:06

@babakék: nemcsak életképes az a csótány, hanem nálad még többet is ér!négy!! :)

anonymand 2012.09.03. 17:12:53

@Reckl_Amál:

Tisztelt Reckl_Amál!

Félreértés az egész!

"Ezek közül nekem a köpennyel van a legkevesebb gondom." - nem köpeny, hanem köpönyeg; nem hordás, hanem forgatás.
Kinek mi megy a legjobban, azt forszírozza...

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása