2011. október 08. 08:36 - Reckl_Amál

Szégyen a lopás, de hasznos

Visszatért a L'art pour L'art társulat tegnap este az m1-en. De minek?

Sajnos minden műsorszám volt már. Sőt, ami még nagyobb baj: minden volt már jobb.

A nagy kenyértöréssel az eredeti csoport egyik fele sem járt igazán jól. De azért még mindig többnyire nézhető műsorokat hoztak össze.
Meghát a Laár-Dolák-Saly párosban éppenséggel van elég spiritusz. Legalábbis erre számít az ember. Dolák-Saly könyve például annyira brilliáns, hogy kénytelen voltunk a kölcsönkért példányt legyrosozni, hogy ne kelljen visszaadni. Tzatzikis gerincű könyvet nem illik.

Pedig ebből meríthettek volna. Mármint nem a fokhagymás szószból, hanem például ebből a könyvből. Nem kellene ilyen görcsösen ragaszkodni a közönség igényeihez. A '94-es szilveszteri műsort annyira szerettük, hogy 1995 januárjának minden délutánján összegyűltünk a szobámban, hogy megnézzük. De azóta azért eltelt egy-két év...

Szomorú, hogy sikerül lagymatagságba süllyeszteni egy olyan óriási ötletet is, mint Leopold diavetítéseit. Besenyő Margitra meg ráférne egy alapos ráncfelvarrás, vagy talán nyugdíjba is vonulhatnának; Evetke már úgyis kirepült a fészekből.

Laár Andrással egyébként sem stimmel valami. Valaha az ő hülyesége sok lóerős motor volt ebben a remek kis gépezetben (amelynek Galla Miklós a konstruktőre), mostanra viszont túlcsordult.
A bohóc és a bolond között az az alapvető különbség, hogy az egyik szándékosan olyan....

Szörnyen kínos mélypont volt, amikor a gangra kiálló Laár Besenyő Pista bácsiként osztotta az észt a lábszőrtelenítésről. És ha már Laár szóhoz juthatott, akkor ebben az öbölátúszás-önepigonban a vegetarianizmusnak kampányolt.
Talán csak akkor lett volna hitelesebb, ha közben szorongatja az eddig elmaradhatatlan szál kolbászt is.

A poszt címét a műsorból loptam. Ezen tudtam nevetni. De mivel máson nemigen, csak remélni tudom, hogy legalább a készítőknek hasznos volt ez az önlopás, mert a nézőnek nem.

Címkék: tv kritika
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr423286922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.10.11. 07:46:50

Csak óvatosan. Vagy hat éve felvetettem Dolák-Salynak egy interjú alkalmával, hogy a születésnapi (1996!) műsor után mintha kicsit fáradtak volna (nem sokkal ez után távoztak Galláék). Vagy 10-15 percig háborgott, nem biztos, hogy explicit nem hülyézett le (azt megkaptam, hogy nem tudom, mit beszélek).
Nem mertem neki bevallani, hogy akkor már régesrég nem néztem őket. Pedig kimondottan bírom a Pető Zsoltot (meg a Satöbbit).
süti beállítások módosítása