2011. május 06. 10:56 - Reckl_Amál

Vegyes 11 05 06

Uff, das war knapp!

Tegnap a buszon ülve hasított belém a tudat: nem tettem be a májusi bérletemet. Ha jön az ellenőr, baj van. Legalábbis magyarázkodni kell. (Jellemző a BKV kicsinyes mentalitására, hogy az éves bérletszelvényből négy "lejárt" nem bizonyítja kellően az ötödik meglétét is. Vajon ha áprilisi van, akkor májusi nincs?)

De megúsztam, és otthon szépen beraktam az újat. És ma reggel jöttek is a karszalagos kollégák. Pedig ezen a vonalon egészen elvétve találkozni velük. 

Rászorulók kérték

Igazán rendes tv-néző vagyok, majdnem példás. Még mindig le lehet engem ültetni sms-szavazós show-kkal a képernyő elé, bár szavazni nem szoktam.

Akkor hát minek bosszantanak örökké azzal, hogy folyton a győztesjelölt sanyarú, és ezért bulvárban jól eladható sorsával kampányolnak mellette. Az RTL Klubnál valaki eldöntötte, a Jerzy művésznevű szereplőnek kell győzni, slussz-passz. Ezért most irattatják a szívszorító cikkeket csatlósaikkal a bérmeztelenkedő szomorú gyerekkoráról. Utóbbit persze nem irigyeljük, ezt mégsem érezzük elegendő alapnak a győzelemhez.

Apropó csatlósok! Mennyit fizet a Viasat 3 az Indexnek, hogy a teljesen érdektelen Éden című bordély-reality-t ennyire promózza? Nézi azt valaki? Természetesen azokon kívül, akiknek fizetnek ezért.

Wolf X Katinak meg nem érdemes az új Geszti-szerzeménnyel kimenni Düsseldorfba, az eurovíziós táncdalfesztiválra, a győztes ugyanis megvan.
Az izlandi Sjonni Brink ugyanis sajnálatos módon váratlanul elhunyt. Szinte biztos vagyok benne, hogy posztumusz megnyeri ezt az egyébként elég idejétmúlt versengést.

És ha már Geszti, akkor lenne egy kínzó kérdésem, Geszti egykori szimpatizánsaként is.
Az X faktoron felbuzdulva, új együttest alapított két énekesnővel - feleségi engedéllyel a birtokában. Helyes. Bár nyilvánvaló, hogy nem lesz ebből második Jazz+Az.
De a formáció neve nagyon gázos. Gringo Star(r?). Igazi Geszti-féle szójáték ez persze, és egy szövegben, ahol soronként két-három szóvicc van, el is férne. De a projekt nevének kicsit kevés.
Miért nem Ringyó Sztár akkor már? Ha a feleség beleegyezése is kellett hozzá. 

Nem előkelő

Már Lady Di-t sem szerettem túlzottan. Tudom, hogy ez ma nem népszerű vélemény, de az én angol királyi családról kialakult képembe nem fért bele az ő celeb-személyisége.

Úgy tűnik azonban, hogy a szelleme nem tűnt el, és jobb lesz hozzászokni a monarchia új arcához, bármennyire fáj is ezt látni. A trónörökösöket értem, nekik az édesanyjuk volt. Az is visszatetsző lenne, ha megtagadnák. Főleg, hogy Vilmoson nem látszik az a túlzott lazaság, amely Harry herceget kissé komolytalan figurává teszi a Buckingham palotában.

Az új ara - aki szép, okos, és Dianánál lényegesen jobban érti a csíziót máris, mégsem lett még a szívem királynője - pereputtya viszont igen érdekes. Már attól szűzi ajkaim elé kaptam halasi csipkés keszkenőmet felháborodásomban, hogy fehérben jelent meg a múlt heti ceremónián Pippa, Katalin Erzsébet húga.
Azóta viszont csupasz hátsója és melltartóban előadott tánca igazi Facebook-sztárrá avatta.

És mi még azon fanyalogtunk múltkor anyukámmal, hogy Diana egykoron a Palota folyósóin görkorcsolyázott, aztán duzzogott, mert ezt nehezményezték...

10 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr922881808

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Héja-nász a katatón (A királyi esküvő, m1) 2011.05.10. 15:25:43

„Íme, a kéz, mely fájdalmadat elűzi,Kupád sosem ürül ki, mert én borod leszek.” Nagyképűen megfogadtam, már csak akkor írok tévékritikát, ha fizetnek érte vagy imponálni akarok egy nőnek, de most mégis, nem mintha kilőttek volna egy CS...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2011.05.06. 11:16:33

Hát és ne hagyjuk ki a csillag születiket, ahol kifejezetten hátrányt jelent, ha valaki normális, vagy normális körülmények közül jött.

Ez Amerikából terjedt át, mert ott ugye él ez az Amerikai Álom nevű cucc, amit a Ramsay-féle mesterszakácsban is láthatunk. Ott ez teljesen életszerű társadalmilag, hogy ha eléggé akarja, akkor bárki a célját elérni, és sok példa is van rá. DE ITT NEM! Ez nem az a kontinens! A sok agyhalott médiaszakos csak ezt a mázt veszi át Amerikából, ahelyett, hogy a szorgalmat és a profizmust honosítanák meg...

Az Euroviziós Dalfesztiválnak Verká Szerducská óta nincs sok értelme, az ott elérte a csúcspontot. :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.06. 11:46:53

@KZsoci:
Ó, tényleg az amcsi Mesterszakácsról is kéne írnom egy kritikát, csak nem bírok megnézni még egy adást ebből a mesterkélt szarból, amiben mindent csinálnak, csak nem főznek.

"A sok agyhalott médiaszakos csak ezt a mázt veszi át Amerikából..."

Erről csak annyit, hogy a kedvenc ruhaboltom küldött ma egy sms-t az anyák-napi akciójáról, mely ezen a hétvégén lesz. Magyarországon, ugye, múlt vasárnap volt anyák napja. Németországban viszont most van. Ez egy német cég, és a tökkelütött, magyar marketingesben ennyi szellem sincs, hogy a magyar szokásokhoz igazítsa a nemzetközi ukázt.

"Hát és ne hagyjuk ki a csillag születiket, ahol kifejezetten hátrányt jelent, ha valaki normális, vagy normális körülmények közül jött."

Igaz. Bár a CsiSz-től nem veszem rossz néven, hiszen az kezdettől fogva deklaráltan gyp-s kimittud. Csak a régebbi változata, a Hajós vezette Benne leszek a tévében jobban tetszett. :)

És Dana International az neked smafu?

KZsoci 2011.05.06. 11:57:19

@Reckl_Amál:

Akkor már Guildo Horn. Csak Verkáék voltak kegkésőbb. :)

padmasambhava 2011.05.06. 23:42:49

Jaj de jó, végre valaki, aki nem kedvelte Diana-t ! Nekem a Harry egyenruhában kifejezetten tetszett (és Pippa is hátulról...)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.08. 12:29:19

@padmasambhava:
Szinte nem is ismerek olyan embert, aki Dianáért oda lenne. (Már személyesen.)

Pippa szimpatikus ember, lényegesen emberibb mosolya van, mint Katalinnak. Nem is az bajom vele, hogy nem szép a hátsója, hanem, hogy ezt alaposan meg tudjuk állapítani.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.05.09. 11:36:07

@Reckl_Amál: Pippának nagyon formás a hátsója. Az arisztokraták közt annyi szebbnek lászani akaró s*gg van, hogy ez őszinteségében is maximálisan lájkolható.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.09. 15:57:59

@stivanleroy:
Pippa helyes lány, ez nem is kérdés.

Az angol királyi családhoz tartozni viszont olyan privilégium, amely mellett elvárható, hogy ne pontosan úgy viselkedjék az ember, ahogy bárki más. Talán anakronosztikus a felfogásom, de egy államfőtől (és annak családjától) többet várok.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.10. 08:31:40

Wieder sehr knapp!

Azóta minden nap van ellenőr a buszon, ma is volt. Majdnem a másik nadrágomban maradt a bérletem, de az utolsó pillanatban visszamentem érte. Az elmúlt három munkanapon összesen ötször találkoztam ellenőrrel. (Tegnap kétszer a metróban, de az alap.)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.05.10. 12:23:29

@Reckl_Amál: Nem az ő privilégiuma (ha az egyáltalán: egy kirakatba tett beltenyészetű famíliával rokonságba kerülni kétes értékű öröm lehet szerintem). A formás popójú hölgy nem akarta Kémbridzsi Vilmost sógornak. Kedves testvére kellene ügyeljen innentől. Ahogy a melltartós felvétel sem az esküvő után készült (ha jól tudom), és Katalin hercegné legendásodó halászháló-ruhácskája is a cécó előtt játszott szerepet.
Így simán csak emberi. Ami a kevés pozitívum abban, hogy két csatorna is az orrunk alá tolta az esküvőjüket (miért is? Kik is ők nekem? És ha ők igen, a többiek miért is nem?)
Bár a szerencsésebb eset az, hogy valami frissítő hatású új összetevőt visznek az integetőgének közé. Esetleg valami életet.
Lehet, hogy nagyon plebejus, de annak látnám értelmét :-) .
Szegény Diana (aki a hülye bulvárolvasók miatt lett saját jobb kedve ellenére is celeb, mert ők azt akartak belőle csinálni) pedig még a Candle in the Windet is elszúrta, Marylin emlékére még nem volt olyan iszonyúan dagályos.
No jó, erről talán Sir Elton is tehet - bár legalább a pénzt nem tartotta meg.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.11. 15:41:31

Nekünk persze nem egyértelmű, miért népszerűek a koronás fők, de ahol ennek akkora hagyománya van, mint Nagy-Britanniában, ott teljesen érthető, hogy rajonganak az emberek értük is. Népszerűségükhöz pedig hozzájárul, hogy a mai, európai országoknak nincsenek rendes vezetőik. A politikusokban már mindenki csalódott, viszont kell valaki, aki után lehet orientálódni. Ha II. Erzsébetre gondolok, akkor azt is érzem, van, aki után érdemes is.

Különösen a brit tinédzserek, de más nyugat-európai országban is biztos látszik ez, hajlamosak az érték nélküli látásmódra. Az, ami sajnos már nálunk is néha előfordul, hogy megvernek valakit, lefilmezik, és az interneten hencegnek vele, a Csatornán túlról származik. Ott mindennapos eset.

Ha valaki egyértelmű jelezni kívánja, hogy ő inkább a "régi" (kissé merev, kissé hideg) britekhez tartozik, annak jó kifejezésmódja a royalizmus. Ez egyfajta, jó értelemben vett nacionalizmus is, finoman, angolosan előadva. Van-e angolabb dolog a királynőnél? Természetesen nincs.

Diana talán kedves, jólelkű nő volt, de nem illett a Windsorok közé. Azt hitte, a wales-i herceg felesége csupán egy a feleségek között. Hagyományos házasságot várt, de ezt (nemcsak a tradíciók miatt) nem kapta meg. Nem nőtt föl soha a feladathoz hagyományos értelemben. Másrészt viszont az mindenképp becsülendő, hogy másfajta nemességet akart megteremteni jótékonykodásával és az aids-esek ügyének fölkarolásával. Természetesen nem ezt kritizáljuk benne.

A bulvárolvasók pedig szerintem is szégyelljék magukat!
süti beállítások módosítása