2011. április 01. 11:43 - Reckl_Amál

Bolondok napja

Vegyes hülyék

Ma nincs helye a közhelyeknek! Aki minden nap anyák/ nők/ gyerek/ pedagógua/ vasutas napot óhajt egy kijelölt nap helyett, az ma nyugodt lehet, a kívánsága teljesül. Néha olybá tűnik, hogy minden nap a bolondoké. És még szépen fogalmaztam...

We'll Miss Marple

Kezdjük a méltán ismeretlen amerikai producer lapos ötletével. Mark Frost Miss Marple egyik történetéből akar filmet készíteni. Ez nem is lenne baj, Agatha Christie jó, jól megfilmesíthető.
Az újítás viszont az lenne, hogy a kedves, angol, idős hölgy ebben a feldolgozásban inkább kissé vagány, amerikai és annyira nem is idős lenne. Ugyanis a 39 éves Jennifer Garnert kérték föl.

Christie krimijei a zsánerekre épülnek, pont a helyszínek, a miliő és a karakterek adják a lényeget.
Miss Marple pont azért olyan imádni való, közben pedig columbósan bosszantó, mert egy öreg néni. Nem szexi, nem lövöldözik, nem ugrik le a helikopterből a robogó vonat tetejére. Épp elég ilyen a klasszikus krimikedvelő számára fölösleges csinnadratta zajlik a vásznon, erre most a Disney Miss Marple-ből is Lara Croftot akar csinálni kis túlzással. Mióta a mester meghalt, a Disney-nél mintha törekednének a már létező jó sztorik értelmetlen lábbal tiprására; mintha kifejezetten az eredeti mondanivaló teljes áthúzásán munkálkodnának.

Javaslom, hogy Poirot-t is vonják be a rágógumi-ízű, rossz értelemben all-american cukorsziruppal! A címszerepre Robert Pattinsont javaslom.
 

Az öreg halászok és a tenger

Lényegesen viccesebb hír érkezett szintén Amerikából az orvhalászok leleményéről. Egy kétmázsás cápa ugrott a hajóba, és féltek a tengeri szörnytől a kis lélekvesztő gazdái, hagyták kimúlni a monstre halat.
Engedélyük nem volt cápahalászatra, de mégis megúszták a büntetést mondván nem szándékosan fogták ki a halat.

Nagyon rutintalan az texasi hatóság. Több évtizedes vicc (néha etnikai körítéssel mesélik, szerintem viszont anélkül is jó):

A rendőr látja, hogy egy ember fél disznót tol haza a biciklijén:

- Józsi, te loptad azt a disznót!

- Dehogy is, biztos úr! Felugrott a biciklire, de nem érte el a pedálokat, gondoltam, segítek neki.
 

Waka waka

A tavalyi vb megaslágere volt Shakira Waka waka című száma, a Youtube-on hihetetlen 329 millió kattintással büszkélkedhet. Szeretjük. Tingli-tangli kategóriában egész jó, a célnak pedig tökéletesen megfelel. Shakirát pedig különösen kultiváljuk.

A klipben a vb sztárjai is megjelennek egy-egy We are the world-ös pillanatra, de ez a világverseny műfajához tartozik. Közöttük feltűnik Gerard Piqué, az FC Barcelona (mi más?) zsiráfszerű védője.
Sokáig csak rebesgették, most már bizonyosság, Shakira és Piqué egy pár. Helyesek, egészségükre.

Ez azonban akkora bulvárhír, hogy az X-faktorosok hátsó feléből csak ímmel-ámmal kibújó Reflektor sztármagazin is beszámolt róla tegnap este.

Továbbá arról is, hogy a Barcelona nagy riválisa, a Real Madrid betiltotta saját stadionjában ezt a világszerte ismert és népszerű dalocskát. A Bernabeuban nem lesz többet waka waka. Kicsinyes dolog ez, a madridisták sajnos tényleg olyanok, mint a hírük.

Ez itt viszont egy culé (Barcelona-drukker) blogja, így itt természetesen megy a Waka waka ezerrel.

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr422790773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2011.04.01. 12:17:00

Én minden nap vasutasnapot tartok. :D

Poirot-ból inkább ilyen Pixar-3D-animációs film legyen, olyan, mint a most divatos retkek, amelyek idegbeteg gyerekek egész generációját neveli föl. :)

Reál Madrid egy kis darabka kaki.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.01. 12:30:33

@KZsoci: Volt egyszer egy egész jól sikerült Gyilkosság az Orient Expresszen Alfred Molinával. Ott Poirot már a neten néz utána az eseményeknek, de működött a sztori.

Amilyen rosszindulatú vagyok, én is a "nem volt halászati engedélyük" mondatra építettem fel a cápa-teróriámat. Meg eszembe jutott egy vicc, ahol az aranyhal közösülésre kéri fel a mesélőt, majd nagy hirtelen kislánnyá változik. Tekintetes bíróság, szóról szóra így történt.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.01. 12:40:25

"Meg eszembe jutott egy vicc, ahol az aranyhal közösülésre kéri fel a mesélőt, majd nagy hirtelen kislánnyá változik. Tekintetes bíróság, szóról szóra így történt."

:D

Na de Molina többé-kevésbé poirot-s figura (egy kicsit talán nagyobb darab). Na, de J. Garner mint Miss Marple?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.01. 13:18:38

@Reckl_Amál: Esetleg egy eredettörténetbe. Bár végképp nem lenne érthető, miért maradt vénlány. Ms. Garner felettéb csinos (ellenőriztem, amúgy hajlamos vagyok azzal a lóarcúval kaverni, aki talán szintén Jennifer. És valami sorozatban játszott.).

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.01. 13:21:42

@stivanleroy:
Szerintem a lóarcú és a csinos Jennifer ugyanaz. Garner az Aliasban volt főhősnő.

Úgy, mint a Csillagok háborújának "első" három része? Ne!

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.01. 13:32:49

@Reckl_Amál: Nem, ez a csaj szerintem sutyorgott valakikkel.
Love Hewitt, megnéztem.

Pedig Jar JAr Binks az ötórai teán még vicces is lehetne.

Hmm. Steampunk eredettörténet?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.01. 13:44:21

@stivanleroy:
Ja, Szellemekkel suttogó. Táncosokkal... Hagyjuk!

Jar Jar Binks? Don't get me started!
süti beállítások módosítása