2010. június 29. 06:41 - Reckl_Amál

Jó ötlet

Németország újraegyesítése óta küzd a volt NDK területén megerősödő neonáci mozgalmakkal. A németek nem riadnak vissza a szélsőségesek megregulázásától, de persze - mint a bűnüldüzők és a bűnözők esetében is - a "jók" kezét kötik a törvények, ezért ők a jók. Sok mindent nem tehetnek ellenük.

Illetve azért apróságokat mégis. A szász kisvárosban, Riesában a Mannheimer Straße mostantól Geschwister Scholl Straße névre hallgat. A Scholl testvérek a világháború alatti ellenállók legendás alakjai, akiket halálra is ítélt a náci bíróság. A nővér és a fivér szimbóluma annak, hogy igenis föl kell lépni a szélsőségesek ellen.

De miért ér többet ez annál, hogy emlékeztetnek a németek valós hőseire? Hát azért, mert a neonáci párt székháza ebben az utcában van. Mostantól a címük hivatalosan Scholl testvérek utca lesz...

Gyönyörű, elegáns, finom megoldás!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr182117688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása