2010. április 01. 16:29 - Reckl_Amál

Ugye, milyen szar?

Kuncze Gábor elmondta, kire szavaz.

Link: http://index.hu/belfold/2010/valasztas/kuncze_gabor_mszp-szavazo_lett/

Most felejtsük el egy pillanatra, hogy rég összenőtt már, ami összetartozik! Nézzük meg, szó szerint mivel indokolja Kuncze úr szocialisták iránti szimpátiáját.

"...ez nem annak szól, hogy mennyire jól kormányoztak (a szocialisták), vagy hogy mennyire jó kampányt csináltak, hanem ez a többieknek szól."

Hát igen! Amióta szavazhatok, mindig ez volt a legfőbb motivációm, megakadályozni, hogy a legundorítóbbak hatalomra kerüljenek. Akkor is, amikor az SZDSZ-re szavaztam.

Akkor úgy mondtuk, a legkisebb rosszat választjuk. Ma ez a kifejezés még mindig illik a magát liberálisnak nevező társaságra egyébként. Csak most már más a jelentéstartalma: a legkisebb a támogatottságra utal, a rossz pedig az elmúlt évek (talán pont az a tizenkét év, mióta nekem is van szavazati jogom) politikáját jelenti.

3 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr611887253

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kuncze Gábor keveri 2010.04.02. 09:32:00

Kuncze Gábor nem lett szocialista. Minden bizonnyal azért buzdít az MSZP támogatására, hogy ezzel az LMP pozícióit rontsa. (Fotó: MTI)  Kuncze Gábor furcsa nyugdíjas. Ahhoz képest, hogy 2006 őszén bejelentette visszavonulását a politikától, foly...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 13:32:02

"megakadályozni, hogy a legundorítóbbak hatalomra kerüljenek. Akkor is, amikor az SZDSZ-re szavaztam."

Hát ez - az utóbbi nyolc évre tekintve - sajnos nem sikerült. :-)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.04.05. 11:41:23

@horvister:
Ahogy egy másik blogon írták, ennek a kijelentésnek a fő mozgatórugója az LMP elgáncsolása. Fáj a régi "liberálisoknak", hogy az igaziak a semmiből kiindulva jobbak. Az LMP sikere ugyanis azt bizonyítaná, hogy igenis van liberális tábor, csak éppen az SZDSZ-ből nem kér. Ha az LMP viszont hoppon marad, akkor meg duplán lehet balkánozni ezt az országot.

@Csöncsön:
Jaj, ne is mondd! 2006-ban azért szavaztam a kormánypártokra, mert elhittem, a nagy semmittevés hátterében lázas munka folyik. De még most sem kezdtek bele.
süti beállítások módosítása