2010. január 03. 13:33 - Reckl_Amál

Csodavárás

Az év eleji optimizmus jogosságát nem áll szándékomban senkitől sem elvitatni, olyan ez, mint a malacsült, ilyenkor jár. De azon a messiásváró derűn, amely a jobboldali sajtóban, tévéjben tapasztalható kissé megdöbbentem.

A dolgot a ma már leplezetenül elfogult köztársasági elnök nagy ívű beszéde indította. Sólyom Lászlót a tájékozatlanabb tévénéző valamilyen sosemvolt, de áhított kulturált konzervatív kormányfőnek is gondolhatná, annyira egy irányba beszélt. Normál esetben elutasítanám, ha a köztársasági elnök a jelenlegi kormányzat bukását, ill. a számára kedvesebb ellenzékiek választási győzelmét nyilvánosan áhítaná. De jelenleg nincs normális helyzet, a mai nem létező kormányzásnak tényleg véget kell vetni, és ez csak úgy lehetséges, ha a mostani kormánypártot KO-val illeti ellenfele.

Kedves jobboldaliak! Ne ringassuk magunkat illúziókban, a 2010-es Fidesz-győzelem is a kisebbik rossz győzelme lesz. Pontosan úgy, ahogy eddig is, az ellenzék melletti egyetlen elfogadható, racionális érv a mostaniak leváltásának szükségszerűsége lesz. Tegyük hozzá, még sosem volt ilyen erős ez az érv.

A jobboldali sajtó és Orbán tévés talpnyalói (pl. Korrektúra, Echo) meg nem bír magával, és alig várja, hogy a csodatevő Viktor király végre beüljön a trónjába. Akkor aztán egyből kitisztul az ég, a vakok látni fognak, a bénák futóversenyeket nyernek, sőt talán Hajdú Péter is emberré változik egy csapásra.

Pedig a párt intelligens, és egyúttal vonzóbb alakjai, Stumpf István és Schmidt Mária pl., hónapok óta figyelmeztetnek, nagy pofára esés lesz, ha a gyurcsányizmus abszurd kártékonyságai alatt nyögő emberek túlzott elvárásokat támasztanak. De úgy látszik, ez nemcsak az egyszeri fideszesig nem jut el, hanem a párt és holdudvara sem látja be. Mert - és Stumpfnak ebben teljesen igaza van - ha túl sok lesz a be nem teljesült ígéret (vagy túl sokat kell rá várni), az a szélsőségesek felé hajtja majd az embereket. Ráadásul ma már nem csak általánosságban beszélünk róluk, hanem nagyon is konkrétan; a Jobbik már a második helyre ácsingózik. Márpedig azok lennének csak a sötét idők, a Jobbik várható kormányzati tevékenysége még a mostaninál is sokkal siralmasabb lenne, hiszen a párt prominensein végignézve csupán nagyhangú, beszűkült senkiket látunk; és még ránk is lenne tukmálva ez a prolimagor hangulat is, amelytől én személy szerint undorodom, annyira hazug, annyira primitív.

A legfőbb baj Orbán Viktorral az, hogy nem elégszik meg azzal, ami van. A Jobbik parazita, önmagában nem létezik. Nem kell ellene külön küzdeni, mert egy jó kormány mellett elsorvad, csak akkor erős, ha a környezete kellően legyengült, kellően romlott. Meglep, hogy Orbánék már nem emlékeznek arra, milyen sikeresen semlegesítették annak idején a MIÉP-et. Mert - bár akkor nem így láttam - az Orbán kormány még tényleg kormányzott, a látványos hülyeségek, a kisgazda téboly és a lopkodások mellett azért zajlott munka. Csurkáék meg benn ültek a parlamentben, és semmire sem voltak jók. A ciklus végére legtöbb hívük is látta, mennyire fölösleges volt rájuk szavazni.

Most a Fidesznek "csupán" annyi a dolga, hogy szinten tartsa jelenlegi pozícióját. Finoman, kényelemesen dolgozhatnának kellemes többséggel. Ezzel a messanisztikus hangulattal viszont már készítik is elő maguknak a feszültséget, az elégedetlenséget. Mert a népszerűséghajhászó Orbán még mindig nem akarja megérteni: a mostani közel kétharmados tábor nem mind megvilágosodott új-fideszes, hanem jobbára csalódott, sértődött, türelmetlen mindenféle szavazó, amely a racionalitás alapján a legkisebb rosszat a Fidesszel azonosította. De ez nem Orbán eredménye. Éppen ezért kellene szerényebben, higgadtabban hozzáállni a dolgokhoz. Mert ahogy halványul Gyurcsány képe, úgy erősödnek meg Orbán arcélének ellenszenves vonásai. A gyökértelen vagy kitépett gyökerű szavazókat meg könnyedén viszi a szél.

A 2010-es választást a Fideszt már megnyerte, már nem kell izmozni, főleg olyan "kocsmatöltelékekkel" nem, mint a Jobbik. Az elmúlt évek legfőbb tanulsága az, hogy egy választást bárki meg tud nyerni trükkökkel, na de a kormányzás, az az igazi feladat. Erre kellene józan módon készülni végre!

321 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr171641673

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mire gondolt Sólyom László? 2010.01.03. 17:13:38

A konzervatív újságíró szerint elfáradt és Fidesz-párti volt a nemzet elnökének beszéde. Mi most szavazásra bocsátanánk mire gondolhatott, amikor "politikai újrakezdésről" beszélt. Az egyéb javaslatokat a kommentekben várjuk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pandacsökiboborján 2010.01.03. 20:36:37

@bozoa: én melóztam olyan helyen,ahol a lakatosok és hegesztők több,mint fele cigány volt. Érdekes,hogy annyira ők sem voltak büszkék a származásukra, de nem is tagadták. Na ezek nagyon jó melósok és elmentek mindig oda-több száz km-re dolgozni, ahol munka volt. De a cigányok nagy része nem ilyen és nem is akar ilyen lenni. Ezért vannak az előítéletek és ezek soha a történelmük folyamán nem dolgoztak.

Haloperidol 2010.01.03. 20:38:08

@krüger:

Bevallom, nem tudom, hogy ki a Jobbik oktatási kabinetjének a vezetője. Mindenesetre annak idején Pokornyi eléggé elbaszta az egyetemi oktatást a bolonyai rendszer erőltetésével.

Egyébként a puding próbája az evés...

A Jobbik 2010-ben nem fog kormányozni, ezt mindenki tudja. Ha egy tökös ellenzéki szerepet korrekten lenyomnak (nem úgy mint most a Fidesz) azzal én már nagyon meg lennék elégedve. Hogy mi lesz 2014-ben, majd meglátjuk. Egyáltalán nem biztos, hogy akkor is a Jobbikra fogok szavazni... Bizonyítaniuk kell. Remélem, hogy ők is bizonyítanak, sőt a Fidesz is bizonyít, mert ha igen, akkor az csak jobb az országnak és a zembereknek. :-) MINDENKI bizonyítson!!!:-)

almodhi 2010.01.03. 20:39:12

@LION_heart:

na jó hagyjuk ki.

1. A hosszabb távú tervezés előrelátás hiánya. Aki nyomorog vagy nem nyomorog de egyik napról a másikra él, nem látja előre az életét, középtávon sem tervez előre. Sok gyerek azért nem születik meg, mert a szüleik még nem gondolják hogy itt az ideje. De ez tervezést igényel.

2. Tradicionális családszerkezet, a nők sokkal hamarabb mennek férjhez/kezdik a nemi életet.

3. Fogamzásgátlás kisebb mértéke a tudatlanság és a szegénység miatt. (Emiatt több az abortusz is, de a gyerekek egy része megszületik)

4. Mivel a cigányok sokszor kívül vannak a társadalombiztosításon a gyerek "befektetés a jövőbe"

5. Mivel az életük meglehetősen kilátástalan így is úgy is, nem lép fel a "még élni akararok egy kicsit mielőtt lekötöm magam" effektus.

stb.

De ezeket leírták nálam okosabb emberek is. Ha többet akarsz, olvass utána...

A Jobbik (és mások) gyakori hibája Magyarországon, hogy úgy akarnak javítani a demográfiai helyzeten, hogy közben fingjuk sincs arról, miért olyan helyzet amilyen.

Haloperidol 2010.01.03. 20:42:58

@pandacsökiboborján:

Teljesen igazad van. Én ismerek olyan cigányembert, aki tisztességesen dolgozik, nagyon keményen, és neveli/iskoláztatja a családját. És utálja azokat a cigókat, akik munkakerülők és bűnözők. Mert ő is 8 általánost vgzett, és betanított munkásként dolgozik egy csirkebontóban, éhbérért, nincs betegség, nincs szabadság, 12 órás műszakok vannak. Az üzem egyébként Csányié.
Aki akar dolgozni, az talál munkát. Lehet, hogy utazni kell, ingázni, de munka az van.

csorsza 2010.01.03. 20:45:03

@Öreg Sam: ember, ez az ország min. 52 éve vért, verítéket, és könnyeket kap. Ki a fasz akar ebből még többet? De most komolyan?

almodhi 2010.01.03. 20:48:05

@csorsza: meg 13. havi nyugdíjat, meg ingyen vonatot, meg őstermelői adókedvezményt, meg ÁFAmentességet, meg ingyen egészségügyet, meg ingyentankönyvet, meg családi pótlékot, meg rokkantnyugdíjat...

A "vér, veríték és könnyek" egy kicsit szarabb volt ennél...

pandacsökiboborján 2010.01.03. 20:48:18

@LION_heart: már csak meg kellene fizetni a melósokat. Pár év múlva,ha nyugaton és Romániában megint lesz kereslet a magyar munkaerőre,rengetegen fogják itthagyni az országot. Csányi úr persze így is fog találni vízvezeték szerelőt,de nagyon sokan nem. Nem
csak munkahelyek kellenek,de normális fizetés is. Meg munkakörülmények...

robinzone 2010.01.03. 20:49:14

@egyenlítő: és mi volt gyurcsanyevó szlogene: minden a legnagyobb rendben! ezután menj kérlek, és tanulmányozd át az ún. "őszödi beszéd" tartalmát.
Öreg Samnek felhívnám a figyelmét, hogy Kovács László hazajött meghalni Brüsszelből. Majd mesél neked, hogyan merjél kicsi lenni!

csorsza 2010.01.03. 20:49:46

@egyenlítő: az volt a lényege: rosszabbul élünk, mint 4 éve. Mindenki röhögött orbánon.
És, rosszabbul élünk, mint 8 éve?

Haloperidol 2010.01.03. 20:52:40

@almodhi:

1. A hosszabb távú tervezés előrelátás hiánya. Aki nyomorog vagy nem nyomorog de egyik napról a másikra él, nem látja előre az életét, középtávon sem tervez előre. Sok gyerek azért nem születik meg, mert a szüleik még nem gondolják hogy itt az ideje. De ez tervezést igényel.

OK, ezzel egyetértek.

2. Tradicionális családszerkezet, a nők sokkal hamarabb mennek férjhez/kezdik a nemi életet.

Sok helyen megvan, ebben is igazad van.

3. Fogamzásgátlás kisebb mértéke a tudatlanság és a szegénység miatt. (Emiatt több az abortusz is, de a gyerekek egy része megszületik)

Az, hogy nincs fogamzásgátlás, jól felfogott önérdek. Ha nincs gyerek, nincs lóvé. Abortusz?? Na ne hülyéskedj. Én Pécset dolgozom az egészségügyben, Baranyában rengeteg a cigány. Soha nem láttam egyetlen putrist sem abortuszra jönni. (Aki cigány volt és kaparásra jött, az jól szituált volt, nem segélyből élt)

4. Mivel a cigányok sokszor kívül vannak a társadalombiztosításon a gyerek "befektetés a jövőbe"

Kívül a társadalombiztosításon??? Hol élsz, az USA-ban??? Öreg, Mo-n minden rászorulónak INGYENES mindefajta eü. beavatkozás és a gyógyszer is!!! A segélyes cigók rászorultak, tehát ingyen kapnak mindent és a kózgyógyra felírható gyógyszereket is !!!

5. Mivel az életük meglehetősen kilátástalan így is úgy is, nem lép fel a "még élni akararok egy kicsit mielőtt lekötöm magam" effektus.

Ez is marhaság. A cigók, akik 10enévesen gyereket csinálnak, ezt életük részének tekintik, gyk. jövedelmi forrásként. Kilátástalan az életük, éppen emiatt, hogy nem is akarnak/tudnak változtatni ezen. A legtöbb segélyes cigó (tisztelet a kivételnek) a kipottyantás után leszarja a kölköt, az utcán van együtt a többiekkel, nő, mint a dudva, ő meg a családi pótlékot elissza/elgépezi. (ism. tisztelet a kivételnek.)

egyenlítő 2010.01.03. 20:54:08

@LION_heart:
"És Orbán Norris még ingyen sört is ad a benzin mellé, remélhetőleg"

Tévedsz! Orbán Viktor csak olyan dolgokat fog tenni, amit mindenki szeret. Márpedig a sört nem szereti mindenki.

csorsza 2010.01.03. 20:55:10

@LION_heart: 1.-2: erkölcsileg gáz, egyébként filléres tétel. Bárcsak ennyit loptak volna a képviselők összesen...
3.: az esetleges feltételekről mindenképpen az mszp-nek kellett volna a románokkal izmozni. Tudjuk, mennyire képesek és hajlandók. És ha nem szavazzák meg? Dec. 5-én kibaszott Mo. az erdélyi magyarsággal, baszott volna ki az uniós csatlakozással is velük? Hidd el, Csíkszeredában ezt gondolták volna...

Haloperidol 2010.01.03. 20:56:20

@pandacsökiboborján:
Igaz, már nem kell a 23M román munkavállalótól tartani, mert a keleti határ mellett élő magyarok mennek át Nagyváradra dolgozni az épitkezéseken (la. is a válság előtt így volt...)
Egyébként jó pár erdélyi magyar orvos kollegám ment vissza, mert otthon már 1,5-2X-es bért kapnak.

Nem tudom innen hova lehet még hátrálni...

Ja, hallott valaki olyat, hogy a Fidesz megszünteti a rezidens orvosok 9 éves röghöz kötését? Mert nálunk van most TDK hallgató, aki szigorló, és ebben reménykedik, de nem nagyon tudom biztatni...

Haloperidol 2010.01.03. 20:57:39

@egyenlítő:

Kóla??? (Coca, természetesen...)

Vagy, rájöttem:

"Mindenki szereti Szofit!" Ingyen cigi!!!
Hurrá!!!

:D

bandeirante 2010.01.03. 20:57:48

@LION_heart: Duró Dóra egyetemista. Novák Előd felesége, 22 éves. Vagyis az egész jobbikban ő ért a legjobban az oktatásügyhöz. És az nem érv, hogy úgysem lesznek kormányon, mert a tisztességes ellenzékiséghez is az kell, hogy értsenek a témához.

Számomra a jobbik már bizonyított, ezért nem fogok szavazni rájuk.

Öreg Sam 2010.01.03. 20:58:02

@csorsza:
Valamit félreértesz...
Én az igérgetésekre értettem.
@robinzone:
Én nem akarok kicsi lenni,csupán arról beszéltem? hogy "I hawe a dream"...
Igen,van egy álmom,hogy a választott politikusaink őszinték lesznek,és végre az emberek is felnőnek.
Mondtam: 100 év mulva ébresszetek fel,hátha...

csorsza 2010.01.03. 20:58:11

@LION_heart: támogatási rendszer kontra minimálbér+.

bozoa 2010.01.03. 20:58:35

@egyenlítő:

Hát, ha lehet választani, inkább adják nekem az egy napja lejárt szavatosságú sört, mint hogy mindenféle veszélyeshulladék-megsemmisítéses irányelv miatt a nagyáruház raktárának kameravédelmet nem élvező szegletében átcímkézzék.

egyenlítő 2010.01.03. 20:59:34

@robinzone:

"Majd mesél neked, hogyan merjél kicsi lenni!"

A "Merjünk kis ország lenni!" szlogent az osztrákok találták ki. Szerinted bejött nekik? A szlovákok pedig mostanában a "Legnagyobb kis ország" néven hirdetik magukat.

bandeirante 2010.01.03. 21:00:31

@almodhi: Aki Magyarországon vért, verítéket és könnyeket ígér, arra a kutya sem fog szavazni. Kár, hogy így van, dehát ilyenek a választók (egyébként a világon mindenütt). Az általános választójog ezzel jár.

Egyébként, ha jól emlékszem, Churchill sem választással került hatalomra, hanem a Parlament szavazta meg.

Haloperidol 2010.01.03. 21:03:08

@csorsza:

ad 3.

Valszeg a román kollegák már régen tudták, hogy OV hírhedt tusnádfürdői beszéde csak üres duma és fenyegetőzés volt, és a Fidesz/MSZP-vel már le volt zsírozva a dolog. Ha a románok tudják, hogy csak egy kicsit is komoly a duma, komolyan gondolják, akkor valszeg komoly hörgés lett volna és engedmények adására törekednek, vagy alkudozni kezdenek. Mint ahogy SEMMI ilyesmi nem volt.

Ez is OV és a Fidesz IMPOTENCIÁJÁT bizonyítja.

Ellentétben a cseh, a lengyel és az ír diplomáciával, akik voltak olyan tökösek, hogy az EU-t sarokba szorították. Mint ahogy a Fidesz a maszoppal együtt ELSŐKÉNT olvasás nélkül írta alá a lisszaboni szerződést. OVnek herebeültetésre lenne szüksége.

robinzone 2010.01.03. 21:03:34

@almodhi: igen, a "gondoskodó" kommunista állam gyakorlatát folytatva: hitelből. Ezt a szép hagyományt elevenítették fel Ferenc testvérék, megspékelve egy sunyi társadalompolitikával. Tényleg hihetetlen, mibe bele nem döglünk!

Öreg Sam 2010.01.03. 21:03:34

Bocs' hirtelen felindulásból dupla v lett.

egyenlítő 2010.01.03. 21:05:50

Szóba került itt két név: Churchill és Thatcher.

Hát Magyarország még nem áll olyan szarul, hogy őszinteséggel választást lehetne nyerni. Churchillt ne is említsük, de Thatcher megválasztásakor évek óta 20 % felett volt az infláció, és a fél ország folyamatosan sztrájkolt.

Ott és akkor ki lehetett mondani, hogy "Emberek, dolgozni kell! Mégpedig olyan munkát végezni, amit a világ megfizet!"

Ez vajon megyik párt választási programja lesz az idén nálunk?

robinzone 2010.01.03. 21:06:01

@egyenlítő: szerinted az osztrákok kiinduló helyzete összehasonlítható (volt) a miénkkel?

pandacsökiboborján 2010.01.03. 21:07:09

@LION_heart: ha el akarnak menni külföldre zsebből kifizeti, vagy a fogadó kórház átvállalja, ha tényleg kell nekik. Amúgy van épp eszű ember, aki a "szoci"kra fog x-elni? Ettől nyomorultabb, rosszindulatú és nemzetellenes pártot a világ nem látott. Szerintem egy skandináv államban már meglincselték volna őket.

almodhi 2010.01.03. 21:07:34

@krüger: igen, pont úgy lett miniszterelnök mint Gyurcsány... de másodszor, 1951-ben megválasztották. Mint Gyurcsányt... :-)

robinzone 2010.01.03. 21:08:37

@Öreg Sam: azt sajnos már én sem fogom megérni, de majd hagyok üzenetet az érdekedben! :) Addig csak szerény állampolgári eszközeimmel igyekszem gyorsítani a folyamatot!

csorsza 2010.01.03. 21:09:26

@almodhi: ki a tök beszél 13. havi nyugdíjról, meg ingyentankönyvről, meg...??? Vérről, verítékről, könnyekről volt szó. Szerinted az nem volt ebben az országban az említett időszakban? Vagy előtte?
Churchill népének miről kellett lemondania a vér, veríték , könny időszakában? Csak nem a gyarmatbirodalmat nem tudták megtartani?? Hol van a vaslédi bányabezárásainak könnyei a komcsik 50 évéhez képest, áruld már el nekem?
Miről beszélsz???

Öreg Sam 2010.01.03. 21:10:23

@krüger:
Lám-lám...
Mennyire tudatosult a "hatalom" kifejezés!
Sir Winston éppen azért a kedvenc politikusom,mert nem magához ragadta/kiérdemelte/kimutyizta a "hatalmat",hanem igenis szolgálója volt Angliának!
Mecsoda különbség...

pandacsökiboborján 2010.01.03. 21:10:54

@egyenlítő: hát nem az MSZP-é. De nem is a spekulatív tőkét képviselő kullancspárté. Ma ha itthon dolgozol a béred kb. 70%-át elveszi az állam( kell a pénz a sok kis Rézművesre és Lakatosra és viaduktra meg metróra)

egyenlítő 2010.01.03. 21:11:51

@robinzone: A 30-as években? Igen! Még az 50-es években is. 54-ig az ország nagy része szovjet megszállás alatt volt.

És ha nem, akkor mi van? Mehetne a "Félmilliós honvédsereget!" és a "Minden második forintot a honvédeinknek!" program?

robinzone 2010.01.03. 21:12:21

@almodhi: nagyjából itt véget is ér a párhuzam. vagy tudsz sokkolni újabbakkal? :)

csorsza 2010.01.03. 21:15:10

@LION_heart: ismétlem: hiába tökös OV, ha Mo-t az MSZP képviselte. Ha az MSZP nem írja meg a diplomáciai jegyzéket, nem akar tárgyalni a románokkal, akkor mit lehet csinálni? Bármit keménykedett volna Orbán, az legfeljebb politikai marketingre lett volna elég.

Tény, nem először hagytunk ki politikai ziccereket a románokkal szemben. Valahogy azok egységesebbek a magyargyűlöletben, mint mi a románutálatban...

bandeirante 2010.01.03. 21:15:35

@Öreg Sam: Hát, elég sokat olvastam az öregről, komoly életrajzokat eredetiben, és ezek alapján csak azt tudom mondani, hogy nagyon hamis képet alkottál magadban Sir Winstonról. De ennek a kifejtése nem erre a fórumra tartozik.

almodhi 2010.01.03. 21:15:46

@robinzone:
szivar? :-) de nem, nincs semmilyen más párhuzam.

Esetleg majd GyF szobrát(!) is leöntik az igaz/tájékozott magyarok piros festékkel.

2010.01.03. 21:15:50

atyavilág, mi megy itt...

én már rohadtul unom ezt az mszp/fidesz/mindig ugyanazokra szavazunk baromságot. elég volt ebből a politikai csürhéből. válassz, rossz vagy rosszabb.

de mit kellene tenni? mindenki aki képes rá, meneküljön?

Haloperidol 2010.01.03. 21:16:18

@pandacsökiboborján:
Egy skandináv államban az ellenzék SIKERESEN LEMONDÁSRA KÉNYSZERÍTI ŐKET, mert nem úgy politizál, hogy "minnél rosszabb a zembereknek, annál jobb a pártunknak". Amit egyébként Balogh Zoltán lekész-képviselő 2009. őszén Harkányban a "Politika és erkölcs" című előadásában ki is fejtett.
B+, az államat kerestem a földön. És a nyugger OV rajongók meg is tapsolták, hogy igen, az a fidesz érdeke, hogy ne legyen kormányváltás 2010 előtt.

bandeirante 2010.01.03. 21:16:47

Egyébként jobbikosoknak ajánlom, olvassák el Szöőr Anna elmondását arról, miért hagyta ott a jobbikot. Szöőr Anna hiteles egyéniség, sosem volt kommunista vagy fideszes, érdemes odafigyelni arra, amit mond.

almodhi 2010.01.03. 21:18:29

@csorsza: arra gondoltam, ha a magyarokat kérné a min.elnök hasonló áldozatra kevesebb sikerrel járna...

Öreg Sam 2010.01.03. 21:18:52

@robinzone:
Kösssssz!
Kérhetném jegelni addig is a kedvenc Johny Walkeremet,meg humidorban tartani a szivaromat? ))

csorsza 2010.01.03. 21:20:18

@Öreg Sam: Sir W. elég sok balfaszságot csinált miniszterelnökségét megelőzően, katonaként és az Admiralitás Lordjaként is. Annak alapján, nem érdemelte meg a miniszterelnökséget... Más kérdés, h azért azzal a lehetőségével jól élt.

Másrészt, a pillanat szerencséje mellett sem lett volna sok esélye a miniszterelnökségre, ha nem pont a Blenheim-palotába pottyantja a gólya...

Haloperidol 2010.01.03. 21:20:25

@csorsza: Az unió bővítése 2/3-os törvény. És OV (aki egyébként nem járt be a parlamentbe), ott volt és megszavazta a többi fideszessel együtt. És Bayer Zsoca utána meg magyarázta, hogy "OV NEM TEHETTE MEG, hogy az EU Néppárt alelnökeként nemmel szavazzon".

Baz+, most MAGYAR, vagy az EU néppárt alelnöke? K. anyját az ilyennek. Így kell képviselni a magyar nemzet érdekeit? Vagy az EU néppárt érdekeit képviseli?? A 2 együtt nem megy.

robinzone 2010.01.03. 21:22:12

@egyenlítő: igen? szerintem a 30-as években nem élt az osztrákok egyharmada az anyaországa határain kívül, és aki ott élt, azt sem akarták (gyakorlatilag) likvidálni, mint minket a kedves szomszédok (azóta is). de ne érts félre! nem a revizionizmust éltetem. csak arról beszélek, hogy mennyire más jelentése lehet ugyanannak a kifejezésnek eltérő környezetben. itt a "merjünk kicsik lenni" első körben azt jelenti, hogy lemondunk a határon túliak érdekképviseletéről. valamiért ilyenkor senkinek sem (az azóta egyébként asszimilált) őrvidéki magyarok jutnak az eszébe (itt nem volt szükség érdekvédelemre), hanem az összes többi országba szakadtra, szlovákiától szerbiáig, óramutató járása szerinti irányban. magyar politukusnak ezzel tisztában kell lennie. ezért nem monhat ilyet. ha pedig azt kérdezed, miért van szükség erre az érdekvédelemre, javaslok egy egyhónapos túrát, szigorúan ottani (csallóközi, székelyföldi, kárpátaljai, vajdasági) családoknál lakva. azután biztos megérted.

Haloperidol 2010.01.03. 21:24:14

@krüger:

Elolvastam. Egyébként meg azt is érdemes elolvasni, amit Morvai Krisztina mondott a Civil Jogász Bizottság otthagyásáról.

Ja és a Szőőr Anna sztori kurucon megjelent változatát is érdemes elolvasni. Csak az összevetés végett...

Ja, bocs, tudom, hogy az egy nácifasisztaújnyilas lap. Borzalom. A hótiszta Magyar Nemzet és a Heti Válasz az egyetlen hiteles forrás.

Öreg Sam 2010.01.03. 21:25:10

@krüger:
Jaah,igazad van,az Öreg megitélése nem erre a fórumra tartozik,majd egy következő életben egy angol klubban szivarozgatva pár évtized alatt megvitatjuk. ))

csorsza 2010.01.03. 21:25:59

@almodhi: figyelj, emlékezz vissza: 1945 óta mit hallasz, átlag háromévenként: emberek, eevtársak, nehéz idők következnek. A hároméves terv, az ötéves terv, de ha megéljük, utána jó lesz! Eevtársak, begyűrűztek az olajárak, most egy kicsit meg kell húznunk a derékszíjat, de aztán majd jó lesz! Ismerős? És mindig te, meg én, meg a szüleink húzták meg a derékszíjat, aztán valahogy mindig csak a kommerek pocakosodtak mégis... Ez nem a vérverítékkönnyek? Hogy a picsába van ez? Csoda, hogy az embereknek már tele van a tökük ezzel a "csak még egy kicsit:." dumával?

almodhi 2010.01.03. 21:26:48

@krüger:

kösz krüger, utánanéztem Szöőr Annának.
Ez tetszett. (Olvassátok el: kismoszkva.blog.hu/2010/01/02/kuruc_info_vs_szoor_anna

Összefoglalva, itt épp védik a Jobbikkal szakító Szöőr Annát a kurucinfó támadásával szemben. Közben a kurucinfót zsurucinfónak bélyegzik. Még értelmezem a felállást.

Öreg Sam 2010.01.03. 21:27:08

@csorsza:
Ha a mieink csak annyi balfaszságot követnének el....

csorsza 2010.01.03. 21:27:49

@LION_heart: ebben elbeszélünk egymás mellett, de biztos én nem tudom jól megfogalmazni a gondolataimat :)

robinzone 2010.01.03. 21:27:53

második körben pedig az, amit Kádárék sulykoltak az emberekbe: kussolj, és akkor jó eséllyel békén hagyunk. folytatták a magyar diplomácia borzalmas tehetetlenségének gyakorlatát, amit sajnos 1918 óta nem sikerült megváltoztatni. Legutóbbi mélypontja a tehetségtelen és ezért teljesen alkalmatlan Kinga asszony regnálása volt.
ezután lehetne arra gondolni, amire az osztrákok gondoltak, hogy t.i. hozzuk ki a legtöbbet az adott erőforrásainkból.
csak addig meg kéne oldani az első kettőt!

egyenlítő 2010.01.03. 21:39:42

@robinzone: Nézz csak utána, hogy Dél-Tirol és Szlovénia honnan lett lenyesve!

Az osztrákok tudomásul vették a helyzetüket, és a lehetőségeikből indultak ki. Sőt, még Adolf Hitler is azt mondta, hogy Dél-Tirolnál fontosabb az olasz szövetség.

bandeirante 2010.01.03. 21:43:23

@LION_heart: a jobbikinfo egyszerűen színvonaltalan. Gyenge. Minden fórum pártos, de azért vannak színvonalbeli különbségek.

És tényleg nem tetszik, hogy a nyilasokat dicsőítik (mert hát azt teszik, legyünk őszinték), illetve hogy a jobbikot nyíltan a nyilasokhoz hasonlítják. Az a véleményem, hogy a nyilasokat a jelenleginél árnyaltabban és kevésbé negatívan kell megítélni, de azért nagyon távol vagyok attól, hogy bármilyen módon pozitívan gondoljak rájuk.

Ha jobbikos lennék, nem örülnék annak, hogy a pártot nyíltan és dícsérőleg a nyilasokhoz hasonlítják, és a hungaristáknak sem. De mivel nem vagyok jobbikos, ez hipotetikus kijelentés volt.

robinzone 2010.01.03. 21:43:46

Kicsit visszakanyarodva a beszélgetés eredőjéhez: "A jobboldali sajtó és Orbán tévés talpnyalói (pl. Korrektúra, Echo) meg nem bír magával, és alig várja, hogy a csodatevő Viktor király végre beüljön a trónjába"
A magyar jobboldali sajtó is hemzseg az idiótáktól. És akkor mi van? Szerinted Viktor reggel bemegy, és segít szerkeszteni? Ez a viselkedés természetesen felelőtlenség, és könnyen visszaüt, de OV szerintem jóval demokratikusabb beidegződésű annál, mint hogy egyesével cenzúrázza a blődségeket. Pedig lehet, nem ártana!:) (ja igen, a pártját vaskézzel irányítja, de mégis jól csinálhatja, ha ennyire követik, nem?)

csorsza 2010.01.03. 21:43:48

@egyenlítő: ja, más farkával verni a csalánt... Mit érdekelte Adolfot Dél-Tirol, ő a szovjet sztyeppék nagyságrendjében álmodott.

robinzone 2010.01.03. 21:45:30

a viselkedést az idióta médiamunkásokra értettem.

Haloperidol 2010.01.03. 21:46:31

@csorsza:

OK, újraolvasva, tényleg van valami a kritikádban. A maszop tényleg nem fogalmazott meg diplomáciai jegyzéket. De akkor OV legalább tiltakozott volna, vagy ne szavazta volna meg. Egyébként a 2/3ados törvényről külön is lehetett volna tárgyalni a románokkal. Mindenesetre abban igazad van, hogy a román és a szlovák diplomácia messze jobban teljesít, mint a magyar akármilyen kormány alatt. Ők egységesek a magyargyűlöletben és másban is.

Haloperidol 2010.01.03. 21:49:00

@krüger:

Egyébként a kurucon nekem sem tetszik a nyilasok és a nácik dicsőítése. Nem az én stílusom és a holokauszt tagadása marhaság, noha én is utálom, hogy a csapból is a zsiráfok szenvedése folyik. Egy csomó más nép szenvedett la. annyit, pl. a magyar.

Egyszerűen nem olvasom el az ilyen cikkeket, felnőtt vagyok, el tudom dönteni, mit olvasok, Szelektálni kell.

robinzone 2010.01.03. 21:52:16

@egyenlítő: és ott, Dél-Tirolban, üldözték az osztrákokat? ha kihozod nekem, hogy a határon túlra került osztrákok sorsa rosszabb volt a határon túlra került magyarokénál, esküszöm, térdre rogyok, és lesz.pom magam!
meg azért az sem mindegy, onnan mikor takarodtak ki a ruszkik! minket egy "kicsit" tovább nyomorítottak, aminek számos, rendkívül káros következménye volt ránk nézve - illetve VAN, a mai napig.

almodhi 2010.01.03. 21:52:54

"Ők egységesek a magyargyűlöletben és másban is."

Szóval lehetne ezt most egy kicsit árnyaltabban is. Mert Fico tekintetében nincs miről beszélni, de most éppen mintha 3 magyar miniszter is lenne a román kormányban... Máskor meg pont fordítva.

Vagy annyira gyűlölik őket, hogy direkt kitoltak velük?

almodhi 2010.01.03. 21:54:22

"Egy csomó más nép szenvedett la. annyit, pl. a magyar."

Nem.

(Már ha lehet az ilyet mérni egyáltalán...)

Haloperidol 2010.01.03. 21:56:35

@almodhi:

Köszi a linket, én is elolvastam a HV-s cikket. Nem túl korrekt cikk. Tudtommal Vona ELTE történelem szakot végzett, és ha tanárszakot is csinált mellette, akkor kötelező PePszi-t hallgatni. Vagy va valakinek más info-ja Vona pszihológiai tanulmányairól. Az, pedig, hogy Novák Előd "Vákno Ődel" álnéven írt volna a kurucra, az hazugság. (elég beüni a gugliba a nevet). Persze attól még lehet, hogy tényleg ő a főszerkesztő, de ilyen olcsó szart leírni egy "minőségi lapban" mint ez, az gáz.

Hogy aztán mennyi igaz a kurucos Sz.A. sztoriból, és a HV-s sztoriból, különösebben nem izgat. Leszarom, hogy SzA. nem lett jobbikos képviselőjelölt. És akkor mi van?

robinzone 2010.01.03. 21:57:15

@almodhi: ha nem lehet, mire alapozod, hogy nem?

almodhi 2010.01.03. 21:58:56

Nekem a zsuruc tetszett. Könnyen lesz itt zs(idó) bárkiből.

Nemcsak a google létezik a világon: kuruc.info/r/27/16900/

Haloperidol 2010.01.03. 22:01:46

@almodhi:

1. Olvastad Lovas István "Véralgebra" című (meglehetősen híres) írását? Ott feketén fehéren bebizonyítja, hogy egy csomó nép szenvedett sokkal többet, mint a zsiráfok. Számokkal (ha egyáltalán lehet ezt számokkal mérni).

2. Én magyar vagyok, és nekem a magyar emberek szenvedése (köztük pl. a családtagjaim szenvedése) sokkal többet nyom a latban, mint pár noname ismeretlen emberé, akikhez semmi közöm az égvilágon. Még akkor is, ha zsiráfok. Bocsánat, lehet, hogy önző vagyok, de szerintem még vagyunk így ezzel egy páran.

almodhi 2010.01.03. 22:05:26

@robinzone:

Nézd, ha nagyon akarunk lehet numerikus mutatókat készíteni a népirtásokról, úgy hogy a sokat szenvedett népeknek magas lesz a "szenvedési indexük"... Láttam is valahol ilyen genocídium-indexet.

Ezekben (bár nem számoltam utána) a magyarság modern kori 'mutatói' nagy valószínűséggel kisebbek a zsidókénál, örményekénél, khmerekénél, kelet-poroszországi németekénél satöbbi.

A dolog akkor is ízléstelen, (oda-vissza) mivel az egyének szenvedéséről semmit sem mond.

Az is igaz viszont hogy az ilyen mondatok "Egy csomó más nép szenvedett legalább annyit," általában a zsidóság (örménység, kelet-poroszság, stb.) szenvedését bagatellizálják, amit utálok...

robinzone 2010.01.03. 22:05:32

@almodhi: rmdsz-es politikerek vannak ott egészen pontosan. a volt magyar szekusok pártjából. (verestóy attila) a magyarok érdekképviseletével kapcsolatban ritkán szoktak róluk pozitívan nyilatkozni az elmúlt 10-15 évben az ottani magyarok.

Haloperidol 2010.01.03. 22:05:55

@almodhi:

OK, van 1 cikk. Nyertél.:-)

robinzone 2010.01.03. 22:08:04

@almodhi: ez mind igaz lehet, de azt kérdeztem, mire alapozod akkor a kategórikus "nem"-et? ha egyszer nem összehasonlítható!

Haloperidol 2010.01.03. 22:09:06

@almodhi:

Az a büdös nagy igazság, hogy éppen a zsiráfok bagatellizálják más népek szenvedését. Amit én is utálok, nem csak te.

Szerinted ez nem így van?

almodhi 2010.01.03. 22:10:50

@LION_heart:
"mint pár noname ismeretlen emberé, akikhez semmi közöm az égvilágon. Még akkor is, ha zsiráfok. Bocsánat, lehet, hogy önző vagyok, de szerintem még vagyunk így ezzel egy páran."

Most erre mit mondjak... Hogy hülye vagy? Hogy gonosz? Hogy cinikus? Hogy itt talán nem illene a zsiráf szót használnod? Hogy annakidején azok nem noname emberek voltak, hanem a szomszédaid, az osztálytársaid, a szerelmeid? Hogy azért gyilkolhatták meg őket mert sokan ugyanilyen gerinctelenül gondolkodtak mint most Te? Persze akkor annak más tétje volt, és lehet hogy akkor Te is mást tettél volna...

almodhi 2010.01.03. 22:12:26

@robinzone: pont azt írtam hogy összehasonlítható. Csak ízléstelen.

robinzone 2010.01.03. 22:12:48

@almodhi: és tényleg nem akarok ilyen ingoványos talajon tovább haladni, de abban az indexben számításba vették a szenvedésekért kapott kárpótlásokat is? mert ilyet magyar biztos nem kapott senkitől!
mások meg már sokszorosan, sok helyről. egyszer le kellene zárni már azt a történetet, de ott tartunk, hogy az szabályosan üzleti érdekeket (!!!) sért! (t.i. bizonyos üzletembereket és politikusokat 2010-ben sem lehet kritizálni annak vezélye nélkül, hogy szalonképtelenné ne válnánk. ld. pl.: sukoró)

almodhi 2010.01.03. 22:13:54

@robinzone: de magyarok. És a romániai magyarok többsége rájuk szavaz. De hidd el ez egy magyargyűlölő románnak részletkérdés, ő senkit sem tűrne el a román kormányban.

almodhi 2010.01.03. 22:15:47

@robinzone: A halottak nem kaptak kárpótlást.

sárkánysziv (törölt) 2010.01.03. 22:16:24

Már írtam egyszer egy komentben ,nagy koalició, mert másképp nincs kilábalás.

almodhi 2010.01.03. 22:16:52

"bizonyos üzletembereket és politikusokat 2010-ben sem lehet kritizálni annak vezélye nélkül, hogy szalonképtelenné ne válnánk. ld. pl.: sukoró"

Biztos csak zsidózva lehet őket kritizálni?

robinzone 2010.01.03. 22:17:40

@almodhi: amennyiben ízléstelennek találod az ilyen összehasonlításokat (ebben egyébként egyetértünk), hogyan tudsz mégis erre hivatkozva dönteni? ezt el kellene utasítanod, mivel ízléstelen. az lenne tehát az elegáns és logikus válaszod, hogy "nem összehasonlítható, így nem is eldönthető". Nem pedig az, hogy nem.

robinzone 2010.01.03. 22:19:54

@almodhi: sehogy sem lehet, mivel egyből azt kapod: biztos csak az nem tetszik, hogy zsidó vagyok. pedig az nem tetszik, hogy svindler vagy.

robinzone 2010.01.03. 22:20:46

de ez nem azt jelenti, hogy MINDEN zsidó svindler, mielőtt rákérdezel! :)

robinzone 2010.01.03. 22:22:44

Joav Blum ÉRVKÉNT hozta fel a projektjében a származását! Tudta, hogy ezzel pajzsot tol maga előtt. Ez gusztustalan!

bozoa 2010.01.03. 22:26:47

@robinzone:

A zsidók fájdalmáról már annyit hallottam, olvastam, hogy kezdem azt hinni, tényleg nem pusztán a náci ideológia áldozatai lettek, hanem jól koreografált "véráldozat-feltámadás-ebből is üzletet csinálunk utólag" tervezet valósult meg. Szar lehetett a 40-es évek elején, de ennél a népnél kevesebb összetartó népség létezik a világon.

almodhi 2010.01.03. 22:26:48

@robinzone: ebben igazad van. De ha már valaki összehasonlít, akkor bosszantó, hogy még igaza sincs :-).

A kategorikus "nem"ben benne volt némi családi szál is.
Tudniillik én (a pech az pech) határon túli magyar zsidó családból (is) származom.

A déd- és nagyszüleim sokat tettek azért hogy a bécsi döntéssel visszakerüljenek Magyarországra. Magyarországtól később kaptak (nem minden családtag, de sokan) egy ingyenes vonat-utat. A mai Lengyelországba. A családunk érintett részében a túlélési mutató viszonylag jó, 20% volt de a gyerekek (5 és 8 évesek) nem voltak benne.
Utána még egy kicsit tőkések is lettünk.

Így a szenvedés-összehasonlításban valóban egy kicsit szubjektív is voltam.

Bocs.

almodhi 2010.01.03. 22:32:48

@bozoa: beszélgess egyszer el egy hús-vér túlélővel. Még találsz párat...

Haloperidol 2010.01.03. 22:36:16

@almodhi: Konkrétan a nagyszüleimnek voltak zsidó szomszédai a 40es években, akik nem mehettek ki pl. vásárolni és a nagyszüleim segítették őket.

Lehetséges, hogy akkor én is így tettem volna, mert azok nem noname emberek voltak. De most, hogy pl. te is a pofámba nyomod, hogy antiszemita vagyok, amit rendszeresen megkapok a sajtótól, hogy rég meghalt zsidók szenvedéseit hagyom figyelmen kívül, kicsit ideges vagyok.

Az én családomból is haltak meg a háborúban, rokonokat gyilkoltak meg a szerbek délvidéken. Értük gyászolni valahogy nem PC dolog, és ha őket említem, akkor is megkapom, hogy fasiszta vagyok.

Ja, és amikor 90 éves embereket hurcolnak haza Ausztráliából mert 1(!) szemtanú azt állítja h bűnrészes zsidók meggyilkolásában, akkor nem szabad felejteni. "Mondd el fiaidnak." Amikor az ÁVÓsok 56-os sortűzeinek leadóinak számonkéréséről van szó, akkor "El kell felejteni a múltat. Meg kell végre békélni."

Hogy van ez?

Haloperidol 2010.01.03. 22:40:56

@almodhi:

Szóval akkor nálad is ott van a családi szál. Így már érthető! Mindenkinek a saját halottai fájnak a legjobban.

Szóval bocsi, de akkor megint ott vagyunk, ahol az én kommentemben írtam: neked a zsidó halottak fájnak, nekem a magyar halottak.

almodhi 2010.01.03. 22:42:50

@LION_heart: nos nem nyomtam a pofádba hogy antiszemita vagy. Azért, mert nem vagyok benne biztos hogy az lennél.

Miért ne lenne PC gyászolni a Bácskában meggyilkolt 30-40000 magyart?

Miből gondolod hogy meg akarok békélni az 56-os gyilkosokkal?

almodhi 2010.01.03. 22:47:38

@LION_heart: nem tudom hogy figyeltél-e. Én _magyar_zsidó_ családból (is) származom.

Az én _magyar_zsidó_ dédapámat 1939-ben letartóztatták mert az "Igazságot Magyarországnak" mozgalom aktivistája volt (nézz utána, hogy mi volt az, ha nem tudod). Nem a trianoni Magyarországon, hanem a határon túl. Ott egy kicsit macerásabb volt irredentának lenni.

bozoa 2010.01.03. 23:01:49

Visszatérve a blogbejegyzéshez, remélem mindenki kellemesen fog csalódni a Fideszben és a Jobbikban is. Ami nyolc éve keserít minket, az nem fog nyomtalanul eltűnni, de ha a felsőbb körökben ellopott pénz csak fele tűnne el, akkor érezhetően javulhatna az életszínvonal és az életszínvonal-érzet is, és már akkor is megérné. Aki meg a jelenlegi, vagy az előző szoci-kormányt szeretné még, az ne merjen sírni többet a választásokig!

Haloperidol 2010.01.03. 23:06:50

almodhi, OK, bocsánatot kérek, hogy kissé túlreagáltam a dolgot. Igazad van, nem neveztél antiszemitának. És természetesen nem helyes általánosítani a zsidókkal (és a cigányokkal, magyarokkal, stb.) kapcsolatban. A délvidéki dologgal kapcsolatban sajnos már többször megkaptam azt, hogy tekintettel kell lenni mások érzékenységére (pl a szerbekére). Ami sokszor igaz, csak nem a végtelenségig. És sajnálatos módon én leginkább azt tapasztalom, hogy a jelenlegi magyar parlamenti politikusok csak más népek érzékenységére vannak tekintettel, és erre hivatkozva a magyar érdekek képviseletét nem végzik rendesen. Gyávaságból vagy önérdekből. Eddig egyetlen üdítő színfolt számomra a Jobbik. Tuti, hogy sok buta antiszemita van közöttük. Tuti, hogy nem több, mint a fideszesek között. (Azért tudom, mert polgári körös voltam fiatal koromban és jó sok fideszest ismerek. Akkora zsidózásokat életemben nem hallottam, kétlem, hogy ezt akárhol, még a jobbikban is túl lehet szárnyalni.) A vezetőket (legalábbis Vona, Morvai és még egypár) nem tartom butának. Semmivel nem rosszabbak a fideszeseknél. Tuti bátrabbak náluk.

almodhi 2010.01.03. 23:11:06

@LION_heart: Nos rendben, maradjunk ennyiben. A jövőt meg (remélem) mindketten meglátjuk majd...

szekelye 2010.01.03. 23:47:04

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülnék ha igy lenne, de félek azt én már nem fogom megélni.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.03. 23:52:45

Emberek!
A szocik elcsesztek egy csomó dolgot, megérdemlik a vereséget.

Mindenképp új stílus, új kormány kell!

Lehet az a Fidesz, de nem lehet Orbán Viktor aki:
- életében csak pártmunkás volt, sose dolgozott
- ő és csapata is tele van simlivel, hazugsággal / Ezüsthajó, Kaya, Tot, Várhegyi Attila, Pokorny papa, hosszú bájtok éjszakája apeh, Simliska....stb/
- mindig szentnek és megváltónak állítja be magát
- többször bukott, ha olyan jó volt miért nem kellett a polgároknak
- a beteges hatalomvágy és a bosszú fűti
- nem az országépítés hanem a bosszú és elszámoltatás vezérli

- pár éve még lecsuhásozták a papokat, most meg megy a seggnyalás
- külföldön is állandóan zavart kelt, bemószerol, szartkever. Neheztelnek is ránk sok helyen.
- 20 éve dagonyázik a politikában, gazdagszik, jól megél a politikából, de felelős ő is az elcseszett 20 évért.

- országmegosztó, ami hátráltatja a fejlődésünket.
- diktatórikus módszerekkel irányítja pártját, sokan zúgolódnak is
- személyi kultuszában lassan túllépi mesterét Rákosi Mátyást

- Régóta nem ő a legnépszerűbb Fideszes politikus, de kiépített diktatúrájában nincs ellenvetés.

- Most a pécsi Vízműnél rendelte meg a fideszes műbalhét, tesztelve a polgárokat hogy viselkednek ha jövőre netán hatalomra kerül és ez vár rájuk.

- Amíg ő van addig 1-1,5 millió biztos hogy ellene szavaz.

Vannak normális, tehetséges jobbos politikusok/ Varga, Kósa, Rogán.../miért nem ők veszik már kézbe a Fidesz és az ország irányítását?

Orbán Viktor helyett más, hiteles, szerethető ember kell az ország élére!

bandeirante 2010.01.04. 00:18:21

@Ne szavazz a 4 mutyi pártra, Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz: Orbán Viktor ma az egyetlen ember, akinek reális esélye van az ország rendbetételére. Lehet, hogy nem ő a legnépszerűbb politikus a pártjában (bár ebben nem vagyok biztos), de ha a népszerűség a lényeg, akkor talán legyen Egerszegi Krisztina a miniszterelnök.

egyenlítő 2010.01.04. 07:29:57

Orbán Viktor nem akar miniszterelnök lenni. Ő A MINISZTERELNÖK.

egyenlítő 2010.01.04. 07:49:04

@robinzone:

"A kilencvenhét százalékban osztrákok által lakott Dél-Tirolt az első világháborút követően csatolták Ausztriától Olaszországhoz. Az államhatárok megváltozása súlyos megpróbáltatást és szenvedést hozott a tartomány lakossága számára, amely néhány évvel később, a fasizmus hatalomra kerülésével érte el csúcspontját. Beszüntették a német nyelvű oktatást, elbocsátották a német anyanyelvű tanárokat, hivatalnokokat, a helyükre olaszokat hoztak. A Tirol név használatát betiltották, és ugyancsak tilos volt használni az osztrákok lakta települések eredeti német elnevezését. A német családneveket olaszra változtatták, és 1927-tõl még a sírfeliratokat sem lehetett németül írni." (Magyar Nemzet, 2006. aug. 5.)

És bizony ezekből az évekből származik az egyik kancellár mondása, hogy "Ausztriának meg kell tanulnia kis országnak lenni!" Azóta is ehhez tartják magukat.

baliquez 2010.01.04. 11:41:30

@krüger: Eddig is volt esélye Orbánnak legalább a koala által okozott károkat enyhíteni (és abból nem mellékesen politikai tőkét faragni), de nem, neki kényelmesebb volt sértődötten kivonulgatni, meg duzzogni HOSSZÚ ÉVEKEN keresztül. Bezzeg a költségtérítést meg a képviselők fizetésemelését megszavazta mély egyetértésben, közben elmutyizgatott a koalával a háttérben boldogan.

Működött neki ez sokáig, és most továbbra is arra épít hogy ha nem csinál semmit akkor nem hibázhat, és azért ez a stratégiája mert egy gyenge, szar, korszerűtlen, program nélküli megélhetési politikus, aki a populista baromságai szajkózásán kívül leginkább csak a pöffeszkedéshez ért. Meg ahhoz hogy donpintéreket ajánljon belügyminiszternek. Undorító köpönyegforgató okádék törpe, "mi'szterelnökúr", zsebdúcse.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.01.04. 18:45:46

A Zorbán a garancia a Jobbik 20%-ára. Ha hátravonulna, százezrek szavaznának vissza a fideszre. Így a Jobbikra fognak. No de, így is jó!

Samott 2010.01.05. 16:42:29

Na, az index elkezdte szepen osszegyujteni: index.hu/belfold/2010/valasztas/leszleszlesz/

Megicsak itt lesz a Kánaán. :)

bandeirante 2010.04.29. 23:59:21

@Attila64: Hát, már így választás után nagyon látszik, hogy mekkora hülyeségeket írogattatok. És az is látszik, hogy Orbánra többen szavaztak, mint önmagában a fideszre. Ez is megvolt, na.
süti beállítások módosítása