2010. január 03. 13:33 - Reckl_Amál

Csodavárás

Az év eleji optimizmus jogosságát nem áll szándékomban senkitől sem elvitatni, olyan ez, mint a malacsült, ilyenkor jár. De azon a messiásváró derűn, amely a jobboldali sajtóban, tévéjben tapasztalható kissé megdöbbentem.

A dolgot a ma már leplezetenül elfogult köztársasági elnök nagy ívű beszéde indította. Sólyom Lászlót a tájékozatlanabb tévénéző valamilyen sosemvolt, de áhított kulturált konzervatív kormányfőnek is gondolhatná, annyira egy irányba beszélt. Normál esetben elutasítanám, ha a köztársasági elnök a jelenlegi kormányzat bukását, ill. a számára kedvesebb ellenzékiek választási győzelmét nyilvánosan áhítaná. De jelenleg nincs normális helyzet, a mai nem létező kormányzásnak tényleg véget kell vetni, és ez csak úgy lehetséges, ha a mostani kormánypártot KO-val illeti ellenfele.

Kedves jobboldaliak! Ne ringassuk magunkat illúziókban, a 2010-es Fidesz-győzelem is a kisebbik rossz győzelme lesz. Pontosan úgy, ahogy eddig is, az ellenzék melletti egyetlen elfogadható, racionális érv a mostaniak leváltásának szükségszerűsége lesz. Tegyük hozzá, még sosem volt ilyen erős ez az érv.

A jobboldali sajtó és Orbán tévés talpnyalói (pl. Korrektúra, Echo) meg nem bír magával, és alig várja, hogy a csodatevő Viktor király végre beüljön a trónjába. Akkor aztán egyből kitisztul az ég, a vakok látni fognak, a bénák futóversenyeket nyernek, sőt talán Hajdú Péter is emberré változik egy csapásra.

Pedig a párt intelligens, és egyúttal vonzóbb alakjai, Stumpf István és Schmidt Mária pl., hónapok óta figyelmeztetnek, nagy pofára esés lesz, ha a gyurcsányizmus abszurd kártékonyságai alatt nyögő emberek túlzott elvárásokat támasztanak. De úgy látszik, ez nemcsak az egyszeri fideszesig nem jut el, hanem a párt és holdudvara sem látja be. Mert - és Stumpfnak ebben teljesen igaza van - ha túl sok lesz a be nem teljesült ígéret (vagy túl sokat kell rá várni), az a szélsőségesek felé hajtja majd az embereket. Ráadásul ma már nem csak általánosságban beszélünk róluk, hanem nagyon is konkrétan; a Jobbik már a második helyre ácsingózik. Márpedig azok lennének csak a sötét idők, a Jobbik várható kormányzati tevékenysége még a mostaninál is sokkal siralmasabb lenne, hiszen a párt prominensein végignézve csupán nagyhangú, beszűkült senkiket látunk; és még ránk is lenne tukmálva ez a prolimagor hangulat is, amelytől én személy szerint undorodom, annyira hazug, annyira primitív.

A legfőbb baj Orbán Viktorral az, hogy nem elégszik meg azzal, ami van. A Jobbik parazita, önmagában nem létezik. Nem kell ellene külön küzdeni, mert egy jó kormány mellett elsorvad, csak akkor erős, ha a környezete kellően legyengült, kellően romlott. Meglep, hogy Orbánék már nem emlékeznek arra, milyen sikeresen semlegesítették annak idején a MIÉP-et. Mert - bár akkor nem így láttam - az Orbán kormány még tényleg kormányzott, a látványos hülyeségek, a kisgazda téboly és a lopkodások mellett azért zajlott munka. Csurkáék meg benn ültek a parlamentben, és semmire sem voltak jók. A ciklus végére legtöbb hívük is látta, mennyire fölösleges volt rájuk szavazni.

Most a Fidesznek "csupán" annyi a dolga, hogy szinten tartsa jelenlegi pozícióját. Finoman, kényelemesen dolgozhatnának kellemes többséggel. Ezzel a messanisztikus hangulattal viszont már készítik is elő maguknak a feszültséget, az elégedetlenséget. Mert a népszerűséghajhászó Orbán még mindig nem akarja megérteni: a mostani közel kétharmados tábor nem mind megvilágosodott új-fideszes, hanem jobbára csalódott, sértődött, türelmetlen mindenféle szavazó, amely a racionalitás alapján a legkisebb rosszat a Fidesszel azonosította. De ez nem Orbán eredménye. Éppen ezért kellene szerényebben, higgadtabban hozzáállni a dolgokhoz. Mert ahogy halványul Gyurcsány képe, úgy erősödnek meg Orbán arcélének ellenszenves vonásai. A gyökértelen vagy kitépett gyökerű szavazókat meg könnyedén viszi a szél.

A 2010-es választást a Fideszt már megnyerte, már nem kell izmozni, főleg olyan "kocsmatöltelékekkel" nem, mint a Jobbik. Az elmúlt évek legfőbb tanulsága az, hogy egy választást bárki meg tud nyerni trükkökkel, na de a kormányzás, az az igazi feladat. Erre kellene józan módon készülni végre!

321 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr951641673

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mire gondolt Sólyom László? 2010.01.03. 17:13:38

A konzervatív újságíró szerint elfáradt és Fidesz-párti volt a nemzet elnökének beszéde. Mi most szavazásra bocsátanánk mire gondolhatott, amikor "politikai újrakezdésről" beszélt. Az egyéb javaslatokat a kommentekben várjuk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.03. 15:33:54

Az a baj, hogy az emberek azt hiszik hogyha a Fidesz nyer akkor eljon a Kanaan.

Pedig nem.
A benzin ara ugyan ugy magas lesz, a munkanelkuliseg nem fog azonnal megoldodni, stb, stb, stb.

almodhi 2010.01.03. 15:36:14

"Pedig a párt intelligens, és egyúttal vonzóbb alakjai, Stumpf István és Schmidt Mária...."

jajjj...

Jenő bá 2010.01.03. 15:37:17

Az utóbbi hetek legnormálisabb helyzetértékelése. Minden szavával mélységesen egyetértek.

Káposztakukac 2010.01.03. 15:39:01

@almodhi: én is erre gondoltam amikor olvastam. amúgy a szerzőnek javarészt igaza van.

és ezt szerintem a fidesz is tudja, ők sem hülyék(legalábbis nem annyira), pontosan tudják, hogy a választási ígéreteket nem fogják tudni betartani. ezért is folyik részükről a puhatolózás a költségvetési hiány növelése érdekében. tudják, hogy az imf nem fogja engedélyezni, tudják, hogy az eladósodás nem járható út...úgyhogy kedves választópolgárok, nagyon sajnáljuk, de mégis lesz ingatlanadó meg anyám kínja...

csorsza 2010.01.03. 15:41:29

Jaj, megint ez a trendi ballib húzzuk-le-a-fideszt/másikat is a saját szarunkba, úgyse lesz velük sem jobb, satöbbi.
Az a ciki, h nem értitek: nem remél senki semmi hirtelen radikális változást a Fidesz-kormánytól. Egy határozott(abb), kiszámítható(bb) trendet, pozitív irányváltást várnak a szavazóik a Fidesztől, a jelenlegi fosmocsárhoz képest. Megjegyzem, nem nagy kihívás a feladat...
Ennyi. Ja, és azt, h takarodjanak végre a gecibe a bajnaigyurcsánylendvaiszekeresmesterházystbstb gyökerek. Ez már maga a totális siker volna. Ez mondjuk nem kicsi dolog lenne.
Akik radikális változást, a kánaánt ígérik, és azt várják a választásoktól, azok a jobbikosok. Ti velük keveritek (direkt?) a Fideszt.

fuzzbomb 2010.01.03. 15:43:21

Remek írás! Köszönöm.

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2010.01.03. 15:43:45

Egyetértek. De ebben a játékban a Fidesz is hibás, nem csak a választó, ha hirtelen csodát vár, hiszen eléggé azt kommunikálják az emberek felé, hogy egy csapásra mindent megváltoztatnak, holott rengeteg dolog meg fogja kötni a kezüket (IMF, EU, munkanélküliség, hosszú távú beruházások), így ha nem jól adagolják majd be az embereknek, hogy miért is nem változott meg MINDEN, akkor lehet, hogy újabb 4 év múlva már a Jobbik lesz az aktuális ,,Megváltó" szerepben. Akkor pedig jajj az országnak.

almodhi 2010.01.03. 15:43:57

sajnos attól tartok a szerzőnek az idézett mondatban is igaza van (mármint a rendelkezésre álló emberek _közül_ intelligens és vonzóbb) :-(

"úgyhogy kedves választópolgárok, nagyon sajnáljuk, de mégis lesz ingatlanadó meg anyám kínja..."

és hördül a nép: haaaazuuudtatooooook!!!

beszélő 2010.01.03. 15:46:53

Kritikai hangvétel helyénvaló.
A sztárolt személyekkel nem értek egyet, de az elmarasztalt Echo tv sem szolgát rá a bírálatra.
Hibákat nyilván ők is elkövetnek, de legalább van egy sziget ebben a morális posványban és amikor nézem a műsorukat építgetem a légvárakat, és elfelejtem, hogy a másik oldalon ötször annyi, és tízszer ordasabb médiák szédítik a birkákat.
Természetesen a FIDESZ jól teszi, ha mértékkel igérget, mert úgyis győzni fog olyan rossz volt ez a horda, de kétharmados többsége meg nem lesz.
Jó lenne már egyszer kicsit előre lépni a kétkamarás parlamenti struktúra irányába, és felszámolni a parlamenti diktatúrát.

2010.01.03. 15:48:14

ezt már ezerszer leírta mindenki, mi értelme volt leírni ismét?
szar ami van de jön a fasizmus jaj ja jaj jaj
tömören ennyi :D

is 2010.01.03. 15:48:28

a céges világban azt mondják: ha nem újítasz, ha nem akarsz előre menni, már csődbe is mentél. szerintem a FIDESZ 'kussolása', amiből te még többet is kívánsz, mások szerint meg éppen, hogy mondani kellene már valamit (és itt FIDESZ-esekre gondolok) erodál. vannak belső közvéleménykutatások: neked azt mondják, hogy a Jobbik az MSZP-ből nőtt ki, és örömmel olvassák, ahogy ezt a blogoszférás huszonévesek teli torokkal nyomják, de belül, a belső közvéleménykutatások alapján dolgoznak. javaslom, hogy te itt kívül is üljél fel fordítva a lóra: ha azt mondják, hogy az MSZP-ből van a Jobbik, és nem kell félni, de tenni meg a Jobbik ellen tesznek, akkor inkább a tettekre hallgass. akkor az a tanulság, hogy a Jobbik nem az MSZP-ből van, és van ok a félelemre. 2006-ban egy sokkal gyengébb MDF-et nem tudott a FIDESZ lenyomni, az is itt egy tanulság.

én emlékszem az EU választásokra: minden közvéleménykutató 15-16 helyet jósolt a FIDESZ-nek 5-6-ot az MSZP-nek, max. 1-et az MDF-nek, max. 1-et a Jobbiknak, slussz. a választás délelőttjén Orbán Viktor azt mondta, hogy 12-nek is örülni kell. nem az ujjából szopta. a 15-16-os közvéleménykutatók mosták a te agyadat. az övét nem, ő tudta. szerencsével 13 lett a FIDESZ-nek (56%-ra arányosan még 12 jutott volna, a Jobbiknak kellene, hogy 4 legyen), téged lepropagandáznak, de belül racionálisan mennek előre.

a kormányzásra készülés pedig folyik, az alábbiakkal:
- Pokorni: tanár alapú iskolafinanszírozás
- Pesty: 200 milliárd az eü-be
- 7%-os hiány
- 3 éves GYES visszaállítása
- vagyonadó eltörlése
- a nyugdíjrendszer teljes visszaállamosításának lebegtetése
- vizitdíj, tandíj természetesen nem lesz

ezen már nincs mit reménykedni, ezt már most elbaszták. meg fogjuk kapni, nem lehet már előle elugrani, de ha téged Magyarország jövője érdekel, akkor nyugodtan sírjál ezeken itt fenn.

fuzzbomb 2010.01.03. 15:49:10

@csorsza:
Szerintem Te nem érted.
"Egy határozott(abb), kiszámítható(bb) trendet, pozitív irányváltást várnak a szavazóik a Fidesztől, a jelenlegi fosmocsárhoz képest."

És ha valaki azt gondolja, hogy pontosan ez az, ami (megint) nem fog eljönni Viktorral? Hm? Merthogy erről szólna a cikk is.

"Egy határozott(abb), kiszámítható(bb) trendet, pozitív irányváltást várnak a szavazóik a Fidesztől, a jelenlegi fosmocsárhoz képest."

Jó. Várd.

almodhi 2010.01.03. 15:49:28

@beszélő:

"de legalább van egy sziget ebben a morális posványban" biztos két Echo tv van az egyiket én nézem a másikat meg Te...

"Jó lenne már egyszer kicsit előre lépni a kétkamarás parlamenti struktúra irányába"

hogy választaná(n)k meg/ki a felsőház tagjait?

is 2010.01.03. 15:51:19

@csorsza: "Ja, és azt, h takarodjanak végre a gecibe a bajnaigyurcsánylendvaiszekeresmesterházystbstb gyökerek. Ez már maga a totális siker volna"

És aki a BayerKövérSimicskaSemjénstbstb gyökerek takarodását várja, az hová álljon, és az miben reménykedhet?

ostván 2010.01.03. 15:52:18

@csorsza: Ne kívánd, hogy tűnjön el! Ártasz vele a Fidesznek. Ugyanis csak rosszabb jön helyettük. Sokkal-sokkal rosszabb! De ti akarjátok így, csakhogy mindenki szenvedni fog miattatok.

speculum 2010.01.03. 15:52:51

Azért a Jobbik ilyen mértékű lekicsinylésével nem értek egyet - mindamellett, hogy rájuk szavaztam és fogok is - az tény, hogy a jelenlegi "arcok" nem ütik meg mindenben azt a szintet ami manapság elárt lenne, ugyanakkor őszintén és hittel teszik amit tesznek, így ez elnézhető nekik. Mindazonáltal az is biztos, hogy a 14-es választásra nagyot fog változni a jobbik karakterében és "arcai"-ban is. Ha a parlamentbe kerülnek akkor rögtön meg fog élénkülni körülöttük a levegő és olyanok is merik és fogják vállalni az odatartozásukat akik igazi karaktert adnak majd neki. Tehát a következő négy évben nagy változáson megy át majd a jobbik, a szélsőséges radikalizmusból a megfontolt és kiváró radikalizmus felé.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.01.03. 15:54:04

@almodhi: lehet sejteni, hogy Orbánék milyen taktikát fognak követni

Ha hatalomra kerülnek, akkor bejelentik, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mint gondolták, és ezért várni kell a jóléti intézkedésekkel, de ennek a is ballib az oka. Szóval minden erővel a mostaniakat fogják bűnbaknak megtenni, de ezért nem kell őket sajnálni, megérdemlik.

De ez a taktika legfeljebb 1-1,5 évig fog működni. Közben a Jobbik ugyanúgy populista szöveggel fogja támadni Orbánékat, mint ők a mostani kormányt, és elképzelhető, hogy idővel a Jobbik ugyanolyan módon fog megerősödni a fidesz mellett, ahogyan a Fidesz most a szerencsétlenkedő mszp mellett.

Érdekes lesz nézni, hogy a Fidesz hogyan próbál majd ennek elébe menni, hogy ne így legyen.

is 2010.01.03. 15:55:56

@almodhi: nem, nem. hanem 2012-ben lesz népszavazás, valami 300Ft-ra hajazó kérdésben. és lesz csodálkozás, mikor a kormány 20%-ot fog ott is kapni.

hrotko82 2010.01.03. 15:57:37

@csorsza: Az a ciki, h nem értitek: nem remél senki semmi hirtelen radikális változást a Fidesz-kormánytól.

Ebben nagyon tévedsz! Itt nem a értelmiségiekröl van szó! Nem ők adják majd a szavazatok többségét.
Gyere le vidékre, űllj be egy kiskocsmába bármelyik 2-3000 lelkes faluban. Pont hogy 10 fidesz szavazóból 8 ezt várja. Csodát, kánaánt, pénzt,stb...
Bár az is igaz hogy ha ezeknek az embereknek ha világosan elmagyaráznák hogy mi fog valójában történni, abban a pillanatban jobbik szavazókká módosúlnának. Ha most sötétségben hagyja őket Orbán úr akkor nyert 4 évet, és csak 4 év múlva kell izgnia a jobbik miatt.

almodhi 2010.01.03. 15:57:41

@speculum: "ugyanakkor őszintén és hittel teszik amit tesznek" ismerünk ilyeneket (a teljesség igénye nélkül, időrendben) Vlagyimir Iljics Uljanov, Benito Mussolini, Adolf Schicklgruber, Pol Pot...

"megfontolt és kiváró radikalizmus felé"

aha, ez nyilván tetszeni fog a szűz kurváknak és a magas alacsonyaknak is...

lavór 2010.01.03. 15:57:46

Nos, aki "csodát" vár, az finoman fogalmazva, nem normális. Józan paraszti ésszel elég lenne egy nem hazugságra, korrupcióra épülő kormányzás, némi gazdaság élénkítéssel keveredve. De ez csak álom marad. :)

zoliopata 2010.01.03. 15:59:44

Te is burokban elsz,nem jarsz az utcan,nem jarsz nyilvanos helyeken?Kitol varhatjuk,hogy rendet tegyen a kozbiztonsag teren!? A Jobbiknak van egyedul programja a ciganyok megfekezesere,mert ok nem szavazobazist latnak bennuk,mint a tobbi part.Ha valaki tenni akar valamit az orszagert,azt rogton szelsosegesnek kialtjak ki.

fourgee 2010.01.03. 15:59:54

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Sokan azt hitték, hogyha Fidesz lesz kormányon, akkor itt a világvége, aztán azt is hitték ugyanezek, hogyha MSZP lesz megint, akkor eljön a kánaán.

Mi ebből a tanulság? Hülyék mindkét oldalon vannak. :)

A baj csak az, hogy míg mi becsületes állampolgárok építjük az országot, addig ti vörös és narancssárga szemellenzősök lezüllesztitek... Mindkét oldalt és MEGSZÁLLOTT híveit valami távoli szigetre kellene száműzni, ott öljétek tovább egymást :)))

Miatyank 2010.01.03. 16:00:54

Mond kedves Amal!
Mennyit fizetnek ezekert a polkorrekt szdszes propaganda cikkekert?Jo penz eseten beszallok.Nea aggodj, a prolimagoroknak is elege lett mar a sivatagirablokbol politikussa vedlett tolvajokbol, es tetszik vagy sem, ez is egy folyamat:jon az ami ellen fizetnek teged.Az akkori hozzaszolasaidat nagyon varom.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 16:01:24

Azért az ne felejtsük el, hogy attól, mert a MIÉP és a JOBBIK is radikális, teljesen más a kettőnek a helyzete, tagozódása, támogatottsága, szavazóinak a szociális, társadalmi köre. Őket közel sem olyan könnyű ellopni, mint a MIÉP előretörését, ami emlékezzünk, semmilyen előretörés nem volt, meglepetésre egy ciklusra bekerültek a törvényhozásba, ezzel szemben a JOBBIK nagy erővel jön fel. Szóval, a megoldás kulcsa már nem a Fidesz kezében van.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.01.03. 16:03:51

@hrotko82: vagy bele kell hallgatni az echo vagy a hírtv betelefonálós műsoraiba

Ha az ottaniak az átlag fidesz szavazót jelenítik meg, akkor tényleg nagy csalódás lesz, mert ott többségében csodavárás érződik a betelefonálók szövegeiből.

Nem lesz könnyű dió ez a fidesznek, hogy megmagyarázza nekik, hogy mégsem olyan egyszerűek a dolgok.

Hozzászólok (törölt) 2010.01.03. 16:04:23

Korrekt írás.
Kb. ez a helyzet.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.03. 16:05:18

" Akkor aztán egyből kitisztul az ég, a vakok látni fognak, a bénák futóversenyeket nyernek, sőt talán Hajdú Péter is emberré változik egy csapásra."

Nem tudom ezt a baromságot honnan veszed. Nem, nem lesz csoda és a jobboldali emberek többsége, akikkel beszélek fórumokon pontosan tisztában vannak ezzel. Ezt a 8 évet 15 lesz, amíg kiheverjük. A 2002-es 57%-os GDP arányos államadósságtól a mostani 82,7%-ig jutottunk. Ez 21 789 milliárd forint. A munkanélküliségről, és a már világgazdaság előtt megkezdődő recesszióról nem is beszélve. Van fogalma arról bármelyik mszp-szdsz szavazónak, hány évig fog ez még évi fix x száz milliárd forintot jelenteni, csak a kamatok törlesztése?! Ennyibe kerül a jóléti rendszerváltás, meg a trükkök százai, meg a Kádár-fan nyugdíjasok szavazata...

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2010.01.03. 16:05:23

"Meglep, hogy Orbánék már nem emlékeznek arra, milyen sikeresen semlegesítették annak idején a MIÉP-et."

Ha Orbánék nem csinálják ki a MIÉP-et, még ma is kormányoznának, igaz, 4 évig Csurkával kellett volna, de Torgyán után talán túlélték volna... És ezt sokan a mai napig nem tudták nekik megbocsátani, ezért pártolnak a Jobbikhoz, mintegy bosszúból, hogy kicsinálták a MIÉP-et...

hrotko82 2010.01.03. 16:10:27

nincs echo sem hirtv-m se atv-m, se blikket se magyar nemzetet se népszavát nem olvasok. épp azért hogy ne mossa ki senki az agyam. Így nem tudhatom ki telefonálgat be ilyen műsorokba.
Én csak abban bízom hogy a nyertes jól csinálja majd és végre az ország felfelé indul, és talán 20 év mulva elérjük azt amit 20 éve mostanra igértek...

Öreg Sam 2010.01.03. 16:11:02

@agyvihar:
Tökéletesen egyetértek,mint ahyogy a cikk (majdnem) minden szavával.
Szivesen átaludnám az elkövetkező 4 évet,és hallgatnám a 2014-es kampánydumákat,amikben már nem lehet az előző elkúrásokat okolni.
Amig ebben az országban a kormányzás a HATALOMRól szól,és nem a nép szolgálatáról,addig senki ne várjon eredményeket,max.még több degeszre tömött zsebet.
Csodaváró hangulaban vagyunk,pedig csodák csak 5000 évente történnek,és azt már letudtuk....

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 16:16:14

Érdekes 4 elé elé nézünk mindenesetre, meglátjuk, a negatív vagy a pozitív tettek kerülnek-e majd túlsúlyba. Egy remek hozadéka azonban rögtön lehet: az MSZP megszűnik, mint nagy párt létezni.

Dr Kangörény 2010.01.03. 16:16:28

@hrotko82: Látod ez nagy baj. Ugyanis, az, hogy te miben bízol, rajtad kívül senkit sem befolyásol. Azonban a tömegek véleménye tömegeket befolyásol. Amit itt írtál az annyit jelent, hogy gűzöd sincs arról, mi megy ebben az országban.

öntelt radírpók 2010.01.03. 16:22:28

@Non est volentis: lehet, hogy a jobboldali emberek többsége - főleg akik fórumoznak - tisztában van ezzel, de a választók összesen kb. 20%-a jobboldali. Úgy további 20% lehet meggyőződéses baloldali (szocdem, komcsi stb.), a maradék 60% pedig világnézetileg, politikailag tájékozatlan és könnyen befolyásolható massza - na ez utóbbiak azok, akik el szokták dönteni a választásokat.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.03. 16:24:17

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Mostanában ezen filóztam, hogy ha választanom kéne mi között választanék:
1.) Ott tartunk ahol most, és 2010-ben oda kerül az MSZ(M)P, ahova szerintem már 20 éve való.
2.)Gyurcsányt és Medgyessyt kitöröljük az emlékezetből, kapásból Bajnaival indítunk 2002-ben, szigorú és korrekt gazdaságpolitika, emiatt 2006-ban kormányváltás. Valamikor 2006-8 között euró bevezetése. Lenne eurónk a válság elejétől kezdve, lenne kb 50%-os GDP-arányos államadósságunk.

Én végül ez utóbbira szavaznék, mérlegelve a pozitívumait az egyes lehetőségeknek... De hát ez van.

hrotko82 2010.01.03. 16:26:28

@Kangörény_: miért nincs? mert nem nézem ezeket a csatornákat? mi mást tehetek mit szavazok és bizok? menyjek ki az utcára hőzöngeni pirosba, kékbe, zöldbe, vagy narancsbA öltözve?
Szóval szerinted ha valamiben tömegek hisznek az már jó is? Nem azért fogok fekete börcipőt venni mert körülöttem 2 millióan azt mondják hogy vegyél mert nagyon jó.

sárkányfő 2010.01.03. 16:29:34

Sose hittem volna, hogy van élő ember, aki intelligensnek, no pláne vonzónak(!) tartja Stumpfot meg Szörnyellát, de hát tévedtem, emberi dolog...

Azért valahol vicces hogy féltitek már így előre a fideszt az amúgy törvényszerűen bekövetkező csalódástól. Nem az országot féltitek, meg izgultok, hogy hogyan is lesz, meg miként, hanem a pártot. Fityeszes blog-e ez?

Hogy is mondta 2002-ben a válsztás másnapján Kövér? Na, ki emlékszik?

Amúgy a csalódást pofonegyszerűen meg lehetne előzni: korrektséggel. Orbán (és nem valami huszadrangú klónja) kiáll, és közli hogy mi lesz. Júniusban, Októberben, jövőre, és 2014-ig végig. Úgy híjják ezt, program. Meg ütemterv. Meg számon kérhető konkrétumok és határidők.

Ja, hogy akkor máris csökkenne a népszerűség? Népszerűek is akarunk maradni, homályban tartani mindent, számítani a csodavárók szavazataira, de azért ennek árát, a csalódást már nem kérjük?

Kecske, káposzta...

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.03. 16:29:52

Ne higgyünk a 20 évünket elcsesző, mutyizó, hazudó, sumák politikai "elitnek" / Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz /.
Ezektől tudjuk mit várhatunk /semmi- jót/, nem tudnak és nem is akarnak megváltozni!

Én bizalmat adok az új arcoknak, pártoknak, ők még nem csaptak be, nem hazudtak!

Orbántól az örök készenlétistől, a sokszor bukottól, várni a megújulást /plusz Mikola, Pintér, Kövér, Várhegyi.../ megdöbbentő és nevetséges.

A legtöbbet O. Viktor ártott a hazának a 20 év alatt.

A tagság sincs mellette a diktatúrája miatt, ha nem ő lenn már régen nyertek volna!

Várjuk kit, milyen új "ászt" jelöl e Fidesz miniszterelnöknek!

Legyen más a politika, LEHET MÁS A POLITIKA!

Dr.Hook 2010.01.03. 16:30:40

Érdeklődéssel figyelem, ahogy az ellenségkép szépen változik a fidesz részéről, alábecsülik a szocik találékonyságát,-ezt belátják majd idővel,remélem- beindult az össztűz a jobbik sáncaira,szerintem reménytelenül. Prolizzák-parasztozzák őket ahol csak lehet,nevetséges, Magyarország lakóinak zöme ebbe a két kategóriába tartozik,önhibáján kívül, természetesen. A csodavárásnál, van sokkal rosszabb, ha az emberek már nem várnak semmit, hadd várjunk már valamit,-könyörgöm- az államszoializmus bukása után 20 évvel!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 16:31:17

@Non est volentis: Tetszetős gondolatmenet, de Magyarországon rossz lenne a helyzet legalább annyira, mint a környező államokban, egyszerűen a világgazdasági hatások miatt. Persze, nem annyira mint ma. De az a tény, hogy eltűnik mint tényező az MSZP, felbecsülhetetlen.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2010.01.03. 16:31:58

Sok jó megállapítás, meglátás van a postban, de az egyik legnagyobb állítása szerintem nem igaz, azaz, hogy Orbán nem látná, hogy nem szabad tovább fokozni a várakozásokat, mert akkor nagy pofáraesés lesz. Ezt szerintem látja, az persze egy érdekes kérdés, hogy akkor miért nem tesz ellene, vagy mit tesz.

fififáné 2010.01.03. 16:32:04

Most akkor el kell menni szavazni vagy tök mindegy ?

Mizu 2010.01.03. 16:32:07

érdekes poszt de semmi újat nem mondó, ilyen TG féle mekegés. Remélem többet nem leszel ilyen parazita blog az index címlapján.

Dr.Hook 2010.01.03. 16:32:13

jav.államszocializmus

Gera 2010.01.03. 16:32:15

@Non est volentis: Az a baj, hogy ha nem jutunk el idáig, akkor Bajnai a hatalom közelében sem lenne. Ezt az embert kizárólag azért tette oda az élre az mszp, mert ki akarták húzni 2010ig anélkül, hogy minden összeomlana. Épp ezért nem is szabad az mszp politikájára nézvést következtetéseket levonni abból, hogy Bajnai nem csinálja rosszul. Ha lenne rá lehetőségük, fél perc alatt eltakarítanák Bajnait és ott folytatnák, ahol abbahagyták. Nem Gyurcsánnyal és Medgyessyvel van itt a gond, hanem az egész mszpvel úgy, ahogy van. Baromira nincsenek képben, szerintem fel sem fogják, mit tettek az országgal, egyszerűen ennyit tudnak jelenleg. Talán a totális vereség segít nekik a megújulásban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 16:32:57

@A tagoknak már nem kell Orbán, ki lesz a m.jelölt?: Azért szerintem kicsit többet ártottak a hazának 8 év kormányzással a szocik, mint 4 évvel Orbán, de te tudod.

Baldvogel 2010.01.03. 16:34:28

A Fidesz soha nem állt még ilyen közel ahhoz, hogy őszinte szavakkal, különösebb látványpékség nélkül is szép győzelmet söpörjön be, hála az elmúlt évek szocialista szabadrablásának és kormányzati ámokfutásának. Itt lenne a nagyszerű alkalom, hogy megalapozzanak egy tisztességes kormányzást, olyat, amely nem hazudozásban és igérgetésben fogant. Félek, ehhez a Fideszben nincs elég egyenes ember.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 16:34:33

@Gera: Remélem a totális vereség a kimúlásban segít nekik. Ezer ok mellett azért is, mert az MSZP miatt nem lehet normális, európai szociáldemokráciáról beszélni itthon.

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2010.01.03. 16:35:37

@speculum: ,,őszintén és hittel" Hát, lehet. De nekem kicsit sem tűnik reálisnak az őszinteségük. A Jobbik élén jelenleg remekül acsarkodó, őszintének tűnő szólamokat megpendítő, de kifejezetten okos emberek állnak szerintem. Okosok, mert meg tudják lovagolni a társadalmi elégedetlenséget, a nemzetiségi ellentéteket és ,,tudják, mi kell a népnek". Tudják mit és hogyan kell mondani, ha kiállnak 1000 feldühödött és elégedetlen ember elé. Tudják, hogyan kell szavazókat gyűjteni. Okosok, de nem ők a jövő. Ezzel a technikával hosszú távon nem lehet mit kezdeni. Vagy változtatnak és részesei lesznek az államgépezetnek az eszméik konszolidálásával, vagy elszigetelődnek. Hiszen ha netán eljutunk végre valamikor a gazdasági fejlődés ,,Kánaánjába", a kutya sem lesz kíváncsi a kisebbségellenes és határrevíziós himnuszaikra.

balage 2010.01.03. 16:41:15

Nem tudom ki írta, de én nem látok sehol csodaváró embereket. Van aki kitart a bal oldal mellett, van aki a másik oldalra fog szavazni. Mi eccerű pógárok, csak azt tudjuk, hogy a kisebbik rosszat fogjuk választani. Nem várjuk a csodát. Az elmúlt 8 év hihetetlen vicc volt. Ez van. Teljesen tökéletesen dilettáns, sehova sem vezető esztelen 8 év. Életünk 8 éve baszod. Sok.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.03. 16:42:20

@Gera:

Ezzel tisztában vagyok, amiket írtál, békeidőben nem bírna Bajnai a szocikkal. Ez inkább egy gondolatkísérlet volt, hogy ha választanom kellene a magyar baloldal történelmi megtisztulása és egy sokkal jobb gazdasági helyzet között, melyiket választanám.
De igazából hülyeség. :)

Érdekes amúgy, hogy a volt szocialista országokban egyedül itt maradt ilyen sokáig és ilyen nagy erő az állampárt jogutódja a rendszerváltás után.

Gera 2010.01.03. 16:42:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A megújuláshoz a jelenlegi mszpnek gyakorlatilag ki kell múlnia. És asszem ezt már nem is nagyon kerülhetik el. Az, hogy kb egyetlen egyéni képviselőjük sem lesz és listán is pocsék eredményt fognak elérni, szerintem garancia erre.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 16:44:39

@Non est volentis: Romániában is azért erősen megmaradt, de nem véletlen, hogy Csehországban, Szlovákiában, a volt NDK-ban ellehetetlenítették a további működésüket.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 16:45:34

@Gera: Reméljük. Egy új baloldali párt, új és friss, nem az állampártból származó emberekkel idővel komoly versenytárs lehet.

olvasom a kuruc.infót ....nem szarabb az indexnél 2010.01.03. 16:47:52

ÁLJEN REKL ANÁL!!!! kiváló a blogg... kár hogy szart se ér...dekel

kuki123 2010.01.03. 16:48:22

"Márpedig azok lennének csak a sötét idők, a Jobbik várható kormányzati tevékenysége még a mostaninál is sokkal siralmasabb lenne, hiszen a párt prominensein végignézve csupán nagyhangú, beszűkült senkiket látunk; és még ránk is lenne tukmálva ez a prolimagor hangulat is, amelytől én személy szerint undorodom, annyira hazug, annyira primitív."

Elmész te a jó kurva anyádba hogy jó primitív legyek
ott a program a Jobbik oldalán nézd meg Z.Kárpát Dániel műsorait www.youtube.com/watch?v=JY7zf47GKtc
mielőtt kinyitod a szád

sertésszamba:-/ malacmambó 2010.01.03. 16:54:17

Reméljük. Egy új baloldali párt, új és friss, nem az állampártból származó emberekkel idővel komoly versenytárs lehet.

ja, idővel... reméljétek!!!

Lenin élt, él, élni fog!!!

hüjék. így 1szerűen...

almodhi 2010.01.03. 16:54:59

@volánrulz: én speciel ismerem ezeket, mégha nem is tapadok a képernyőre ha ilyesmit látok.

Na most ami a videóban van az az undorító, hazug és primitív. Z. K. D. pedig nagyhangú beszűkült senki. Olyan neked való...

Silcon 2010.01.03. 16:55:35

Az izmozás a 2/3-os többség elérése miatt folyik. Azért, hogy pár megcsontosodott dolgot meg lehessen változtatni. A csodavárók ki fognak hullani, ez nem vitás. Aki elhiszi, hogy 8 év mindent felélő sáskapolitikája után 1-2 év elég lesz a helyreállításhoz, az potenciális jobbik vagy mszp szavazó.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.03. 16:58:49

Reméljük. Egy új baloldali párt, új és friss, nem az állampártból származó emberekkel idővel komoly versenytárs lehet.

Hosszabb távon szerintem is jó, de egy olyan 10-15 évig azért követhetnénk a jelenlegi lengyel modellt: ott ugyanis lényegében széthullott a baloldal. Csak jobb és még jobb között lehet választani gyakorlatilag... ;)

almodhi 2010.01.03. 16:59:09

"Egy új baloldali párt, új és friss, nem az állampártból származó emberekkel idővel komoly versenytárs lehet."

Mivel Magyaraországom gyakorlatilag csak baloldali pártok vannak (igen, a Fidesz is az és a Jobbik is az, de még Bokros Lajos is szocdem), mi a f@sznak egy 'új' és 'friss'?

Quadanium 2010.01.03. 16:59:56

A FIDESZ-nek nincs más dolga, mint folyamatosan azt szajkózni, hogy kolbászból lesz a kerítés. Nekem mindegy hogy mit vált valóra, de ha csak a negyede lesz az igaz, akkor máris sokkal jobb a helyzet, mint most.
Itt most választást kell nyerni, méghozzá nagyon nagy többséggel semmi más nem számít. A nép ugyanaz, mint 2002 és 2006 -ban. Akkor is nyilvánvaló volt, hogy hazudnak a férgek, mégis rájuk szavazott a többség.
Mit csinált a FIDESZ akkor? Azt mondta, hogy az MSZP hazudik, és legyünk reálisabbak az ígérgetéssel, de ezzel be is bukta a dolgot. Remélem tanult a múltkoriból és nem lesz hülye.
Megint: Itt most választást kell nyerni, méghozzá nagyon nagy többséggel.

A többit meg meglátjuk az elkövetkezendő 4 évben. Az biztos, hogy ennél rosszabb nem lehet. Orbánt meg lehet utálni, de senki más nem alkalmasabb miniszterelnöknek, mint ő, legalábbis a jelenlegi politikai palettáról.

nikon 2010.01.03. 17:00:20

Ha a Fidesz egy cég lenne, aki piaci részesedést szeretne bővíteni, mit csinálna?
Szegmentálná a lehetséges vevőit (választóit). Néznék pl., hogy vannak itt nyugdíjasok, közalkalmazottak, vállalkozók, fiatalok, értelmiségiek, stb.
Néznék, hogy melyik csoportban mennyien vannak, meg hogy a csoportoknak mik a preferenciáik (elvárásaik). Aztán - ha tisztességesenek akarnak látszani - néznék, hogy a portékájuk (programjuk) rendelkezik-e azokkal a jellemzőkkel, amiket az adott célcsoport különösen preferál?
És mit akar a legnagyobb célcsoport? Hát azt, hogy Gyurcsányék börtönbe, leszámolás és pénzosztás, máriaországa... Csodavárás, virtuskodás, szomszédtehene.

A fidesz üzenetei szépen leképezik a hazai választópolgárok arányait. Pl. értelmiségiből olyan kevés van, hogy nekik alig jut üzenet. Erre tartják mondjuk a Stumpfot meg a Smittet.Végül is ki nem sz@rja le azt a maroknyi marginalizálódott, frusztrált okoskodót? A zömük amúgy is a közszférában dolgozik, és mint ilyeneknek ott a köznépnek szóló igéretek javarésze.

A többi kicsi, de domináns célcsoportttal meg OV külön megegyezik. Vagy véleményvezérezik a "neves közgazdászokkal", ugye, akik gondolom mind kicsi baksis reményében vállalták a reklámarc szerepet.

A Jobbik meg ebbe a jó kis komonikációs levesbe köpik éppen bele, mert ők konkrétabban artikulálják a tömeg igényeit. Nem azt mondják, hogy a jog minden eszközével... meg elszámoltatás, hanem azt, hogy börtönbe a bűnösökkel.
Ezért harsogja a fidesz, hogy a jobbik a maszop kreatúrája és viszont.

Izgalmas játszma. Már amennyire izgató, hogy épeszű, gondolkodó embernek fingja se lehet arról, hogy végül is konkrétan mit is fog csinálni a Fidesz a hatalmon. Szerintem valami olyat, mint ez a mostani pár szürke eminenciás, csak mellényt is vesznek hozzá a zakó alá.

Másrészt csak annyira értelmes azon hőzőngeni, hogy jaj a Jobbik, meg a Viktor nem elégszik meg azzal, ami van, meg ilyenek, mintha azon menne itt az agyalás, hogy a tomikristály tényleg olyan varázslatosan veszi ki a makacs koszt a szálak közül, mint a tévében mutatják, vagy csak trükk az egész?

(Épp olvasom, hogy a Bajnai nem mutatja meg a bukszát a Jobbiknak, mert nem demokratikus párt. Haha! Kérdezze mán meg az ecceri nyugdíjast, hogy mit akarna jobban: 13 és 14 havit, vagy demokráciát?)

Van még előttünk pár izgalmas évtized...

almodhi 2010.01.03. 17:01:15

@Quadanium: "Mit csinált a FIDESZ akkor? Azt mondta, hogy az MSZP hazudik, és legyünk reálisabbak az ígérgetéssel,"

pl. 14. havi nyugdíj...

Silcon 2010.01.03. 17:01:34

@A tagoknak már nem kell Orbán, ki lesz a m.jelölt?:
"A legtöbbet O. Viktor ártott a hazának a 20 év alatt. ...
Legyen más a politika, LEHET MÁS A POLITIKA!"

Úgy akarod megváltani a világot, hogy csak a klubrádiót meg az atv-t tudod fogni?

sertésszamba:-/ malacmambó 2010.01.03. 17:02:32

kb. addig kitart a lopott pénz...

stars7726 2010.01.03. 17:04:05

Hozzák nyílvánosságra az ügynöklistát,még a választások előtt.

sertésszamba:-/ malacmambó 2010.01.03. 17:04:38

deja vu érzésem van...
mintha már olvastam volna ezeket a f@szságokat évekkel ezelőtt a FIDESZ-szel kapcsolatban...

kuki123 2010.01.03. 17:06:21

@almodhi: ezt úgy mégis mire alapoztad?

almodhi 2010.01.03. 17:06:39

@stars7726: na persze, ezért választották meg teljes egyetértésben a volt kommunista titkosrendőr Balajti Lászlót az NBH főigazgatójává... :-(

almodhi 2010.01.03. 17:07:20

A videó(k)ra és a kommentedre...

RobN 2010.01.03. 17:09:21

Ki várja a csodát?!Kutyából (kutyákból) nem lesz szalonna!Mellesleg "csak" úgy megjegyezném,hogy ettől ami az elmúlt 7 évben történt extrémebb biztos nem fog történni az országban!A jelenlegi bagázs nagyon magasra tette a mércét!

Quadanium 2010.01.03. 17:09:32

@almodhi: Nagyszerű a memóriád csak kicsit szelektív!
Kérlek sorold ezzel ellenben a szoci propagandát. P. a 100 lépés program, meg a 10 EZER MILLIÁRDOS(!) fejlesztés.

stars7726 2010.01.03. 17:11:57

@almodhi: akkor tegye meg az orbán!

almodhi 2010.01.03. 17:13:06

Azt állítottad ugye, hogy az MSZP összevissza ígért fűt-fát (ez igaz és nincs köztünk vita) a Fidesz pedig reálsabban mérsékelte az ígéreteit (ez meg nem igaz - erre bátorkodtam ellenpéldát mondani...)

almodhi 2010.01.03. 17:14:27

@stars7726: A Fidesz is egyetértett Balajtival... :-(

stars7726 2010.01.03. 17:16:01

@almodhi: aha,ebben vhogy megvolt az egyetértés??pedig érdekes és tanulságos olvasmány lenne,azt gondolom.

Párton-kívüli 2010.01.03. 17:16:48

@csorsza: Sajnos te képviseled a "stílusoddal", a bugyuta lánglelkűségeddel azt a fajta FIDESZEST akitől sokakat kiráz a hideg. Te ne kérjél ki magadnak semmit a Fidesz nevében, mert hála istennek nem te vagy a Fidesz. Viszont nézeteidet, és a reakciódat illetve igen közel állsz ahhoz a jobbikhoz amivel nem szeretnéd ha összekevernék a kedvenc pártodat! ????.
Egyébiránt az írás ha tetszik neked ha nem JÓÓÓÓÓÓ.

almodhi 2010.01.03. 17:18:00

@stars7726: Hát igen, de ha belegondolsz a Fidesznek nagyobb blama ha kiderül egy-két emberükről hogy izé... annakidején...

Ezért aztán kis hazánkban ez veszett fejsze nyele.

Quadanium 2010.01.03. 17:18:18

@almodhi: Én sem azt mondtam hogy nem ígért semmit, csak azt, hogy reálisabb volt. Persze hibáztak ők is, de az már csak a kapkodás miatt volt. Egyszerűen nem tudtak megbíkózni a szocik hihetetlen ígéreteivel.

baliquez 2010.01.03. 17:19:45

Szőlőbánya, "ne mi nyerjük a legtöbbet", Ezüsthajó, Koronaúsztatás, az "Ember Aki Soha Nem Hazudott", mutyi mutyi mutyi..

Bármilyen zabolátlannak is tűnik olykor a Jobbik, ők tépik meg majd egyedül a tökét a túlnyert Fidesznek a Parlamentben, ők lesznek azok akik likudviktor totális egypártiasítását kritizálni fogják, mert a maszop és a többi hazaáruló társaság mindent aláír majd és megszavaz egy-két apró pozícióért amivel a klientúrájuknak legalább a főkolompos részét tápolhatják - remélhetőleg ügyvédre költik majd azt is.

Lehet hogy a Jobbikos politikusok korruptak lesznek. Lehet. A többiről viszont már teljes bizonoyossággal tudható hogy azok.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 17:21:06

Akárhogy is, májustól sok minden változik, ez tény. Bizakodjunk a legjobbakban, azzal, hogy 8 év után befejeződik a szoci kormányzás, senki sem jár rosszul, csak az, aki irreálisan gondolkodik.

stars7726 2010.01.03. 17:22:05

@baliquez: mindegyik politikus korrupt.ne legyenek illuzióid ezzel kapcsolatban.itt 4 éve alatt mindegyik milliomos lesz.

almodhi 2010.01.03. 17:25:08

@Quadanium: hát a 14. havi nyugdíj az minden csak nem reális. Most viszont meglenne a módjuk hogy kapkodás nélkül valami racionálisat ígérjenek.

Mégis, a fősodor valahogy az összes kádárista elvárásnak igyekszik megfelelni... És ebből nehéz lesz majd visszatáncolni; Magyarország meg lassan csúszik tovább (esetleg kicsit lassabban mint az elmúlt 8 évben...). Nem hiába tapogatóznak a fiúk a 7-8% hiány irányában. És nem véletlenül intett be ennek az IMF.

stars7726 2010.01.03. 17:26:02

@almodhi: nem baj,de ideje lenne végre tiszta,viszonylag tiszta vizet önteni a pohárba.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.03. 17:28:39

@Quadanium: A 100 lépés program még a választások előtt volt, a fejlesztések alatt meg az EU-s fejlesztéseket értették, és azok teljesültek is.

.szali 2010.01.03. 17:32:25

Hm. Hogy én mit várok a Fidesztől?

Pl. a szlovákok ne töröljék már ennyire fel velünk a padlót. A mai "magyar" diplomácia teljesítménye egy vicc. Legyen kettős állampolgárság, ne legyen lerománmunkavállalózás. A bűnözést pedig fékezzék meg - pl. most a törvényben előírtnál több ezerrel kevesebb a rendőrök száma. (Így lehet igazán a Jobbikot visszaszorítani.)

Ez aligha csodavárás. Egyáltalán, nem tom, honnan veszik mostanában ezt a marhaságot. Beszélt a posztíró már valaha Fideszessel?

.szali 2010.01.03. 17:36:06

Ja, és:

"A 2010-es választást a Fideszt már megnyerte, már nem kell izmozni [...]"

Az MSZP meg q*rvára elvesztette,
úgyhogy felesleges izmozni.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.03. 17:36:55

@.szali:

"Ez aligha csodavárás. Egyáltalán, nem tom, honnan veszik mostanában ezt a marhaságot"

Nekem úgy tűnik, ez az új baloldali-liberális toposz. "Nem lesz kolbászból a kerítés a zorbán alatt sem!"

Kár, hogy igazából nyitott kapukat döngetnek... Megjegyzem elég alacsonyra tették a lécet, egy közepes kormányzás is maga a kolbászbólkerítés lesz ehhez a foshoz képest, amit 8 év alatt felmutattak.

sanyisanyi 2010.01.03. 17:38:01

"Jobbik parazita"
Csak nem részlehajló valaki?? Ha ezt az egy mondatod leírod, már megvan az index címlap.
Csak nehogy te is csúnyán pofára ess, és a Jobbik tényleg rendet tegyen, ahogy a programja szól!

Inkább azon kéne elgondolkozni, vajon miért esett hirtelen minden párt a Jobbiknak, amikor elkezdték boncolgatni a politikai bűnözők megfelelő helyre küldését??
De persze biztos én vagyok parazita, mert a bűnözőket börtönben akarom látni!

stars7726 2010.01.03. 17:40:46

@.szali: már voltak a választások?

Baltasar Espinosa 2010.01.03. 17:43:03

@Krokodil: tulajdonképpen tesznek, ezen a blogon egész jó kis csokrot gyűjtöttek össze (fidesz-igeretek.blog.hu/) a csodavárást csillapítani próbáló nyilatkozatokból. Persze ez elég kevés. Ha hetente-havonta egy fontosabb fideszes elmondja ezt a hír- vagy echo-tv-ben, az nem hagy akkora nyomot, mert ugyanezen csatornák műsorvezetői (és nézői - vö. sms-csík :)) hajlamosak erősíteni a csv hangulatot, ha nem épp a fő gerjesztői között vannak.

almodhi 2010.01.03. 17:44:36

@Non est volentis:
nem ez a toposz, hanem a következő:

Orbán előtt két út áll:

1.
betartja azokat az ígéreteket és sejtetéseket amiket ő és a Fidesz prominensei tettek az elmúlt években.

Ez az elkúrás egyenes folytatása.

2.
Szembesíti a 'népet' az igazsággal és racionális döntéseket hoz.

Ekkor nagyon nagy tömegek fognak benne keserűen csalódni, hazugozni fogják és követelni az ő kádári jussukat.

Amit OV. tehetne, az az, hogy ügyesen/finoman egyensúlyoz a két fenti lehetőség között. Ekkor, ha szerencséje van, sikeres lehet.

De egyrészt ezt már el kellett volna kezdenie, másrészt én nem nézem ki belőle a szükséges ügyességet/tisztességet/okosságot stb.

bandeirante 2010.01.03. 17:46:06

@sanyisanyi: A jobbik tényleg parazita alakulat. Ha netán hatalomra kerülne, nagyon rövid idő alatt tönkretenné az országot. De mivel úgysem fognak, azt mondanak amit akarnak. Vagyis nyugodtan lehetnek demagógok (élnek is ezzel a lehetőséggel).

fghjk12345 2010.01.03. 17:47:12

Én nem látom ezt a nagy csodavárást. Az emberek kiábrándultak a politikából, a politikusokból. Senki se vár csodát, legfeljebb egy nagyon szűk rajongói csoport, de ők - éppen, mert rajongók - sosem fognak kiábrándulni.

És a fideszen sem látom, hogy azt ígérné, kolbászból lesz a kerítés (bár önmagamat kímélendő nem hallgatom meg Szijjártó és Cserpalkovics összes nyilatkozatát). Konkrét ígéretet is csak egyet tudok: eltörlik az ingatlanadót, ezt meg nem lesz nehéz megvalósítani.

Majd az igazi kampány lesz érdekes, ahol már mindenki konkrét, számonkérhető ígéretekkel jön elő.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.03. 17:47:49

Emberek!
A szocik elcsesztek egy csomó dolgot, megérdemlik a vereséget.

Mindenképp új stílus, új kormány kell, de nem kell O. Viktor!

Lehet az a Fidesz, de nem lehet Orbán Viktor aki:
- életében csak pártmunkás volt, sose dolgozott
- ő és csapata is tele van simlivel, hazugsággal / Ezüsthajó, Kaya, Tot, Várhegyi Attila, Pokorny papa, hosszú bájtok éjszakája apeh, Simliska....stb/
- mindig szentnek és megváltónak állítja be magát
- többször bukott, ha olyan jó volt miért nem kellett a polgároknak
- a beteges hatalomvágy és a bosszú fűti
- nem az országépítés hanem a bosszú és elszámoltatás vezérli

- pár éve még lecsuhásozták a papokat, most meg megy a seggnyalás
- külföldön is állandóan zavart kelt, bemószerol, szartkever. Neheztelnek is ránk sok helyen.
- 20 éve dagonyázik a politikában, gazdagszik, jól megél a politikából, de felelős ő is az elcseszett 20 évért.

- országmegosztó, ami hátráltatja a fejlődésünket.
- diktatórikus módszerekkel irányítja pártját, sokan zúgolódnak is
- személyi kultuszában lassan túllépi mesterét Rákosi Mátyást

- Régóta nem ő a legnépszerűbb Fideszes politikus, de kiépített diktatúrájában nincs ellenvetés.

- Most a pécsi Vízműnél rendelte meg a fideszes műbalhét, tesztelve a polgárokat hogy viselkednek ha jövőre netán hatalomra kerül és ez vár rájuk.

- Amíg ő van addig 1-1,5 millió biztos hogy ellene szavaz.

Vannak normális, tehetséges jobbos politikusok/ Varga, Kósa, Bod Péter, Rogán.../miért nem ők veszik már kézbe a Fidesz és az ország irányítását?

Orbán Viktor helyett más, hiteles, szerethető ember kell az ország élére!

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.03. 17:50:40

Az 1.-re nincs mód, ha másért nem, mert szükség lesz újabb IMF-hitelre, meg a meglévőnek is megvannak a maga szigorú feltételei. Ezen nem lehet lazítani, mert Magyarország képtelen lenne magát tisztán piacról finanszírozni. Itt nincs mit elkúrni, nincs mozgástér.

A 2. pont meg abból indul ki, hogy egyenlőséget lehet tenni a közé, hogy szoros választás után csalással nyersz, és a saját kormányodat váltod 4 év után, vagy 8 év ellenzéki lét után veszel át egy romhalmazt.

Személyes véleményem szerint a Fidesz most azt csinálja hogy nem csinál semmit. Próbálja gondolom minél későbbre tolni a kampányt, akkor meg lesz egy-két általánosság, oszt' jónapot. Ilyen konkrét dolgok, hogy bevezetjük a 20. havi nyugdíjat szerintem nem lesz. Egyrészt ezt már tényleg senki nem hinné el, másrészt nincs is rá szükség elnézve az erőviszonyokat. Pont erről beszélek, hogy nincs csodavárás, meg katarzis.

almodhi 2010.01.03. 17:50:48

@Ne szavazz a 4 mutyi pártra, Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz: Ha amit írtál az igaz, miért is válasszunk OV helyett egy másik Fideszest?

almodhi 2010.01.03. 17:54:07

@Non est volentis: túl optimista vagy, aza az embertömeg amelyik el szokta dönteni nálunk a választásokat, nem gondolkodik ilyen 'cizelláltan'. De várjuk ki. Ha 2010 végéig valahol 5000-nél több ember skandálja majd hogy "Orbán takaroggy", nekem volt igazam...

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.03. 17:58:04

@almodhi:

Szerintem borítékolható, hogy lesz Orbán-takarodj is. Na nem a harcos mszp-s nyugdíjasok vagy budai liberális értelmiség részéről, hanem jobbszélről.

zsidesz. likud viktor, soroljam még?

pedig igazából ráférne erre az országra 10-15 év nyugalom, amikor semmi érdekes nem történik a politikában, csak csendben fejlődünk és fölzárkózunk egy kicsit a nyugathoz életszínvonalban, kultúrában, mentalitásban stb....

almodhi 2010.01.03. 18:00:24

@Non est volentis: "pedig igazából ráférne erre az országra 10-15 év nyugalom, amikor semmi érdekes nem történik a politikában, csak csendben fejlődünk és fölzárkózunk egy kicsit a nyugathoz életszínvonalban, kultúrában, mentalitásban stb...."

álom álom édes álom... de nem rajtam fog múlni...

csorsza 2010.01.03. 18:01:57

@fuzzbomb: ha vki ezt gondolja, akkor az vajon mit gondol valójában? Maradjon, ami eddig volt? De jó ötlet, gratulálok... Vagy mit?

.szali 2010.01.03. 18:05:27

@stars7726: Miért, szted ki fog kormányt alakítani?

has 2010.01.03. 18:06:08

Szegény Sólymot mindenki hülyének nézi, pedig csak figyelmesen kell olvasni. Ő már most megmondta mi lesz itt. A nap pályája győdemelmesen emelkedik. Aztán delel és azután.... Nem kell itt csodákat várni. Az egyik önző impotens banda helyett jön a másik. Amíg ezek váltogatják egymást a parlamentben nem fog megváltozni semmi sem. Ha valami új társaság szerveződik, mint a jobbik, mindjárt megjelennek ismerős arcok és élére állnak, olyanok akik már lejáratták magukat más zászló alatt.

csorsza 2010.01.03. 18:06:14

@is: össze sem mérhető az általad említettek kártékonysága az általam említettekével. Aki ezt nem látja be, legalább saját magának, azt csak sajnálni tudom.

egyébként meg, reménykedj 2014-ben.

has 2010.01.03. 18:06:53

Elnézést az IA-tól.

.szali 2010.01.03. 18:07:45

@Non est volentis: Igen, ez hasonló legenda, mint a "Bokros a Kárpátok pénzügyi géniusza" típusú elhintett susmusok - bár ez utóbbit sikerült az MDF javára elsütniük.

csorsza 2010.01.03. 18:09:25

@hrotko82: vidéki vagyok, járok kocsmába :) Ott most a jobbik a menő :)

Alapvetően igazat adok neked. Az általad említett emberek közül sok ennél sokkal egyszerűbb dolgokat sem ért meg. Sancta simplicitas! :)

csorsza 2010.01.03. 18:16:05

@Párton-kívüli: hű bazmeg, jól kiosztottál! :)
Lánglelkű sajnos már nagyon régen nem vagyok, ha ez jött le a kommentemből, szövegértésed elégtelen, leülhetsz.
És nem kértem ki semmit, főleg nem a fidesz nevében, legfeljebb a magaméban.
Fideszre szavazok, a jobbikot, mint érzelmi és hit alapon szerveződött pártot nem sokra tartom, ha már rákérdeztél. Miattam egyébként bárki összekeverheti a két pártot, de akkor az az illető szellemi egyszerűségét mutatja csak.

stars7726 2010.01.03. 18:25:09

@.szali: azt nem tudom.de szerintem még te sem.de a választások még nem voltak megtartva.de javíts ki ha igen.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2010.01.03. 18:29:51

@volánrulz: Na pont az ilyen faszkalapoktól ments meg Uram minket.

Pajtás 2010.01.03. 18:30:38

leszarom az Orbán, Pintér, Kövér, Simicska féle taplókat. az viszont gáz, hogy az ország nagy része hajbókol nekik.

Haloperidol 2010.01.03. 18:34:18

A MILPet könnyű volt lenyomni, mert Csurkáék köre 50+-es szocializmisban felnőtt, az apjuktól a Horthy rendszer nosztalgiáját halló vén faszingerekből állt.

A Jobbik 20-30 éves dühös fiatalokból áll, akik nem fogadják el azt, hogy az idősek diktljanak nekik. Őket nem lesz könnyű lenyomni, mint ahogyan 20 év előtt is Orbánék voltak a "forradalmárok". Tetszik vagy nem, OV a múlt, és a Jobbik a jövő. Egyszerűen ők a fiatalok MOST. Orbán is már közel van az 50-hez.

Pszt! 2010.01.03. 18:34:20

Én manapság bármerre járok, bárkivel beszélek, mindenkit arra biztatok, hogy szavazzon a Jobbikra. Mert a magyarnak ez kell! Megsz.patni a viktort, utána a sötétség.

Pajtás 2010.01.03. 18:36:16

a másik meg az hogy a fidesz 8 éve csodákat ígérget, eljött az idejük, bizonyíthatnak az Orc Shamanjukkal az élen.

almodhi 2010.01.03. 18:39:10

@LION_heart: Azt értem hogy fiatalok. De miért retardált idióták?

bandeirante 2010.01.03. 18:43:40

@LION_heart: Hát, ha a jobbik a jövő, akkor én azt a jövőt nem akarom megérni. A gyerekeimet se hagyom ebben a jövőben.
És nem azért mert maszopos vagyok, soha életemben nem szavaztam rájuk az elmúlt 20 évben.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.03. 18:44:46

@almodhi:

Én nem vagyok jobbikos, de nem hiszem hogy olyan retardált idióták lennének a jobbik-szavazók, ahogy azt sokan beállítják. (sötét, kopasz, nyálcsorgató nácik).

Egész egyszerűen van egy nagyon komoly közbiztonsági és felzárkoztatási probléma egy rakás faluban, ami már az ott élők mindennapjait is érezhetően megkeseríti (érts: "cigánybűnözés".)

Másrészt meg van egy általános (és jogos) elit-ellenesség (minden politikus húzzon a ...-ba), amiből tudnak profitálni.

Szerintem ha 39 fokos lázad van nem az a megoldás, hogy dühös vagy a lázmérőre, és ezért hozzávágod a falhoz vagy berakod a fagyasztóba. Azt kell "brutális őszinteséggel" megvizsgálni, mitől erősödött így meg, és szépen lassan elkezdeni meggyógyulni.

bandeirante 2010.01.03. 18:47:24

@Ne szavazz a 4 mutyi pártra, Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz: Ennek a nagyobb része nem igaz és tételesen cáfolható.

De még ha igaz lenne, akkor is csak azt tudnám mondani, hogy százszor inkább Orbán mint Vona.

sárkánysziv (törölt) 2010.01.03. 18:49:16

A leterített embereket ne bántsd már ,ezt a helyzetet nem ők okozták !!Nem azon kellene gondolkozni hogy milyen a másik és mit fog tenni ,az embert kellett volna élni hagyni !!

csorsza 2010.01.03. 18:49:39

@LION_heart: 20-30 éves fiatalokból, meg sok öregből, akik végre kiordibálhatják magukból az évtizedek folyamán felgyülemlett feszültséget.
A Jobbik még a jelen is csak éppen hogy. Ha komoly politikai potenciál van bennük, akkor kb. 2014 lesz az első választás, ahol egyáltalán a hatalom megragadásában kezdhetnek gondolkodni. Addigra viszont, ezek a 20-30+ évesek éppen 40+ évesek lesznek. Szinte majdnem annyi, mint most az "öreg" Orbán :))
Tény, ezek a fiatalok már nem a Kádár-rendszerben szocializálódtak, mint Orbánék. De hogy amiben szocializálódtak, az mennyivel jobb nekik, hát az nagy kérdés...

Haloperidol 2010.01.03. 18:50:30

@.szali:

Igazából 2002-ben és 2006-ban is ez volt a "taktika" a Fideszben, hogy "fiúk, az MSZP most ANNYIRA elb@szta a dolgokat, hogy nekünk most nem nagyon kell semmit csinálni, csak kivárni. A nyerés titka most az, hogy ne csináljunk semmit." OK, 2002-ben azt hangoztatták, hogy "4 év ilyen csodálatos kormányzás után, ahol annyi minden adtunk az embereknek, az eredmények magukért beszélnek..."

B+, ennyi sok lúzert egy pártban életemben nem láttam. Még meg is ideologizálják, hogy MIÉRT NEM KELL DOLGOZNI.
Most is ez van: nem azért nyernek, mert ők ANNYIRA JÓK, hanem mert a szocik elkúrták.

És igen, nagyon remélem, hogy nem lesz meg a 2/3-uk, mert a Jobbik bejön melléjük kontrollnak. És amíg Kövér Laca már azt hangoztatja, hogy MENNYIRE NEHÉZ lesz a számonkérés, mert a bűncselekmények legnagyobb része elévült. Baszus, ÉN NEM AKAROM EZT HALLANI. Igenis LESZÁMOLÁST AKAROK. Kár, hogy nem lehet akasztani.

phaidros 2010.01.03. 18:52:16

A Fidesz-kormánytól önmagában én nem várok csodát. Amit várok az az, hogy egy nagy többségű, határozatképes és határozott kormány erősíti a gazdaságunkat, a Forintot, önmagában azért, mert a gyeplőhöz egy új, kvázi "tiszta" (a mostani MSZP-hez képest) erő kerül.

Haloperidol 2010.01.03. 18:53:22

@csorsza:

Akik öregek, azok nincsenek vezető pozicióban.

És nekik jobban elhiszem, hogy fellépnek a korrupcióval szemben.

MÁR MOST olyan belső szabályzást hoztak, ami megtiltja az álláshalmozást, amíg a fideszesek karöltve szavaznak meg mindent a maszoppal, ami a korrupciót elősegíti. Majd pont ők fognak ezzel a rendeszrel szembeszálni és leszámolni, mi?

phaidros 2010.01.03. 18:54:14

Egyébként belegondolni is csodás, milyen lesz amikor a Jobbik zsideszezni fog nyíltan. Szegény ballerek meg fasisztázni fogják balról... de majd a Lenvai úr Ausztriában megmondja, hogy hogyan kell ezt értelmezni. :)

Haloperidol 2010.01.03. 18:54:39

@almodhi:

Konkrétan miért retardált idióták?

almodhi 2010.01.03. 18:55:01

@Non est volentis: speciel most nem a szavazókra gondoltam, hanem a Jobbik prominenseire. Bár a szavazók között is akad biztosan ostoba ember.

Sokat elmond az országról az is, hogy a 'náciketrecből' simán kitörhet egy párt, ha megtalálja az alkalmas üldözendő/fegyelmezendő népcsoportot.

Másrészt pontosan azoknak az embereknek kellene tudniuk, hogy a Jobbik 'megoldásai' (mik is azok?) sz@rt sem érnek, akik évtizedek óta olyan faluban élnek, ahol jelentős a cigányok létszáma.

Mindez persze nem menti fel az aktuális uralkodó elitet/értelmiséget az alól, hogy idáig fajulhattak a dolgok. De ez már egy másik topic.

almodhi 2010.01.03. 18:57:15

@LION_heart: hát nem is tudom. Ahogy hallgatom őket, mindig ez jut eszembe...

Talán mert buták, tudatlanok és gonoszak.

Haloperidol 2010.01.03. 18:58:00

@krüger:

A Jobbik jelenleg ezzel a politikával azért erős, mert ilyen SZAR VAN AZ EGÉSZ országban.

Ha hatékony a politikájuk és radikális, jó irányú változást okoznak (vagy ellenzékben vagy kormányon, tökmindegy), akkor normális ország lesz itt, ahol nincsen ekkora bűnözés és korrupció. (Ezt a Fidesz egymagában nem tudja elérni, mert része a rendszernek, ő alkotta meg ezt a rendsezrt a többi parlamenti párttal egyxütt.)Ha ez bejön, és normális ország lesz itt, akkor a Jobbik vagy politikát/hangot vált, vagy elsorvad. Ennyi. A most szükséges politikát ŐK CSINÁLJÁK, senki más.

csorsza 2010.01.03. 18:59:28

@LION_heart: igen, ez a jobbikosok legnagyobb reménye, hogy ők majd tiszták maradnak (ha eddig egyáltalán...), és majd lesz erkölcsi alapjuk.
Nagy tévedés. Fogunk majd hallani korrupt jobbikosokról, zsákmányt gyűjtő jobbikosokról, stb.
A hatalomnak - szavazatnak - ára van. A politikához sok pénz kell, és azt vissza kell majd adni. Ősi törvény. Be fogja a jobbikot is darálni a politika. Szép dolog illúzióknak hinni, the a valóság más.

hőte 2010.01.03. 19:02:18

"...de nem hiszem hogy olyan retardált idióták lennének a jobbik-szavazók, ahogy azt sokan beállítják. (sötét, kopasz, nyálcsorgató nácik)."

...és tényleg.

Haloperidol 2010.01.03. 19:02:44

@almodhi:

Hát, akkor ne szavazz rájuk. Ez a demokrácia lényege. Viszont közel félmillió ember úgy gondolja ebben az országban, hogy OV. nem fog megváltást hozni, mert ő is elkúrta, nem csak gyf. Például én is így gondolom. OV egyszerűen arra játszott, hogy a gazdaság akkora szarba kerül, hogy az MSZP széthullik. Ez be is jött, úgy látszik enélkül nem tudott választást nyerni, akkora lúzer a fidesszel együtt. Csakhogy nem számolt a jobbikkal, és most be vannak szarva tőle, jogosan. Csak legyene is. Remélem, hogy tényleg lesz valamilyen elszámoltatás, amit a fidesz nem csinál meg, már most keresik a kifogásokat az mszp-s üzlettársaiknak.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.03. 19:07:05

@almodhi:
"speciel most nem a szavazókra gondoltam, hanem a Jobbik prominenseire. Bár a szavazók között is akad biztosan ostoba ember."

Hát nem tudom, én csak Vonát meg Morvait ismerem. Nekem Vonáról az a benyomásom, hogy nem hülye és pontosan tudja, hogy mit akar. Másrészt meg szerintem ahhoz, hogy 4 év alatt nulláról 10-15%-ra feljöjjön egy párt, ahhoz hihetetlen profi szervezőmunka kell a háttérben. Ezzel csak azt a tételt szeretném cáfolni, hogy ott mindenki sötéthülye.

Amúgy meg szerintem ami elég egy 15-20%-os támogatottsághoz, az nem elég 50%+1-hez. Amint egy kicsit is beindul a gazdaság, és javul a közbiztonság, egyből elveszti a népszerűségének egy jó részét. Másrészt meg a hatalom törvényszerűen korrumpál.

Haloperidol 2010.01.03. 19:08:06

@csorsza:

Előttem már írt valaki hasonlót kommentben.

LEHETSÉGES, hogy a Jobbik is korrupt lesz. LEHETSÉGES, hogy őket is bedarálják.

Viszont:
1. a Fidesz BIZTOSAN korrupt, és a Fideszt BIZTOSAN bedarálták már régen.
2. A Fidesz gyáva, nem áll ki a nemzeti érdekekért (ha tudsz ellenpéldát, várom őket).
3. 2/3-addal a Fidesz gyk teljhatalmat kapna. És nem hiszem, hogy ezt a hatalmat a nemzet érdekében használnák fel, hanem azt hiszem, hogy a saját/pártérdekek érdekében használnák fel. Pontosan azért, mert korruptak és bedarálták őket. Ha nem lesz 2/3-ad, akkor meg kell egyezniük a Jobbikkal vagy az Mszp-vel. Én a Jobbikot szeretném kontrollnak, inkább, mint az Mszp-t. Nem tudom, te hogy vagy ezzel...

bozoa 2010.01.03. 19:09:37

@LION_heart:

Teljesen egyetértek veled, a jelenlegi parlamenti erők semmit nem tettek és nem is várható el hogy tegyenek az élet minden területét megfojtó korrupció ellen, gondoljunk csak a nagyobb közlekedési társaságokra (alacsony színvonal méregdrágán, pénzügyi kontroll és utasok bevonása nélkül), vagy akármelyik államilag támogatott beruházásra (osztrák áron épülő autópályák, kormányzati negyed). Én nem azt mondom hogy takarodjanak mind a fenébe, hanem azt hogy vessék ki magukból a szemetet, mutassank megújulást mert addig nem tudnak méltó módon versenyre kelni az egyre népszerűbb, egyszerű kérdésekre közérthető, reményt kínáló Jobbikkal szemben. Furcsa, hogy hiába médiafölény, hiába riogatás, tavaly nyáron 15%unk mégis odatette a voksát, ahol tisztulni látszott a kép.
Orbán Viktort személy szerint én sem kedvelem, mert vannak piszkos, megmagyarázatlan ügyei, de jóval kevésbe kellene szégyenkeznünk miatta, mint akármelyik másik, rendszerváltás utáni miniszterelnökünkre. Ha sportminiszter akarna inkább lenni, és mondjuk Kósa lenne a miniszterelnök-jelöltjük, akár még egy második körös ikszet is várhatnának tőlem, addig is azokra szavazok, akiket értelmesnek, hazájukat szeretőnek és féltőnek, de összeurópaiasan leginkább gondolkodónak tartok.

almodhi 2010.01.03. 19:11:49

@LION_heart:

No akkor komolyan:

Nem félsz-e attól, hogy ha a Jobbik kormányra kerül:

(a teljesség igénye nélkül)

1. Gazdaságilag izolálják az országot a világtól, és befagyasztják egy afféle belorusz állapotba.

2. Az iskolában a gyerekeidnek egy csomó ostobaságot/hazugságot tanítanak majd.

3. Megyszabják, hogy milyen tévéműsorokat nézz, egyáltalán megszabják, hogy milyen kultúra jó neked.

4. A kapitalizmusnak még a mai maradékát is kiirtják az országból

5. Rendcsinálás címén korlátoznak a szabadságodban.

6. A cigányok tervezett "megfegyelmezése" asszimiláció helyett, egy harcos, a mainál sokkal veszélyeseb cigány identitás kialakulásához vezet majd, sokkal rosszabb közbiztonsággal.

bandeirante 2010.01.03. 19:14:36

@LION_heart: Hát erre a jobbikos propagandaszövegre nem vagyok vevő. Sorry.

Háromamagyarigazság · http://www.kormanyozz.hu 2010.01.03. 19:15:01

LION_heart kollégához csatlakozva én is megkérdezném: miért is retardált idióták a jobbik politikusai?
Konkrét példákat kérek.

almodhi 2010.01.03. 19:15:50

@Háromamagyarigazság: Hallgasd meg Morvai Krisztinát. :-)

bandeirante 2010.01.03. 19:16:18

@LION_heart: A jobbiknak semmiféle szellemi potenciálja nincsen. A miépnek százszor több volt, de még a kisgazdiknak is.

Mi sem jellemzőbb, mint hogy a jobbik oktatási műhelyét egy 22 éves egyetemista vezeti, akinek az az egyetlen érdeme, hogy az egyik nagyfőnök felesége. Tisztázatlan ügyekből is bőven akad a jobbik házatáján. Ők a "tiszták"? Nevetséges.

bozoa 2010.01.03. 19:24:35

@almodhi:

Nem hiszem, hogy akármelyik agyament félelmednek is lenne értelmesen megmagyarázható alapja.
A cigánykérdés nem a kifejezésben említett kisebbség felszámolásáról, hanem a társadalomba való minél sürgősebb integrációjukról szól. Mivel három réteg van ebben az országban, és amelyik nem te vagy, azokat vagy utálod, vagy közömbös vagy:
1, a szemét politikusok, a gazdag üzletemberek, a zsarnok média és idióta népbutító celebei, valamint az ezzel a körrel szoros kapcsolatban álló zs*dók
2, a szegény köznép, aki dolgozna, ha hagynák, és csak sírnak mindenen, ahelyett hogy magukba néznének, mit tesznek meg ők, és milyen mértékben életük része a stiklizés, apróbb csalások
3, a legalja, akiket aztén semmi nem érdekel, lehet itt európa, meg pannon puma, meg nagymagyarország, csak legyen virsli, meg télen tüzifa az erdőből

Csessze meg mindhárom réteg összes olyan egyede, amelyik nem a saját közösségének érdekeit nézi, mert azok nem érdemelnek boldogulást, legyenek üzletemberek, köznép vagy lecsúszottak. Ha elkezdesz odafigyelni a másikra, sokkal élhetőbbnek tűnik minden.

pandacsökiboborján 2010.01.03. 19:25:11

@almodhi:
1. Senki nem akarja izolálni az országot. Főleg arról beszélnek, hogy azt az évi 600-700 mrd forintot ne külföldi cégek támogatására költsék,hanem magyar cégekére,akik ebből a pénzből nagyságrendekkel több munkahelyet képesek teremteni.
2. Szerintem ma tejesen kritikán aluli az oktatás ettől szarabb már nem lehet.
3. Ezt ma is részben megszabják, de pl. az RTL keményen csúsztat és
manipulál, nekem nem hiányozna a gagyi műsoraival( a Barátok köztet átvehetné más csatorna)
4. A kapitalizmus mai magyarországi formája részben vadkapitalizmus részben gyarmati rendszer. Nem baj, ha a profitot folyton hazautaló és pár százas órabérrel dolgoztató, nem termelő cégek lelépnek. Senkinek nem hiányozna.
5-6. Ma az élősködő cigányok korlátoznak közvetlenül rengetek embert, közvetve meg horribilis pénzt vesznek el tőlünk az eltartásukra-szaporításukra. Igaza van Vonának: csak az tud integrálódni , aki akar,aki meg nem szabadon utazhat boldogabb és toleránsabb országokba(persze sehova sem kellenek).
Ez van szarból nem lehet várat építeni,vagy keményen be kell avatkozni a folyamatokban,vagy nagyon rossz lesz itt hamarosan.

warren buffet 2010.01.03. 19:25:49

a jobbikkal nem az a baj h hülyeséget beszélnek.
hanem az h tényleg csonthülyék.

olvastam igy az alapján mondom, hogy a gazd. programjuk összeomlasztaná az országot 2 héten belül, mert fingjuk sincs arrol h a mai globalizált világban milyen összefüggések érvényesülnek.
összehoznának egy 350-es eurot meg egy 35%os munkanélküliséget.ergo hazaárulok.

Thulsa Doom (törölt) 2010.01.03. 19:26:11

Bekaphatja a faszomat az összes Fidesztől rettegő mszp-s meg Mszp-től rettegő fideszes! Unalmas már ez a produkció így húsz év után!
Mindig a dögunalom vesz rajtam erőt, mikor a köcsög seggnyalóik írásait olvasom. Na meg a hülye rajongóik kommentjeit... hogy basznák meg az anyjukat mind!

Öreg Sam 2010.01.03. 19:26:48

Ébresszetek fel 100 éves álmomból,ha esetleg jönne egy Churchill formátumú politikus,aki nem igér többet,mint "vért,veritéket és könnyeket".
Akkor elmondhatjuk,hogy itt van már a Kánaán....
Nekem ma valami ilyesmi lenne hiteles.

almodhi 2010.01.03. 19:29:10

@bozoa: "Nem hiszem, hogy akármelyik agyament félelmednek is lenne értelmesen megmagyarázható alapja."

Most alapozod meg. Egyébként ha hiszed, ha nem gyakorlatilag Marxtól idéztél. (A kis szalonzsidózást leszámítva...)

A cigányok meg imádni fogják az őket sürgősen integráló csendőrséget...

warren buffet 2010.01.03. 19:30:50

@Öreg Sam:

teljesen egyetértek.

nagyon ijeszto, hogy egyetlen államférfi tipusra hajazo reménysugár sincs.
szerintem párt sincs, olyan ami nem demagóg '80as évekbeli kádárbeszédet mondana legalábbis nincs.

bandeirante 2010.01.03. 19:31:54

@pandacsökiboborján:
>Nem baj, ha a profitot folyton hazautaló >és pár százas órabérrel dolgoztató, nem >termelő cégek lelépnek. Senkinek nem >hiányozna.

Nekem nagyon is úgy tűnik,hogy ha egy cég megszűnik és az embereket elküldik, az nagyon is hiányzik a kirúgottaknak, még akkor is, ha minimálbér-környéki fizetést kaptak.

almodhi 2010.01.03. 19:35:28

@pandacsökiboborján:
1. Aha. Na ezt csinálják Belorussziában.
2. Azt csak te hiszed. Képzeld el ugyanezeket a tanárokat ahogy sumér-magyar rokonságot tanítanak.
3. Épp ez az. Lehet hogy neked nem hiányzik az RTL, de nagyon sok embernek fog. Mert azt nézik. És te az ő ízlésükbe akarsz belebeszélni.
4. Csak azoknak akik belőlük élnek. Ja igen, a vadkapitalizmus (marxista kategória, dehát mit várjunk egy Jobbikostól) a kapitalizmus. És az jó. Igen. Jó.
5. Hova is fogjátok elűzni az (Jobbik módra) integrálódni nem akaró cigányokat? Ezt meg mintha Slotától hallottam volna csak nem a "cigány" szót használta.

Szóval a posztod igazolja, hogy amitől (szerintem) félni kell, az bizony tényleg úgy van...

bozoa 2010.01.03. 19:35:59

@almodhi:

Nem szégyen ma sem Marxtól idázni, bár koromnál fogva én már nem kaptam telibe általános iskolában a nézeteit, de ami jó a népnek, az előrébbvaló minden nagytőkés érdeknél. Ha ez még meg is van fűszerezve egy elitellenes-keresztény gondolatkörrel, tehát KÖZÖSSÉGI ÉRDEKKEL, akkor nem csodálom hogy támadja mindenki, aki a most nehezen összelopott kosztját védi.

bunko_jobbos 2010.01.03. 19:38:50

Szerintem az van emögött, hogy még egyáltalán nem lefutott ez a választás. Ennyi. Ezért kell izmozni. 2002-ben emiatt szívtuk meg (itt nem a fideszesekre gondolok, hanem az országra), ezt még egyszer nem akarja Viktor el*szni.

almodhi 2010.01.03. 19:39:08

@Öreg Sam: hát igen. És Churchill valóban jobboldali volt. Nem úgy mint az itt marxista retorikával kommentelő Jobbik és Fidesz fanok.

(Tisztelet a kis számú Fideszes kivételnek.)

almodhi 2010.01.03. 19:41:02

@bozoa:

"Nem szégyen ma sem Marxtól idázni"

De. Szégyen. Marx a kommunizmus egyik szülőatyja, rengeteg szenvedés és nyomor okozója. És nem kérünk belőle többé. A Jobbiktól sem.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.01.03. 19:42:07

@Jómunkásember: Annyira nem lehetnek hülyék, ha 10-15%-on állnak, miközben a full-értelmiségi LMP mennyin is (nem beszélve a "gazdaságos" szadadeszről)...? :)
"mert fingjuk sincs arrol h a mai globalizált világban milyen összefüggések érvényesülnek."
Nyilván akik összehozták a világméretű gazdasági válságot azoknak volt finngjuk... He-he. Úgyhogy jobb érveket a jobbik ellen.
U.i.: nem vagyok jobbik szavazó.

warren buffet 2010.01.03. 19:46:05

@Kóser Malac:

az h 10-15%on állnak az igazolja azt h jók az elképzeléseik?:)
jo nagy marhaság ez, akkor az a 10-15% aki gyorskölcsön vesz fel 456%os THM-re az is jól teszi?;)

mellesleg gazdasági válgások ciklikusan mindig voltak és lesznek.érdemes lenne utána nézned, hogy milyen volt egy gazd válság '30ban és milyen most.akár tetszik akár nem a kormányok és a jegybankok jol reagáltak a helyzetre.

a gazdasági elképzelései a jobbiknak meg teljesen betegek és az 1100-as éveket idézik.ennyi erővel az orvosi eredményeket is dobjuk ki az elmúlt párszáz évből oszt aki beteg az gyógyitsa meg magát.

pandacsökiboborján 2010.01.03. 19:46:22

@almodhi: @krüger: tehát minden nagyon szép, minden nagyon jó minden maradjon így. A TEsconál 21000 ember van miközben tavaly 2800 millió euro ment el külföldi cégek dotálására. ebből a pénzből sokszor ennyi munkahelyet teremteni. Én nem vagyok Jobbikos, mert én nem feketén- fehéren vagyok képes gondolkodni, mint a sok mszp-fidesz stb fun. A cigányokkal meg nem lehet együttélni,aki ezt nem látja be, nem látot még falut benne cigányokkal.
Kit érdekel mit mondott Slota? Ez milyen érv? Na,ez a csúsztatás egy módja. Ma rengeteg lengyel, magyar megy külföldre,mert otthon vaggy nincs meló, vagy fillérekért csak. A cigányok miért nem képesek a munka után menni? A vezetőjük,aki most bírósági eljárás alá van vonva,mondta hogy aki szeret dolgozni,az hazudik, ennyit a hozzáállásukról.

almodhi 2010.01.03. 19:47:08

@Kóser Malac: A 10-15% csak annyit jelent, hogy a lakosságban is van 10-15% hülye, akik megtalálták a szellemi vezéreiket.

De ezek szerint az MSZP még intelligensebb, mert még (talán) a Jobbik előtt van.

Az LMP-t meg hagyjuk...

bandeirante 2010.01.03. 19:47:09

@Öreg Sam: Ehhez azért kellett 1 db. világháború. És azt se felejtsd el, hogy a háború végén a brit népnek első dolga volt Churchillt leváltani.

Mundus decipire vult, ergo decipiatur
(a világ azt akarja, hogy becsapják, ezért be is csapják).

Háromamagyarigazság · http://www.kormanyozz.hu 2010.01.03. 19:48:49

@pandacsökiboborján:
"A TEsconál 21000 ember van miközben tavaly 2800 millió euro ment el külföldi cégek dotálására."

Ennyi, örülök, hogy leírtad. A többi is igaz, de az tényleg hihetetlen, hogy néhányan, akik itt kommentelnek, melyik Magyarországon élnek.

almodhi 2010.01.03. 19:48:59

@pandacsökiboborján: szerintem Te szavazz csak nyugodtan a Jobbikra.

bandeirante 2010.01.03. 19:49:33

@pandacsökiboborján: Nem minden nagyon szép meg jó.

De akinek annyi az összes ötlete, hogy küldjük őket haza, nem fognak hiányozni, az inkább hallgasson. Mert a semmihez képest a minimálbér is alternatíva.

Amúgy megkérdezte valaki az érintetteket, hogy mit kívánnak inkább, a munkahelyüket (még ha minimálbéres is), vagy a nagy semmit?

Vagy csakúgy elbeszélünk a fejük felett?

robinzone 2010.01.03. 19:50:31

Szeretném itt is megvédeni a köztársasági elnököt! Ahogy azt egyébként a bejegyzés is kénytelen tenni: "ma már leplezetenül elfogult köztársasági elnök", DE: "jelenleg nincs normális helyzet, ... a mai NEM létező kormányzásnak tényleg véget kell vetni" Tehát mi az elnök feladata? A normális politikai viszonyok megteremtése. Ehhez az kell, hogy a látszatkormányzók eltakarodjanak végre, amit ő igen udvariasan és diplomatikusan kénytelen sürgetni, mivel legjobb meggyőződése szerint (ne felejtsük alkotmánybírói teljesítményét, ahol kötelező az objektivitás. Ott pedig mindenki elismerte) ehhez ez kell elsősorban. Ez NEM elfogultság!!! A józan közélethez való visszatérés sürgetése, ami elemi feladata. Hihetetlenül korlátozott eszközökkel, amit a pozíciója lehetővé tesz, de legalább a pártoktól függetlenül. Utolsó kérdésem az elnököt elfogultsággal rágalmazóknak: mi a csöcsért lehet akkor állítólag eldöntött tény (ezek a szivárogtatások a Fidesztől), hogy Orbánék nem támogatják az újraválasztását? (mivel túl önnálló). Aki ennyire ostobának tartja Sólyomot (annak ellenére nyalna jobbra, hogy ott őt nem támogatják), magáról állít ki (szellemi szegénységi) bizonyítványt. Én biztos vagyok benne, hogy a történelem hihetetlenül pozitívan fogja megítélni az ő hivatali munkásságát. Kétkedők olvassanak utána a hivatallal járó kötelezettségeknek, feladatoknak, és jogoknak. A nemzet egységét nem az fejezi ki, hogy mértani pontosságú távolságot tart az egyes pártok véleményétől. Ez igen ostobán értelmezett függetlenség lenne. Bocs a hosszért.

almodhi 2010.01.03. 19:51:14

@krüger:

"...első dolga volt Churchillt leváltani."

Igen, igen, de legalább Thatchernek volt kire hivatkoznia... És Anglia nem süllyedt bele a szocializmusba azóta sem...

andrew (törölt) 2010.01.03. 19:51:42

jöjjön a Fidesz, takarodjon az Mszp, de lehetőleg a Fidesz folytassa a Bajnai-kormány fegyelmezett költségvetési politikáját, ne akarják elkezdeni a faszságaikat, eszükbe ne jusson növelni a deficitet és az államadósságot.

ne úgy kormányozzanak, mint régen, amikor összevissza könyvelték az autópálya-építést, kozmetikázták a hiányt, szándékosan alultervezték az inflációt, 2 éves költségvetés stb. akkor még lehetett trükközni, nem voltunk az EU tagjai. az egy mítosz, hogy ők fegyelmezett költségvetési politikát folytattak. de most megmutathatják, hogy mennyire profik, mennyit tanultak, mennyivel érettebbek lettek. remélem, úgy lesz.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.01.03. 19:53:26

@almodhi: Nézzük már meg, hogy pl. egy maszopnál vagy szadesznél mennyien dolgoznak csak a promón és mennyit tapsolnak el rá és mennyien a jobbiknál. Erre mondom, hogy akár ki is van mögöttük, profi.

bozoa 2010.01.03. 19:53:28

@almodhi:

Ez egy másik vita tárgya is lehetne, ne menjünk bele. De úgy gondolom, jó vezetőkkel sokkal fenntarthatóbb kommunista rendszereket lehetne építeni, mint amilyenek a valóságben megvalósultak és nagyrészt elmúltak, talán jobb is. De az a pénzközpontú, vadkapitalista világrend is sántít, amire annyira vágytak szüleink a nyolcvanas években. Sürgősen át kellene térnünk az erőforrás-alapú társadalomra, amihez erős, határozott vezetés kell (legyen radikális bal vagy radikális jobb irányba), nem ez az egyre mélyebb dagonya, ami azért bűzlik, mert senkinek sincs olyan hosszú gerince, hogy letúrjon az aljára kikotorni a sz*rt.

pandacsökiboborján 2010.01.03. 19:54:33

@krüger: senki nem mondta,hogy küldjük haza őket. Pl. fel lehet vásárolni is egy céget... Munkahelyetteremtést meg lehet finanszírazni. Ilyen mentalitással ebben az országban 20 év múlva is össze fogjátok tenni a két kezeteket,hogy van minimálbéres állásotok...

hamisnero 2010.01.03. 19:55:19

végre, itt vannak a dzsentri magyarok. miattuk buktuk be az első világháborút, lett nekünk vörös kommününk, fehérterrorunk, trianonunk, numerus claususunk, aztán háborúnk, kiírtva a vidéki zsidóságot, és a felnőtt vidéki férfilakosság (nem a MUSZ-ra gondolok, hanem a magyar bakákra, elküldtük öket harcolni a sztyeppébe, dédnagybátyám is dióverővel a kezébe fagyott meg azon a bizonyos országúton) nagy része, cserébe bebetonozták trianont, lett jóvátétel, meg a fenekünkbe a vöröshadsereg és a moszkoviták, és sztálin, meg ötvenhat és kárár, egy elb...ott privatizáció, húsz év tötyögés, és most megint a kishülye dzsentrikért, vonákért, meg balónékért rajongunk, hajrá magyarok, nem érdemlünk jobbat. nekünk a REND kell, csak gondolkozni ne kelljen.

almodhi 2010.01.03. 19:56:03

@bozoa: na íme egy hardcore komcsi. 30 éve KISZ-titkár lettél volna. (A 80 években én vágytam a kapitalizmusra nem a szüleim. Ők 40 évig szívtak a kommunizmusban...)

almodhi 2010.01.03. 19:57:28

@hamisnero: Kösz. Ezt már én is leszerettem volna írni egyszer. De nem sikerült volna ilyen jól...

warren buffet 2010.01.03. 19:57:45

@Háromamagyarigazság:

ez részben igaz.és akkor nézd meg hogy mennyit keresnek emberek az Audinál?és milyen fejlodési lehetőséget ad nekik egy multi.az éremnek 2 oldala van...

nyugodtan menj le és nézd meg mennyi minden vátozott azota h pl győrben az audi fizet helyi iparuzési adot....
sosem késő elkezdeni gondolkodni.:)

Öreg Sam 2010.01.03. 19:57:47

@krüger:
De második dolga volt az Istenadta népnek visszahívni őt kormányozni... 1951!
Jómagyarember lett volna,igencsak szerette a páleszt,meg a szivart.
Egy szó,mint száz,ébresszetek fel,ha valami hasonló előkerül.

almodhi 2010.01.03. 19:59:20

@pandacsökiboborján: Szóval a Jobbik majd kivásárolja a Tesco-t. Kinek a pénzéből? És nyilván több bért fog ott fizetni. Kinek a pénzéből?

csorsza 2010.01.03. 20:00:24

@LION_heart: szerintem nem lehetséges, hanem biztos. De tény, Jobbiknak nincs még semmilyen előélete. Semmilyen, azaz se jó, se rossz, meg lehet előlegezni nekik a bizalmat, ha vki hisz nekik.

1. - 2.: erre van jó és rossz példa is.
3. Inkább jobbik, mint mszp, ez nem kérdés.
De én nem bánnék egy F 2/3-ot. Azt ki lehetne használni jó ügyek érdekében. Vissza is lehet élni vele, persze. De az nagyon hamar kiderül, és akkor nem lehet senki másra se fogni semmit, h ki kúrta el. Akkor 2014-ben Fidesz is megy a lecsóba, mszp -t követve. De kurva jó dolgokat is lehet csinálni 2/3-dal, az óriási fegyver jó kezekben. És a stabilitásra mindennél nagyobb szüksége van az országnak.

egyenlítő 2010.01.03. 20:02:45

Orbán Viktor nem fogja csökkenteni a benzinárakat.

Orbán Viktor ELTÖRLI a benzinárakat.

andrew (törölt) 2010.01.03. 20:03:38

@egyenlítő: "Orbán Viktor nem fogja csökkenteni a benzinárakat.

Orbán Viktor ELTÖRLI a benzinárakat. "

:D

OV = Chuck Norris

Öreg Sam 2010.01.03. 20:03:47

@krüger:
Zene füleimnek )))
Én is latin szakos voltam...

bozoa 2010.01.03. 20:04:35

@almodhi:

Nem megyek bele személyeskedésbe, mert az csak a magadfajta önnös arcokra jellemző. Nem kívánok én itt sem Sztálinista, sem Kádárista, sem Gyurcsányista rendszert, csak egyszerűen nem tetszik, hogy pályakezdőkánt az ember egyetlen igazi kitörési lehetősége Hegyeshalom után kezdődik. Ja, és egy másik hozzászólásra reagálva: igenis elmennek a romák dolgozni a Lajtán túlra, még Írországban is sokkal találkoztam, amikor ott éltem egy jó darabig!

pandacsökiboborján 2010.01.03. 20:04:59

@almodhi: te jó ég! te tényleg ilyen intelligens vagy, vagy csak fáradt? Ki mondta, hogy a Jobbik... nyugaton is rngeteg államosítás volt és van, Thatcher is náci volt?
Az jobb, ha a közpénzt koreai meg német cégekre költik,miközben mindenhol kimutatják, hogy ez így igazi pazarlás?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.01.03. 20:06:06

@Jómunkásember: "nyugodtan menj le és nézd meg mennyi minden vátozott azota h pl győrben az audi fizet helyi iparuzési adot...."
Én pl. Bp.-en fizetek nem kevés Ip.adót, na azt a Demszkyék jól elqrják...

Haloperidol 2010.01.03. 20:07:12

@almodhi:

1. Gazdaságilag izolálják az országot a világtól, és befagyasztják egy afféle belorusz állapotba.

Ennél sokkal rosszabb gazdasági helyzet nem nagyon lehet. Egy mostani kimutatás szerint összefgszuerűen Mo. kínálja a legnagyobb támogatásokat a multiknak, akik ehhez képest sokkal kevesebb munkahelyet teremtenek. Gondolj csak arra, hogy Mo-n nem gyártanak jelenleg cukrot, étolajat, ezeket mind importáljuk, vagy multi gyártja Mo-n gyk. rabszolgamunkával.

2. Az iskolában a gyerekeidnek egy csomó ostobaságot/hazugságot tanítanak majd.

Most nem ez van? Sokkal rosszabb már nem lehet.

3. Megyszabják, hogy milyen tévéműsorokat nézz, egyáltalán megszabják, hogy milyen kultúra jó neked.

Nem hinném, hogy diktatórikusak lennének, max azokat támogatnák jobban, akik most teljesen ki vannak szorulva. Mellesleg egyetértenék az RTL és a TV2 "lerombolásával".

4. A kapitalizmusnak még a mai maradékát is kiirtják az országból.

Tisztázzuk, hogy jelenleg VADKAPITALIZMUS VAN, kvázi rabszolgamunkával. Egy kicsivel több szociális szempont nem ártana. És a Jobbik nem államosításról beszél, hanem a kistermelők és a KKV-k támogatásáról. Ez kommunizmus lenne????

5. Rendcsinálás címén korlátoznak a szabadságodban.

Először legyen REND, aztán majd meglátjuk.

6. A cigányok tervezett "megfegyelmezése" asszimiláció helyett, egy harcos, a mainál sokkal veszélyeseb cigány identitás kialakulásához vezet majd, sokkal rosszabb közbiztonsággal.

A cigány asszimiláció nélkül 20 év múlva megszűnik Mo. helyén az államszervezet, a 24. órában vagyunk. Gondolj arra, hogy a 6 éven aluli gyerekek 40-50%-a cigó. Ha ezek nem lépnek be a munkaerőpiacra, katasztrófa várható 15 éven belül. Valamit csinálni kell, mégpedig NAGYON GYORSAN és radikálisan.

almodhi 2010.01.03. 20:08:26

@bozoa: bocs, de mi az az "önnös arc"???

robinzone 2010.01.03. 20:08:54

@csorsza: szerintem is a rossz kompromisszumokat előzné meg egy ilyen felhatalmazás. 98-02 fényévekkel jobb teljesítmény volt, mint az azt követő 8 év (fájdalmas, de a "csapatot" elnézve ezt már 2002-ben tudni lehetett), de még sokkal jobb lett volna, ha nem kellett volna koloncként cipelniük a mindenhol vállalhatatlan (egyébként minden valószínűség szerint ügynök) Torgyánt. A 2/3-dal Hornék sem éltek nagyon vissza, a Fideszben pedig csak több demokrata ül.

kicsigee 2010.01.03. 20:09:06

Szerintem a Jobbik igencsak rosszkor kerül be a parlamentbe, annak mi értelme lesz ha az ellenzékben lévő MSZP-t döngöli a földbe. Ha a Fidesz-el együtt szavaz, akkor Jobbikos szavazó mondhatná, hát ennyi erővel a Fideszre is szavazhattam volna. Ha Jobbik az MSZP-vel együtt szavazna az meg felettébb kínos és vicces lenne, saját választóikat köpnék szembe.
Viszont van itt egy nagyobb veszély is.
Abban az esetben ha a Fidesz megszerzi a 2/3-os többséget ki fogja őket féken tartani, mert az MSZP Jobbik páros biztos, hogy nem. A médiában már most mennek az átrendeződések, Fidesz seggnyalás.

egyenlítő 2010.01.03. 20:10:08

Mi volt a 2006-os FIDESZ kampány lényege?

"Megkérdeztünk 3,5 millió embert, mindegyik kevesebbet akar fizetni és többet kapni. Mi az emberek akaratát fogjuk végrehajtani!"

Mondtak azóta valami mást is?

almodhi 2010.01.03. 20:10:52

@LION_heart: csak ismétlem magam, a Te kommentedből is látszik, hogy a Jobbikkal szembeni aggodalmak megalapozottak...

warren buffet 2010.01.03. 20:11:35

@Kóser Malac:

senki sem mondta h ami most van az tökéletes, messze nem az.bp-en meg pláne nem.

de ettől az még elvitathatatlan h családok százezreinek adnak biztos megélhetést a multik, és akik ezek elüldözésével fenyegetnek azok netto hazaárulok.ennyi.:)

Haloperidol 2010.01.03. 20:12:17

@csorsza:

Az utolsó, 3. opciódhoz:
Én nem hinném, hogy ez az ország kibír MÉG 4 évet... Nem szeretnék kockáztatni. Vona kijelentette, hogy kész a megegyezésre a 2/3-os törvények ügyében. Egyébként azért is reménykedek, hogy nem lesz F2/3-ad, mert eddig gyk. amit az MSZP-vel együtt megszavaztak, az

1. fizetésemelés a képviselőknek
2. a képviselői költségtéritésről való elszámolás megakadályozása
3. Románia feltétel nélküli EUs csatlakozása, magyar autonómia nélkül

(a teljesség igénye nélkül...)

pandacsökiboborján 2010.01.03. 20:12:47

@LION_heart: szomorú,de be kell látni , hogy rengeteg cigány van. Ezek azonban az elmúlt harminc év segélyezős politikája miatt szaporodtak így el. A családi pótlékot azonnal meg kell szüntetni és helyette adókedvezményeket kell adni,a GYEST meg a többi ellátást minimális időtartalmra korlátozni. Pár éven belül fordulna a kocka a demográfiában. Nem tulzás azt állítani, hogy amelyik kormány nem így tesz, az szó szerint eltünteti a magyarságot és a cigányoknak ágyaz meg...

Haloperidol 2010.01.03. 20:12:49

@almodhi: OK, szavazz a Fideszre:-)

lszuszu 2010.01.03. 20:13:19

Jelzem, nem a jó kormányzás szorította ki a MIÉPet, hanem hogy a FIDESZ gyorsan benácult, radikális retorikát nyomott a választásokon. Az idő kicsit megszépítette...

bozoa 2010.01.03. 20:14:28

@almodhi:

Önnös arc: önző, magára gondoló személy, önnön érdekeit középpontban, másokét figyelmet kívül hagyó.

almodhi 2010.01.03. 20:15:06

@LION_heart: szavaz a radai rosseb. Én majd a jobboldalra szavazok, ha egyszer lesz...

warren buffet 2010.01.03. 20:15:26

@LION_heart:

ez az egyik legnagyobb hazugság amit valaha olvastam.:D

hogy ne lehetne már ennél sokkal rosszabb a gazd helyzet???

ha felugrik a lakáshiteled a duplájára, a béred meg reálértéken a felét fogja érni, már ha egyáltalán lesz munkahelyed az mi ha nem rosszabb helyzet?:D

bozoa 2010.01.03. 20:17:55

@almodhi:

Köszi. Fontos, hogy segítsük egymást édes anyanyelvünk megőrzésében.

Haloperidol 2010.01.03. 20:18:51

@krüger:

Eléggé nagy tévedés. A MIÉPtől elég sok NORMÁLIS ember pártolt át, és a Jobbiknál jelenleg nyelveket beszélő, jól képzett, diplomás emberek vannak pozicióban. Vess egy pillantást pl. a Jobbik.com-ra, teljesen profin, tökéletes angolsággal szerkesztett lap, rendszeresen frissülő tartalommal. Ezzel ellentétben vess egy pillantást arra, hogy hogyan beszél pl. Áder angolul és arra, hogy Morvai Krisztina (rákeresel a youtube-n, kijön)

A MIÉP négy évig vakarta a pöcsét a parlamentben, és nyalta a Fidesz seggét, Csurka meg ellóversenyezet Bécsben az állami támogatást.

A Jobbik MÁR MOST sokat bizonyított, hogy nem egy pöcsvakaró párt. OV-nek van oka félelemre, hogy jobbról kapnak kritikát, és így 2 tűz között lesznek. Ezt a Kövér Laca elvtárs is elnyilatkozta mostanában.

almodhi 2010.01.03. 20:19:10

@pandacsökiboborján:

Nyilván, azért születik sok cigánygyerek, mert sok pénzt kapnak.
Hogy mennyire igazad van, az abból is látszik, hogy világszerte ismert tény: a szegény családokban/országokban alig születik gyerek, a gazdagok meg nem tudnak mit kezdeni a hatalmas népszaporulattal. :-)

A minimálbérből élő nemcigány gyermekes családok is szeretni fognak...

Elektro (törölt) 2010.01.03. 20:19:40

a balodal régi kommunisták gyülekezete. a ma demoktratikus balosok otthon ugyanazt a csöcsöt szopták. Anyu, apu azért masszív kommer volt gondolom...

Öreg Sam 2010.01.03. 20:20:13

@egyenlítő:
Jaaaah...
Merjünk nagyot álmodni.

robinzone 2010.01.03. 20:20:14

@lszuszu: benácult az apád f@sza! hülye illegálhippikommunista. mondd már meg, mire gondolsz konkrétan? 2002-re a miép kicsinálta magát. nem volt már ott senki Gizellán és Istvánon kívül. kisebb baja, nagyobb is volt Orbánéknak akkor, mint hogy a miéppel foglalkozzon. sajnos werber gyűlöletkampányával nem foglalkoztak eleget. azóta is nagy köszönet a kommereknek, hogy idehívták ezt a remek szakembert, hangulatot formálni!

pandacsökiboborján 2010.01.03. 20:20:21

@Jómunkásember: bocs, hogy beleokoskodok, de nemrég olvastam, hogy kis hazánk kb. 25%-al kevesebbet teljesít Csehországnál, pedig néhány éve közel egyforma szinten álltak. Ráadásul jövőre,nem már 2010 van nálunk még mindig recesszió lesz...

Haloperidol 2010.01.03. 20:21:19

@Jómunkásember:

OK, az igaz, enyhe túlzás volt.

Mindenesetre nem hinném, hogy a multik vagy a zsiráf bankárok távoznának, csak a szájuk nagy. Emlékezz vissza, amikor Haider hatalomra jutott Ausztriában. 2 hónapig ment az értelmiségi hisztéria, utána meg ment minden tovább a maga útján.

Ja, és a Fidesz jut hatalomra, nem a jobbik 2010-ben...

Haloperidol 2010.01.03. 20:25:00

@pandacsökiboborján:

Teljesen egyetértek. Maguktól nem mennek dolgozni a cigók, olyan rendszert kell kitalálni, ahol munka nélkül vagy kivándorolnak, vagy éhenhalnak. És ez nem csak a cigókra vonatkozik, hanem minden munkaképes emberre. Az nem igaz, hogy nincsen munka. Aki akar dolgozni, az talál munkát.

warren buffet 2010.01.03. 20:26:02

@pandacsökiboborján:

ez igy is van.
ennek az egyik oka hogy nézd meg hogy melyik ország milyen szinten van eladosodva.mind állami mind lakossági szinten.

elég gyakran járok Prágaba a munkám miatt, és elmondom h pl se Szlovákiában se Cseho-ban de Lengyelo.ban sincs sehol ennyi uj auto például.

ha valaki költ és nem megtakarit értelemszerűen nem fog szépen kinézni az év végi exceltáblázának a spórolt pénz rublikája. :)

pandacsökiboborján 2010.01.03. 20:26:56

@almodhi: nem, valószínűleg a csillagok állása miatt. a segélyek és pótlékok bevezetése előtt kb 2-3 % a volt a lakosságnak cigány. Nálunk itt Borsodban mi a picsából tub egy ilyen szerencsétlen pénzt csinálni? Vagy elmegy fát/fémet lopni,meg a magyarok terményeit meg sok gyereket csinál. De igazad van, maradjon minden így,hisz ez a létező legjobb rendszer. Eddig csak kb. 200 milliárd eurot emésztett fel...

Haloperidol 2010.01.03. 20:27:16

@almodhi:

Akkor légyszi mondd meg, HOGY MI A VÉRVÖRÖS LÓPIKULÁTÓL születik sok cigánygyerek???

Ja, és légyszi hagyd ki a cigók "közismert" családszeretetét...

bandeirante 2010.01.03. 20:27:40

@LION_heart: A jobbiknál valóban jobban tudnak angolul, de azonkívül semmi.

Megint elmondanám, hogy a Jobbik oktatási munkacsoportjának a vezetője egy 22 éves egyetemista, akinek az összes érdeme az, hogy az egyik pártvezető felesége.

Semmiféle érdemleges mondanivalójuk nincsen a maszop és - főként! - a fidesz csepülését leszámítva. Az én megítélésem szerint a szájkaratén kívül az égvilágon semmit nem bizonyítottak.
Egyetlen olyan hozzáértő emberük nincs, mint mondjuk a MIÉP-nél volt Lentner Csaba.

Gazdasági főemberük az a Pősze Lajos, aki az Antall-kormány idején a Szerencsejáték Rt-t igazgatta. Ha ez nem szegénységi bizonyítvány, akkor semmi nem az.

És hát az is köztudott, hogy a kurucinfó a jobbik lapja. Én jobbikinfónak szoktam hívni.

warren buffet 2010.01.03. 20:29:11

@LION_heart:

azzal h a munkaképes lakosság nagyon kis %-a dolgozik ezzel vagyunk igazából nagy hátrányban.nevetséges hogy 10 millioan élünk itt és ebből 3,4 millió dolgozik, és kb 1,5 millio adozik.igy nem megy ezt be kell látni.18 és 60 között valaki vagy dolgozzon v tanuljon (esetleg mind2).nevetséges h rengeteg olyan 20on éves van aki csak él...

pandacsökiboborján 2010.01.03. 20:30:19

@Jómunkásember: sajnos nálunk ez van. Modjuk hitelből is lehet beruházni,de nálunk 1980 óta életszínvonal fenntartásra megy el a rengeteg pénz. Mintha direkt tették volna tönkre az országot,ráadául közgazdász végzettségű emberek.Ez több,mint gyanús.

bozoa 2010.01.03. 20:31:20

@pandacsökiboborján:

Hálót kell adni nekik, nem halat. Olyan oktatást amit magukénak éreznek, és nem állampolgári jogként rájuk erőltetettet. Mert az tény hogy a cigánygyerek is ugyanúgy ingyen kapta a tankönyvet mint én, aki dolgozó nagycsaládból való. Csak éppen én vigyáztam rá és furcsamód olyan állapotban volt mindegyik év végén ahogy kaptam, míg a kedves nemidénbarnult osztálytársaimé a második héten salátaként vagy papírrepülőként végezte. Nagyon megreformálnék egy csomó mindent ha az oktatási minisztériumba kerülnék.
S valószínűleg az sem véletlen, hogy hiába ismerek cigányokat, olyannal még eggyel sem találkoztam, amelyik becsületesen dolgozott volna és mindkét szülője romának vallaná magát.

Ne csak jogokat, de kötelességet is a népnek. S a monoki polgármesternek a Magyar Köztársaság érdemrendjét!

Haloperidol 2010.01.03. 20:33:15

@andrew: És Orbán Norris még ingyen sört is ad a benzin mellé, remélhetőleg...
:D
Az lesz ám a jó világ!

Egyébként nagyon durva, az én családom tele van Fidesz-fanatikusokkal, és azok is mind azt mondják, hogy ha Fidesz kormány lesz, MINDEN megoldódik és eljön a kánaán... Őszintén szólvan nagyon remélem, hogy így lesz, de szkeptikus vagyok, és gyakran belelóg a kezem a bilibe...

ZioN 2010.01.03. 20:34:21

Hímvesszőt a blogírónak ezért a csodálatos okosságért amit itt kihányt a billnetyűzetével.Megérdemli.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 20:35:34

Elképesztő milyen indulatokat vált ki egy ilyen poszt, hiába, forrnak az emberekben az indulatok, ez is bizonyítja.

old_field 2010.01.03. 20:36:25

drága' Amál ! nem kellett volna a gyógyszerre inni a pezsgőt és akkor talán tisztább gondolatok is fogantak volna a nem túl termékeny talajon... szánalmas ez a folyamatos "óvakodj a Viktortól" szélesvásznú szarság, amit nyomtok a balos elvtársaiddal együtt.
8 év ilyen szintű szemét után, ami itt volt/van talán nem kéne már vetíteni, hogy mi lesz HA...!! mi van msot , mi volt 8 évig...? ez nem zavarja a ködös elméteket ? ennyi bűnözés még nem volt politikában, mint amit ez a bagázs összehozott és Ti most jöttök Jobbikkal meg OVival...?
szégyen........

pandacsökiboborján 2010.01.03. 20:36:37

@bozoa: én melóztam olyan helyen,ahol a lakatosok és hegesztők több,mint fele cigány volt. Érdekes,hogy annyira ők sem voltak büszkék a származásukra, de nem is tagadták. Na ezek nagyon jó melósok és elmentek mindig oda-több száz km-re dolgozni, ahol munka volt. De a cigányok nagy része nem ilyen és nem is akar ilyen lenni. Ezért vannak az előítéletek és ezek soha a történelmük folyamán nem dolgoztak.

Haloperidol 2010.01.03. 20:38:08

@krüger:

Bevallom, nem tudom, hogy ki a Jobbik oktatási kabinetjének a vezetője. Mindenesetre annak idején Pokornyi eléggé elbaszta az egyetemi oktatást a bolonyai rendszer erőltetésével.

Egyébként a puding próbája az evés...

A Jobbik 2010-ben nem fog kormányozni, ezt mindenki tudja. Ha egy tökös ellenzéki szerepet korrekten lenyomnak (nem úgy mint most a Fidesz) azzal én már nagyon meg lennék elégedve. Hogy mi lesz 2014-ben, majd meglátjuk. Egyáltalán nem biztos, hogy akkor is a Jobbikra fogok szavazni... Bizonyítaniuk kell. Remélem, hogy ők is bizonyítanak, sőt a Fidesz is bizonyít, mert ha igen, akkor az csak jobb az országnak és a zembereknek. :-) MINDENKI bizonyítson!!!:-)

almodhi 2010.01.03. 20:39:12

@LION_heart:

na jó hagyjuk ki.

1. A hosszabb távú tervezés előrelátás hiánya. Aki nyomorog vagy nem nyomorog de egyik napról a másikra él, nem látja előre az életét, középtávon sem tervez előre. Sok gyerek azért nem születik meg, mert a szüleik még nem gondolják hogy itt az ideje. De ez tervezést igényel.

2. Tradicionális családszerkezet, a nők sokkal hamarabb mennek férjhez/kezdik a nemi életet.

3. Fogamzásgátlás kisebb mértéke a tudatlanság és a szegénység miatt. (Emiatt több az abortusz is, de a gyerekek egy része megszületik)

4. Mivel a cigányok sokszor kívül vannak a társadalombiztosításon a gyerek "befektetés a jövőbe"

5. Mivel az életük meglehetősen kilátástalan így is úgy is, nem lép fel a "még élni akararok egy kicsit mielőtt lekötöm magam" effektus.

stb.

De ezeket leírták nálam okosabb emberek is. Ha többet akarsz, olvass utána...

A Jobbik (és mások) gyakori hibája Magyarországon, hogy úgy akarnak javítani a demográfiai helyzeten, hogy közben fingjuk sincs arról, miért olyan helyzet amilyen.

Haloperidol 2010.01.03. 20:42:58

@pandacsökiboborján:

Teljesen igazad van. Én ismerek olyan cigányembert, aki tisztességesen dolgozik, nagyon keményen, és neveli/iskoláztatja a családját. És utálja azokat a cigókat, akik munkakerülők és bűnözők. Mert ő is 8 általánost vgzett, és betanított munkásként dolgozik egy csirkebontóban, éhbérért, nincs betegség, nincs szabadság, 12 órás műszakok vannak. Az üzem egyébként Csányié.
Aki akar dolgozni, az talál munkát. Lehet, hogy utazni kell, ingázni, de munka az van.

csorsza 2010.01.03. 20:45:03

@Öreg Sam: ember, ez az ország min. 52 éve vért, verítéket, és könnyeket kap. Ki a fasz akar ebből még többet? De most komolyan?

almodhi 2010.01.03. 20:48:05

@csorsza: meg 13. havi nyugdíjat, meg ingyen vonatot, meg őstermelői adókedvezményt, meg ÁFAmentességet, meg ingyen egészségügyet, meg ingyentankönyvet, meg családi pótlékot, meg rokkantnyugdíjat...

A "vér, veríték és könnyek" egy kicsit szarabb volt ennél...

pandacsökiboborján 2010.01.03. 20:48:18

@LION_heart: már csak meg kellene fizetni a melósokat. Pár év múlva,ha nyugaton és Romániában megint lesz kereslet a magyar munkaerőre,rengetegen fogják itthagyni az országot. Csányi úr persze így is fog találni vízvezeték szerelőt,de nagyon sokan nem. Nem
csak munkahelyek kellenek,de normális fizetés is. Meg munkakörülmények...

robinzone 2010.01.03. 20:49:14

@egyenlítő: és mi volt gyurcsanyevó szlogene: minden a legnagyobb rendben! ezután menj kérlek, és tanulmányozd át az ún. "őszödi beszéd" tartalmát.
Öreg Samnek felhívnám a figyelmét, hogy Kovács László hazajött meghalni Brüsszelből. Majd mesél neked, hogyan merjél kicsi lenni!

csorsza 2010.01.03. 20:49:46

@egyenlítő: az volt a lényege: rosszabbul élünk, mint 4 éve. Mindenki röhögött orbánon.
És, rosszabbul élünk, mint 8 éve?

Haloperidol 2010.01.03. 20:52:40

@almodhi:

1. A hosszabb távú tervezés előrelátás hiánya. Aki nyomorog vagy nem nyomorog de egyik napról a másikra él, nem látja előre az életét, középtávon sem tervez előre. Sok gyerek azért nem születik meg, mert a szüleik még nem gondolják hogy itt az ideje. De ez tervezést igényel.

OK, ezzel egyetértek.

2. Tradicionális családszerkezet, a nők sokkal hamarabb mennek férjhez/kezdik a nemi életet.

Sok helyen megvan, ebben is igazad van.

3. Fogamzásgátlás kisebb mértéke a tudatlanság és a szegénység miatt. (Emiatt több az abortusz is, de a gyerekek egy része megszületik)

Az, hogy nincs fogamzásgátlás, jól felfogott önérdek. Ha nincs gyerek, nincs lóvé. Abortusz?? Na ne hülyéskedj. Én Pécset dolgozom az egészségügyben, Baranyában rengeteg a cigány. Soha nem láttam egyetlen putrist sem abortuszra jönni. (Aki cigány volt és kaparásra jött, az jól szituált volt, nem segélyből élt)

4. Mivel a cigányok sokszor kívül vannak a társadalombiztosításon a gyerek "befektetés a jövőbe"

Kívül a társadalombiztosításon??? Hol élsz, az USA-ban??? Öreg, Mo-n minden rászorulónak INGYENES mindefajta eü. beavatkozás és a gyógyszer is!!! A segélyes cigók rászorultak, tehát ingyen kapnak mindent és a kózgyógyra felírható gyógyszereket is !!!

5. Mivel az életük meglehetősen kilátástalan így is úgy is, nem lép fel a "még élni akararok egy kicsit mielőtt lekötöm magam" effektus.

Ez is marhaság. A cigók, akik 10enévesen gyereket csinálnak, ezt életük részének tekintik, gyk. jövedelmi forrásként. Kilátástalan az életük, éppen emiatt, hogy nem is akarnak/tudnak változtatni ezen. A legtöbb segélyes cigó (tisztelet a kivételnek) a kipottyantás után leszarja a kölköt, az utcán van együtt a többiekkel, nő, mint a dudva, ő meg a családi pótlékot elissza/elgépezi. (ism. tisztelet a kivételnek.)

egyenlítő 2010.01.03. 20:54:08

@LION_heart:
"És Orbán Norris még ingyen sört is ad a benzin mellé, remélhetőleg"

Tévedsz! Orbán Viktor csak olyan dolgokat fog tenni, amit mindenki szeret. Márpedig a sört nem szereti mindenki.

csorsza 2010.01.03. 20:55:10

@LION_heart: 1.-2: erkölcsileg gáz, egyébként filléres tétel. Bárcsak ennyit loptak volna a képviselők összesen...
3.: az esetleges feltételekről mindenképpen az mszp-nek kellett volna a románokkal izmozni. Tudjuk, mennyire képesek és hajlandók. És ha nem szavazzák meg? Dec. 5-én kibaszott Mo. az erdélyi magyarsággal, baszott volna ki az uniós csatlakozással is velük? Hidd el, Csíkszeredában ezt gondolták volna...

Haloperidol 2010.01.03. 20:56:20

@pandacsökiboborján:
Igaz, már nem kell a 23M román munkavállalótól tartani, mert a keleti határ mellett élő magyarok mennek át Nagyváradra dolgozni az épitkezéseken (la. is a válság előtt így volt...)
Egyébként jó pár erdélyi magyar orvos kollegám ment vissza, mert otthon már 1,5-2X-es bért kapnak.

Nem tudom innen hova lehet még hátrálni...

Ja, hallott valaki olyat, hogy a Fidesz megszünteti a rezidens orvosok 9 éves röghöz kötését? Mert nálunk van most TDK hallgató, aki szigorló, és ebben reménykedik, de nem nagyon tudom biztatni...

Haloperidol 2010.01.03. 20:57:39

@egyenlítő:

Kóla??? (Coca, természetesen...)

Vagy, rájöttem:

"Mindenki szereti Szofit!" Ingyen cigi!!!
Hurrá!!!

:D

bandeirante 2010.01.03. 20:57:48

@LION_heart: Duró Dóra egyetemista. Novák Előd felesége, 22 éves. Vagyis az egész jobbikban ő ért a legjobban az oktatásügyhöz. És az nem érv, hogy úgysem lesznek kormányon, mert a tisztességes ellenzékiséghez is az kell, hogy értsenek a témához.

Számomra a jobbik már bizonyított, ezért nem fogok szavazni rájuk.

Öreg Sam 2010.01.03. 20:58:02

@csorsza:
Valamit félreértesz...
Én az igérgetésekre értettem.
@robinzone:
Én nem akarok kicsi lenni,csupán arról beszéltem? hogy "I hawe a dream"...
Igen,van egy álmom,hogy a választott politikusaink őszinték lesznek,és végre az emberek is felnőnek.
Mondtam: 100 év mulva ébresszetek fel,hátha...

csorsza 2010.01.03. 20:58:11

@LION_heart: támogatási rendszer kontra minimálbér+.

bozoa 2010.01.03. 20:58:35

@egyenlítő:

Hát, ha lehet választani, inkább adják nekem az egy napja lejárt szavatosságú sört, mint hogy mindenféle veszélyeshulladék-megsemmisítéses irányelv miatt a nagyáruház raktárának kameravédelmet nem élvező szegletében átcímkézzék.

egyenlítő 2010.01.03. 20:59:34

@robinzone:

"Majd mesél neked, hogyan merjél kicsi lenni!"

A "Merjünk kis ország lenni!" szlogent az osztrákok találták ki. Szerinted bejött nekik? A szlovákok pedig mostanában a "Legnagyobb kis ország" néven hirdetik magukat.

bandeirante 2010.01.03. 21:00:31

@almodhi: Aki Magyarországon vért, verítéket és könnyeket ígér, arra a kutya sem fog szavazni. Kár, hogy így van, dehát ilyenek a választók (egyébként a világon mindenütt). Az általános választójog ezzel jár.

Egyébként, ha jól emlékszem, Churchill sem választással került hatalomra, hanem a Parlament szavazta meg.

Haloperidol 2010.01.03. 21:03:08

@csorsza:

ad 3.

Valszeg a román kollegák már régen tudták, hogy OV hírhedt tusnádfürdői beszéde csak üres duma és fenyegetőzés volt, és a Fidesz/MSZP-vel már le volt zsírozva a dolog. Ha a románok tudják, hogy csak egy kicsit is komoly a duma, komolyan gondolják, akkor valszeg komoly hörgés lett volna és engedmények adására törekednek, vagy alkudozni kezdenek. Mint ahogy SEMMI ilyesmi nem volt.

Ez is OV és a Fidesz IMPOTENCIÁJÁT bizonyítja.

Ellentétben a cseh, a lengyel és az ír diplomáciával, akik voltak olyan tökösek, hogy az EU-t sarokba szorították. Mint ahogy a Fidesz a maszoppal együtt ELSŐKÉNT olvasás nélkül írta alá a lisszaboni szerződést. OVnek herebeültetésre lenne szüksége.

robinzone 2010.01.03. 21:03:34

@almodhi: igen, a "gondoskodó" kommunista állam gyakorlatát folytatva: hitelből. Ezt a szép hagyományt elevenítették fel Ferenc testvérék, megspékelve egy sunyi társadalompolitikával. Tényleg hihetetlen, mibe bele nem döglünk!

Öreg Sam 2010.01.03. 21:03:34

Bocs' hirtelen felindulásból dupla v lett.

egyenlítő 2010.01.03. 21:05:50

Szóba került itt két név: Churchill és Thatcher.

Hát Magyarország még nem áll olyan szarul, hogy őszinteséggel választást lehetne nyerni. Churchillt ne is említsük, de Thatcher megválasztásakor évek óta 20 % felett volt az infláció, és a fél ország folyamatosan sztrájkolt.

Ott és akkor ki lehetett mondani, hogy "Emberek, dolgozni kell! Mégpedig olyan munkát végezni, amit a világ megfizet!"

Ez vajon megyik párt választási programja lesz az idén nálunk?

robinzone 2010.01.03. 21:06:01

@egyenlítő: szerinted az osztrákok kiinduló helyzete összehasonlítható (volt) a miénkkel?

pandacsökiboborján 2010.01.03. 21:07:09

@LION_heart: ha el akarnak menni külföldre zsebből kifizeti, vagy a fogadó kórház átvállalja, ha tényleg kell nekik. Amúgy van épp eszű ember, aki a "szoci"kra fog x-elni? Ettől nyomorultabb, rosszindulatú és nemzetellenes pártot a világ nem látott. Szerintem egy skandináv államban már meglincselték volna őket.

almodhi 2010.01.03. 21:07:34

@krüger: igen, pont úgy lett miniszterelnök mint Gyurcsány... de másodszor, 1951-ben megválasztották. Mint Gyurcsányt... :-)

robinzone 2010.01.03. 21:08:37

@Öreg Sam: azt sajnos már én sem fogom megérni, de majd hagyok üzenetet az érdekedben! :) Addig csak szerény állampolgári eszközeimmel igyekszem gyorsítani a folyamatot!

csorsza 2010.01.03. 21:09:26

@almodhi: ki a tök beszél 13. havi nyugdíjról, meg ingyentankönyvről, meg...??? Vérről, verítékről, könnyekről volt szó. Szerinted az nem volt ebben az országban az említett időszakban? Vagy előtte?
Churchill népének miről kellett lemondania a vér, veríték , könny időszakában? Csak nem a gyarmatbirodalmat nem tudták megtartani?? Hol van a vaslédi bányabezárásainak könnyei a komcsik 50 évéhez képest, áruld már el nekem?
Miről beszélsz???

Öreg Sam 2010.01.03. 21:10:23

@krüger:
Lám-lám...
Mennyire tudatosult a "hatalom" kifejezés!
Sir Winston éppen azért a kedvenc politikusom,mert nem magához ragadta/kiérdemelte/kimutyizta a "hatalmat",hanem igenis szolgálója volt Angliának!
Mecsoda különbség...

pandacsökiboborján 2010.01.03. 21:10:54

@egyenlítő: hát nem az MSZP-é. De nem is a spekulatív tőkét képviselő kullancspárté. Ma ha itthon dolgozol a béred kb. 70%-át elveszi az állam( kell a pénz a sok kis Rézművesre és Lakatosra és viaduktra meg metróra)

egyenlítő 2010.01.03. 21:11:51

@robinzone: A 30-as években? Igen! Még az 50-es években is. 54-ig az ország nagy része szovjet megszállás alatt volt.

És ha nem, akkor mi van? Mehetne a "Félmilliós honvédsereget!" és a "Minden második forintot a honvédeinknek!" program?

robinzone 2010.01.03. 21:12:21

@almodhi: nagyjából itt véget is ér a párhuzam. vagy tudsz sokkolni újabbakkal? :)

csorsza 2010.01.03. 21:15:10

@LION_heart: ismétlem: hiába tökös OV, ha Mo-t az MSZP képviselte. Ha az MSZP nem írja meg a diplomáciai jegyzéket, nem akar tárgyalni a románokkal, akkor mit lehet csinálni? Bármit keménykedett volna Orbán, az legfeljebb politikai marketingre lett volna elég.

Tény, nem először hagytunk ki politikai ziccereket a románokkal szemben. Valahogy azok egységesebbek a magyargyűlöletben, mint mi a románutálatban...

bandeirante 2010.01.03. 21:15:35

@Öreg Sam: Hát, elég sokat olvastam az öregről, komoly életrajzokat eredetiben, és ezek alapján csak azt tudom mondani, hogy nagyon hamis képet alkottál magadban Sir Winstonról. De ennek a kifejtése nem erre a fórumra tartozik.

almodhi 2010.01.03. 21:15:46

@robinzone:
szivar? :-) de nem, nincs semmilyen más párhuzam.

Esetleg majd GyF szobrát(!) is leöntik az igaz/tájékozott magyarok piros festékkel.

2010.01.03. 21:15:50

atyavilág, mi megy itt...

én már rohadtul unom ezt az mszp/fidesz/mindig ugyanazokra szavazunk baromságot. elég volt ebből a politikai csürhéből. válassz, rossz vagy rosszabb.

de mit kellene tenni? mindenki aki képes rá, meneküljön?

Haloperidol 2010.01.03. 21:16:18

@pandacsökiboborján:
Egy skandináv államban az ellenzék SIKERESEN LEMONDÁSRA KÉNYSZERÍTI ŐKET, mert nem úgy politizál, hogy "minnél rosszabb a zembereknek, annál jobb a pártunknak". Amit egyébként Balogh Zoltán lekész-képviselő 2009. őszén Harkányban a "Politika és erkölcs" című előadásában ki is fejtett.
B+, az államat kerestem a földön. És a nyugger OV rajongók meg is tapsolták, hogy igen, az a fidesz érdeke, hogy ne legyen kormányváltás 2010 előtt.

bandeirante 2010.01.03. 21:16:47

Egyébként jobbikosoknak ajánlom, olvassák el Szöőr Anna elmondását arról, miért hagyta ott a jobbikot. Szöőr Anna hiteles egyéniség, sosem volt kommunista vagy fideszes, érdemes odafigyelni arra, amit mond.

almodhi 2010.01.03. 21:18:29

@csorsza: arra gondoltam, ha a magyarokat kérné a min.elnök hasonló áldozatra kevesebb sikerrel járna...

Öreg Sam 2010.01.03. 21:18:52

@robinzone:
Kösssssz!
Kérhetném jegelni addig is a kedvenc Johny Walkeremet,meg humidorban tartani a szivaromat? ))

csorsza 2010.01.03. 21:20:18

@Öreg Sam: Sir W. elég sok balfaszságot csinált miniszterelnökségét megelőzően, katonaként és az Admiralitás Lordjaként is. Annak alapján, nem érdemelte meg a miniszterelnökséget... Más kérdés, h azért azzal a lehetőségével jól élt.

Másrészt, a pillanat szerencséje mellett sem lett volna sok esélye a miniszterelnökségre, ha nem pont a Blenheim-palotába pottyantja a gólya...

Haloperidol 2010.01.03. 21:20:25

@csorsza: Az unió bővítése 2/3-os törvény. És OV (aki egyébként nem járt be a parlamentbe), ott volt és megszavazta a többi fideszessel együtt. És Bayer Zsoca utána meg magyarázta, hogy "OV NEM TEHETTE MEG, hogy az EU Néppárt alelnökeként nemmel szavazzon".

Baz+, most MAGYAR, vagy az EU néppárt alelnöke? K. anyját az ilyennek. Így kell képviselni a magyar nemzet érdekeit? Vagy az EU néppárt érdekeit képviseli?? A 2 együtt nem megy.

robinzone 2010.01.03. 21:22:12

@egyenlítő: igen? szerintem a 30-as években nem élt az osztrákok egyharmada az anyaországa határain kívül, és aki ott élt, azt sem akarták (gyakorlatilag) likvidálni, mint minket a kedves szomszédok (azóta is). de ne érts félre! nem a revizionizmust éltetem. csak arról beszélek, hogy mennyire más jelentése lehet ugyanannak a kifejezésnek eltérő környezetben. itt a "merjünk kicsik lenni" első körben azt jelenti, hogy lemondunk a határon túliak érdekképviseletéről. valamiért ilyenkor senkinek sem (az azóta egyébként asszimilált) őrvidéki magyarok jutnak az eszébe (itt nem volt szükség érdekvédelemre), hanem az összes többi országba szakadtra, szlovákiától szerbiáig, óramutató járása szerinti irányban. magyar politukusnak ezzel tisztában kell lennie. ezért nem monhat ilyet. ha pedig azt kérdezed, miért van szükség erre az érdekvédelemre, javaslok egy egyhónapos túrát, szigorúan ottani (csallóközi, székelyföldi, kárpátaljai, vajdasági) családoknál lakva. azután biztos megérted.

Haloperidol 2010.01.03. 21:24:14

@krüger:

Elolvastam. Egyébként meg azt is érdemes elolvasni, amit Morvai Krisztina mondott a Civil Jogász Bizottság otthagyásáról.

Ja és a Szőőr Anna sztori kurucon megjelent változatát is érdemes elolvasni. Csak az összevetés végett...

Ja, bocs, tudom, hogy az egy nácifasisztaújnyilas lap. Borzalom. A hótiszta Magyar Nemzet és a Heti Válasz az egyetlen hiteles forrás.

Öreg Sam 2010.01.03. 21:25:10

@krüger:
Jaah,igazad van,az Öreg megitélése nem erre a fórumra tartozik,majd egy következő életben egy angol klubban szivarozgatva pár évtized alatt megvitatjuk. ))

csorsza 2010.01.03. 21:25:59

@almodhi: figyelj, emlékezz vissza: 1945 óta mit hallasz, átlag háromévenként: emberek, eevtársak, nehéz idők következnek. A hároméves terv, az ötéves terv, de ha megéljük, utána jó lesz! Eevtársak, begyűrűztek az olajárak, most egy kicsit meg kell húznunk a derékszíjat, de aztán majd jó lesz! Ismerős? És mindig te, meg én, meg a szüleink húzták meg a derékszíjat, aztán valahogy mindig csak a kommerek pocakosodtak mégis... Ez nem a vérverítékkönnyek? Hogy a picsába van ez? Csoda, hogy az embereknek már tele van a tökük ezzel a "csak még egy kicsit:." dumával?

almodhi 2010.01.03. 21:26:48

@krüger:

kösz krüger, utánanéztem Szöőr Annának.
Ez tetszett. (Olvassátok el: kismoszkva.blog.hu/2010/01/02/kuruc_info_vs_szoor_anna

Összefoglalva, itt épp védik a Jobbikkal szakító Szöőr Annát a kurucinfó támadásával szemben. Közben a kurucinfót zsurucinfónak bélyegzik. Még értelmezem a felállást.

Öreg Sam 2010.01.03. 21:27:08

@csorsza:
Ha a mieink csak annyi balfaszságot követnének el....

csorsza 2010.01.03. 21:27:49

@LION_heart: ebben elbeszélünk egymás mellett, de biztos én nem tudom jól megfogalmazni a gondolataimat :)

robinzone 2010.01.03. 21:27:53

második körben pedig az, amit Kádárék sulykoltak az emberekbe: kussolj, és akkor jó eséllyel békén hagyunk. folytatták a magyar diplomácia borzalmas tehetetlenségének gyakorlatát, amit sajnos 1918 óta nem sikerült megváltoztatni. Legutóbbi mélypontja a tehetségtelen és ezért teljesen alkalmatlan Kinga asszony regnálása volt.
ezután lehetne arra gondolni, amire az osztrákok gondoltak, hogy t.i. hozzuk ki a legtöbbet az adott erőforrásainkból.
csak addig meg kéne oldani az első kettőt!

egyenlítő 2010.01.03. 21:39:42

@robinzone: Nézz csak utána, hogy Dél-Tirol és Szlovénia honnan lett lenyesve!

Az osztrákok tudomásul vették a helyzetüket, és a lehetőségeikből indultak ki. Sőt, még Adolf Hitler is azt mondta, hogy Dél-Tirolnál fontosabb az olasz szövetség.

bandeirante 2010.01.03. 21:43:23

@LION_heart: a jobbikinfo egyszerűen színvonaltalan. Gyenge. Minden fórum pártos, de azért vannak színvonalbeli különbségek.

És tényleg nem tetszik, hogy a nyilasokat dicsőítik (mert hát azt teszik, legyünk őszinték), illetve hogy a jobbikot nyíltan a nyilasokhoz hasonlítják. Az a véleményem, hogy a nyilasokat a jelenleginél árnyaltabban és kevésbé negatívan kell megítélni, de azért nagyon távol vagyok attól, hogy bármilyen módon pozitívan gondoljak rájuk.

Ha jobbikos lennék, nem örülnék annak, hogy a pártot nyíltan és dícsérőleg a nyilasokhoz hasonlítják, és a hungaristáknak sem. De mivel nem vagyok jobbikos, ez hipotetikus kijelentés volt.

robinzone 2010.01.03. 21:43:46

Kicsit visszakanyarodva a beszélgetés eredőjéhez: "A jobboldali sajtó és Orbán tévés talpnyalói (pl. Korrektúra, Echo) meg nem bír magával, és alig várja, hogy a csodatevő Viktor király végre beüljön a trónjába"
A magyar jobboldali sajtó is hemzseg az idiótáktól. És akkor mi van? Szerinted Viktor reggel bemegy, és segít szerkeszteni? Ez a viselkedés természetesen felelőtlenség, és könnyen visszaüt, de OV szerintem jóval demokratikusabb beidegződésű annál, mint hogy egyesével cenzúrázza a blődségeket. Pedig lehet, nem ártana!:) (ja igen, a pártját vaskézzel irányítja, de mégis jól csinálhatja, ha ennyire követik, nem?)

csorsza 2010.01.03. 21:43:48

@egyenlítő: ja, más farkával verni a csalánt... Mit érdekelte Adolfot Dél-Tirol, ő a szovjet sztyeppék nagyságrendjében álmodott.

robinzone 2010.01.03. 21:45:30

a viselkedést az idióta médiamunkásokra értettem.

Haloperidol 2010.01.03. 21:46:31

@csorsza:

OK, újraolvasva, tényleg van valami a kritikádban. A maszop tényleg nem fogalmazott meg diplomáciai jegyzéket. De akkor OV legalább tiltakozott volna, vagy ne szavazta volna meg. Egyébként a 2/3ados törvényről külön is lehetett volna tárgyalni a románokkal. Mindenesetre abban igazad van, hogy a román és a szlovák diplomácia messze jobban teljesít, mint a magyar akármilyen kormány alatt. Ők egységesek a magyargyűlöletben és másban is.

Haloperidol 2010.01.03. 21:49:00

@krüger:

Egyébként a kurucon nekem sem tetszik a nyilasok és a nácik dicsőítése. Nem az én stílusom és a holokauszt tagadása marhaság, noha én is utálom, hogy a csapból is a zsiráfok szenvedése folyik. Egy csomó más nép szenvedett la. annyit, pl. a magyar.

Egyszerűen nem olvasom el az ilyen cikkeket, felnőtt vagyok, el tudom dönteni, mit olvasok, Szelektálni kell.

robinzone 2010.01.03. 21:52:16

@egyenlítő: és ott, Dél-Tirolban, üldözték az osztrákokat? ha kihozod nekem, hogy a határon túlra került osztrákok sorsa rosszabb volt a határon túlra került magyarokénál, esküszöm, térdre rogyok, és lesz.pom magam!
meg azért az sem mindegy, onnan mikor takarodtak ki a ruszkik! minket egy "kicsit" tovább nyomorítottak, aminek számos, rendkívül káros következménye volt ránk nézve - illetve VAN, a mai napig.

almodhi 2010.01.03. 21:52:54

"Ők egységesek a magyargyűlöletben és másban is."

Szóval lehetne ezt most egy kicsit árnyaltabban is. Mert Fico tekintetében nincs miről beszélni, de most éppen mintha 3 magyar miniszter is lenne a román kormányban... Máskor meg pont fordítva.

Vagy annyira gyűlölik őket, hogy direkt kitoltak velük?

almodhi 2010.01.03. 21:54:22

"Egy csomó más nép szenvedett la. annyit, pl. a magyar."

Nem.

(Már ha lehet az ilyet mérni egyáltalán...)

Haloperidol 2010.01.03. 21:56:35

@almodhi:

Köszi a linket, én is elolvastam a HV-s cikket. Nem túl korrekt cikk. Tudtommal Vona ELTE történelem szakot végzett, és ha tanárszakot is csinált mellette, akkor kötelező PePszi-t hallgatni. Vagy va valakinek más info-ja Vona pszihológiai tanulmányairól. Az, pedig, hogy Novák Előd "Vákno Ődel" álnéven írt volna a kurucra, az hazugság. (elég beüni a gugliba a nevet). Persze attól még lehet, hogy tényleg ő a főszerkesztő, de ilyen olcsó szart leírni egy "minőségi lapban" mint ez, az gáz.

Hogy aztán mennyi igaz a kurucos Sz.A. sztoriból, és a HV-s sztoriból, különösebben nem izgat. Leszarom, hogy SzA. nem lett jobbikos képviselőjelölt. És akkor mi van?

robinzone 2010.01.03. 21:57:15

@almodhi: ha nem lehet, mire alapozod, hogy nem?

almodhi 2010.01.03. 21:58:56

Nekem a zsuruc tetszett. Könnyen lesz itt zs(idó) bárkiből.

Nemcsak a google létezik a világon: kuruc.info/r/27/16900/

Haloperidol 2010.01.03. 22:01:46

@almodhi:

1. Olvastad Lovas István "Véralgebra" című (meglehetősen híres) írását? Ott feketén fehéren bebizonyítja, hogy egy csomó nép szenvedett sokkal többet, mint a zsiráfok. Számokkal (ha egyáltalán lehet ezt számokkal mérni).

2. Én magyar vagyok, és nekem a magyar emberek szenvedése (köztük pl. a családtagjaim szenvedése) sokkal többet nyom a latban, mint pár noname ismeretlen emberé, akikhez semmi közöm az égvilágon. Még akkor is, ha zsiráfok. Bocsánat, lehet, hogy önző vagyok, de szerintem még vagyunk így ezzel egy páran.

almodhi 2010.01.03. 22:05:26

@robinzone:

Nézd, ha nagyon akarunk lehet numerikus mutatókat készíteni a népirtásokról, úgy hogy a sokat szenvedett népeknek magas lesz a "szenvedési indexük"... Láttam is valahol ilyen genocídium-indexet.

Ezekben (bár nem számoltam utána) a magyarság modern kori 'mutatói' nagy valószínűséggel kisebbek a zsidókénál, örményekénél, khmerekénél, kelet-poroszországi németekénél satöbbi.

A dolog akkor is ízléstelen, (oda-vissza) mivel az egyének szenvedéséről semmit sem mond.

Az is igaz viszont hogy az ilyen mondatok "Egy csomó más nép szenvedett legalább annyit," általában a zsidóság (örménység, kelet-poroszság, stb.) szenvedését bagatellizálják, amit utálok...

robinzone 2010.01.03. 22:05:32

@almodhi: rmdsz-es politikerek vannak ott egészen pontosan. a volt magyar szekusok pártjából. (verestóy attila) a magyarok érdekképviseletével kapcsolatban ritkán szoktak róluk pozitívan nyilatkozni az elmúlt 10-15 évben az ottani magyarok.

Haloperidol 2010.01.03. 22:05:55

@almodhi:

OK, van 1 cikk. Nyertél.:-)

robinzone 2010.01.03. 22:08:04

@almodhi: ez mind igaz lehet, de azt kérdeztem, mire alapozod akkor a kategórikus "nem"-et? ha egyszer nem összehasonlítható!

Haloperidol 2010.01.03. 22:09:06

@almodhi:

Az a büdös nagy igazság, hogy éppen a zsiráfok bagatellizálják más népek szenvedését. Amit én is utálok, nem csak te.

Szerinted ez nem így van?

almodhi 2010.01.03. 22:10:50

@LION_heart:
"mint pár noname ismeretlen emberé, akikhez semmi közöm az égvilágon. Még akkor is, ha zsiráfok. Bocsánat, lehet, hogy önző vagyok, de szerintem még vagyunk így ezzel egy páran."

Most erre mit mondjak... Hogy hülye vagy? Hogy gonosz? Hogy cinikus? Hogy itt talán nem illene a zsiráf szót használnod? Hogy annakidején azok nem noname emberek voltak, hanem a szomszédaid, az osztálytársaid, a szerelmeid? Hogy azért gyilkolhatták meg őket mert sokan ugyanilyen gerinctelenül gondolkodtak mint most Te? Persze akkor annak más tétje volt, és lehet hogy akkor Te is mást tettél volna...

almodhi 2010.01.03. 22:12:26

@robinzone: pont azt írtam hogy összehasonlítható. Csak ízléstelen.

robinzone 2010.01.03. 22:12:48

@almodhi: és tényleg nem akarok ilyen ingoványos talajon tovább haladni, de abban az indexben számításba vették a szenvedésekért kapott kárpótlásokat is? mert ilyet magyar biztos nem kapott senkitől!
mások meg már sokszorosan, sok helyről. egyszer le kellene zárni már azt a történetet, de ott tartunk, hogy az szabályosan üzleti érdekeket (!!!) sért! (t.i. bizonyos üzletembereket és politikusokat 2010-ben sem lehet kritizálni annak vezélye nélkül, hogy szalonképtelenné ne válnánk. ld. pl.: sukoró)

almodhi 2010.01.03. 22:13:54

@robinzone: de magyarok. És a romániai magyarok többsége rájuk szavaz. De hidd el ez egy magyargyűlölő románnak részletkérdés, ő senkit sem tűrne el a román kormányban.

almodhi 2010.01.03. 22:15:47

@robinzone: A halottak nem kaptak kárpótlást.

sárkánysziv (törölt) 2010.01.03. 22:16:24

Már írtam egyszer egy komentben ,nagy koalició, mert másképp nincs kilábalás.

almodhi 2010.01.03. 22:16:52

"bizonyos üzletembereket és politikusokat 2010-ben sem lehet kritizálni annak vezélye nélkül, hogy szalonképtelenné ne válnánk. ld. pl.: sukoró"

Biztos csak zsidózva lehet őket kritizálni?

robinzone 2010.01.03. 22:17:40

@almodhi: amennyiben ízléstelennek találod az ilyen összehasonlításokat (ebben egyébként egyetértünk), hogyan tudsz mégis erre hivatkozva dönteni? ezt el kellene utasítanod, mivel ízléstelen. az lenne tehát az elegáns és logikus válaszod, hogy "nem összehasonlítható, így nem is eldönthető". Nem pedig az, hogy nem.

robinzone 2010.01.03. 22:19:54

@almodhi: sehogy sem lehet, mivel egyből azt kapod: biztos csak az nem tetszik, hogy zsidó vagyok. pedig az nem tetszik, hogy svindler vagy.

robinzone 2010.01.03. 22:20:46

de ez nem azt jelenti, hogy MINDEN zsidó svindler, mielőtt rákérdezel! :)

robinzone 2010.01.03. 22:22:44

Joav Blum ÉRVKÉNT hozta fel a projektjében a származását! Tudta, hogy ezzel pajzsot tol maga előtt. Ez gusztustalan!

bozoa 2010.01.03. 22:26:47

@robinzone:

A zsidók fájdalmáról már annyit hallottam, olvastam, hogy kezdem azt hinni, tényleg nem pusztán a náci ideológia áldozatai lettek, hanem jól koreografált "véráldozat-feltámadás-ebből is üzletet csinálunk utólag" tervezet valósult meg. Szar lehetett a 40-es évek elején, de ennél a népnél kevesebb összetartó népség létezik a világon.

almodhi 2010.01.03. 22:26:48

@robinzone: ebben igazad van. De ha már valaki összehasonlít, akkor bosszantó, hogy még igaza sincs :-).

A kategorikus "nem"ben benne volt némi családi szál is.
Tudniillik én (a pech az pech) határon túli magyar zsidó családból (is) származom.

A déd- és nagyszüleim sokat tettek azért hogy a bécsi döntéssel visszakerüljenek Magyarországra. Magyarországtól később kaptak (nem minden családtag, de sokan) egy ingyenes vonat-utat. A mai Lengyelországba. A családunk érintett részében a túlélési mutató viszonylag jó, 20% volt de a gyerekek (5 és 8 évesek) nem voltak benne.
Utána még egy kicsit tőkések is lettünk.

Így a szenvedés-összehasonlításban valóban egy kicsit szubjektív is voltam.

Bocs.

almodhi 2010.01.03. 22:32:48

@bozoa: beszélgess egyszer el egy hús-vér túlélővel. Még találsz párat...

Haloperidol 2010.01.03. 22:36:16

@almodhi: Konkrétan a nagyszüleimnek voltak zsidó szomszédai a 40es években, akik nem mehettek ki pl. vásárolni és a nagyszüleim segítették őket.

Lehetséges, hogy akkor én is így tettem volna, mert azok nem noname emberek voltak. De most, hogy pl. te is a pofámba nyomod, hogy antiszemita vagyok, amit rendszeresen megkapok a sajtótól, hogy rég meghalt zsidók szenvedéseit hagyom figyelmen kívül, kicsit ideges vagyok.

Az én családomból is haltak meg a háborúban, rokonokat gyilkoltak meg a szerbek délvidéken. Értük gyászolni valahogy nem PC dolog, és ha őket említem, akkor is megkapom, hogy fasiszta vagyok.

Ja, és amikor 90 éves embereket hurcolnak haza Ausztráliából mert 1(!) szemtanú azt állítja h bűnrészes zsidók meggyilkolásában, akkor nem szabad felejteni. "Mondd el fiaidnak." Amikor az ÁVÓsok 56-os sortűzeinek leadóinak számonkéréséről van szó, akkor "El kell felejteni a múltat. Meg kell végre békélni."

Hogy van ez?

Haloperidol 2010.01.03. 22:40:56

@almodhi:

Szóval akkor nálad is ott van a családi szál. Így már érthető! Mindenkinek a saját halottai fájnak a legjobban.

Szóval bocsi, de akkor megint ott vagyunk, ahol az én kommentemben írtam: neked a zsidó halottak fájnak, nekem a magyar halottak.

almodhi 2010.01.03. 22:42:50

@LION_heart: nos nem nyomtam a pofádba hogy antiszemita vagy. Azért, mert nem vagyok benne biztos hogy az lennél.

Miért ne lenne PC gyászolni a Bácskában meggyilkolt 30-40000 magyart?

Miből gondolod hogy meg akarok békélni az 56-os gyilkosokkal?

almodhi 2010.01.03. 22:47:38

@LION_heart: nem tudom hogy figyeltél-e. Én _magyar_zsidó_ családból (is) származom.

Az én _magyar_zsidó_ dédapámat 1939-ben letartóztatták mert az "Igazságot Magyarországnak" mozgalom aktivistája volt (nézz utána, hogy mi volt az, ha nem tudod). Nem a trianoni Magyarországon, hanem a határon túl. Ott egy kicsit macerásabb volt irredentának lenni.

bozoa 2010.01.03. 23:01:49

Visszatérve a blogbejegyzéshez, remélem mindenki kellemesen fog csalódni a Fideszben és a Jobbikban is. Ami nyolc éve keserít minket, az nem fog nyomtalanul eltűnni, de ha a felsőbb körökben ellopott pénz csak fele tűnne el, akkor érezhetően javulhatna az életszínvonal és az életszínvonal-érzet is, és már akkor is megérné. Aki meg a jelenlegi, vagy az előző szoci-kormányt szeretné még, az ne merjen sírni többet a választásokig!

Haloperidol 2010.01.03. 23:06:50

almodhi, OK, bocsánatot kérek, hogy kissé túlreagáltam a dolgot. Igazad van, nem neveztél antiszemitának. És természetesen nem helyes általánosítani a zsidókkal (és a cigányokkal, magyarokkal, stb.) kapcsolatban. A délvidéki dologgal kapcsolatban sajnos már többször megkaptam azt, hogy tekintettel kell lenni mások érzékenységére (pl a szerbekére). Ami sokszor igaz, csak nem a végtelenségig. És sajnálatos módon én leginkább azt tapasztalom, hogy a jelenlegi magyar parlamenti politikusok csak más népek érzékenységére vannak tekintettel, és erre hivatkozva a magyar érdekek képviseletét nem végzik rendesen. Gyávaságból vagy önérdekből. Eddig egyetlen üdítő színfolt számomra a Jobbik. Tuti, hogy sok buta antiszemita van közöttük. Tuti, hogy nem több, mint a fideszesek között. (Azért tudom, mert polgári körös voltam fiatal koromban és jó sok fideszest ismerek. Akkora zsidózásokat életemben nem hallottam, kétlem, hogy ezt akárhol, még a jobbikban is túl lehet szárnyalni.) A vezetőket (legalábbis Vona, Morvai és még egypár) nem tartom butának. Semmivel nem rosszabbak a fideszeseknél. Tuti bátrabbak náluk.

almodhi 2010.01.03. 23:11:06

@LION_heart: Nos rendben, maradjunk ennyiben. A jövőt meg (remélem) mindketten meglátjuk majd...

szekelye 2010.01.03. 23:47:04

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülnék ha igy lenne, de félek azt én már nem fogom megélni.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.03. 23:52:45

Emberek!
A szocik elcsesztek egy csomó dolgot, megérdemlik a vereséget.

Mindenképp új stílus, új kormány kell!

Lehet az a Fidesz, de nem lehet Orbán Viktor aki:
- életében csak pártmunkás volt, sose dolgozott
- ő és csapata is tele van simlivel, hazugsággal / Ezüsthajó, Kaya, Tot, Várhegyi Attila, Pokorny papa, hosszú bájtok éjszakája apeh, Simliska....stb/
- mindig szentnek és megváltónak állítja be magát
- többször bukott, ha olyan jó volt miért nem kellett a polgároknak
- a beteges hatalomvágy és a bosszú fűti
- nem az országépítés hanem a bosszú és elszámoltatás vezérli

- pár éve még lecsuhásozták a papokat, most meg megy a seggnyalás
- külföldön is állandóan zavart kelt, bemószerol, szartkever. Neheztelnek is ránk sok helyen.
- 20 éve dagonyázik a politikában, gazdagszik, jól megél a politikából, de felelős ő is az elcseszett 20 évért.

- országmegosztó, ami hátráltatja a fejlődésünket.
- diktatórikus módszerekkel irányítja pártját, sokan zúgolódnak is
- személyi kultuszában lassan túllépi mesterét Rákosi Mátyást

- Régóta nem ő a legnépszerűbb Fideszes politikus, de kiépített diktatúrájában nincs ellenvetés.

- Most a pécsi Vízműnél rendelte meg a fideszes műbalhét, tesztelve a polgárokat hogy viselkednek ha jövőre netán hatalomra kerül és ez vár rájuk.

- Amíg ő van addig 1-1,5 millió biztos hogy ellene szavaz.

Vannak normális, tehetséges jobbos politikusok/ Varga, Kósa, Rogán.../miért nem ők veszik már kézbe a Fidesz és az ország irányítását?

Orbán Viktor helyett más, hiteles, szerethető ember kell az ország élére!

bandeirante 2010.01.04. 00:18:21

@Ne szavazz a 4 mutyi pártra, Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz: Orbán Viktor ma az egyetlen ember, akinek reális esélye van az ország rendbetételére. Lehet, hogy nem ő a legnépszerűbb politikus a pártjában (bár ebben nem vagyok biztos), de ha a népszerűség a lényeg, akkor talán legyen Egerszegi Krisztina a miniszterelnök.

egyenlítő 2010.01.04. 07:29:57

Orbán Viktor nem akar miniszterelnök lenni. Ő A MINISZTERELNÖK.

egyenlítő 2010.01.04. 07:49:04

@robinzone:

"A kilencvenhét százalékban osztrákok által lakott Dél-Tirolt az első világháborút követően csatolták Ausztriától Olaszországhoz. Az államhatárok megváltozása súlyos megpróbáltatást és szenvedést hozott a tartomány lakossága számára, amely néhány évvel később, a fasizmus hatalomra kerülésével érte el csúcspontját. Beszüntették a német nyelvű oktatást, elbocsátották a német anyanyelvű tanárokat, hivatalnokokat, a helyükre olaszokat hoztak. A Tirol név használatát betiltották, és ugyancsak tilos volt használni az osztrákok lakta települések eredeti német elnevezését. A német családneveket olaszra változtatták, és 1927-tõl még a sírfeliratokat sem lehetett németül írni." (Magyar Nemzet, 2006. aug. 5.)

És bizony ezekből az évekből származik az egyik kancellár mondása, hogy "Ausztriának meg kell tanulnia kis országnak lenni!" Azóta is ehhez tartják magukat.

baliquez 2010.01.04. 11:41:30

@krüger: Eddig is volt esélye Orbánnak legalább a koala által okozott károkat enyhíteni (és abból nem mellékesen politikai tőkét faragni), de nem, neki kényelmesebb volt sértődötten kivonulgatni, meg duzzogni HOSSZÚ ÉVEKEN keresztül. Bezzeg a költségtérítést meg a képviselők fizetésemelését megszavazta mély egyetértésben, közben elmutyizgatott a koalával a háttérben boldogan.

Működött neki ez sokáig, és most továbbra is arra épít hogy ha nem csinál semmit akkor nem hibázhat, és azért ez a stratégiája mert egy gyenge, szar, korszerűtlen, program nélküli megélhetési politikus, aki a populista baromságai szajkózásán kívül leginkább csak a pöffeszkedéshez ért. Meg ahhoz hogy donpintéreket ajánljon belügyminiszternek. Undorító köpönyegforgató okádék törpe, "mi'szterelnökúr", zsebdúcse.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.01.04. 18:45:46

A Zorbán a garancia a Jobbik 20%-ára. Ha hátravonulna, százezrek szavaznának vissza a fideszre. Így a Jobbikra fognak. No de, így is jó!

Samott 2010.01.05. 16:42:29

Na, az index elkezdte szepen osszegyujteni: index.hu/belfold/2010/valasztas/leszleszlesz/

Megicsak itt lesz a Kánaán. :)

bandeirante 2010.04.29. 23:59:21

@Attila64: Hát, már így választás után nagyon látszik, hogy mekkora hülyeségeket írogattatok. És az is látszik, hogy Orbánra többen szavaztak, mint önmagában a fideszre. Ez is megvolt, na.
süti beállítások módosítása