2009. november 25. 11:08 - Reckl_Amál

A szoci úthenger

Már lassan a legbutább szocialistának is leesik a tantusz, nem vár rájuk más, mint sírás - rívás, fogak csikorgatása a következő választásokon. A holdudvar is kezd lemondani róluk. Az atv-s Újságíróklubban több percen át kritizálták a Hunwaldot védő kerületi MSZP-frakciót, Kéri László pedig csak legyintett, amikor arról kérdezték, Mesterházy Attila lesz-e a kormányfőjelölt. A politológus szerint teljesen mindegy.

Tegnap aztán nagy meglepetésre az ifjú titán lett a jelölt. Kovács László tudomásul vette, szép tőle. Mondjuk, Kérynek teljesen igaza van, nem oszt, nem szoroz. Mindenki tudja, hogy Mesterházy csak az a szamár, akire akkor fanyalodnak, amikor nincs ló. A már a bevezetőben említett pártvezetői kör egyik legemblematikusabb tagja, Szekeres Imre elutasította ma reggel azt a riporteri feltevést, miszerint a 35 éves Mesterházy Attila a politikai hulla szerepét kapta meg. Szerinte ugyanis Orbán Viktor sem tekinthető politikai hullának, pedig ő is 35 éves volt 1998-ban. A hangyányi különbség csak az, hogy ő megnyerte a választásokat, és kormányt alakított. Mesterházynak erre minimális az esélye, legalábbis 2010-ben az.

A nagymellényű nyilatkozatok ellenére pontosan tudják az mszp-sek, hogy már nem sok van hátra, és föl kell állni a bársonyszékekből. Ezért gyorsan felgyújtják a szajrét, minél kevesebb jusson a rohadt fidesznyikeknek.

Az egyik ilyen - amúgy eleddig példátlan - döntés a közszolgálati televízió ellehetetlenítése. Az éves költségvetésük egyharmadát egész egyszerűen megvonták! Hogy ez nem csupán a tévé siránkozása, bizonyítja, hogy külföldről is nagyban kritizálják ezt a drasztikus lépést. Nevetséges, hogy pont akkor teszik ezt, amikor az mtv végre folyamatosan jó teljesítményt nyújt, politikai - közéleti háttérműsorai kifejezetten jók, érdekesek, és nem feltűnően részrehajlóak. Nyilván ez utóbbi a baj, továbbá egyesek rebesgetik, a Nap TV elkaszálása sokkal jobban fáj egyeseknek, mint gondolnánk, és ez bizony a bosszú.

Mire a Fidesz átveszi a hatalmat, az mtv talán csődbe is megy, az újdonsült kormánypártnak tehát tennie kell valamit. Vagy hagyja veszni, és a helyén új, saját televíziót hoz létre, akkor csaholnak majd sokan az ún. független médiában, hogy képzeli Orbán Viktor, hogy állami pénzen tévét nyit saját magának. Tiszta Berlusconi! Ha meg költenek a régire, és csak annyira bolygatják, amennyire feltétlenül kell, akkor meg az lesz a baj, hogy miért erre a költ a kormány, amikor az emberek éheznek. Alattomos trükk ez.

A másik rendkívül pitiáner, gyermeteg disznóságot szintén a bosszú motiválja. Kocsis Istvánnal jól megjárták a szocik, a BKV vezérigazgatója nem nézte tétlenül, hogy a Hagyó - Regőczi - Antal bűnbanda és vazallusai tovább folytassák üzelmeiket. Igaz késve, igaz társadalmi nyomásra, de belekezdett a tisztogatásba, és ez Hagyó Miklós parkolópályára állítását eredményezte. (Már megérte.)

Ezért most sikerült a hajánál fogva előrángatni egy gyenge sztorit Kocsi előéletéből. A MVM-nél ugyanis Kocsi két szolgálati autót használt: egyet reprezentatív célokra, a másikat, egy terepjárót meg akkor, amikor nehezen megközelíthető helyekre kellett mennie. Most emiatt akarnak belőle pöffeszkedő kiskirályt csinálni, csak sajnos nem megy. Kocsi ugyanis - az általa üldözöttekkel ellentétben - nem kapálózik, nem tagad. Elismerte, valóban volt egy terepjárója is, de ez a menedzserszerződése szerint járt neki. A TV2 - ki más? - szerkesztői persze nem tudják, hogy a szerződést kellene megnézni, ha abban csak egy autóról van szó, lehet folytatni a nagy tényfeltárást. Ellenkező esetben viszont kiderülhet, Kocsisnak tényleg járt a terepjáró, és akkor már megint felkészületlen vádaskodás hibájába esnek. Elég valószínű egyébként, mert az egész annyira erőltetett, annyira kicsinyes, és természetesen béna. Már a gyenge kivitelezésből lehet tudni, ez bizony a dilettáns, rövidlátó, zsebre dolgozó fővárosi mszp-sek műve, annyira gagyi.

De ha történetesen igazuk lenne, akkor is, mi a nagyobb disznóság: 100 milliós jutalmakat osztogatni a semmiért, saját embereik jövedelmét a BKV-nál bérszámfejtetni, vagy egy  - állítólag - 20 milliós terepjáró, amelyet gazdája ténylegesen használt? (Érdekes módon azon senki sem akad fenn, hogy az utak minősége olyan, hogy csak "tankkal" lehet közlekedni.)

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr331551098

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 80 százalék, bazmeg! 2009.11.26. 10:59:45

Sartori szerint van az úgynevezett domináns pártrendszer, hogyaszongya: „ha egy politikai rendszerben van egy olyan párt, amely az összes többit megelőzi, dominánsnak nevezzük. Feltételezve, hogy az erősebb és a többi párt közti 10 százalékpont k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása