2009. szeptember 13. 06:44 - Reckl_Amál

A hitlerpornóról

Na, végre meg tudtam nézni:

http://velvet.hu/blogok/muffin/2009/09/04/ha_hitler_megdug_meghalsz/

A német AIDS-ellenes kampány azzal operál, hogy a vírust tömeggyilkosnak nevezi. És ha tömeggyilkos, akkor ki más, mint maga a sátáni Hitler?

Még a Velvet szerint is teljesen ötlettelen ez a szpot. Borzasztó erőltetett és elcsépelt. Okoskodó magamutogatás ez, vacak vergődés. Hatása semmi sem lesz, hiába beszélünk róla. (Borzasztó üres marhaságnak érzem, és főleg nem igaznak, ha egy ún. társadalmi célú kampány megbukik, a készítői azért dörzsölik a tenyerüket, mert legalább forog gyenge munkájuk. Nagyon nem.)

Nekem már az nagyon zavaró, hogy a reklám nagy része öncélú szoftpornó. Azonnal monnyonle minden kliprendező, aki a szenvedélyes szexet csak így bírja ábrázolni. Klasszikus vizuális modorosság, már mindenütt láttuk ezerszer. Most megspékelték azzal, hogy a jóseggű, izmos, fiatal Hitler ötven éves, eszelős arcát is rámontírozták. Bravó! Ilyenkor gondolja csak igazán az ember, hogy milyen igaz az a vicc, mely szerint a világ egyik legrövidebb könyve A német vicc ezer éve.

És még értelme sincs az egésznek a silány megvalósításon túl.

Egyrészt az AIDS igazán Afrikában tömeggyilkos. És ott nem ez a szépen bevilágított, modellek között zajló szenvedélyeskedés miatt terjed a betegség. Esetleg a mindenkori, óvszerellenes pápák fejét is be lehetne vágni, persze nem a fönti kontextusba, hanem mondjuk a nyíltan rasszista Robert Mugabe feje helyére.

De persze nem nekik készült a szpot. Ha jól értem, a fiatalok figyelmére tart igényt. Akkor viszont remek ötlet a 47 mp-ből 45-ben a gondtalan, felelőtlen szexet reklámozni.

Aztán továbbmenve Hitler áldozatai között voltak nyilván promiszkuózus disznók, akik röptiben a legyet is, és szentéletű emberek, sőt, gyerekek is szép számmal. A haláltáborok ellen nem volt óv-szer. Az AIDS ellen lehet védekezni, nem mondom, hogy aki megkapja, az meg is érdemli, természetesen a dolog nem ilyen egyszerű. De a holokauszt áldozatainak nem volt választása. Nem egy cselekedetük juttatta őket oda, hanem a származásuk. Ez olyan ordító és bántó különbség, hogy nem csodálom a túlélők szervezeteinek tiltakozását. (Ezért nehéz hozzáférni, a Youtube-ról le is szedték. Ami egyébként szintén túlzás.)

És azért azt sem ártana hozzátenni, hogy ha Hitlernek ilyen szexben lett volna része, akkor aligha lett volna világháború...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr891378345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

droftm 2009.09.13. 17:47:10

"Most megspékelték azzal, hogy a jóseggű, izmos, fiatal Hitler ötven éves, eszelős arcát is rámontírozták."

Ez a mondat vajon mit jelent?
süti beállítások módosítása