2009. május 06. 15:34 - Reckl_Amál

Már ez se megy

Régebben az SZDSZ nagyon ügyes plakátkampányokkal nyerte el az arra fogékonyak tetszését. Ahogy emlékszem, a legvadabb ellenségeik is elismerték, a plakátok hatásosak, mégha hazugok vagy gusztustalanok is.

De sajnos a mesterségesen életben tartott pártnak már ez sem megy igazán.

EP-s kampánya egysíkú, és ezáltal már-már bántóan őszintén vall a pártról. Különösen ez a becses darab.

Az SZDSZ-nek pozitív mondanivalója már nincsen. Nem arról beszél, miért küldjék embereit a választók Brüsszelbe, hanem pusztán jobb híján kínálja föl pártlistáját.

Vagy ránk szavazol - mindegy is, hogy milyenek vagyunk - vagy az ordas eszmésekre.

Hogy az SZDSZ azon kívül, hogy szabad és demokrata, miért jobb, mint az "árpádsávosok", azt nem fejtik ki. Nemcsak a plakátokon, máskor, máshol sem. Aki árpádsávos, az eleve rossz, aki viszont liberálisnak vallja magát, az meg eredendően jó. Ennyi.

Ha az ember félreteszi a saját gusztusát (ami persze csak elméletben lehetséges), akkor nem érti, mi a különbség a két fél között. A kéksávos oldalon egy öntelt, nagyképű embert látunk (fájóan őszinte önkép, ugye), az árpádsávos oldalon meg valamelyik amerikai melegpornó főszereplőjét. A beképzelt csávó kioktatóan mosolyog, nem csoda, egy igazi magyar liberális mindig magánál tartja a bölcsek kövének egy apró darabját. Nem mindig segít, de vitás kérdések eldöntésekor jól jön, mert föl lehet mutatni.
A pornósztár oktondi, szétszteoridozott arcán természetesen agresszió látszik.

Értjük a leckét, igaz? Ha nem az SZDSZ-re szavaz az ember, akkor jönnek a náckók. És az SZDSZ másfél évtizede ebből él. És jól él ebből, mert bár egyesek rendszeresen lerasszistázzák az országot (amit kikérek magamnak egyébként), a valóságban azok az emberek vannak többségben, akik a barna eszmerendszert alapvetően elutasítják.
Ez az SZDSZ muníciója 2009-ben az EP-választásokra: szavazz ránk, mert mi nem azok vagyunk. Hogy mi köze van ennek az Unióhoz, az rejtély. Nyilván semmi. Csakhát azt mégsem lehet kiírni, hogy "Szavazz az SZDSZ-re, mert különben kénytelenek leszünk boldogulni a munka világában!" Éljen és virágozzék a szabadversenyes kapitalizmus, de mi nem kérünk belőle saját magunknak!

Jó, jó nem szavazunk az SZDSZ-re. De akkor kire?

13 komment
· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr131106469

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.05.14. 12:03:28

Megvan az SZDSZ új plakátarca!A Szabad Demokraták gőzerővel keresték az új plakátarcot, miután a múlt héten felmerült a vád, miszerint egy ismert utcai harcos látható hirdetéseiken, Jobbikos szimpatizánsá maszkírozva. Ezt a Szabad Demokraták határozottan…

Trackback: GayBears Blog 2009.05.11. 14:51:48

Szabályt sértett az SZDSZ Tito Ortiz képével!Az elmúlt héten az szdsz büszkén bizonygatta hogy a szélsőjobboldalinak feltüntetett Tito Ortiz nem is Tito Ortiz (ebben igazuk van). És felhívta mindenki figyelmét, hogy a plakáton szereplő személy képmása fel…

Trackback: Esetleg az is lehet... 2009.05.07. 10:07:58

Rasszista az SZDSZMegnezve az SZDSZ provokativ reklamkampanyat, merult fel bennem par gondolat. Nem az esztetikaja, hanem az uzenete miatt. Ertheto az utalas. Sot ha azt nezem, hogy minden eroszakos, mas serelmere elkovetett kinyilatkoztatastol elzarkozom…

Trackback: GayBears Blog 2009.05.07. 09:42:36

Plakátkiállítás, EP választás 2009.Az szdsz profi ami a kampányokat és a gyűlöletkeltést, uszítást illeti. Legutóbbi kampányában ismét az emberek félelmeire apellál, illetve a félelemkeltéssel próbál szavazatokat gyűjteni. A napokban indult, ismételten bo…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.06. 16:45:10

Ezen az "amerikai melegpornó főszereplőjén" fölnevettem. Nagyon jó!
:-)

Valóban az önteltség a leggusztustalanabb (és talán legjellemzőbb) tulajdonsága ennek a pártnak; ugyanakkor tisztán marketing szempontból nézve még mindig az ő kampányuk a leginkább figyelemfelhívó. Nem véletlen, hogy te is éppen róluk írtál.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.06. 17:16:14

index.hu/belfold/2009/05/06/amerikai_harcmuvesszel_ijesztget_az_szdsz/

Haha! Nagyon ráhibáztam! A felesége a világ egyik leghíresebb pornócsillaga.

Amúgy mexikói. Mostanában minden rossz onnan jön. :)

De ez a tudálékos magyarázkodás, amit az SZDSZ nyom, undorító.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.06. 17:20:41

@Dyson:
Strassbourg? Nem Brüsszel? Egyébként mindegy.

A Vastagbőrön van összeállítás ezekből a vizuális környezetszennyezésekből.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.05.06. 19:46:20

Szerintem ha valamelyik szervezet megosztó az országban akkor az kétség nélkül az szdsz.

Ez a plakát is mit sugall? Egy kopasz izmos ember már rögtön rasszista. Ezzel lényegében egy kalap alá veszik az élsportolókat (éppen ma lett botrány abból hogy a képen egy amerikai - mexikói küzdősportban sikereket elérő ember látható) a náci ideológiát vallókkal.

És ez általánosítás nem tudom mennyiben különbözik azzal amikor valaki azt állítja hogy a cigányok bűnözök.

Az szdsz és a Jobbik nem sokban különbözik egymástól, mindkettő a kisebbségeket használja politikai érvényesüléséhez. Sőt uszítanak, gyűlöletet keltenek.

azallamenvagyok 2009.05.07. 07:15:04

kurucék reakciója is rendkívül szórakoztató:

kuruc.info/r/22/39921/

Win Elen 2009.05.07. 11:15:45

csak roviden. az szdsz-szel is az a baj, ami a tobbi partal, de valamiert nekem is naluk jon elo a legjobban, hogy az amugy tarsadalmilag is fontos kerdeseket lesilanyitjak egy olyan szintre, ahol ezek mar ertelmuket vesztik. ennek a karos folyamatnak pedig teljes mertekben ellentetes a hatasa, mint amit szeretnenek elerni vele. Es ezek utan erdmes feltenni a kerdest, hogy egyaltalan szertnenek e elerni barmit is? igen. pozicioban maradni. hol marad a kepviselet eszmeje? (nem gyalazas, kritika)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.07. 12:18:40

@GayBears: "Az szdsz és a Jobbik nem sokban különbözik egymástól, mindkettő a kisebbségeket használja politikai érvényesüléséhez. Sőt uszítanak, gyűlöletet keltenek."

Maximálisan egyetértek.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.05.07. 15:29:53

Nekem tetszik a plakát..(főleg azért,mert felizgat a brutálfejű pasas)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.08. 08:46:48

Egy árpádsávos? Baka, nem ismerek Rád.

Amúgy meg dehogynem, más kommentet nem is vártam... :)

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.05.08. 11:06:50

@Reckl_Amál: mindegy,csak brutális legyen..egyébként gondoltam..talán sokat ittam megint..

Vaszilisza · http://maganorultekhaza.freeblog.hu 2009.05.09. 21:41:41

Izé, én már logikailag sem értem.
Ha a plakáton ketten vannak, akkor tényleg, ki a harmadik...??
Vagy hiányzik, akit reklámozni akar, vagy egyformán vonatkozhat a kérdés mindkettőre...

azallamenvagyok 2009.05.11. 15:37:13

tényleg az szdsz a legmegosztóbb politikiai erő az országban, és a saját "elveiket" rúgják tökön.

igaz, szerintem ezt minden szélsőséges megteszi, sőt, valahol itt kellene elkezdeni a szélsőséges definícióját: az, aki akár a saját maga által vallott globális elvekkel is szembemegy azoknak az elveknek egy általa elképzelt vetületének makacs bizonygatása miatt.
nem volt túl értelmes, de értitek:)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.11. 15:57:59

Értjük. És egyetértünk.

A radikális gondolkodású emberrel az a fő baj, hogy nem lehet meggyőzni. Mert a hitét egyetemes igazságnak éli meg. Ha valaki csak kételkedik benne, az már személyesen őt támadja meg.
süti beállítások módosítása