2009. március 16. 14:44 - Reckl_Amál

Az ügyeletes elmebeteg

Radics Péter, az ország legüldözöttebb melege, tegnap sajnos megint szót kapott. Nyilván nem ő az egyetlen elmebeteg a tévében, de ő az egyik legsúlyosabb.

Egy kis emlékeztető:

Radics valaha a Magyar Televízió kiküldött tudósítója volt. Nyakkendős senki mikrofonnal.

Aztán 32 éves korában rájött, az asszony tévedés volt, mert őt a férfiak vonzzák. Nem nagyon gyakori, de banális történet. Hogy nekünk mi közünk van ehhez, nem egészen tudom, de a tény, amelyet a kétezres évek elején leplezett le Radics, a légynek sem árt.

Sajnos azonban a nagy bevallás után másnap is fölkelt a nap, a BKV buszai is elindultak, sőt még a BUX sem ugrott egyet. Sajnos Radics Péter homoszexualitása a kutyát sem érdekelte.

Innen indul közös kálváriánk Radiccsal. Mert ez az ember imád szerepelni. Lehetőleg mártírszerepben. Ezért hajlandó a bulvármédia bugyrait is megjárni (Jakupcsek néhai lelkizőműsora, Csernus dr. igénytelen kioktató show-ja, Hajdú "Újgazdag" Péter Frizbije), hogy a mezei tévénéző is megállapíthassa, a fickó komplett őrült.

Állítólag bipoláris depresszióban szenved, ami lehet, hogy igaz, csak éppen ez a betegség azért nem okoz ilyen súlyos tévképzeteket, ilyen mély paranoiát, mint ami Radics szavaiból árad.
Ez egyébként a legtaszítóbb tulajdonsága. Magára húz különböző kliséket (a melegekét, a depressziósokét stb.), és mindent ezzel magyaráz. Utálom az olyan embereket, akik három szóban képesek magukat definiálni, de másoktól sértődötten elvárják a differenciálást. Ellenszenves, hogy ezek az emberek mindig kényelmesen belehelyezkednek a saját, jól kiválasztott skatulyájukba, és mindenre ugyanaz a magyarázat.

Radics Pétert azért nem alkalmazza egyik tévé sem, mert buzi. Nem azért, mert hét - nyolc éve hagymázos marhaságokkal fárasztja a nagyérdeműt. Nem azért, mert semmit sem tesz annak érdekében, hogy legyen munkája, csak várja a nagy felkérést. Nem, Radicsot azért nem engedi ez a homofób, radicsfób ország, mert ő buzi.
Az mindegy, hogy a médiában nem ő lenne az egyetlen homoszexuális. Ma már olyan is van, akiről nyilvános, olyan is, akiről hivatalosan nem tudni, mégis mindenki sejti, és biztosan olyanok is, akikről senki sem gyanítja.
Miről beszél ez az idióta akkor meg?

Radics egyébként többszörösen elintézte magának, hogy soha többé ne vegyék komolyan. Egyszer például kikiáltotta magát a Margitsziget királyának. Aztán a pápától kért feloldozást bűneiért, el is zarándokolt a Vatikánba. (Ebben a hülyeségben azóta követőre is lelt; a szintén elmeroggyant Benkő Dániel is elment a pápához, de szerencsére nem engedték be.) Most azt fejtegette, hogy miért kellett két éves, egészséges spánieljét elaltatni. Mert különben a sok, sötétben rejtőzködő ellenséges hordák mérgezett csonttal oltották volna ki a kis Hunor életét. Ezt megakadályozandó Radics megölette a saját kutyáját! És nem volt rest ezt érthetetlen körmondatokban újra és újra elmagyarázni.

Persze lehet mondani, Radics beteg. Ha ez így van, az eszeveszett önzésbe betegedett bele. Minden egyes mondata úgy kezdődik, hogy ő szenved, őt üldözik, ő az áldozat, őt rúgták ki, ő nem kap megfelelő munkát...

Közben meg kárt okoz. Először is a szeretteinek. Ha nekem valamelyik kedves hozzátartozóm így égetné magát, így szűkítené a saját lehetőségeit, így rombolná le a saját életét, nagyon nehezen viselném. Aztán azokét, akikkel önként közösséget vállal. Ha meleg volnék, kikérném magamnak, hogy egy ilyen eszelős alakkal vegyenek egy kalap alá. Félreértés ne essék! A melegségét mindig ő hangoztatja mint szörnyű kálváriájának eredetét. Ahogy már írtam, ő azért van mindenhonnan kiutálva, mert meleg.
Ugyanígy zavar, hogy a mentális problémákkal küzdőket is sajátos fényben mutatja meg. A kedélybetegek nem ilyenek, ill. ha ilyenek is, az nem a depresszió miatt van. Így is világot kell gyújtani a lelki zavarokat még mindig egy kalap alá vevő magyar fejekben. Erre jön egy ilyen paprikajancsi, és a különböző tébolyait mániás depressziónak titulálja... Nagy segítség!

Nekem nincs kifogásom a mássá ellen. De az ilyen Radics féléknek meg kellene tanulniuk egy fontos szabályt! A másság nem érdem és nem szégyen.

De ez a ostoba, egocentrikus alak ezt úgysem fogja föl, hiszen akárhogy is bizonygatja, hogy a homoszexualitása miatt szenved annyira, mégis valójában a hülyesége miatt omlott össze az élete. De meg is értem őt. Kényelmesebb volt habzó szájjal homofóbot kiáltani az egész világra, mint összeszednie magát, belátnia a belátnivalót, és elkezdeni keményen dolgozni. Csak sajnos már késő.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr911005519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.03.16. 17:16:42

Mondom,hogy sok a hasonlóság köztünk.én is a story tv-t néztem.

zsüber 2009.03.16. 18:57:01

Borzasztó!
Szegény szerencsétlenben miért kell megforgatni még egyszer a kést? Lehet, hogy ő így érzi jól magát, de mi aki ezt olvassuk nem.....

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.03.16. 19:57:05

"Aztán 32 éves korában rájött, az asszony tévedés volt, mert őt a férfiak vonzzák. Nem nagyon gyakori, de banális történet."

...szerintem meg nagyon is gyakori eset. Személyesen is több haverom hasonló cipőben járt. Másrészt nemzetközi felmérések szerint is a melegek kb. 50%-a családos. Azt nem tudom hány közölük nős, de sokan házasság után választják azt az utat hogy csak férfiak.

Másik, hogy Radics Pétert akkor rugták ki amikor kiderült róla hogy meleg. Egyik napról a másikra az MTV sztárriporteréből egy senki lett. Ezt nyilván nehezen dolgozta fel, és mai napig nem dolgozta fel láthatóan.

phaidros 2009.03.16. 20:01:03

Az mondjuk érdekes, hogy mást meg nem rúgnak ki még úgy sem, hogy közismerten rózsaszín tangabugyit hord. A bátor iraki tudósítóra gondolok.

Frank99 2009.03.16. 20:03:35

a buzi bocsánat, de nem igazán életképes ....

a ponty sem szaporodik, hacsak fiuk vannak....

de az emberszabásúak sem...
:-)))

gitáros 2009.03.16. 20:12:55

Így volt, bizony. Tán ő volt az első, aki nyilvánosan felvállalta, másnaptól nem volt munkája.
A depresszióról meg nyilvánvalóan fogalmad sincs...

is 2009.03.16. 20:37:22

lehetne, hogy TÉNYLEG betegnek lássad. lehetne, hogy legalább részben TÉNYLEG elfogadjad, hogy neki a homo lét hátrányokat okozott.

de nem. BIZTOSAN csak megjátssza, BIZTOSAN csak tetteti a betegségét, az üldözöttségét. nagyon magabiztosan ítélsz, reméljük van hozzá elég tudásbeli, ténybeli, adatbeli muníció (mondjuk a kirúgásának körülményeit láthatóan nem tudtad), mert legtöbben mégis a 'ne ítélj, hogy ne ítéltess' alapján gondolkodnak, nagy bátorság kilógni belőle.

már ha 'Az ügyletes elmebeteg' a poszt címe, és nem a blog Ars poeticaja. ez utóbbi esetben megértőek vagyunk irányodban.

jog-ász 2009.03.16. 20:41:02

ennek gondnokság lesz a vége..

tyberius 2009.03.16. 20:59:03

@GayBears: Bizony, a "koedukált" társkeresők (ahol melegek, bik és heterók egy rendszerben vannak) tele vannak olyan, férfiakat kereső harmincasokkal, akik egyébként heteróként vannak regisztrálva és/vagy várja őket haza a zasszony. Ez van. Persze a nők között is sok az ilyen, heteró párkapcsolatban/házasságban élő bi, csak persze ők inkább a zemberük tudtával csinálják.

Radics meg jól láthatóan elmebajos. Kár érte. Ha viszont azért rúgta ki a kösztévé, mert buzi, az árnyalja kicsit a képet. Nem nagyon, mert engem is rúgtak már ki igazságtalanul munkahelyről, mégis élek, virulok. De az, hogy ő rendszeresen mártíromkodik minden médiumban, amely ennek teret ad, az bizony csak az ő mániája.

Ettől függetlenül egyvalamiben igaza van: több melegnek kéne outolnia.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.03.16. 21:03:59

Szerintem az undorítóbb, mikor a köztudottan más hazai sztárocskákat heteroként futtatják a médiában. habár a magyar bulvárhírektől amúgy is hányni tudnék.

ejam 2009.03.16. 21:07:44

Ha nem lettek volna kellemetlen emlékeim a múltban "Radics úrral", most én is azt mondanám, persze, már megint azért bántanak valakit mert meleg. Pedig a blogírónak teljesen igaza van, ez az ember egy elmebeteg...a rosszindulatú fajtából.
Régen dolgoztam egy taxiscégnél, állandó utasuk volt a Radics. Egy rémálom volt minden ott dolgozónak. Taxisnak, központosnak egyaránt. Mindenbe és mindenkibe belékötött, olyan szinten, hogy sokszor 10 perc után sem derült ki éppen akkor miért reklamál, mert ha éppen magyarul volt hajlandó beszélni, akkor sem volt semmi értelme a mondandójának. Egyetlen dolog volt tiszta, hogy neki most meg kell aláznia valakit. Kedvenc módszere az volt, hogy csak angolul volt hajlandó beszélni. Ami - legalábbis szerintem, és most szó nincs magyarkodásról - csak arra szolgált, hogy a másik felet kellemetlen helyzetbe hozza, éreztesse "felsőbbrendűségét". Egy idő után én pl vele már nem voltam hajlandó angolul beszélni (amit persze egy külföldivel megtettem volna), így ő angolul én meg magyarul válaszolgattam neki...amíg kedvem volt ahhoz, hogy egy őrült ember rabolja az időmet és rongálja az idegeimet.
Csak egy sztori a sok közül: egyszer azért telefonált, hogy a taxis elrabolta a mekis hamburgerét. Aztán kiderült, hogy egyszerűen csak annyi történt, hogy megrendelte a kaja házhozszállítását, csak éppen pénze nem volt a taxis kifizetésére. És persze nagyon felháborodott, amiért a taxis ezek után nem hagyta ott neki az ingyen kaját...

pokesz70 2009.03.16. 21:07:55

Nem láttam a műsort és nem ismerem Radics Péter történetét. Ezért nem tudom, hogy RP mennyire idióta.

De tényleg olyan fontos momentuma ez a magyar társadalom életének, hogy egy ilyen vehemens, indulatos, már-már gyűlölködő posztot kelljen írni róla? Miért kell állandóan ilyen köpködő, fikázó, másokat gyalázó indulatokkal találkozni ebben az országban?

Lassan tényleg kezdem azt érezni, hogy a magyar gárda a magyarságot képviseli. Ha az ország egyik legjellemzőbb sajátossága a gyűlölet és az intolerancia, akkor mi más képviselné jobban, mint egy olyan szervezet, amelynek ezek az alapkövei?

Fénysebességgel távolodunk Európától a Balkán irányába. Ideje lesz kiszállni.

traiano 2009.03.16. 21:25:29

Ez a poszt valóban ijesztő.
R.P. esetében rendkívül sajnálatos, hogy mentális problémáinak tüneteit módjában áll a média segítségével a nyilvánosság előtt kimutatni, amelyen azután ki-ki vérmérséklete, gondolkodásmódja szerint polemizálhat.
Analógia: legközelebb perforált vakbélgyulladással fog szerepelni valaki a nyilvánosság előtt, majd értékelés jelenik meg róla, hogy milyen csúnyán jajveszékelt kínjában, ahelyett, hogy kussolt volna, sőt, ki tudja milyen hátsó szándékai is vannak azzal a fülsértő ordibálással.
Reckl Amálnak azt ajánlanám, nézzen a tükörbe, olvassa el újra a posztját és a blog mottója alapján nagyon nagyon háborodjon fel.

prolee 2009.03.16. 21:33:28

Legyen meleg, legyen elmebeteg, bármi, ha jól esik neki. Kit érdekel?
Na de amit a kutyájával csinált!!!
Hát dögöljön meg az ilyen ember!
Mocsok!
Ezt nem büntetik? Elaltatni egy egészséges állatot!? Hát ilyen nincs!!!!

szcsongor 2009.03.16. 21:37:35

Pokesz70, traiano:
Igazat adok nektek, nem tudom, hogy lehet BÁRKIT ilyen stílusban támadni.
Rekl Amál te meg remélem végzett pszichiáter vagy, hogy fel merjél bárkiről is állítani pontos diagnózist a lelkiállapotát/elmeállapotát illetően!
Mert amíg nem értesz hozzá, hogy a búbánatos ****ba vagy képes leírni azt, hogy:
"Állítólag bipoláris depresszióban szenved, ami lehet, hogy igaz, csak éppen ez a betegség azért nem okoz ilyen súlyos tévképzeteket, ilyen mély paranoiát, mint ami Radics szavaiból árad."?
Mondjuk kizárt, hogy orvos legyél, mert akkor meg ilyen stílusban biztos nem aláznál valakit, aki láthatóan BETEG. (és valószínűleg segítségre szorul)
Egy a lényeg, tényleg inkább nézz magadba...

histar007 2009.03.16. 21:38:08

Ha valami jó az azért van mer ő a király. Ha valami nem jó, akkor az azért van mert mások nem preferálják a ratyikat.

El kell menni dolgozni, nem a kamerába pózolni, akkor lesz money, és akkor lehet kezeltetni a bipolaritást.

gyz 2009.03.16. 22:01:11

@GayBears: hogy kinek van igaza a Radics vs posztíró csörtében, fogalmam sincs.

De hogy Radics SOHA az életben nem volt "sztárriporter", az 100%.
egy 12 egytucat tudósító volt, amíg nem jött a co, addig a kutya nem ismerte

traiano 2009.03.16. 23:18:14

prolee: emberek ilyen állapotban sajátmagukat kinyírják. A téveszméket nem lehet az egészséges elme moralitásával megítélni. Aki mégis ezt teszi, ugyanabban a hajóban kezd evezni, mint maga a beteg. A kutya elpusztítását illetően a felelősség azé, aki ezt megtette és aki, ha jól értettem, nem azonos R.P.-rel. A kutyát valakinek oda is lehetett volna ajándékozni, ha nem is egyszerű. Ebben talán segíthetett volna neki a környezete vagy aki a kutyust elaltatta.

mindenkinek: ne felejtsük el, hogy R.P.-t az USA-ban valamely homofóbok majdnem agyonverték. Komoly agysérüléseket szenvedett, amelyek majdnem a halálát okozták. Szegény pára ezután kezdett el zavaros lenni.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.17. 09:07:31

Az egészen biztos nem lehet normális, aki egy ilyen műsorban leáll egy idiótával beszálgetni.

Vagy van az a pénz amiért mégis?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.17. 09:17:35

Továbbra is az a véleményem, hogy Magyarország hülye és álszent, alátámasztjátok.

Radics egy beképzelt, önző idióta. Sajnos valamikor az volt a munkája, hogy a tv-ben szerepelt, ezért kvázi híresember. Ezért hír volt, hogy homoszexuális. Őszintén! Kit érdekel?
De főleg azt nem értem, miért kell emögé bújnia. Miért kell a saját életének az eltolását kizárólag a melegségre fognia?

Azóta hogy viselkedik? Ez csupán betegség volna? Szerintetek - akik nyilván mind pszichológiaprofesszorok vagytok, tehát jogosan oktattok ki - egy depressziós így viselkedik? A depressziónak nem tünete a feltűnési viszketegség. A depresszió pont arról szól, hogy az ember visszavonul, gyakorlatilag az élettől. Ez a hülye meg folyton keresi az alkalmat, hogy mártírkodhasson a nyilvánosság előtt.

Miért is jár neki munka? A nagyon humánus hozzászólók vajon alkalmaznák-e Radics Pétert? Szívesen vezetnének-e egy olyan tv-csatornát, ahol Radics az egyik arc? Persze, hogy nem. Képmutatóak vagytok.

Utálom, amikor valaki a másságával (nem feltétlenül homoszexualitásával) magyaráz mindent. És persze mindenért a többiek felelősek. Ő ártatlan, a világ viszont bűnös. A hócipőm tele van ezzel a szemlélettel. Ez nem depresszió, ez sima egocentrizmus, nárcizmus, de mindenek előtt butaság és aljasság.

Az amerikai megveréséről meg annyit, hogy lebuzizták, ő meg lenégerezte az illetőt és összeverekedtek emiatt. De végül Radics sérült meg jobban. Ez nagyon sajnálatos, de nem magyarázat.

Miért kell belerúgni? Mert dühít. Ahogy az is, hogy mennyi embert képes megtéveszteni. Ahhoz meg nem kell "végzett pszichiáternek" lenni, hogy véleményt mondjunk valakiről. Ha a köznyelvben azt mondjuk valakire, hogy őrült, az nem jelent patológiás állapotot okvetlenül. De persze minek is magyarázzam, hiszen tárgyilagosnak itt csak nekem kell lennem.

Ha valaki megöleti a kuytáját a saját hülyesége miatt, ok nélkül (és az egyébként igaz, hogy az altatást végző orvos is felelős), és aztán az egészet arra fogja, hogy őt és a kutyát (!!!) üldözik a homofóbok, azt lehet. Ha valaki (én) ezen felháborodik, az hülye és lehetőleg menjen a picsába! Gratulálok! Öröm, ha az embernek ilyen okos olvasói vannak.

Idraf 2009.03.17. 09:57:36

Igaza van Amálnak.
+ egy kis kiegészítés.
www.bulvaros.hu/cikk/xucnz5/
süti beállítások módosítása