2009. március 02. 10:10 - Reckl_Amál

Az öntelt karrierista

Lévai Katalinnak azért van bőr a pofáján!

Most, hogy csak 11. az MSZP EU-parlamenti listáján, föl van háborodva. Hogy valakit, aki ennyire sokat dolgozik, ráadásul kifogástalanul; ennyire népszerű, ennyire sikeres, hogy lehet ilyen ocsmány módon félreállítani.
De Lévai nem csalódott, mert már évek óta tudta, ez lesz a vége az ő fantasztikus működésének. Hálátlan pártja mégsem őt tartja a legalkalmasabbnak, ezért pár embert elé sorolt. És ez megemészthetetlen Lévainak!

Nagy öröm, ha ilyen éleslátással gazdagon felvértezett emberek képviselnek minket. Szép dolog ettől a nőtől, hogy annak ellenére, hogy számított erre a méltatlan fordulatra, ilyen eleganciával tudja kezelni a helyzetet.

Hogy miért nem érdemli meg az EP-helyet 2009-től? Mert a nagy éleslátásban arra már nem futotta, hogy figyelmeztesse pártját és annak róla oly szépen nyilatkozó vezetőjét,  ez így nem mehet tovább. Hogy elég nehéz egy olyan országért lobbizni, amelynek kormánya semmit sem csinál, de ha mégis, akkor rosszul. Nem az a baj, hogy sokat szerepelt a médiában, hanem hogy azért, mert ezt kizárólag saját hiúsága miatt tette. Persze mindig leöntötte valami nőpárti, diszkrimináció-ellenes szósszal, de ennyi erővel a Nők Lapja elbutult újságírói is ülhetnének az EP-ben, azok se írnak soha semmi lényegesről, csak a divatos marhaságokról. Lévai fecsegni és önfényezni járt a vele lojális médiába, meg persze a buta, bárgyú könyveit reklámozni. Sütkérezett a neki szánt 15 perces napfényben.

Méghogy népszerű! Ne hülyéskedjen már! A környezetemben pártállástól függetlenül mindenki utálja. Mert ellenszenvesen nagyképű, mert képmutató, mert nem hiteles. Akik ódzkodnak a női politikusoktól, hát pont ettől a fajta nőtől ódzkodnak csak igazán. Aki agresszívabb, mint a legtöbb férfi, de ha őt támadják, azonnal gyenge nő, aki védelmet érdemel, támogatást. Csak azért, mert nő. Ha egyenjogúak és főleg egyenrangúak vagyunk, akkor nincs megkülönböztetés. Egy női politikusnak ugyanazt kell elviselni, mint férfi társainak. Ezért hiteltelen.

Az nem baj, ha valaki büszke a munkájára. De végtelen visszatetsző, ha azt valaki a nyilvánosság előtt maga ítéli kiválónak, és ezzel a megdönthetetlen véleménnyel akar magának valamit kiharcolni. Egy politikus, aki ráadásul társadalomtudós is, tudhatná, hogy a munkáját a legkevésbé önmaga, sőt még a hivatalai főnökei sem értékelik igazán. Erre a választók jogosultak. Az EP-választásokon többek között azért sem szavazok majd az MSZP listájára, mert olyanokat futtat, mint Lévai Katalin. Ki nem állhatom ugyanis a melldöngető figurákat, akik rengeteg energiát képekesek fordítani önmagukra, de sokkal kevesebbet az ügyekre, amelyeket képviselnek.

Lobbistaként is megbukott. Elmondása szerint mások azért kerültek elé, mert jobban helyezkednek. Aranyom, ez a meló lényege! A helyezkedés, az érdekek évényesítése. Hogy a fenébe hiteles egy olyan lobbista, aki még a saját pártján belül sem képes a pozícióját megszilárdítani. Pláne, ha, mint állítja, régóta ismeri a sorsát. Csak egy önző hülye, már bocsánat, hiheti azt, hogy önmagában a saját maga által saját magának kiállított kitűnő bizonyítvány ingyenjegyet jelent a következő EP-be.
A politikában ma már nincsenek nyugdíjas állások, pláne az EU-ban nem. Mindenért meg kell dolgozni. Azért, mert Lévai elkapta az SZDSZ-betegséget, miszerint bármit is tesz az ember, bármit is hisz a közvélemény, csak ügyesen ki kell válogatni azokat független barátokat, akik mindig kaphatóak pár elégedett szóra, még nem kell azt hinni, hogy jár neki a listavezetés. Ezt egy szakmáját és az európai uniós viszonyokat jól ismerő képviselőnek tudnia kellene.

Persze az is vicc, hogy Göncz Kinga színtelen-szagtalan külügyminiszteri ténykedését sikeresnek nevezik, és ezért őt küldik elsőként, vagyis biztos befutóként az EP-be. Mégis ilyen cirkuszt csapni rendkívül undorító önteltségre vall. Az, aki leginkább akkor kritizálja a pártját, amikor az számára kedvezőtlen döntést hoz, az csak elvtelen karrierista. A fenyegetésnek is beillő megjegyzése, hogy így nehéz lesz képviselni a párt érdekeit, pedig egyszerűen gerinctelen. Ha valaki nem ért egyet, akkor mondjon le! Ha nem akar lemondani, akkor fogja be és dolgozzék! Azt, hogy milyen kiválóan dolgozik, a kampányban is bizonyíthatja. Hátha Göncz Kinga nem is akar annyira Brüsszelbe menni... De ezzel a hisztériával eljátszotta ez a politikusasszony ezt az esélyt is. A buta rövidlátás és a profizmus teljes hiánya sem arra vall, hogy kiérdemelné a folytatást.

Nem is volt ez olyan rossz döntés.

UPDATE: Itt a video ma reggelről.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr96974889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.02. 10:49:33

Azt hitte, hogy ha nagyságosasszonynak szólítják a képviselőtársai, akkor ezt tiszteletből teszik, Pedig csak kigúnyolták. Nem a vágy, hanem a gúny tárgya. Az is furcsa volt, hogy a parlamenti irodájában csupa fiatal fiú beosztottja ült. Jól élt, na!

Mélisande · http://melisandegyuruje.blog.hu 2009.03.02. 14:55:22

Szívemből szóltál. Amíg feminizmusról szóló könyveket, meg nőkkel foglalkozó társadalmi tanulmányokat publikált, nagyon tiszteltem, de Brüsszelben valóban megfeledkezni látszott "védenceiről". Eszébe sem volt tovább vinni az általa kilobbizott esélyegyenlőségi ügyeket, ellenben mind többet mesélt külföldön beszerzett toalettjeiről (lássátok csak, itthoni kis csóringerek), meg arról, hogy miért csúfolják az operabál résztvevőit az irigy kutyák az ex-balettintézet árkádjai alól. Aztán úgy látszik, volt ideje a nem túl színvonalas, óriásplakátokon hirdetett lektürkéit írogatni, péntekenként hazarepülni és hétfőn reggel vissza. Szóval ezzel csak annyit akarok mondani, hogy nem tudta eleganciával, szerényen viselni hivatalát, nyíltan semmibe vette azokat, akiknek a hátáról magasra rugaszkodott, gőgösen adta az eropéert egy olyan országban, ahol a nők többségének esélye sincs olyan karrierre, amelyet ő - kétségtelenül ügyesen - befutott. Tényleg hiteltelen. Azoknak, akiket helyette jeültek az első három pozicióba, sok sikert kívánok (bár Kinga mamával szemben is fenntartásaim vannak, azért ő jóval hátrább fogja az agarait).

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.02. 20:51:50

majd kibuliz maganak egy miniszteri vagy államtitkári posztot, én még nem kezdem el sajnálni

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2009.03.03. 10:59:56

a legirritálóbb női politikusok egyike.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.03. 11:25:06

A legirritálóbb nők egyike.
süti beállítások módosítása