2009. február 26. 12:13 - Reckl_Amál

Koencidencia

Érdekes dolog a véletlen egybeesés. Nagyjából egyszerre lett elegünk Rékuccal a blog.hu hordalékából.

Rékuc szerencsére most nem a Fika bezárásával fenyegetett meg minket, hanem az Így fotózok én cíművel. Szomorúbb, hogy komolyan is gondolta. Január 27-e óta nincsenek új bejegyzések, ill. csak annyi, hogy Rékuc fotósi mivoltának tisztelői a www.rekafoto.com oldalon csodálhatják meg szépséges képeit. Nagyon kellemes, egyszerű, esztétikus oldal.

(Kicsit ciki, de én még csak a napokban néztem meg. Korábban sem jártam napi rendszerességgel a fotósblogon, mert jómagam akkor abbahagytam a fényképezést, amikor az öcsém szalagavatóján a legszebb pillanatból az öcsém zakójának az oldalát sikerült megörökíteni. Pedig régebben, gyerekként még az akkori környezetvédelmi miniszter is "kitüntetett" az Énredő Balaton című sorozatomért, sőt valami budapesti kiállításon kint is volt egy évig a legjobb kép. De ez elég régen volt.)

Szóval csak annyit jegyeznék meg, hogy nekünk majdnem egyszerre telt be a pohár. Egyes emberek tényleg síkhülyék. Valaki a fotózásról ír egy blogot. Döngöljük földbe!

Elnézést, de én is nagyon unom már ezeket az undorító rombolókat. Rékuc kicsit visszavonult, és nem csak a fotósblogtól, de a Fikán se nagyon volt jelen, de azóta szerencsére a közlésvágy újra erős.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr2967404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.26. 13:35:19

sajnos aki publikál annak tűrnie is kell. De nem mindegy, hogy mit és mennyit.
Amúgy a blog is folytatódik a rekafoto.com-on, bőszen írom tovább a bejegyzéseket, a közlésvágynak nincs határa :)

2itailor 2009.02.26. 19:39:56

Szia! Mindkettőtöket csodállak a kitartásotokért amivel viszitek a blogjaitokat. Nem vagyok egy harcos feminista, de az eddig olvasottakból azt szűrtem le, nőként jobban ki van téve az ember atrocitásoknak, magyarul simán leugatják. Egyik első blogolvasós élményeim közé tartozik Rékuc Hol vannak a nők című írása és abban valamint a kommentekben jól jellemződik a nők helyzete ebben a sajátos világban.
Mivel én nem tartom erre képesnek magam, megmaradok olvasónak. További kitartást kívánok és azt, hogy mindig örömmel írjatok arról ami számotokra fontos.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.27. 13:01:44

Köszönjük a támogatást! Jól esik.

A magyar társadalom sok tekintetben primitív. Ebben is.
Azon nem vagyok meglepődve, hogy ötven feletti férfiak lenézik a nőket. De hogy tinédzser meg huszonéves fiúk is száz évvel ezelőtti hozzáállást valljanak, az elképeszt.

Egyébként az idősebbek néha még jobban elfogadják, hogy a nő nem állat.

Ide is járnak olyanok, akik szerint erkölcsi kötelesség gyereket szülni, aki ezt nem teszi, az haszontalan, és dögöljön meg. Persze szerencsére nem sokan, és viszonylag ritkán tolják ide a képét az ilyen ostoba parasztok.
Akik azt hiszik, akármilyen hangot megengedhetnek maguknak. És még okosnak és bátornak is hiszik magukat közben.

Kétféle érzés van. Egyrészt elszomorít látni, hogy micsoda emberek között vagyunk kénytelenek élni. Másrészt meg pont megerősít a hitemben az ilyen atrocitás. Innen tudom, hogy írni KELL. Mást sajnos nem áll módomban tenni az elburjánzó bunkóság ellen. Egyelőre. :)

ZmanUK 2009.02.27. 13:28:09

Ms. Reckl,

Szerintem ez az egesz marhara tul van lihegve. Miert fogjatok fel ezt barmifele szemelyes problemanak hogy megjelennek a trollok az oldalon? Hisz az interneten barhol jelen vannak, es ezzel az ember szembesul amint megjelentet valamit. Ha valaki ezt nem tudja elfogadni, az tenyleg ne irjon.

Erre meg azt sem tudom mondani hogy ez magyar hungaricum, mert nem, a kulfoldi blogokon is a foldbe dongoles megy, de ahogy ott is es itt is meg lehet talalni az epito jellegu hozzaszolast is.

Amugy Rekuc fotosblogjaval kapcsolatban azt erzem, az alkoto igencsak mimoza termeszet.

Gondolok en itt a "vitara" az utomunkas/nem utomunkas fotokkal kapcsolatban. Szerintem egy erdemi vita mindenfelekeppen epito egesz addig, amig magarol a temarol szol, es nem merul ki egymas pocskondiazasaban. Ezzel gondolom mindenki egyetert.

Viszont ahogy sok ember, koztuk Rekuc is meg kellene hogy ertse, nem tetszhet mindenkinek azt amit mi csinalunk, ergo igenis lesznek emberek akik nem ertenek egyet velunk, nezetunkkel, cselekedetunkkel, stb. Most nem a trollokra gondolok, mert ok SEMMIvel nem ertenek egyet csak a poen kedveert. :-)

Es meg kell tanulni elfogadni masok velemenyet, megha az kulonbozik is a mienktol, mindaddig amig ez normalis keretek kozott van eloadva. Es ebben erzem speciel Rekucot egy kicsit kepmutatonak, de ez szinten: privat velemenyem.

A blog.hu-nak koszonhetoen vissza lehet olvasni a hozzaszolasaimat, mindegyiket vallalom, es tudom hogy nem dongoltem a foldbe senkit, se nem mocskolodtam, megis, mivel Rekuc szemelyerol es hozzaallasarol nem volt tul jo velemenyem, letiltott :-)

Erdekes modon az oldalan java reszt az ot elteto es istenito hozzaszolasok vannak csak, (persze lehet vedekezni hogy NEM, pedig igen), de hat mivel lehet cenzurazni, ez ellen nem sok mindent lehet tenni.

Amugy meg lehet nezni Rekuc uj oldalan mar nem is lehet a blogbejegyzesekhez hozzaszolni.

Anyway,

a lenyeg hogy nem kell a primitiv hozzaszolokkal foglalkozni, mert az ember ugye nem masoknak ir, hanem sajat maganak. (Persze a visszajelzes mindig jol esik)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.27. 15:29:15

Azért én látom belülről is a Fikát, és azért annyira sokat nem cenzúráz Rékuc. Főleg az utóbbi időben, szinte sosem.

Hogy ki hogyan kezeli az ellenvéleményt, az attól is függ, hogy milyen szándékkal hangzik el az a vélemény. Ahogyan a te ténykedésed is nyomonkövethető, az enyém is, ráadásul itt csak akkor moderálunk, ha valaki szándékosan rombolja a blogot, véleményt sosem. Aki normális, kulturált, azzal én is az vagyok. Ha vita bontakoik ki, akkor is.

Én (is) mimózalelkű vagyok eléggé, de a trollok kevésbé zavarnak. Sokkal inkább azok az emberek zavarnak, akik (ellen)véleményt is megfogalmaznak (vagyis valószínűleg értelmes emberek), de közben olyan ordenáré módon viselkednek, hogy igenis sértő. Rékuc írja fönt: "sajnos aki publikál annak tűrnie is kell". Én is ezt gondolom, én például emiatt nem moderálok. De ebben is egyetértek vele: "De nem mindegy, hogy mit és mennyit."

Lehet, hogy minóza lelkű vagyok, de az viszont biztos, hogy senki a lábtörlője. Azt gondolom, jogom van megvédeni magamat. Nem lennék hű önmagamhoz, ha nem mondanám ki, nem bírom a pocskondiázást.

Az ellenvéleménnyel nincs is baj, de a bunkóságot nem kell szó nélkül elviselni.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.27. 16:06:48

köszönöm az igazolást Amál,
tiszta a lelkiismeretem a cenzúrázással-tiltással kapcsolatban, ezt a kimoderált hozzászólások listája is igazolja. Egyébként pedig már a blog legelején közöltem, hogy a szerzők elleni személyeskedésnek nincs helye, legyen az bár enyhe kritika. Akinek ez nem tetszik, menjen máshova kommentelni.
Ugyanakkor nagyon sok kommentelő keresett meg mailben, hogy miért vagyok olyan, amilyen. Egyetlenegy ilyen közeledést sem utasítottam vissza, hangnemtől függetlenül. És legtöbbjükkel ma már minimum baráti a viszony. Jó példa erre azallamenvagyok kolléga, akivel az elején enyhén szólva nem bírtuk egymást, azonban beszélgetésbe elegyedve kiderült, hogy mégis.

Ami a trollokat illeti: igenis van egy személyes vonzata a dolognak, amikor valaki az életviteledet, életmódodat, életfelfogásodat kritizálja, főleg kőkorszaki nézeteket vallva.

Cáfolnám továbbá az állítást, hogy az új bloghoz nem lehet hozzászólni. Nagyonis hozzá lehet. És eddig mindegyik kommentet kiengedtem, egyetlen sem akadt fel a szűrőn. Pedig van közötte olyan ember is, aki minden lehetséges fórumon fröcsög ellenem.

Zlot figyelmébe ajánlom az ellenfika.blogspot.com blogot.

ZmanUK 2009.02.27. 17:16:52

Latod Rekuc, pont errol beszelek amit az utolso mondatodban irtal nekem.

En nem akarok frocsogni ellened, am te azonnal ezt gondolod rolam egy "kritika" miatt, ami neked nem tetszett. Szoval, minek nezzem meg az altalad emlitett blogot? Nem celom senki ellen szitani senkit, bar ezt mar eszrevehetted volna.

A fotozassal kapcsolatos velemenykulonbsegunkben, te megallapitottad hogy "kokorszaki" az elkepzelesem. Es? Pont errol beszeltem, hogy megha kokorszaki is az elkepzelesem, de ragaszkodom hozza, mert ez a velemenyem veled szemben, neked ezt nem megerteni es magadeva tenni kell, hanem ELFOGADNI hogy ez az en velemenyem. Nem pedig letiltani mondvan, "a szemelyedet" sertette.

Erre ertettem hogy mimoza vagy. :-)

"Ami a trollokat illeti: igenis van egy személyes vonzata a dolognak, amikor valaki az életviteledet, életmódodat, életfelfogásodat kritizálja, főleg kőkorszaki nézeteket vallva." - Szerintem kritizalni sok mindent lehet, meg a szerzo eletmodjat, felfogasat is. :-) Szolasszabadsag van, nem?

ZmanUK 2009.02.27. 17:17:28

Nem akarom megjobban szetoffolni a topicot.

Bocs Ms. Reckl

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.28. 01:12:38

Semmi gond, sőt, ha még van mondanivalótok ebben a témában, itt a helye.

Rékuc, nem is tudtam, hogy Te ekkora sztár vagy. Elég nevetséges módon elsorvadt az Ellenfika.

azallamenvagyok 2009.03.02. 16:23:47

megfogadtam, hogy nem kommentlek, amíg a címet ki nem tudom mondani...

hát, a fogadalmak azért vannak, hogy legyen mit megszegni::)))

amúgy ja, és igen:)
süti beállítások módosítása