2009. február 23. 09:08 - Reckl_Amál

Blogajánló: emTV

Már egy ideje szeretném a kedves olvasó figyelmébe ajánlani a nemrég indult emTV blogot. Elsősorban a médiával foglalkoznak. Kritikákat, visszatekintéseket írnak, de szélesebb körben, mint ahogyan ezt a legtöbben teszik. Rendszeresen kitérnek a médiaszolgáltatókra is - nem kis kritikai felhanggal. Ez utóbbit nagyon helyesnek találom.

Összeállításaik érdekesek, újszerűek. Gyakran kérik az olvasókat szavazásokra. Különlegesség, hogy - sok másik bloggal ellentétben - rendkívül komolyan veszik szavaik súlyát, és alaposan utánajárnak egy-egy kényes kérdésnek.

Számomra nagyon kedves, hogy felidézik a közelmúlt tv-s emlékeit. A leírások alapján hasonló korúak lehetünk, és így hasonló szempontok szerint mutatják be például a '80-as - '90-es évek rajzfilmjeit.

A másik dolog, amivel belopta magát a szívembe az emTV, hogy végre megadja a kellő tisztelet a kiváló magyar szinkronnak. Képpel, kisebb leírásokkal mutatja be a legtöbbet foglalkoztatott magyar hangokat. Ez hiánypótló, és szintén kiskamaszkoromba visz vissza, amikor egyik nagy mutatványom volt, hogy pár szó után megmondtam, kinek a hangját is halljuk.
Azért is kell megbecsülni ezeket a színészeket, mert ebben tényleg nagyon jók vagyunk, és messze megelőzzük a nyugatot. Aki már látott a Pro7-en X-aktákat, és halotta Náray Erika és Rékasi Károly előadásában is a kult sorozatot, az tudja, miről beszélek. A német változatban erősen kellett figyelni, ha az ember tudni akarta, melyik FBI ügynök beszél éppen.
Amerikában csak pár éve divat, hogy az egyébként idegbajosoknak való rajzfilm-szuperprodukciók főbb szerepeit hollywoodi sztárok mondják szalagra. Mi ezt már nagyon rég tudjuk. A fantasztikus Macskafogó nem lenne az, ami, a remek szinkron nélkül például.

Szóval, aki annak ellenére néz tv-t, hogy az milyen égő, nézzen be: http://emtv.blog.hu/

A poszt írásakor a bloggerkollégák éppen címlapon vannak, és persze küzdenek pár debillel, ahogy ez ilyenkor szokásos. Pedig aktuális írásuk nagyon fontos témát feszeget. Vajon tényleg bármit lehet a nagy tartalomszabadság közepette?

Összefoglalva: az emTV egy nagyon igényes, egyedi hangvételű blog, amelybe rengeteg munkát fektetnek a készítői. Intlligens és jól megírt posztok, érdekes témafelvetések. Azt hiszem, beteszem a linkblogba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr34959979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása