2009. január 22. 15:55 - Reckl_Amál

Az a nevezetes Auschwitz!

Lassan kezd elegem lenni, abból, hogy a holokausztot mindenki kénye-kedve szerint használja mindenfélére!

Legutóbb például a belvárosi ingatlanpanama legújabb gyanúsítottja, Verók István polgármester.
Most, hogy ő is a hatóságok látószögébe került, sajtótájékoztatót tartott a tv-knek. Ebben a nyilatkozatban ütötte meg a fülemet egy mondat. (Több is, de azokat már föl sem veszi az ember.)

Azt mondta, hogy a sajtó miatt rögtön rá is húzzák a vizes lepedőt az emberre, mintha minden felmerülő vád egyben bizonyított is lenne. Szóval, az ember egyből el is jut Auschwitzbe.

Ami valószínűleg azt jelenti, hogy ennyi erővel minden gyanús embert elvihetnék a Rosszak...

Nyilván a prejudikálás nem szép dolog, és bizony a sajtó egyes képviselői többet engednek meg maguknak, mint kéne, de egy felelős politikus ettől függetlenül tudja, mit beszél.

A nagy különbség természetesen a részletekben rejtezik.

Ha ugyanis az ingatlanpanama résztvevői börtönbe kerülnek, akkor az egy jogerős ítélet alapján történik majd meg. Ezt az ítéletet jogszerű, fair tárgyalás keretén belül hozza az arra szintén a törvényeknek megfelelő bíróság. Az Auschwitzba deportáltakat nem jogállami keretek között lettek rabok, kivégzésük nem tárgyaláson hozott halálos ítéleten alapult, hanem a véletlenen.

Másrészt a mai magyar börtön és a haláltábor között van némi különbség. Nemcsak a körülmények miatt, hanem például azért is, mert bizony az auschwitzieket folyamatosan tömegesen kivégezték.

És végül, de nagyon nem utolsósorban az okok. Koncentrációs táborba elsősorban származásuk miatt, esetleg politikai nézeteik vagy szexuális orientációjuk alapján kerültek az emberek. Ártatalnul kellett szenvedniük, sokaknak meg is halniuk.

Ha a terézvárosi nem-szakértő képviselőket (L. http://vastagbor.blog.hu/2009/01/22/verok_reggel_megmondta_a_frankot) elítélik, az azt jelenti, hogy rájuk bizonyítottak egy súlyos gazdasági bűncselekményt. Ártatlanságról így természetesen szó sincs.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr85895781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.22. 16:01:55

Szánalmas a magyar politikai élet, különösen annak ún. "bal" oldala.

Bocsánat, hogy nem írok most többet, de egyszerűen nem jut eszembe ennél semmi okosabb.

Ez a történet, ez az ember, ez a mondat, ez az egész így egészen egyszerűen szánalmas.

hidvero 2009.01.23. 03:19:12

csak annyi, hogy: Auschwitz egy s-sel.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.01.23. 05:24:18

Reckl Amál:Nagyon egyetértek veled.És köszönöm a kisebbségek nevében is.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.01.23. 09:56:26

Egy dologban nincs igazad... Ha elitélik, akkor bizony a "politikai nézetei" miatt fogják... Mert politikailag azt nézte, mit lehet lopni... Illetve, ha nem lett volna aktív pártpolitikus, akkor nem jutott volna ilyen helyzetbe (lopás+lebukás)...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.23. 15:03:40

@Dyson:

Kicsit félreviszed a dolgot. Nem arra gondoltam, hogy Verókék azzal védekeznének, hogy ők zsidók, és emiatt kapták el. Hanem, hogy rögtön nácikkal kezdenek dobálózni, ha valami nem tetszik.

Holott pont azzal veszíti el a jelentőségét ez a szégyenletes történelmi eseménysorozat, ha már jó reggelt helyett is egyből Auschwitz van! Vagyis aki folyton fölhozza, az éppenséggel akadályozza, hogy legalább páran tanuljanak belőle.

Az meg a nagy sértés az áldozatok emlékére, hogy ilyen piti síbelők a lebukásukkor össze akarják mosni magukat velük.
süti beállítások módosítása