2009. január 12. 10:19 - Reckl_Amál

Hideg szívvel

A mezőkövesdi Vasember jeges vízben úszott. ( http://index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/373691/)

Normál esetben csak azt mondanám erre, szép, szép, de minek? De azért visszafogom magam ilyenkor általában, mert a véleményem nem igazán mérvadó. Elég testneveletlen vagyok, ezért nem tudom értékelni az ilyen biztos nagy rákészülést és erőt igénylő, szerintem viszont teljességgel értelmetlen magánszámokat.

De most azért megkérdőjelezném az ilyet pont most végrehajtó, magamutogató fickó emberi jóérzését. Az elmúlt hétvégén minimum 10 ember halt fagyhalált, többnyire hajléktalanok, de nemcsak azok, bár végülis teljesen mindegy.

Szóval ezen idén (január 12. van!) már közel ötven magyar ember fagyott meg a kiemelkedően zord időjárás miatt, erre ez a mutatványos hajlamú tűzoltó önlegyőző parádéval önmegvalósít.

Ízléstelen. Még akkor is az lenne, ha valamiért csinálta volna ez a remek sportember. Gyakori ugyanis, hogy az ilyen feltünősködés mellett valamilyen jó ügynek is adnak publicitást. Múlt héten például meztelen emberek másztak ketrecekbe Mexikóban, hogy a kóbor kutyák szembeni emberségesebb bánásmódért tüntessenek. De itt ilyenről nincs szó. Ez maga volt a l'art pour l'art.

Ebben a taszító öncélúságban még bűnrészes a média, amely szerepelteti az ilyen cirkuszba illő alakokat.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr20872375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2009.01.22. 09:26:02

Sztem kicsit túlreagálod. Én pl. a -5 fokban ónos esőben kimentem a postaládát megnézni, egy szál gatyában, mezitláb, eszembe jutott, hogy ezzel szentségtörnék.

Miért ne úszhatna? Minden télen úszik, tudtommal. (egyébként a víz melegebb mint a levegő, szinte melegnek érzi az ember azt a 12 fok különbséget -10 és +2 között)

Szoktak enni emberek a TV-ben, miközben mások éhen halnak. Nemár...
süti beállítások módosítása