2008. december 21. 19:09 - Reckl_Amál

Találó anagramma: Kika

Adva van egy méregdrága, osztrák bútoráruház, amely a világhírű IKEA gyenge másolata. Forgalma nem nagyon van, mert bár termékei nem rossz minőségűek, árszintje túl magas a magyar vásárlók számára.

A karácsonyi szezon azonban ennek az áruháznak is fontos és eredményes időszak. Sajnos. Mert a szolgáltatásuk színvonala ijesztően alacsony, mondhatnánk, hogy a rendszerváltás utáni mindenre-vállalkozókat idézi.

Ma délután ellátogattunk a KIKA soroksári kirendeltségébe. Parkolóhely alig volt, szóval lehetett arra számítani, hogy bent sokan lesznek. A nagy alapterületnek hála eloszlott a tömeg, és sokan csak a pénztáraknál csoportosultak.
Hosszú volt tehát a sor, de aranyvasárnap nincs választás, kivárjuk.

Az a közel húsz perces extra várakozás, melyet egy idióta vásárló és a kelletlen pénztáros összjátéka produkált, már eléggé felbosszantott, de a funkcionális analfabéták fizetése után hamar sorra kerültünk mi is, és a dolog zökkenőmentesen zajlott.

De a KIKA Soroksár ezután mutatta be, hogy a magas árak miatt elmaradozó vásárlók és így bevétel kiegyenlítésére a legolcsóbb munkaerőt alkalmazzák.
Mindenki utálja a biztonsági őröket, és ezt biztosan sokan sok helyen kifejtették. Ennek azért érezhető a hatása, hiszen azok a túlkapások, melyet a boltok öltönybe bújtatott marhái tíz évvel még naponta előfordultak, az utóbbi időben szinte már nem tapasztalhatóak. De nekünk - negyven perces várakozás után - sikerült egy ilyen önkényeskedő, pimasz díszfaszba belebotlani. A sokáig vacakoló parasztok lefárasztották a pénztárost, és ő elmulasztott valami jelzőt levenni az egyik termékről, ez bejelzett. Erre az a senkiházi barom egyből ugrott is oda, és minősíthetetlen stílusban kezdte a testvéremet és az anyámat egzecíroztatni.
Elnézést egyszer sem kért, és még - félig komolytalanul testüregvizsgálattal is fenyegetőzött.

Mikor érti már meg ez az alja magyar kiskereskedelem, hogy a talpunk nyalásából élnek? Mikor tanulják már meg ez a sötét banda, hogy a vevő a király? Mindig igaza van, és kész. A bolt személyzetének egyik tagja sem engedhet meg magának egy hangos szót, egy grimaszt sem.
A kereskedő munkaköri kötelessége az udvariasság. Olyan ez, mint a buszsofőrnek a józanság. Kíváncsi vagyok, hányan szállnának föl egy olyan buszra, amelyet egy részeg vezet.

Természetesen levelet fogok írni a Kikának, bár nincsenek illúzióim. Kika tipikusan az a hely, ahol magasról tesznek a vásárlóra. Elég szomorú, hogy ebben a helyzetben a leghatásosabb leszámolásnak ez az írás tűnik, hogy nincs hova fordulni, csak ahhoz a kis nyilvánossághoz, melyet a blogom élvez.

Kedves Olvasók! Ha rám hallgatnak, sosem mennek a Kika soroksári áruházába, mert ott így bánnak a vevővel. Remélem, a gazdasági válság ezt a vacak kócerájt is eléri, és kivágják ezt a sok szemetet az utcára.

5 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr21835382

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.12.21. 20:10:47

Gazdasági ki mit (nem) tud - az Alternatíva pénzügyi válságról szóló utcai felmérése, karácsony előttA gazdasági világválság ürügyén lapunk összeállított egy rövid kérdéssort, amely az átlagember alapvető gazdasági tájékozódottságát és tárgyi tudását hiva…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2008.12.21. 20:24:56

Tisztelt Vásárlónk!

Először is szeretnénk leszögezni, hogy áruházunk számára rendkívül fontos, hogy vevőink elégedettek legyenek velünk. Ezúton szeretnénk elnézést kérni az Önt ért kellemetlenség miatt. Elbeszélgettünk az érintett dolgozóval, és ismételten felhívtuk a figyelmét a vevőkkel szembeni udvarias magatartás fontosságára.
Ezen a ponton szeretnénk megjegyezni, hogy cégünk dolgozóit folyamatosan képzésben részesíti, évente több tanfolyamot szervezünk azért, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek a jövőben még ritkábban fordulhassanak elő.

Reméljük, az Önt ért kellemetlenségek ellenére továbbra is vásárlóink között köszönthetjük!

Tisztelettel:

X.Y

Ügyféllerázó- és Sablonválasz osztály

Ja, ezt már olvastad?

jacint.blog.hu/2008/07/06/ugyfel_lerazo_osztaly

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.12.21. 22:08:06

Megjegyeztem, oda nem megyek, ha nem muszáj.

"Mindenki utálja a biztonsági őröket, és ezt biztosan sokan sok helyen kifejtették. "

Többek között én is.
Sajnos még mindig van ilyen, sőt, nem is egy

kritika3.blog.hu/2008/12/11/biztonsagi_verekedok

Ziebi 2008.12.22. 20:08:15

Eh, mintha nem lenne elég a karácsonyi tömegőrület még ezzel is szórakoztatják az embert.

jezebel 2008.12.23. 08:29:26

A vásárlók könyve vagy mi a szösz hasznos dolog tud lenni, nálunk volt rá példa, hogy hasonló esetben eljutott a biztonsági őrök főnökéhez ("narancssárga embereknél", a hárombetűs áruházban).
De akkor sem értem, miért kell így viselkedni. Pénztáros vagyok, ha a vásárló képes kulturált lenni, én is. Ha nem (mert vannak droidok), akkor meg főleg annak kell maradni, "csakazértis".

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.12.23. 10:48:00

Megosztom veletek az esetemet: több honap utan jöttem haza, es mivel üres volt a haz, irany az 1. utba esö hypermarket: Salgotarjan Tesco, penztar, kisebbsegi fiu tanulo penztaros, pakolom a szalagra a rengeteg holmit, közte 2 db valamilyen zsemlet,
- ez milyen zsemle - kerdezi
- milyen,hat kerek, mit tudom en, ott volt a polcon
-meg vesz valamit, amiröl nem tudja hogy mia az?
-mar hogyne tudnam: zsemle
-jo, de milyen?
-nezze, en most vagyok itt elöször, remelem utoljara, de maga itt dolgozik, talan tudnia kene?

gondoltam ket akarmilyen, talan a legdragabb zsemlet is ki tudom fizetni, a több mint 50e nel mar nem volt tetel, vetkeztem, fel kelllet voltna jegyezni a zsemle fajtajat, vagy arat, mondjuk amire meg nem volt pelda, hogy bemondasra elhiggyek nekem barhol,de hogy egy kis tizeneves kapasbol kioktasson, hat nem kaptam levegöt, hat igen isten hozott Magyaroszagon, ha meg nem vettem volna eszre

süti beállítások módosítása