2008. szeptember 18. 14:16 - Reckl_Amál

Két hír, két ember, két világ

Gyakran kapok kritikát amiatt, hogy kifejezem ellenszenvemet a bulvár által fölkapott senkik (valóság show résztvevők, playmate-ek, pornósok stb.) szerepeltetése miatt. Illetve az ilyen számomra meglehetősen értéktelen emberek örökös mutogatását vádolom az színvonal devalválódásáért. És el is fogadom: nem vagyok toleráns ebben a kérdésben (sem). Nem gondolom, hogy be kéne fognia az embernek a száját, csak mert van olyan, akinek ez pont így jó, de ez egyébként nem is zavar. Abban sem hiszek - bár ez nem volt mindig így - hogy nem fejezheti ki az ember a saját értékrendjét.

Ma két hírről szeretnék írni. Nem magukat a híreket akarom kommentálni, mert igazából az egyiket végig sem olvastam, a másik meg abszolút magánügy. Célkeresztben pont a föntiek illusztrálása van, ezek tehát példák.

Az első "ügy": Keleti Györgyit lekurvázták. Fogalmam sincs, mit is csinál pontosan ez a nő. A Viva által kifejlesztett, a legbutább "vetélkedő" (Szexi vagy nem?) egyik zsűritagja. Sablonos, üres szövegeket mond kifejezéstelen arccal, valószínűleg valami modell lehet. (Azt egyébként munkának tartom, de ezt a döntnökösködést nem.) Na, szóval Őt lekurvázták, és Őt ez mélységesen fölháborítja.

A másik hír az, hogy Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó már jól érzi magát szívműtéte után. A cisztáról, melyet közvetlenül az olimpia után eltávolítottak, már Peking előtt is tudtak, de mivel nem veszélyeztette sem Biros egészségét, sem kondicióját, az orvosok engedélyezték az indulást. Biros egyébként nem akarta a verseny előtt nyilvánosságra hozni a dolgot, de ma már nyugodtan beszél róla.

Ugye, érezzük a különbséget? Van egy magamutogató liba, aki ugyan abból él, hogy meztelenül fotózzák, de kikéri magának, hogy kurvának tekintsék.

És van egy kiváló sportoló, aki a világ egyik, ha nem a legjobb vízilabdázója, aki ennek ellenére szépen, csendben, szolidan átesik egy műtéten (az egészségügyi állapot magánügy), és utólag mondja csak el. Mert a feladat fontosabb volt, mint drámázni valami bulvárműsorban.

A nő, akinek a személye és fantasztikus jóhíre a fontos, miközben pont azért írnak róla, mert meztelenkedik. És az olimpikon, aki szó szerint szívvel-lélekkel küzd a dicsőségért hosszú évek óta emberfeletti teljesítményt nyújtva.

Ezért nem érdekelnek a Keleti Györgyi-félék, ezért nem tudom a semmittevő, semmirekellő fajtájukat tisztelni.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr87669895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.09.18. 18:33:17

Jó konttraszt!

De tegyük hozzá, hogy a sportoló mindenesetre szerényebb ember is.
Ő a TELJESÍTMÉNYÉVEL akar címlapra kerülni, de emellett valószínű, hogy a sport az élete, és tenne a címlapra, csakhogy versenyezhessen. Ő joggal érezhetné sértve magát, ha pl betegsége helyett nemlétező nőügyeit hoznák fel a bulvárban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.18. 23:56:12

De ezen nincs is mit csodálkozni. Az olimpia előtt ezek a srácok annyira feszültek voltak, más sem hiányzott nekik, mint a kamerák meg az újságírók.

A bulvár cicák meg abból élnek, hogy nap, mint nap hírüket verik, Birosnak viszont nincs szüksége ilyesmire, ő som hármat az olimpiai döntőben azt egy darabig letudta a címlapra kerülés problémáját.

Igaz a pólósok közt is van olyan, aki gyakrabban szerepel a bulvárban (Benedek, Kásás). Ja és mostanában Szecskát is megtalálták a házassági problémái miatt. Mondjuk engem a védései jobban érdekelnek.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.19. 09:31:05

Igen, szegény Szécsit megtalálta a Story, ill. az állítólagos barátnőjét. Én nem féltem, a világ legjobbja védekezésben. ;) Szerencsére nem nyilatkozott ezeknek. Benedekről annyit hallani, hogy Epres Pannival élnek együtt évek óta, reklámokban is együtt szerepelnek. Két híres ember alkot egy párt, ez ennyi.
Kásás ízlése érdekes, de az is az ő dolga. De botrány ott sincs.

Keleti Györgyiről az egyszeri bűvész jut az eszembe, akinek az a fő attrakciója, hogy minden előadás végén megeszik egy vödör szart. Egyik nap undorodva nézi a vödröt. A segédje kérdezi, mi van, miért nem nyúl hozzá. Mire a bűvész: hát ez undorító, van benne egy hajszál.

Na pont egy ilyen hajszál választja el Ká Györgyit is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.19. 09:58:01

Egy egész jó Benedek Tibi interjú, ha még nem olvastad: volvo.vlv.hu/?id=2560 - annyiban kötődik a témádhoz, hogy bulvársajtóról is nyilatkozik benne.

Egyébként ha a bulvármédián múlna Kásás lenne a magyar Becham, az tuti.
süti beállítások módosítása