2008. július 27. 20:13 - Reckl_Amál

Ki főz le kit? - V. forduló

Péntek este Csepelre voltunk hivatalosak főzőversenyünk legújabb fordulójára.

A vacsora koncepciója a mexikói életérzés volt, és ez nagy mértékben sikerült is.
A menüsor egy könnyű, egyszerű paradicsomlevessel kezdődött. A választóvizet a napközi stílusú piros leves és a gasztronómiailag értékelhető leves között sikeresen átlépte a fogás, tekintve valódi zöldségek adták az alapanyagot. A versenyző tortilla chipsszel szolgálta föl a házigazda. Szerintem fölöslegesen, bár rontani sem rontott a levesen.

A második fogás fajitas volt, ami a tortillán föltálalt pikáns pulykaragu volt, friss konyhakerti zöldségekkel, tejföllel, reszelt sajttal. A készítés során történt malőr miatt a versenyző először nem akarta föltálalni enyhén odakozmált, saját sütésű tortilláját, de második adagnál előkerült, és talán jobb, de mindenképp tartalmasabb volt, mint a bolti. Mindenesetre nagyon korrekt volt, hogy az "elrontott" helyett érkezett felmentő tortilla, de a házi sem lett elrejtve. Nekem ez a fogás ízlett a leginkább.

A desszertre kicsit sokat kellett várni, de a látvány miatt érdemes volt. Egy kivájt ananásztestben az ananász húsából főzött krém nyakonöntve piros bogyókból készült fanyar szósszal.

A plusz egy fogás mexikói kakaó volt, éjfél előtt pár perccel.

Az italokra is ki kell térni. Két koktélt illesztett a házigazda a menübe. Először egy ananászos, citromos, tequilás kompozíció. Még sosem ittam tequilát, nem volt rossz bemutatkozás. Az ételeket kellemes, nem túl puccos borok kísérték. A főfogás után jött a Tequila Sunrise: narancslé, tequila, áfonya szirup és jég. Az én gyermeteg ízlésemnek jobb lett volna mindez tequila nélkül, mert a narancs savanyúságát remekül egészítette ki az édeskés szirup, kicsit zavart is az alkohol-íz. Ráadásul megint megkínzott utólag a pia. Szombaton nem voltam valami jól, pedig nem ittam sokat. Mindegy, a verseny végeztével, megint folytatom kellemes absztinens életemet.

A hangulat jó volt.

Szűk két hét múlva az utolsó fordulóra is sor kerül. Még aznap kiderül a végeredmény. Nekem van favoritom. Amennyiben döntetlen alakulna ki, tudnám, kire szavazzak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr98588260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása