A vasárnapi fordulóra megint nálunk jött össze a társaság, mert a testvérem főzött, pontosabban sütött.
Tapasztalatlanságát ötletesen hidalta át. Előételeknek sós kekszek és sajtkrémek sokféle permutációját kínálta. A kezdeti tétovázást követően majdnem minden elfogyott.
Az est fő attrakciója: a grillezés. Elárulok annyi műhelytitkot, hogy az ötlet egy családi grillparty során merült föl. Akkor is a testvérem sütögetett, és nyilván megkérdezte magától, nem lenne-e ez a jó kaja.
Az ötletet nemcsak azért díjaztam, mert szinte garantáltan jó ízekkel kecsegtetett, hanem mert a verseny lényegét ragadta meg: a versenyzőt mutatta be az ételsoron keresztül. A testvérem nem akart úgy csinálni, mintha a kelet-ázsiai vegetáriánus étkek rajongója és tudora volna, hanem őszintén olyat választott, amelyről tudta, meg tudja csinálni.
A desszert fagylaltkehely volt. Itt már nem tetszett annyira a biztonsági játék. A hatalmas fagylaltválasztékból szegényesnek éreztem a csoki - vanília - eper hármast.
Az italok értékelését némileg befolyásolta, hogy 50 fok volt aznap. Senki sem kívánta az alkoholt. Eddig ez volt a teljesen alkoholmentes buli. Nem bántam, különösen a múltkoriak fényében. Érlelődik bennem ugyanis a gondolat, hogy megint beiktatok egy absztinens korszakot. Pár éve már volt egy ilyen, és minden további nélkül bírtam. Könnyebb nem inni, mint utána rosszul lenni...
A testvérem ezen kívül még kiváló házigazda is. Folyton a vendégek igényeit leste, magával nem is foglalkozott.
Az ő produkciójára voltam a legkíváncsibb, mert tudtam, hogy van érzéke a gasztronómiához, viszont nagyon ritkán csinál valamit... Jól sült el.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.