2008. július 01. 15:12 - Reckl_Amál

Biztos léptek a polgárháború felé

Mi történt Galgagyörkön?

A történet mindkét oldal szélsőségeseinek nagy kedvence. Van benne minden, amit a megélhetési fasiszták és a megélhetési antifasiszták szeretnek: cigányok, jogsértés, magyargárda, erőszak. És hogy a bulvársajtó és olvasói is bepillanthassanak, sikerült egy kis szexet is csempészni ebbe a szomszédolós perpatvarba.

Most le kellene írnom, hogy mi történt, de sajnos nem tudom. Mindenki mást mond, és politikai beállítottságtól függ, hogy ki melyik sztorit hiszi el.

A szélsőjobb felé tapogatózókat az dühíti föl, hogy rendes, magyar emberek kénytelenek voltak házukat hátrahagyni, mert a bűnöző cigányok terrorizálták őket.

A vadliberális társaság meg a Magyar Gárdát látja, amint ez félelmetes újfasiszta katonai különítmény erőszakkal avatkozik bele szegény romák életébe.

Pedig - és ez csak benyomás, nem több - itt egyszerűen egy birtokviszályról van szó. A magyar házaspár megvette a házat, csak azzal nem számolt, hogy a nyári konyhának nevezett melléképületben egy család lakik, akik állítólag az erre szóló örökös jogot 250 ezer forintért vették. (Életszerű.)

Teljesen érthető, hogy ha veszek egy házat, és oda valaki önkényesen beköltözik, az nekem nem tetszik. Az ilyen kérdéseket egyébként a település jegyzőjének kellene rendeznie. A birtokviták ugyanis az ő hatáskörébe tartoznak.

Szintén érthető, ha ez a család, amely sok szempontból deprivált, elhiszi valami csalónak, hogy 250 ezer forintért (Sok pénz az!) végleg kibérelte azt a helyet. Tájékozatlanságuk mindenképp elgondolkodtató, de adottság.

Viszont! Ettől még alkalmazkodni kell. Pláne azokhoz, akik "megtűrnek", bár eleve nem kellene, és csak akkor fordultak a hatóságokhoz, amikor konkrét nézeteltérés történt.

A hatóság hallgat. Nem tehetnek semmit. A teljesen használhatatlan önkormányzati törvény újabb csődje. Egyúttal az elmúlt húsz év társadalompolitikai csődje.

Mert a hallgatás mögött, és a rendőri tehetetlenkedés mögött is az áll, hogy szegény harmincötödik kis ügyintéző vagy rendőr nem mer cselekedni.

Az elején elég lett volna hozni egy határozatot, a család jogtalanul tartózkodik a nyári konyhában, el kell menniük onnan. Amennyiben erre maguktól nem lettek volna hajlandó, a rendőrség jön szépen, és szakszerűen, arányosan kiköltözteti őket onnan. Ha rendesen végzik a munkájukat, ill. ha hagyják, hogy a munkájukat végezzék, akkor nincs botrány.

De az impotens állam itt is megjelenik. Persze félnek, mi lesz, ha kitudódik, ők bizony kilakoltattak egy roma családot. Sajnos ma a jogvédelem csak arról szól (ahogy már sokszor megírtam), hogy annak a jogát védjük, aki nekünk szimpatikus, ill. hasznos.
Egy normális országban ugyanis semmi sem történne. Az önkényes lakásfoglaló az önkényes lakásfoglaló, mindenféle hovatartozásra való tekintet nélkül. Úgy nem lehet senkinek sem a jogát védeni, ha közben másét sértjük.

De ez egy olyan abnormális ország, hogy ha valaki meg akar végre szabadulni a házzal együtt "megnyert", jogtalan lakótársaitól, akkor a törvényes hatóságokra nem számíthat. Ellenben elhívhatja az egyenruhába bújt, magukat rettenetesen komolyan vevő önkéntes szabadcsapatokat, akik segítenek. Az már másik kérdés, hogy mennyit használ a helyzetnek a "munkájuk". Felbukkanásuk mindig zavart kelt. Egyúttal remek muníció az önjelölt, romaügyi szabadságharcosoknak.

Rohadt spirál az egész!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr61548122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.07.02. 09:29:45

Nem tudom, miért vagy ilyen szigorú a skandináv népekkel. :)

Az a baj, hogy nem minden cigány olyan, mint amiket leírsz. De valóban a fenenagy liberalizmus miatt azok is megússzák, akikről Te is írsz (egyébként ír turisták, ha érted).

Mert ha véletlenül a rendőrség határozottan lépne föl történetesen cigányokkal szemben, olyan óbégatást rendeznének a megélhetési antifasiszták, hogy csak néznénk.

Az a fő bajom, hogy megintcsak a rendes embereket "büntetik" ezzel. Azokat, akik tényleg áldozatai a fönt elsorolt bűncselekményeknek, és azokat, akik bár cigányok, de vétlenek.
Ha ugyanis a tekintetes jogvédő urak és hölgyek egybemossák az egész cigányságot, és egységesen védenek mindenkit, akkor azzal csak segítenek a rasszistáknak. Szóval nemcsak hogy szart sem ér a munkájuk, hanem valójában az igazi cél ellen dolgoznak.

Ami a segélyezést illeti (bár másik téma), a kormány nemcsak hülye, hanem kétszínű is. Egyrészt azt nyomatja, hogy munkáért adni segélyt megalázó. (Dolgozni megalázó, nekem két diplomával kávés csészéket mosogatni egy éve nem volt az. Örültem, hogy van állásom. Akkor egy három osztályt végzett ember is gereblyézhet egy kis avart. Egyébként a területrendezésben mi a megalázó? Hova kellene ezeket az embereket elhelyezni? Valami igazgatótanácsba? Az eszem megáll!)
Egy héttel később meg már jön ezzel a 120 alternatív óra közmunkával.

Én kételkedem benne, hogy a kormányváltás megoldaná ezeket a dolgokat. De - bár nagyon nem vagyok fideszes - nem bánnék egy határozottabb fellépésű kormányt. Annyira már nem vagyok szociálisan érzékeny, hogy az elhibázott segélyezési politika miatt tönkremenjen az ország.

Kolompár Orbánnak: akinek van félnivalója, az féljen is! Ideális esetben a rendőrségtől.
A többiek meg azért félnek, mert az ilyen Kolompár meg Mohácsi Viktóri-félék ijesztgetik őket.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.07.02. 11:32:44

Éjaszaka Bayer Zsolt vitatkozott az Echón a buta Száva Vincével.

Utóbbi szerint az olaszliszkai eset "súlyos hiba", azt hiszem ez bemutatja ezt az embert.

Bayer azt mondta, hogy nagyon föl volt háborodva Amerikába érkezvén, amikor kapott egy szórólapot, mely helyekre mehet csak saját felelősségre, mert az USA kormánya nem garantálja a biztonságát.

Aztán elmondta a két alternatívát is:

- Texasban mindenkinek van fegyvere, nemhogy a nyakán élőket lőheti le, hanem bárkit, aki a birtokára lép

- Guliani NYC-jében nagyon szigorú büntetéseket vezettek be. Aki visszeső volt, akárcsak egy kis vétségben, azt hosszú időre kivonták a forgalomból.

Ha csak ezek az alternatívák vannak, akkor én inkább utóbbit szeretném.

De legjobb az lenne, ha lehetne valami mást is csinálni. Erre a monoki pmester kitalál valamit, aminek végre van értelme, és egyből rasszista lesz, mert a segélyezés érinti a cigányokat is. Ezt a kisebbségi ombudsman mondja, sztem ő a rasszista. Mert az ő felbukkanásáig nem volt szó cigányokról, csak segélyezettekről.

phaidros 2008.07.02. 11:45:55

Nagyon jó kis elemzés, gratulálok!
(Ugye tudod hogy rasszista vagy? :))) )
süti beállítások módosítása