2008. június 09. 22:02 - Reckl_Amál

Nagy az Isten állatkertje

Olvasom a német Yahoo!-n, hogy egy olasz plébános nem volt hajlandó összeadni egy ifjú párt, mert a vőlegény deréktól lefelé béna volt, vagyis biztosan nem fog gyermeket nemzeni. Egyházi feljebbvalója egyetértett vele. (A hír maga: http://de.news.yahoo.com/afp/20080609/ten-italien-religion-kirche-behinderte-l-4ffd8ef.html előnyben!) Németesek

Nekem is vannak ötleteim:

Ne házasodhassanak a vakok, mert nem látják Isten országát!

Ne házasodhassanak a siketek, mert nem hallják Jézus szavát!

És így tovább, nem akarok senkit megsérteni.

Vagyis nem! Az ilyen beszűkült embereket igen.

Nem értem. A házasság intézményét veszélyek fenyegetik. Egyrészt a ott vannak a melegek, akik nem szégyellik szeretni felebarátjukat, igaz, ugyanazt a felét. És szeretnének esetleg Isten előtt is együtt megjelenni. De az egyház szerint, még azt se lehessen, hogy az ilyen istentelenek legalább a jog előtt lehessenek egyek.

A másik a vadházasság. Mit vad?! Fenevad! Minden élettársi kapcsolat rontja a bizniszt, naná, hogy nem tetszik.

Erre jön két ember. Különböző neműek, törvényesen is házasok, egyházilag is szeretnének azok lenni. Dehát ha nem vagy képes, édes...

Mit képzelnek az ilyen emberek? Milyen jogon turkálnak bele más emberek legbelső magánéletébe?
Persze van magyarázatuk: a nem gyermeknemzés miatt folytatott házasélet Istennek nem tetsző. Ez olyan fokú butaság és képmutatás, amelyre azért ritkán van példa.

Szerintük ugyanis annak a házasságnak, ahol nem szaporodnak és sokasodnak, nincs értelme, mert az impotencia ok lehet a házasság annullálására, márpedig, amit Isten összekötött.
Jó, hogy ezt olyanok mondják, akiknek azért nincsenek gyerekei, mert Jézus után 1000 évvel (lehet, hogy csak 800) az egyházi vagyon egybentartása miatt megtiltották képviselőiknek, hogy ugyanezt tegyék.

Kíváncsi lennék az ifjú pár hitére. Remélem, elég erős az emberi butaság démonának szó szerint egetverő próbatétele ellenére is.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr30512026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tritonus 2008.06.09. 22:38:52

Vegyük azt, hogy én hiszek. (Valamilyen formában igen, csak ennek megvitatása nem fontos.) Szóval én hiszek. Nem az egyházban, meg a papokban (bár láttam már normális papot, nem is egyet), hanem mundjuk Istenben. Arra gondolok, hogy vajon mit szól mindezekhez Ő...

Ha ezen e két szent életű ember is elgondolkodna, akkor elkezdhetnének aggódni...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.10. 11:33:22

Na hát ez a cikk tényleg no comment...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.10. 11:35:07

Úgy értem, természetesen az eredeti, nem pedig Amálé, mielőtt valaki esetleg félreértené.
:-))
süti beállítások módosítása