2008. június 09. 16:05 - Reckl_Amál

Hobbinácik

Kedélyes történet ez. Van egy falusi iskola. Minden rendben van, csakhát új igazgatót kell választani.
Lássuk a jelentkezőket:
Irma néni, a magyar - angol (régebben orosz) szakos ötvenes tanárnő, nem is tiszteleik, nem is szeretik, de tartanak tőle. Egy klimaxos nő sok mindenre képes...
Karcsi bácsi, aki bár földrajz szakos, de nagyon szépen szaval. Még nem járt Gyuró belterületén kívül.
És Ákos bá'. Dinamikus, jó humorú, bár kissé szarkasztikus történelemtanár. Hobbija a kislabdadobás és a náciskodás.
Képzeljük el, ahogy a képviselőtestület mérlegeli, melyik legyen! A hagyományos döntés Irma néni volna, már a férje is párttitkár volt, kiismerné magát a bürökrácia útvesztőiben.
És Ákos bá' se lenne rossz, de sajnos ő meg szeret pózolni. SS-egyenruhában.
(Karcsi bácsi a mosolygós harmadik. Szó szerint.)
Mindenesetre az SS ide, SS oda, kell az új arc, úgyhogy megválasztották Ákos bá't. Semmi gond nem lett volna ezzel, ha Ákos bá'-nak van annyi esze, hogy ha már ez a hobbija, akkor ezt szűk körben, mikor a barátai között van, gyakorolja.
Kicsit túlfújtnak érzem ezt az ügyet. Bár elfogadhatatlannak tartom a náci ideológiát, és nagyon rossz szemmel nézek azokra, akik úgy érzik, ezt a "hagyományt" életben kell tartani. (Mert, ugye, már vagyunk olyan vájt fülűek, hogy tudjuk, a 3 általánosnál többet végzett (értelmiségi) neonácik magukat turulos hagyományőrzőknek szeretik nevezni, hiszen a nácinak lenni ma nem szalonképes.) De őszintén szólva a demokráciának valahol az is az értelme, hogy amíg valaki saját örömére SS-tiszt, addig hadd legyen! (Miért ne menetelhetne az Über allesre beöltözve az ünnepi WaffenSS-egyenruhájában?) És főleg: miért ne hihetne ebben? Annyi hülyeségben hisznek az emberek... Persze tudom, hogy a horoszkópi Nyilas senkit sem lőtt a Dunába, ez utóbbi veszélyét elég csekélynek érzem, hiába hangosak ezek a fickók. De legalább is van veszélyesebb, mint ezek a hobbinácik.
A szerencsétlen még ki is teszi az iwiw-re az SS-es képet, olyan büszke rá... Elképeztő, milyen emberek mennek ma tanárnak!
Az egészben viszont az a legszebb, hogy a kutya se hallott volna róla, ha Irma néni le tudja nyelni a békát, hogy negyedszerre már nem ő az igazgató. Innentől kezdve pedig Ákos bá' csak segít neki, mert bár leváltani nem fogják, de akármit csinál, ő lesz a náci igazgató. Dehát akinek nem inge, ne vegy magára! (Szó szerint!)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr39511382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása