2008. május 31. 10:59 - Reckl_Amál

Furcsa férfiak a tv-ben

Hadd osszak meg a kedves olvasóval egy csokorra valót azokról a közelmúltban a tv-ben látott férfiakról, akikre sajátos viselkedésük miatt felfigyeltem.

Kezdjük egy könnyű célpontnál. Bayer Zsolt, aki a ballib oldal szemében az egyik legnagyobb szálka, pedig csak egy durván fogalmazó újságíró, tegnap tajtrészegen vezette péntek esti elemzőműsorát az Echo tv-n. Néha pusztán a böfögések visszatartása is koncentrációt okozott, később a nyelve akadt el a szavak kiejtése közben.
Hogy mit mondott? A szokásosat. Csak most annyi gátlás sem volt benne, mint máskor. A műsor végére már a venégeinek is kínos volt az egész.
Oké, hogy Széles lieblingje, és megteheti. De azért ennél kicsit legyen igényesebb magával szemben!

Ezzel párhuzamosan ment a Csináljuk a fesztivált, amelyben most a legjobb külföldi számok döntőjét tartották. A győztes a megás Palcsó Tamás lett a Térden állva jövök hozzád c. Gianni Morandi örökzölddel (olaszul énekelte, de fogalmam sincs hogy hangzik a fenti mondat azon a nyelven.)
A lényeg mégis két másik férfi résztvevő. Az egyik Dévényi "Tibibácsi" Tibor, aki előadta a Lemezlovast. Igaz, se nem sláger, se nem külföldi, dehát a szupertehetséges és kiváló ízléssel rendelkező műsorvezető-társ, Harsányi Levente is hadd érezze úgy pár percig, hogy van nála gyengébb! Tibi bá' elég groteszk jelenség volt, amikor kicsit dülöngélve kimászott a táncosok közül és rátátogott 25 évvel ezelőtti gagyi felvételére.
A másik "fénypont" számomra a magyar funky-isten, Pély Barna, vagyis Macika (Thanks, Dorina!) arca, amikor kis ügyefogyott Palcsó és még másik három megasztáros lenyomta a Bee Gees-szel induló zsűritagot. Felejthetetlen!

Persze ezen a héten is főztek, igaz, az RTL Klub azért nem akart túl nivós lenni, úgyhogy visszaváltott Balázsra és személyiségzavaros suttyó vendégeire. De a Hal a tortán még tartja magát. Illetve hát azért nem kerülhet túl messzire a konkurenciától. Ezen a héten ugyanis többnyire személyiségzavaros suttyó híres emberek főztek: az idült alkoholista, de valószínűleg józanul is debil Komár László (Egyébként rettenetesen stresszes dolog lehet ötven éven át táncdalénekesnek lenni Magyarországon, hogy ennyi piával kell kúrálnia magát az embernek. Két héttel korábban Koóst kellett néha kitámasztani, nehogy eldőljön főzés közben.), a személyiség nélküli, gyermetegen naiv Szandi, a csak simán infantilis Nacsa Olivér, valami playboy-os csaj és gyakorló elmebeteg Bagi Iván.
Magam is félig árva vagyok, de csak tized ennyire hülye... (Nagy szó!)

Apropó Hal a tortán! Múlt héten megszerettem az egyik szereplőt, név szerint Ernyei Bélát. Eddig ugyanis egy beképzelt, a búr háború környékén jól kinéző, öregedő machónak látszott. De ebben a műsorban többször is megcsillantotta szarkasztikus humorát, és bevallom, nekem az ilyesmi mindig bejön. Nem csoda, hogy Fábry kedveli. Barátságukra jellemző, hogy Ernyedt Bélának nevezi. Hehe!

Végül pár szó a közszolgálati tv reggeli műsoráról! A Napkelte a közszolgálatiság legfontosabb ismérvével szolgált: egy törpe-, sőt kobold-kisebbség igényeinek kielégítésére fordított egy egész órát.
Végre a bulímiásokra is gondol valaki. Ma reggel 7 és 8 között ugyanis az is hányt, aki nem akart. Először Verebes és Kóka beszélgettek, aztán Verebeshez csatlakozott Gyárfás, Kóka helyére pedig Farkasházy ült be, hogy a sakkról beszélhessen, nyilván, tök unalmasan. (Csak az ajánlóban láttam, lehet, hogy jó beszélgetés volt, de nem hiszem valahogy.)
Nem baj, az ATV-n a csajszik (jelenleg a Jaksity Kata és Sárosdy Eszter; Demcsáknak már ez is túl jó volt) már szoktatják a hithű nyugdíjasokat a reggeli műsorhoz. Készül a terep a NapTV-nek. (Milyen jó lesz majd, amikor meg arra ébredhetünk szombat reggel, hogy az Adjon Isten jó reggelt! c. közéleti magazinban a másnapos Bayer Melocco Miklós szobrásszal beszélget a csecsszopókról!)

(Az igazi bulímiásoktól elnézést és jobbulást! Nem ők a célpont.)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr18496171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.06.03. 11:40:29

Egy igazi profin nem látszik (ennyire), hogy dühös.

Persze az más, ha valaki abból él, hogy időnként habzik a szája. Ez a baj Bayerrel. Egyébként nem hülye, nagyon jól látja a lényeget, még humora is van, de nem tud/ akar profi módjára viselkedni.

tritonus 2008.06.06. 08:49:21

Dyson!

Márpedig a düh és a profizmus kizárja egymást. Legalábbis olyan műfajokban, amikor az ember más emberek elé lép ki. Lehetsz dühüs, de nem szabad, hogy ez látszódjon. (Mondjuk az ominózus műsort nem láttam, így csak általánosságban beszélek.)

Amikor az ember kiáll tíz, száz, ezer ember elé, nem engedheti meg magának, hogy az érzelmei eluralkodnak.

Ettől még lehet véleménye, és el is mondhatja.
süti beállítások módosítása