2008. április 18. 18:36 - Reckl_Amál

Utas-sztrájk?

A felhívás: http://bkvfigyelo.blog.hu/2008/04/18/hetfon_mi_sztrajkolunk

A BKV Figyelő blog meghirdetette hétfőre az utasok 24 órás sztrájkját. Arra kérik a BKV-n utazókat, hogy hétfőn állampolgári engedetlenség formájában ne vegyenek jegyet, ill. a bérletesek ne mutassák föl a bérletet az ellenőröknek. Kíváncsi vagyok, hogy ez mennyire hatja meg a nem túl lágy szívükről híres bkv-s smasszerokat. Gyanítom, nem nagyon.

Az ötlet, hogy jelezni kell a BKV-nak, hogy "ez így nem mehet tovább" támogatandó. Amit az idióta fővárosi vezetés és az általuk kinevezett dilettáns BKV-vezetők művelnek, az elfogadhatatlan. A hajmeresztő paraméterkönyv, a milliárdos sikkasztások (tanácsadás címen) és az elhibázott és méregdrága 4-es metró több a soknál.

Mégis ez a módszer nem jó. A BKV-nak anyagi gondjai vannak, ha kiesik egy napi bevétele (ill. ennek egy része), azzal csak nehezítjük a sorsát, ill. elviekben a paraméterkönyvnek "segítünk". Ilyet épeszű ember nem tesz ma Budapesten!
Ráadásul van egy érzésem, hogy a kieső pénzt nem a menedzsment béreiből fogják kipótolni, hanem ahonnan szokták: a ténylegesen dolgozók fizetéséből, vagy a technikai eszközökből.

A megoldás az lenne, ha végre elzavarnánk Demszkyt, Hagyót és a többi dillettáns nyerészkedőt a közgyűlésből. Sajnos ezek biztosabban ülnek a posztjukon, mint a Kormány, úgyhogy vagy várunk a következő választásokig, vagy lemondatjuk ezeket. Természesetesen nem valamilyen radikális megoldásra gondoltam, hanem valami inkrimináló helyzetre. Esetleg nem lenne rossz a brüsszeli fideszeseknek azért lobbizni, hogy a 4-es metróra csak akkor adjanak pénzt, ha 1. nem Demszky lesz a polgármester; 2. Demszkyék az összes eddigi fillérrel elszámolnak; 3. a BKV működése minimum a mostani szinten biztosítva van.
Nem tartok attól, hogy ezt nehéz lenne elérni, az EU is látja, milyen rossz és lehetetlen helyzet alakult ki Magyarországon mára. Kérdés, a Fidesz miért nem fekszik rá erre jobban.

A sajtó nyavajgós fele meg fogja be a száját! Ez a pénzvisszatartás nem Magyarország ellen irányul, hanem a rendes ügymenet érdekében tett tevékenység.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr87431849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.18. 18:49:00

Érdekes, az újra meg újra visszatérő afférjaim után (ld. a blogomat...) nekem is eszembe jutott, hogy valami össznépi fölbolydulást kellene szervezni az egyre pofátlanabb BKV-ellenőrökkel szemben. Ennek megfelelően támogatom az ötletet, még ha tökéletesen nyilvánvaló is, hogy ez nem megoldás, pontosabban: nem ez a megoldás.
süti beállítások módosítása