2014. január 16. 08:20 - Reckl_Amál

Vegyes 14.01.16.

A túlélő

Az ellenzéki összefogásnak nevezett hajcihő szóra sem érdemes. A baj itt nem Gyurcsánnyal vagy Bajnaival van, hanem az MSZP-vel, amelynek elöregedett vezetése egy teljes mértékben alkalmatlan és tehetségtelen elnökben találta meg a megújhodást.
Mára visszakapták a józan, a szociális demagógiában kevésbé aktív Bajnai mellé Gyurcsány Ferencet, akit a kétharmad eljövetelében külön, személyes felelősség terhel, bár az is igaz, hogy utoljára ő nyert választást a pártnak.

Fölösleges keménykedés volt ez. És nem túl gerinces. Mert Gyurcsányt Mesterházy még ma is utálja, irigyli képességei miatt, csak azért szövetkezik vele a huszonnegyedik órában, mert a Demokratikus Koalíció az egyetlen az ellenzékben, amelyik növelni tudta a támogatói számát.

Ez a haszonelvűség - amelyet nem szabad a politikában feltétlenül elítélni - még érthetetlenebbé teszi Fodor Gábor negyedik helyét az ellenzéki listán. Fodor Gábor nem csupán bukott (mint, mondjuk, Gyurcsány), hanem nem is létezik. Pár hónappal ezelőttig blogger volt, illetve az Éjjel-nappal demokrácia Csóró Lalija az ATV-n.
Már az is elég irritáló volt, hogy liberálisnak nevezett pártot alapított pár szintén csak az emlékeinkben élő értelmiségi társaságában. Nagy volt rájuk az igény, gondoltuk már akkor is. És tényleg! Fodor Gábor kell!

Szorgos népünk győzni fog!

A hétfői robbantás bűncselekmény. Ráadásul nagyon veszélyes. Ehhez képest nem is kevés olyan futóbolond tobzódik a Facebookon, akik ünneplik a titokzatos robbantót, ezt a modern Robin Hoodot.

Ők ugyanis a félbemaradt rablótámadásba nemesebb, magasztosabb tartalmat látnak bele. Szerintük a robbantó az országot tönkretevő külföldi, magyarellenes bankszektor koporsójába vert be egy végzetes szöget. Jól megmutattuk a gaz karvalytőkének, mi a magyarok istene!

Természetesen ez egy szélsőjobbos/ populista narráció. Az is biztos viszont, hogy a kormányzat bankellenes szabadságharca, melynek legfrissebb epizódja, hogy a végrehajtó hatalom fontos tisztségviselői nyíltan és a nyomásgyakorlás szándékával ostorozták a devizahiteleket nem sárba tipró bírósági döntést.

Nem először fordul elő, hogy a piszkos munkát a széljobbos idióták végzik el, sokszor maguktól, míg - elvileg - a megfontoltabbak csak az uszításban vesznek részt. 2006 jó példa.

Egy olyan tömegbázisú párt, mint a Fidesz, ha tényleg jót akarna ennek az országnak vagy egyáltalán nem kommentálná az ítéleteket, vagy, ha mégis, hát pozitív tanulságot vonna le belőle. Arra biztatná az embereket, hogy csak addig nyújtózkodjanak, amíg a takaró elér, hiszen a bankok nem szociális érzékenységükről híresek, és a bíróság kimondta, ezt nem is lehet rajtuk számon kérni. Ez felelős kijelentés és egyben kritika is lenne. Bár alapvetően elutasítom a szegény, megvezetett hitelfelvevő fals képét, a bankok azért szépen éltek azzal a lehetőséggel, hogy sokan túlvállalták magukat.

A robbantás viszont a bankautomata kirablására irányult, amely szándékos bűntett. Ezt éltetni nemcsak csúnyán kificamodott erkölcsi mércére utal, hanem mély sötétségre a fejekben.

Erkölcsi győzelem

Az ír gázoló hosszú jogi huzavona után egy hétre visszatért Magyarországra, hogy pár napot magyar börtönben töltsön.

Kevés olyan történet van, amelyet annyira egységesen ítél meg a hazai közvélemény, mint ezt. Az, hogy Tobin szar alak, nyilvánvaló volt már akkor, amikor elütötte a gyereket. Ehhez képest csak apróság, hogy tettének következményeit nem vállalta, sőt, igazán most sem vállalja, hiszen jóformán kegyet gyakorol most azzal, hogy egy szűk hétre hajlandó tiszteletét tenni nálunk. Még feltételeket is szabott.
Írország hozzáállását nem értjük. Miért kell ennyire védeniük egy egyértelműen bűnös embert? Ügye nem mérlegelés kérdése, a halálos baleset okozása mindenütt a világon elítélendő. Jogilag és erkölcsileg egyaránt. Tobin nem a Pussy Riot, akiknek megítélése politizálás. Nem lehet ír államérdek az sem, ha nyíltan deklarálják, Írország népe kiáll saját bűnözői mellett. Jobb fényt vetett volna, ha egyszerűen kiadják. Egy ilyen kiemelt rabra amúgy is kiemelten vigyáznak.
Most meg nemcsak megússza ezzel a villámlátogatással, de még elnöki kegyelmet is kaphat, ha visszatér a hét végén.

Az áldozatok apja, akinek kitartása és tárgyilagossága eddig is példamutató volt, azonban az igaz emberek nagyvonalúságával kommentálta a legfrissebb történteket. Mint elmondta, lehet, hogy Tobin csak egy hétig ül magyar börtönben, de azáltal, hogy évek óta hajkurásszák, már megkapta a maga büntetését.

Elegáns és tiszteletreméltó hozzáállás!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr945759106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2014.01.16. 08:41:40

- Indokolt volt az ódzkodás Gyurcsánytól, mert engem pl. így elveszített az "összefogás". Mostanában sokat hallgatom a drágabolgárurat hazafelé menet, és mindig telefonálnak be vénasszonyok, hogy jájj legyen már összefogás, mert csak úgy lehet megmenteni az országot. Azt nem értem, hogy miért nem értik meg, hogy X mszp szavazó és Y dk-s összefogva sem hoz több szavazatot, mint X+Y. Tehát nem keletkezik új választó azáltal, hogy összefognak. Nincs olyan bizonytalan, akit ez mozgósítana. Na mindegy, jobb is így. Csak kár, hogy most már a vereség is Gyurcsány malmára hajtja a vizet. Deus ex machina lehet már csak a megoldás.

- Szörnyű, nem is kommentálom. A butaság tombol.

- Írország borzasztó hely lehet. A csúúúnya Nagy-Britannia miatt mindig szerencsésebb helyzetben lesznek gazdaságilag, mint mi, de egyébként egy eléggé semmirekellő helynek látszik. Az apa hozzáállása tényleg elég jó.
süti beállítások módosítása