2013. március 15. 17:48 - Reckl_Amál

Márciusi ifjak 2013

semjénlovon.JPGKár, hogy ilyen ítéletidőnek kell tombolnia ahhoz, hogy végre ne sajátítsák ki maguknak a politikusok az ünnepet. 

Ha nem olvasom ezt a hírt a HVG-n, valószínűleg mégis Semjén Zsolt élő lovasszobrával aposztrofálom a 2013-as március 15-ét.
Ha valakinek túl elvont az alkotmányjog, esetleg amúgy is végtelenül utálja a hajléktalanokat, ezért nem érzett még rá a mostani rezsim érzéketlenségére, ez a pojáca talán ráébreszti valamire. Az országban (igen, azon a területen, amelyet ma Magyarországnak neveznek, és amelynek az irányításával ezek sajnos meg lettek bízva) katasztrófahelyzet van, ez a bohóc meg Erdélyben parádézik. Játssza a huszárt. Meg az eszét.

Na, nem mintha egy ilyen kvalitáshiányos alakkal sokra mennének azok az emberek, akik a magyar utak foglyai lassan egy teljes napja. Csak mivel ennek a szerencsétlennek szimbolikus szerepe van - egyébként nagyon helyesen; az oktatásban látjuk, mire képes egy kdnp-s dilettáns - talán más lenne az üzenete, ha ő is lemondja a programját, és belföldön tölti az ünnepet. Például együttérzésből azokkal a honfitársaival, akik szerettek volna ünnepelni, de az időjárás ezt ellehetetlenítette.

pávián.jpgSzóval, ha nem jön a páviános hír, akkor bizony ez a díszpinty fémjelzi az idei ünnepet. De szerencsére a helyes, nyíregyházi majmok ellopták a show-ját.

Rabok legyünk vagy szabadok? - gondolták a páviánok, és amikor a nagy szél a kifutójukra döntött egy fát, rögtön fölismerték az édes szabadság esélyét. Szépen, mind a harmincan kimásztak rácsaik közül.
Ha nem épp most járatták volna le végleg a Táncsics-díjat, felterjeszteném őket rá. Az idei ünnepen ők képviselték ugyanis leginkább március 15. igazi szellemiségét. 

Nekünk, embereknek meg üzent a természet.

Egyrészt kicsit egyet kell értenem a belügyminiszterrel abban, hogy a tömeges elakadásról azok az emberek is tehetnek, akik felelőtlenül útnak indultak. Napok óta lehetett tudni, a tél remélhetőleg utolsó dobása gigantikus lesz. (Mi is Bécsbe készültünk, de kedden már tudtuk, el lesz ez napolva békésebb időkre.)
Szóval sokan maguk is tehetnek szorult helyzetükről, de ennek közlésére talán alkalmasabb lett volna az az idő, amikor már mindenki kiszabadult, és épségben hazaért.

Másrészt van abban valami báj, ha a magyar szabadság napján tankok járnak az utakon. Igaz, e harci járművek most békés misszióban szó szerint a szabadságot biztosították az embereknek, de akkor is...

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr85136482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2013.03.15. 18:05:05

Remélem, ide tudok kommentálni.

Szóval fantasztikus, két kép, amin pontosan ugyanaz látszik, mégis mennyit számítanak a fényviszonyok, a szög stb!

Semjén Zsolt egy undorító féreg, dehát ez közhely. Viszont annyi erénye van, hogy ő nem nagyon csinál semmit, ártatlan állatokra lődöz meg ilyenek, de ezen kívül még csak meg se nyilvánul. Egy Matolcsyhoz, Hoffman Rózához vagy akár Áder Jánoshoz képest ez kifejezetten előnyös magatartás. :S

Csodálatos a majmos hír, ez az interpretáció nekem eszembe sem jutott. :)

Egyébként nagyon jó volt, az m1-en ment A kőszívű ember fiai c. film, éppen a buránás jelenet volt, mentek a szánnal a hóviharban stb., alatta csíkban "Rendkívüli hírek a hóhelyzetről 16:45-kor". :D Kicsit "Leó, a beteg oroszlán" hangulat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2013.03.15. 18:15:27

Mondjuk a hajléktalanokkal szemben ez az első rezsim, amelyik nem teljesen érzéketlen; számtalan új menedékhelyet építettek, melynek eredményeként nagyságrendekkel kevesebb ember fagyott meg az utcákon.

Az, hogy (igen helyesen) fölszámolták a budapesti aluljárókban tapasztalható elviselhetetlen állapotokat, számomra nem érzéketlenség, hanem felelősségvállalás, illetve kiállás azok mellett, akik BKV-val járnak dolgozni. Nyilván akik egész nap otthon ülnek, és/vagy megengedhetik maguknak, hogy autóval járjanak a munkahelyükre, azoknak halvány fogalmuk sincs, hogy hogyan nézett ki ez a város pár évvel ezelőtt.

Vajon ha ezeknek az embereknek a kertjében élnének a hajléktalanok, és azt használnák WC-nek, ugyanilyen "érzéketlennek" neveznék azokat, akik javasolnák elszállításukat onnan? Mert az utca a munkába járók kertje, közös tulajdon, és nagyon nem mindegy, hogy hogyan néz ki.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.03.15. 19:03:01

@Csöncsön:
Se nem ülök itthon egész nap, és autóm sincs, és a húgyszag engem is zavar. De nem túlzás hatóságilag fellépni egyébként is megnyomorodott emberek ellen? Senki sem jókedvében él az utcán. Sokan közülük mentálisan beteg, nem való közösségbe például. Nem lehet ennyire durván hozzányúlni egy ilyen kényes kérdéshez.

Természetesen abban igazad van, hogy azóta adós az ügy megoldásával a városvezetés, mióta ezek a szegény emberek kint vannak az utcán.
A hajléktalan-ügy klasszikus példája annak, miért ilyen gagyi ez az ország közügyekben az elmúlt bő húsz évben. Az egyik fél tehetetlen, a másiknak meg túl hatásosak az ötletei.

Nap Pali 2013.03.15. 19:50:29

b-közgépes fidesmafiaálam

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2013.03.16. 10:31:33

@Csöncsön: @Reckl_Amál: Ahogyan azt az anakronisztikus kerékkötők, az AB (akik amúgy meglehetősen puhapéniszű, gerincben felettéb hajlékony társaság) megmondta, a szegénység nem büntetőjogi, hanem szociális kérdés. Roppant helyes, hogy ezekhez az elavult, hazafiatlan kijelentésekhez már nem fordulhatnak vissza, és csak azokban az esetekben véleményezhetnek, amikben megengedik. Mert ellenkező esetben a hatalom fékei/ellensúlyai lennének, ami a népakarat elfogadhatatlan korlátozása lenne. Nem is értem, ezeket a döntéseket miért nem hozatta meg a Fidesz 2002 és 2010 között. Biztos találtak volna partnereket rá a baloldalon is.
Azzal pedig, hogy az Alaptörvény finoman sugalmazza, kik a jó állampolgárok, egyetértek. Heteroszexuális házasemberként messzemenően egyet kell értenem a jelenlegi családdefinícióval, és Keszei úrral is, aki csak hangot adott sokak titkos vágyainak.
Ha jobban belegondolunk, azok a másodrendű állampolgárok, akik nem családosak mondjuk 35 éves korukra (vagy pláne nem heterók - kivéve bizonyos szakmákat, k(dnp)hm) legalább nyolcvan százalékos adókulccsal kéne sújtani. Nehogy már én meg a gyerekeim tartsam el őket!
Hát nem?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2013.03.16. 10:36:13

(Arról pedig nem kizárólag a pártsajtóból kéne informálódni, mennyivel többet törődnek a hajléktalanokkal. Attól tartok, valamiért egy másik előjelet használnak. Legalábbis a szociális munkások nem azt látják, amit a Hír TV kamerái... És a Szabad Nép szerint a Rákosi-rendszer is tök jó volt.)

alysz 2013.03.16. 16:13:53

Hát nem tudom, én nem vagyok kíváncsi a szaró-hugyozó-maszturbáló csövesekre, dehát nem vagyunk egyformák. Több melegedő, szálláshely van számukra, mint ahányan vannak, ne az adófizetőket büntessék már, hogy ők nem hajlandóak alkalmazkodni.
süti beállítások módosítása