2011. október 21. 11:24 - Reckl_Amál

Le a gravitációval!

A KDNP "párkapcsolati ismereteket" akar oktatni az iskolában. Ezt ijesztő demográfiai jövőképpel támasztja alá: a XXI. század végére alig lesz Magyarország lakossága több ötmilliónál, és ennek bő egyharmada időskorú lesz. Vagyis maximálisan kb. 2 - 2,5 millió embernek kell majd eltartania az országot. (Más kérdés, hogy gyakorlatilag ma is ennyi ember adójából és járulékaiból működik az ország.)

Persze okosabb lenne érzékeltetni, hogy ez a probléma nem száz éve okoz majd gondot - mert a felelőtlen állampolgárban úgyis az merül föl, hogy kit érdekel az már, mi lesz 2111-ben - hanem inkább azt kellett volna hangsúlyozni, hogy a nagy ellátórendszerek folyamatos és egyre mélyülő zavaroknak lesznek kitéve, ha továbbra is ilyen lanyha marad a szaporodási kedv.

Mi a megoldás? A KDNP saját impotenciáját világítja meg minden ilyen ötlettel. Tanítsuk meg a sok buta embert, hogy a család jó! Szoktassuk őket a házasságra, mert anélkül nem is nőhet föl egy (sok) gyerek!

Majdnem minden ember szeretne gyereket, nem azért születik kevés, mert az emberek annyira meghülyültek, annyira "neveletlenné" váltak, hogy el kell nekik magyarázni az iskolában "a felelős párkapcsolat és családi élet" csínját-bínját. Hanem pont azért, mert aki ma felelősen gondolkodik, az nem vállal sok gyermeket, csak annyit, amennyit föl tud nevelni.

Mi a hatékonyabb? Ha demográfiai mutatókkal teletűzdelt, dögunalmas órákon karót nyelt védőnők okítanak a család szentségéről. Vagy, ha esetleg Magyarországon kiszámíthatóbb feltételekre törekednének. Az nehezebb, belátom. De egy kormánypárttól azért elvárnám, hogy ne csak átnevelésben lássa a megoldás kulcsát, hanem inkább azt szorgalmazza, hogy a gyerekvállalás könnyebb döntés lehessen.

Egyébként a megközelítés nem csak azért sántít, mert az emberek (a fiatalok is) családban akarnak többnyire élni, nem kell őket erről meggyőzni, hanem, mert a Harrach Péter féle érvelés rideg és embertelen. A családokra nem elsősorban mint demográfiai meg gazdasági tényezőre kell gondolni. Pont egy magát keresztényként feltűntető társaságtól lenne elvárható, hogy a család társadalmi és az egyénre gyakorolt hatásaiban legyen jártas. A család mint gyerek- és nyudíjgyár ellenszenves szemléletmód. Ráadásul rossz logika is.

Sejthető ugyanis a szellemi hadjárat háttere. Az ilyen KDNP-féle pártok érzik az emberiségre mért támadásnak az individualizmust meg a szörnyeteg szinglihordákat. Szerintük ugyanis ez fertőzte meg az emberek agyát, ezt kell a gyerekek fejéből még idejekorán kiverni. Pedig még a Szex és New York állandó és végső tanulsága is az, hogy végül mindenki biztonságos révbe akar érni.
De ha tényleg átvette volna az uralmat a világ fölött a gaz egoizmus, akkor éppenséggel értelmesebb lenne az egyéni érdekekre apellálni (a rendezett családi körülmények előnyei a felnövő gyerekekre például), mint arra, hogy a Hazának szüksége van a jövő adófizetőire. Vagyis azokat, akiket át kell nevelni az önzésről a proszociális viselkedésre, előbb meg kellene tudni szólítani.

Arról nem is beszélve, hogy a mostani kormányzat még mindig nem érti, hogy ha százharmadja is lesz a Fidesznek, csupán törvényekkel nem lehet mindent irányítani. Harrach Péter be akarja tetetni ugyanis a készülő közoktatási törvénybe az egészséges családról szóló elképzeléseinek oktatását is.

A kérdés csak az, képes-e a mai oktatási rendszer egy újabb feladatot ellátni. A héten nem ez az első plusz tantárgy, amelyet az iskoláknak meg kell majd oldania. A jövőben pénzügyi ismereteket is oktatnak a gyerekeknek. Ez egyébként lényegesen jobb ötlet, mint a családtan, csak épp azt nem tudom, honnan lesz egy csapásra ennyi felkészült tanár.

Különösen visszás a családról beszélnie egy olyan pártnak, amely kiverekedte magának az új alkotmányban az intézményesített homofóbiát, annak deklarálását, hogy a házasság kizárólag egy nő és egy férfi kapcsolata lehet.
Harrach annak idején azzal tette magát ismertté, hogy privát homofóbiájából fakadóan meg akarta akadályozni Terry Black örökbe fogadási kérelmének elfogadását. A civilben Rácz Károly azóta sokszorosan bizonyította, hogy kiváló szülő. A gondjára bízott gyerekeknek ezerszer jobb soruk van, mintha eredeti, heteroszexuális "családjukban" maradnak.
A szülői kvalitások és a szexuális hovatartozás között semmilyen összefüggés nem fedezhető föl. Hacsak az nem, hogy az olyan maradi fafejek, mint a kdnp-sek megkeresítették számos gyermekre vágyó, csak történetesen homoszexuális ember életét, akik emiatt nem lehettek szülők. Reméljük, ezekkel a meg nem született, vagy intézetekben elkallódott emberekkel is elszámolnak egyszer ezek az álszent emberek.

Ez a tervezet nem szól másról, mint a KDNP pótcselekvéséről. Érdemi, valódi megoldásokkal nem tudnak előállni, ahhoz hiányzik a szellemi potenciál. Helyette inkább egy teljesen meghaladott, szűklátókörű családmodellt mint kizárólagosságot akarnak ráerőltetni az országra. Ha az embereknek nem tetszik, rá kell őket szorítani törvénnyel, agymosással; nem lepne meg, ha ismét felmerülne a gyermektelenségi adó.

A demográfiai bomba képe nem elég szemléletes. Inkább folyamatos erodálódás ez. Nem nagyon látványos, de a repedések már megjelentek a falakon. Le lehet takarni persze a felelős geológiát éltető plakátokkal ezeket a repedéseket, a ház viszont összeomlik, hacsak nem dúcolják tisztességesen alá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr13319578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása