2011. április 18. 02:51 - Reckl_Amál

Kuruzsló come back

A Budapest TV elpusztíthatatlan! Hiába oszlatták föl az ízléstelen bolhacirkuszt a hitelezők, a szelleme, sőt "sztárjai" túlélték megszüntét.

Muzsika TV néven például tiroli balkonmuskátliként virágzik a magyar zene legelfajzottabb vadhajtása, a nóta. Ugyanazok a színpadi zombik szinte ugyanabban a díszletben modoroskodnak azokkal a szerencsétlenekkel, akiknek énekesi karrierjük valamikor erre az anakronisztikus vakvágányra sodródott.

Tihanyi Tamás egykori olimpikon az éteren keresztül végzett, élő gerincműtétével vált a tévés kuruzslók fejedelmévé. Amikor a Budapest TV megszűnt, naivan azt hittem, ilyen baromságnak máshol nem adnak műsoridőt. Mert persze különböző jósok meg spiritiszták éjszakánként szinte minden csatornán jövendölnek. De közhelyekkel hülyíteni unatkozó öregasszonyokat nem bűn, hiszen nagy kárt már nem tehetnek bennük.

De hogy ilyen fokú csalást is még egyszer a képernyőre engedjenek, már önmagában meglepett. Az meg pláne, hogy nem valamelyik eldugott kábeltévén, hanem a keresztény-konzervatív Echón.

Persze Széles Gábor médiavállalkozása évek óta műsoridőt biztosít valami maffiózó kinézetű, alternatív doktornak, sőt a Zenit tv guruja, a Benkő Dániel szégyenlősségével megáldott Béky László is itt ad tippeket az egészséges élet kérdéskörében. De ezek még kimondottan szeriöz programok a szobaantennával bármilyen kórságot gyógyítani képes sarlatánhoz képest.

Egyébként nem egészen értem az Echo tévét, miért engedi, hogy Tihanyi náluk rendeljen. A keresztény-konzervatív értékrendtől elvileg távol kéne álljon az ufókba és mindenféle energiákba fektetett hit.

Persze van az a pénz, amiért az ember akár eltűr bárkit a stúdiójában. Elvégre Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen.
Más fronton már úgyis bizonyították, hogy a kapitlaizmust minden embertelenségével tagadják. Ilyen a vasárnapi általános zárva tartás például. Sokkal etikátlanabb sajtot árulni vasárnap, mint beteg embereket hívásra buzdítani nyilván.

Tihanyit pedig úgysem az Echo törzsnézői hívják. Tőlük nagyon távol áll a hiszékenység.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr202835252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2011.04.18. 08:07:02

Tihanyi Tamás olimpikon volt? Mondjuk Schmitt Pál is... :D

A magyarországi szélsőjobboldaliak között igenis nagyon népszerű az ezotéria, már csak a rájuk jellemző alulműveltség és aluliskolázottság miatt is, szóval nem csoda, hogy ott kötött ki. Táltos, pártus herceg, rovásírás, szívcsakra stb.

KZsoci 2011.04.18. 08:08:30

Hogy igazságos legyek: az lmp atomenergia-ellenessége is hasonlóan ezoterikus hobbi, azok is buták.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.18. 15:02:04

@KZsoci: Ha kötsz rá egy árpádsávos pántlikát, akármit bevesznek.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.18. 16:23:14

@KZsoci:
De ez nem is ezotéria. Csak a nevet bitorolják. Csalók ezek mindkét irányban: az ügyfelekkel szemben is, meg azokkal szemben is, akik az alternatív gyógymódokat komolyan művelik. A természetgyógyászatnak bizonyos esetekben van helye például.

Akik pedig elhiszik, hogy tévén keresztül, egy hűtőrács mozgatásával el lehet mulasztani a gerincsérvet, azok egyszerűen hülyék. Arra viszont még a legagyafúrtabb ufóknak sincs ellenszerük. A sarlatánok nem véletlenül onnan merítik az erejüket. ;)

KZsoci 2011.04.18. 16:32:56

@Reckl_Amál: van helye. Ha bizonyítható, reprodukálható, tudományosan leírható eredményt produkál. Volt már erre példa, csak valóban nagyon messze az ilyen szélhámosokról.

Dehát ez olyan, ahogy a kereskedelmi tévék megegyeztek a kormánnyal, hogy szépen elcsitul a médiatörvény bírálata, cserébe ultraliberális reklámszabályozást kapnak, ők is szabadon garázdálkodhatnak, hiszen senkinek sem érdeke, hogy az emberek egy picikét is okosabbak legyenek, és az asztrológus helyett az asztronómus legyen a sztár. :( A végén még felelősebben döntenének a választásokon, hol lenne akkor a fidesz. :(

KZsoci 2011.04.18. 16:33:36

@KZsoci: ... vagy az mszp, a jobbik, az lmp stb. :((

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.18. 16:33:58

@stivanleroy:
Egy tőről fakadnak ezek a dolgok. A politikai vakhit meg a kuruzslók iránti elkötelezettség.

Amilyen modortalan, hanyag és embertelen a hagyományos egészségügy, már azzal nyert ügye van sok csodadoktornak, hogy szívélyes és kedves. (És talán már ez nagyon jót tesz a betegnek.)
Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan emberek, akiken már nem tudnak a nyugati orvosok segíteni. Ilyenkor nem szalasztja el a beteg ember ezt a lehetőséget sem. Hátha. Bizonyítani én sem tudom, hogy ez soha, semmilyen körülmények között nem működik, csak épp a világnézetemmel nem fér össze.

A politikában ugyanez a helyzet. Az emberek egy része nem érti a demokráciát. Csak azt látja, hogy így vagy úgy mindig ő húzza a rövidebbet. És bizony általában tényleg átvágják. Hát akkor "alternatí" politikusokat keres. Ilyenkor jön a képbe a szélsőség, amely - szintén az én világnézetem szerint - semmilyen hatásos és érdemes megoldással nem tud ellenállni. De sokaknak tetszik ez a dicső múltba révedő mellébeszélés, csak azért, mert más, mint a többieké.

@KZsoci:
Az LMP meg jobb, ha leszokik ezekről a hippi baromságairól, mert ennek semmi hozadéka nincs Magyarországon. És főleg, mert nincs is igazuk. (Most kifejezetten az atomenergia ellenes hisztire gondolok.)

KZsoci 2011.04.18. 16:55:33

@Reckl_Amál: "Bizonyítani én sem tudom, hogy ez soha, semmilyen körülmények között nem működik, csak épp a világnézetemmel nem fér össze."

Egyrészt nem ezt kell bizonyítani, hanem azt, hogy működik. Másrészt nem az a baj, hogy valaki reménytelenségében minden szalmaszálba belekapaszkodik, hanem az, amikor az ebből dúsgazdagon megélni kívánkók hatására a betegek eleve nem fordulnak a hagyományos orvostudomány felé, hanem egy esetleg egyébként gyógyítható/kezelhető betegséget ilyen Gyurcsók-Tihanyi-módszerekkel kívánnak gyógyítani, aminek eredményeképpen nagyban lerontják a saját esélyeiket.

Nincs itt semmi orvos-maffia, meg összeesküvés, egyszerűen csak annyi, hogy pl. egy daganat szabályozott ionizáló sugárzás hatására nagyobb eséllyel kezd gyógyulni, mintha egy rózsafavesszőt lengetnek. Ha fordítva lenne, azt használnák.

Ugyanez az otthonszüléssel kapcsolatban.

KZsoci 2011.04.18. 16:56:30

@KZsoci: ... írom ezt úgy, hogy én nem (sem) szeretek semmilyen orvoshoz járni, jobb lenne, ha emelt díjas telefonon meg lehetne oldani. :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.18. 17:07:43

@KZsoci:
Erre írtam, hogy ez a hagyományos orvosok embertelen, lélektelen hozzáállásának is a következménye.

A szélhámosok ügyesen csak pozitív üzeneteket közvetítenek. Békéről és szeretetről regélnek. Egy koszos folyósokon egyik vizsgálatról a másikra tolt, udvariatlan, fáradt nővérek által terrorizált, orvos által alaposan leszart beteg ember már csak ezért is fordul hozzájuk.

A hagyományos orvostársadalom pedig sajnos - és innen látszik, hogy ezeknek a dolgoknak az iskolázottsághoz vajmi köze van - csak dacosan összezár. Ők épp eleget tanultak, és mégsem látják, hogy a betegek érdeke az volna, ha ők gyógyítanák őket, és nem valami önjelölt guru rózsafavesszővel. Csak emberszerűen kellene viselkedni. Nem lenézni a beteget, nem úgy beszélni vele, mintha idióta volna, és egy kicsit megérteni, hogy fél, és az életéért küzd. És ebben az ionizáló sugárzás sem sokat ér, viszont két jó szó igen. Ebből a szempontból a hagyományos orvosok is sarlatánok általában.

KZsoci 2011.04.18. 17:10:31

@Reckl_Amál:

Hát igen, ezzel egyetértek.

lindalee 2011.04.18. 20:28:11

Ááááááá háháháááá! Ez nagyon jó! Képzeld, élő adásban láttuk egyszer Tihanyit! Annyira nagy! Egy pár éve minden buliban van fantomműtét :)

Bár azon túl, hogy sok boldog percet okozott a baráti társaságunknak legszívesebben lecsuknám az ilyet. Komolyan. Mert ez bűntény, ugyanúgy ahogy ezek a mindenféle mágneses takarók meg ilyenek. Mert az emberek emiatt nem mennek el orvoshoz és akár komolyabb következménye is lehet, ha valamit nem kezdenek el időben kezelni. A homeopátia szintúgy. Addig talán még jó, ha valaki igazi altató helyett cukorgolyócskákat eszik és szépen alszik tőle (mert mondjuk pszichés okok miatt nem tudott aludni). Na de amikor már szervi probléma van és nem megy igazi orvoshoz igazi kezelésre, onnantól kezdve kinek a felelőssége a dolog? Na mindegy inkább nem megyek bele, mert félig szakmai számomra a dolog ezért elég éles véleményem van ezekről.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.18. 23:06:09

@lindalee:
Én tegnap éjjel is élőben láttam, igaz, egyedül voltam.

A felelősség megosztott. Ezek éhen halnának, ha senki sem hívná őket.

lindalee 2011.04.18. 23:20:25

@Reckl_Amál: Háhá, azért biztos kitalálnának valamit :)

soproni1 2011.04.19. 11:32:06

Sámánokat az Echo tv-be, az ősmagyar szittya szanszkrit.

Mi a bajotok a Nóta tv-vel. A magyar lakosság 70%-a folyamatos alkohol nyomás alatt áll. Mit nézzen ? Mindentudás Egyetemét, ahol a sok öreg MTA professzor raccsolva előad valamit a hidegen hengerelt vékony fémrétegek amorf fizikájáról ?

Don Quixote de la Ferko 2011.04.19. 12:36:43

Minél magasabb a néptömeg IQ-ja, annál kevesebb ilyen műsort néz.
Ezt összevetve azzal, hogy az értelem növekedésével arányosan nem szavaz a politika palettáján hasonló módon kuruzsló politikusokra, egyre több ilyen műsort támogat a fidesz és egyéb vadhajtásai.
Nekik ez létkérdés.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.19. 15:16:53

Valamivel egyedibb megoldás, mint az Aloe-Prolong kombók nyomatása annak idején. Talán még nézőt is hoz a csatornának. Ki tudja?
@soproni1: Az alkoholizmus (szemben az ősi magyar tévhittel) nem dicsőség. Még ha szabad is pálinkát főzni.
@lindalee: Szerintem kifejthetlnéd bővebben. Nekem az unokatestvérem hisz ezekben a hülyeségekben, csak sajnos a gyerekein gyakorol. Ennek megfelelően a lányok többet voltak ügyeleten, mint járóbeteg-rendelésen, de csak nem tágít ezektől. A férje szerencsére csak kiröhögi, de ő nem száll be a lábmosó-fülgyertya-hologramos karkötő klubba.

lindalee 2011.04.19. 18:11:08

@stivanleroy: Az a baj, hogy már megtanultam, egyáltalán nem érdemes. Ha valaki hinni akar az ilyenekben, akkor hinni is fog. Mert hiába támasztod alá tényekkel az érveidet úgyis előhoz valami ezoterikus hókuszpókuszt, amivel megmagyarázza magának a dolgokat (ahogy a horoszkópot is meg tudják magyarázni maguknak az emberek). Mondjuk nagyon szomorú, ha valaki a saját gyermekeinek árt ezekkel a hülyeségekkel.

Olvastam egy cikket erről. Annak, hogy sokan hisznek ilyesmikben állítólag evolúciós okai vannak. Ősember korunkban a könnyen felismerhető mintázatok alapján tudtunk túlélni (pl megláttunk egy kígyót: hosszú vékony - rohanás elfelé). A mai ember pedig a gyorsan fejlődő világban még mindig igényli ezeket a mintázatokat, ezért is szeret kategorizálni és a nem a képbe illő tényeket egyszerűen ignorálni. Pl a vörös hajú nők ilyenek, a szőkék olyanok (a cigányok rosszak a nem cigányok jók, hogy egy szomorúbb példát mondjak). És ezeknek az embereknek mondhatsz bármit, lemehetsz hídba, úgysem fogod meggyőzni őket, mert szükségük van ezekre a támpontokra az életben. Ami pedig nem illik a képbe azt egyszerűen nem veszik figyelembe. Persze gondolom mindenkinek vannak ilyen "támpontjai", csak nem mindegy milyenek ezek a támpontok. Elég rossz, nem?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.19. 18:22:07

@lindalee: Még egy ilyen, és inkább én sem fogok hinni az evolúcióban (lásd odaát).
Fránya genetika: az apja két lábbal állt a földön, és néhány technikai újítása/találmánya is volt. Ha nem a huszadik század első felében születik Pozsonyban, lehet, hogy benne lenne néhány könyvben is.
Az anyja is jókor született ahhoz, hogy a század második felének hülyeségeiből lásson ezt-azt.
Nem kéne ilyennek lennie.
Persze ki tudja: a Vágó-könyvben meséli a tévés, hogy a Déri (szintén vegyészmérnök, ha minden igaz) halálos ágyán látott valami izét, aminek energiát kellett volna sugároznia. Amit nem vett föl sehonnan. A főszkeptikus le is szúrta az akkor már effektíve haldokló Dérit.
- De hátha mégis... - ez volt a válasz. Ezt még meg tudom érteni. Nyolcezer forintért egy Sziget-karszalagot egy húszfilléresnyi hologramos izével (szorozva hárommal): na, ezt nem.
süti beállítások módosítása