2011. március 28. 21:25 - Reckl_Amál

And he loves her

Picit napilájkos hangulata lesz a posztnak. Csak azért nem plágium, mert én úgy úgysem tudok fogalmazni, mint a szomszéd.

Hosszú évek után végre megbékélhetett lelkiismeretével Pattie Boyd. Talán még a bevezetőben említett bloggernek is kicsit (7 másodpercnyit maximum) el kell gondolkodnia, ki is ez a 67 éves, angol hölgy.

Először George Harrison felesége volt, kis csitriként találkozott a Nehéz nap éjszakája forgatásán. (George is 21 éves volt csak.) Összeházasodtak, de beatle-ként az ember nem sok időt töltött otthon a hatvanas évek derekán. A feleségeket/ barátnőket pedig ha nem is titkolták, de nem is villogtak velük üzletpolitikai okokból. Nehogy a tinilányok még esélytelenebbnek érezzék a románcot kedvenceikkel.

Szó mi szó, Harrisonék házassága nem volt igazán hosszú életű a heves és mély érzések ellenére sem. Pattie-t még az ilyen halhatatlan dallamok sem kárpótolták az elhanyagoltságért.

Pattie-nél betelt a pohár, és egy jóbarátnál keresett vigaszt. Sajnos azonban George legjobb barátjánál, a szintén gitáros Eric Claptonnál. Lassúkéz partot mos, tíz év házasság lett a vége ennek a kapcsolatnak is. Csak épp nem felhőtlen, talán nem a kétszeresen is megcsalt barát miatt lett Clapton alkoholista, de hármojuk kapcsolatára mindig rányomta a bélyegét, hogy a lány egyik ágyból egyszerűen átsétált a másikba.

Pattie Boyd - és így Eric Clapton is - azonban végre megnyugodhat. Pattie ugyanis talált egy cetlit, melyre 1974-ben George azt írta: "P és E, Isten óvjon mindnyájunkat! G". 37 évvel később a csalfa menyecske ezt a megbocsájtás jelének értelmezi. Akármit is jelentsen ez a mondat, ha ettől megnyugszanak a kissé poros kedélyek, akkor jó. Aki írta, már lassan tíz éve elment...

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr182780244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.28. 21:55:49

Pattie Anne Boyd. :-) A név megvolt, pár másodperc tényleg kellett, míg helyreraktam. De sikerült :-).

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.28. 22:05:28

www.youtube.com/watch?v=S7_MsY2IJz4

Érezni lehet, mennyire szerették George-ot. Tényleg. Érezni.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.28. 22:23:47

@stivanleroy:
Szerintem idővel nagyon megbánták, hogy vége lett a Beatlesnek. Nem is az őrület miatt, az nyilván nem hiányzott, hanem amiért elkezdték. Aztán Lennon halálával tényleg mindennek vége lett.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.29. 08:06:04

@Reckl_Amál: de legalább megúsztunk egy szánalmas nosztalgiaturnét. És a legenda megmaradt.

padmasambhava 2011.03.29. 11:54:22

Nekem a G. volt a kedvencem a B.-böl
süti beállítások módosítása